Wat mag men pup nu allemaal juist eten naast kvv?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

Beste
Sinds gisteren geef ik onze pup kvv (duck uitmuntend compleet).
Onze pup weegt nog maar +/- 2 kg en dus zou ze maar 100gram mogen hebben, echter ik  verdeel het over 3 maaltijden, maar binnen 3 seconden is haar vlees op.. zo  gek is ze eraf. Heeft onze pup dan wel genoeg gegeten? Ik heb bang dat ik ze ondervoed, of is vlees erg voedzaam tov brok? En wat geven jullie nog aan je hond? Ik lees karkassen (een nek  van een kip rauw?!) is dit wel gezond? En wat als ze die botjes opeten? is dit gevaarlijk? En eet julllie hond ook rauw 'mensenvlees' zoals een steak ofzo? niet dat ik dat ga doen he maar zou het eventueel ins tukjes kunnen doen als 'beloning' naast haar kvv?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag men pup nu allemaal juist eten naast kvv?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

KVV wordt altijd snel gegeten.

Als je de ribben van je hond kan voelen, maar niet kan zien, dan is je hond op gezond gewicht en hoef je niet meer of minder te voeren. Maar bij een pup is dit nogal variabel, omdat ze in de groei zijn.

Als je een hond laat eten tot hij vol zit, eet hij zich onnodig ziek.

Vlees is veel voedzamer dan brokken. (vers vlees, Duck weet ik niet, dat kan ik eigenlijk niet vers noemen).
Maar uit vers rauw vlees halen honden lichaamseigen stoffen.

Naast KVV geef ik gedroogd spiervlees, wat ik zelf droog, naturel zuivel met knoflook. Je kunt ook een rauw ei, pens of vis geven.

Een karkas is vleesbot. Vleesbot is een onderdeel van zelf samen stellen. Als je zelf samenstelt voeg je zelf spiervlees, vleesbot en orgaan toe om een compleet menu te maken. Dit is erg gezond voor een hond. Het voordeel aan zelf samenstellen is dat je zelf bepaald waar het menu van je hond uit bestaat. Daarnaast is het goedkoper dan KVV, wordt het gebit gereinigd doordat de hond moet 'werken' om het voedsel te eten. Het is ook mogelijk een combinatie van KVV en NRV/BARF te voeren.

Gebakken/gekookte botten zijn gevaarlijk, deze kunnen gaan splinteren of verstoppingen veroorzaken. Rauwe botten zijn elastischer en ongevaarlijk voor honden die normaal gesproken vers vlees eten. Bij honden die brokken krijgen is het maagzuur niet zuur genoeg om rauw bot te verteren.

Mensenvlees, zoals kipfilet, lamsbout, eendenborstfilet kun je prima geven, mits je het in een compleet menu toevoegt en niet zomaar wat geeft zonder na te denken. Maar ik zou gaan voor de goedkopere ingrediënten zoals paarden- of rundsnippers bijvoorbeeld. Dit is goed genoeg voor je hond en stukken goedkoper.

Als je het alleen als beloning of tussendoortje geeft, dan hoef je hier geen rekening mee te houden en kun je gerust wat spiervlees geven.

Als beloning naast KVV kun je bijvoorbeeld gedroogde kipfilet of pensstukjes geven. Hierdoor weet je precies wat er in zit. Dus geen conserveringsmiddelen, zout, graan, suiker en andere dingen wat er niet in thuis hoort naar mijn mening. Het is een goedkoop alternatief op alle dure snacks die in dierenspeciaalzaken worden verkocht.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

Ik doe het dus nooit goed he.. :p

Geef ik skye brokken en het was niet goed, nu geef ik ze kvv en nu is het nog niet goed.. haha :p
Duck vind ik hier overal.. ik ga rondkijken waar ik andere merken vind in de buurt, maar toch ben ik ervan overtuigd dat ik beter duck dan brokken geef he! :-)
En dit is geen commentaar he!
Bedankt voor de grondige uitleg allesinds!
Ik ga het voorlopig bij kvv houden, dat ik niets misdoe aan de voeding :-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Jawel jawel, je begint net en alle begin is moeilijk. ;-)

Je hebt brokken en brokken, en je hebt KVV en KVV. Niet alle brokken zijn van dezelfde kwaliteit, en bij KVV is dat dus ook niet zo. Zo eenvoudig licht het niet. ':-)

Het kan altijd beter en gezonder. De vraag is, wat wil je zelf?

Royal Canin vind je overal, Hills vind je overal, Rodi vind je overal, Duck vind je overal.
Duck is inderdaad beter dan brokken, maar dat maakt Duck nog niet goed, begrijp je wat ik bedoel?

Ik ben benieuwd welke merken er verkrijgbaar zijn in je buurt, dan kunnen we je misschien helpen met een keuze maken uit een merk wat van goede kwaliteit is.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

Uiteraard snap ik wat je bedoelt, ik weet dat duck ondermaats is doordat het maar 80% graan is.

Echter hadden ze niets anders en ik wou haar nu overzetten omdat ik nu ook een lang weekend heb en zo kon in het oog houden hoe ze op de nieuwe voeding reageerde. 'k ga zeker andere merken zoeken hoor. Voorlopig doet ze het er erg goed op.. nog geen diarree gehad en ze eet met zoveel smaak.. dat isnog nooit gebeurt! :-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

nee 't is nooit goed hè Sven :-D ;-)

je kan ook thuis laten leveren, is gemakkelijk ;-)
dan ben je minder afhankelijk van wat je in de buurt vindt...
hier http://www.lupa-diervoeding.nl/ heb ik al eens besteld en ging goed

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" je kan ook thuis laten leveren "

Dat doe ik ook. Dan heb je veel meer keuze, omdat de goede merken weinig worden verkocht in winkels, en als ze wat hebben heb je weinig keuze. En het wordt makkelijk thuisbezorgt. Bij sommige leveranciers dien je minimaal een aantal kilo's af te nemen, waarbij je voldoende vriezerruimte nodig hebt. Maar dat is niet bij allemaal, bij sommige kun je al afnemen voor een paar kilo's. Je kunt er ook zelf naartoe gaan.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Een kippen of eendennek is een zacht beginnersbot, karkas is net ietsje harder. De eerste keer kan je de nek ook zelf vasthouden zodat je hondje goed kauwt, voor de zekerheid kan je de nek ook met een hamer kapotslaan maar dat is niet echt nodig.

Als je weinig vriezer ruimte hebt kan je ook bij  Caroba bestellen. Hier hebben ze een paar goede kvv's en je kan er ook wat barf spulletjes kopen.

Als je bijvoorbeeld 1x er week de maaltijd vervangt door een nek of karkas hoef je niet moeilijk te gaan doen met percentages, zo nauw komt het niet.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

" Een kippen of eendennek is een zacht beginnersbot, karkas is net ietsje harder. De eerste keer kan je de nek ook zelf vasthouden zodat je hondje goed kauwt, voor de zekerheid kan je de nek ook met een hamer kapotslaan maar dat is niet echt nodig.

Als je weinig vriezer ruimte hebt kan je ook bij  Caroba bestellen. Hier hebben ze een paar goede kvv's en je kan er ook wat barf spulletjes kopen.

Als je bijvoorbeeld 1x er week de maaltijd vervangt door een nek of karkas hoef je niet moeilijk te gaan doen met percentages, zo nauw komt het niet. "


  Dus een nek vervangt een volledige maaltijd?
Ik dacht dat het bovenop de kvv kwam..?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Het is geen volledige maaltijd, maar je kan het zien als tussendoortje.
Dit kun je naast een maaltijd geven.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Je kan het een keer per week wel als maaltijd geven, de percentages komen niet zo nauw.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" Je kan het een keer per week wel als maaltijd geven, de percentages komen niet zo nauw. "

Dat klopt, maar als er wordt gevragen of het een volledige maaltijd is, dan vind ik niet dat niet als je alleen vleesbot geeft.  Het kan gerust eens per week, dat komt niet zo nauw inderdaad, maar alleen vleesbot is geen volledige maaltijd.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

'k heb gisteren lamshartjs gekocht (ingevroren) dit om tussendoor te  geven aan de pup.

Ik heb ook 2 pakken smuldier liggen, en 4 worsten van RODI.
RODI compleet is voldoende he, hier moet niets aan toegevoegd worden?
Dus 1 worst op een dag bevat alles wat ze nodig heeft?
Vandaag was Skye aan de diarree (sochtends niet), kan dit komen doordat ze deze ochtend haar eerste stukje echt rauw vlees gegeten heeft? (lamshart)? Dat dit laxerend werkt ofzo? Of kan dit nu nog zijn van de overschakeling op kvv (2/3 dagen nadien?)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Bij diarree geen orgaan geven, dat laxeerd inderdaad. Ik zou beginnen met een kippennek en wat spiervlees bij diarree.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Sven je kan ook op de websites van KVV-merken die je graag zou willen voeren kijken, vaak hebben zij ook een pagina waar je de verkooppunten kan vinden. Ik ben er zo achter gekomen dat ik hier in de buurt gewoon Alaska, Haaksbarf en Tinlo kan kopen.

Ik wil ook even zeggen dat je goed bezig bent met het geven van betere voeding! Ik vind zelf het hele samenstellen een beetje too much, ik maak ook niet al mijn eten zelf klaar daar heb ik gewoon niet de tijd voor.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

ik heb geen idee welk ras je hondje is??
of is het een kruising?
Kath pijnigt de hersenen :-) een schipperke? zal wel mis zijn O-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Deze website is bijzonder handig als het om KVV en Barf gaat:
http://www.voerwijzer.com/

KVV is gewoon compleet, maar voor de afwisseling en inspanning van je hondje is het altijd goed om wat BARF-producten bij te geven (als vervanging van de maaltijd, of ernaast).

Wat kan je er nou allemaal bijgeven? Vleesbotten (zoals kippennekjes) hier wordt de ontlasting steviger van, spiervlees (zoals rundergehakt), organen (zoals pens) hier wordt de ontlasting zachter van, vette vis (werkt ook laxerend maar is een goede toevoeging). Je kan zelfs hele prooidieren voeren mits je hier tegen kunt. ;-) Denk aan konijnen, kuikens, muisjes...

Hier staat een stukje over de combinatie KVV met zelf samenstellen:
http://www.voerwijzer.com/kvv-en-barfproducten

En dit is een lijst met vleesbotten die je kan geven:
http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

" ik heb geen idee welk ras je hondje is??
of is het een kruising?
Kath pijnigt de hersenen :-) een schipperke? zal wel mis zijn O-) "

het is eigenlijk een keeshond, maar iedereen noemt het ier ook een schipperke , goed gezien! :-D
Bedankt voor de antwoorden !
Dan laat ik het orgaanvlees nog wat in de vriezer tot ze volledig gewend is aan het vlees ..

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"
het is eigenlijk een keeshond, maar iedereen noemt het ier ook een schipperke , goed gezien! :-D "


aaaah oké, ik wist niet dat een schipperke een keeshond was :-)
leuk hondje ;-)

succes nog hè!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Al het begin is moeilijk. Ik heb in het begin ook Duck gegeven, ik kon hier nets anders kopen, en je wil toch eerst eens kijken offie het wel eet.

Daarna ben ik Lotgering gaan geven, dat veroorzaakte jeuk, en toen bij Caroba Kiezebrink gaan bestellen, en nu is Fedor een volleerde BARF hond. Zo zie je maar waar pakje Duck toe kan leiden;-)

Afwisselen is altijd goed, en als het allemaal soepel gaat, dan zou je eens op http://www.caroba.nl kunnen kijken. Die leveren ook kleine hoeveelheden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag men pup nu allemaal juist eten naast kvv?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: KVV en diarree?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^