Retrievers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Op advies van Hondenliefhebster even twee extra topics aanmaken ;-) Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met eigenlijk alle soorten retrievers - van flatcoat tot labrador. Welk ras hebben jullie (gehad), wat vonden jullie de voor- en nadelen, anekdotes over verschillende karakters binnen hetzelfde ras, sowieso leuke anekdotes, en tips over goede fokkers of extra achtergrondinformatie over verschillende rassen zijn ook altijd welkom. Ben heel benieuwd! TS begint nog even niet, maar heeft nog wel wat anekdotes achter de hand ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Retrievers" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Retrievers zijn geweldige honden. Een leuke quote om het verschil tussen de drie populairste retrievers aan te duiden:

A Golden says: Show me what you want, explain why, and I will do it.
A Labrador says: Show me what you want, forget the why, and get out of my way!
A Flatcoat says: I already know what you want and why you want it, now step aside and I'll show you a better way of doing it!

Bij de Labrador en de Golden Retriever heb je een zeer duidelijk onderscheid tussen de show- en de werklijn. De showlijn is rustiger, zwaarder gebouwd en heeft een andere vacht. De werklijn is energieker, zeer geschikt om mee te sporten en te trainen en wat minder allemansvrienderig.

Over het algemeen is de Golden Retriever het meest goedig en kalm, de Labrador het meest lomp en spring-in-het-veld, en de Flatcoat het meest eigenwijs, enthousiast en actief. De Toller heeft een wat ander karakter, ze zijn wat meer terughoudend en vinden niet alles en iedereen vanzelfsprekend gezellig. De Toller is eigenlijk de 'border collie' onder de retrievers: ze zijn zeer slim en trainbaar en niet moe te krijgen. Van de Curlycoated en de Chesapeake weet ik dat ze veel harder en zelfstandiger van karakter zijn, ik heb geen persoonlijke ervaring met deze laatste twee.

Ik leef al vanaf mijn geboorte tussen diverse soorten Retrievers (Golden, Flatcoat, Labrador), momenteel hebben we een Flatje (van ons), een Golden, een Lab en een Toller in de familie en ik heb eigenlijk nog nooit een tegenvaller meegemaakt. :-) Wat mij betreft één van de meest betrouwbare metgezellen die je kunt hebben: Trouw, altijd vriendelijk en zeer intelligent.

Onze Flat is trouwens bijzonder dapper, ha ha. Ze waakt zelfs waar nodig en zal de baas altijd beschermen bij onraad. Tegenover andere honden is ze zeer sociaal (zeker naar pups), maar als het moet staat ze wel haar mannetje en is het een echte alfa-teef. Kinderen zijn altijd een feestje, ze is eeuwig enthousiast en haar staart staat nooit stil. Buiten blijft ze altijd in de buurt en je hoeft haar eigenlijk nooit te roepen (ze let zelf goed op). Desondanks heeft ze ook haar eigen ideeën klaar en kan ze bij tijd en wijle erg eigenzinnig en vindingrijk zijn. Een hond met karakter dus, maar heel goed hanteerbaar. Ze is slimmer dan slim en is een kei in puzzels oplossen en gehoorzaamheidstrainingen. Leergierig is ze absoluut maar mogelijk moet je wat geduldiger en creatiever zijn dan bij de gemiddelde Golden. Op een leeftijd van 10 jaar is ze nog zo fit als een hoentje en gedraagt ze zich nog als een jonge hond.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben zelf een Labrador gehad en het was een geweldige sociale hond ook voor de kinderen kleinkinderen

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik heb twee labradors waar ik helemaal verliefd op ben.
Ik kan geen nadelen verzinnen, ik word altijd blij van mijn mannen... ;-)

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Hier een golden retriever.. waarom? die heb ik altijd al gewild! Prachtige honden, lief karakter, niet te groot, niet te klein, fijn om samen mee te spelen.. Nadelen? De modderpoten en bij elk water me lief aan kijken of hij alsjeblieft mag zwemmenO-)

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Hier een golden retriever.. waarom? die heb ik altijd al gewild! Prachtige honden, lief karakter, niet te groot, niet te klein, fijn om samen mee te spelen.. Nadelen? De modderpoten en bij elk water me lief aan kijken of hij alsjeblieft mag zwemmenO-) "


Maar zeg nou eens eerlijk.... wat is er nou mooier dan zo'n blonde schone die binnen een mum van tijd veranderd in een natte vieze derriehond....
Dat heeft toch wel wat vind ik....

:-D

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

"

Maar zeg nou eens eerlijk.... wat is er nou mooier dan zo'n blonde schone die binnen een mum van tijd veranderd in een natte vieze derriehond....
Dat heeft toch wel wat vind ik....

 :-D "

Jup;-) heeft zeker wat.. eerder kon ik er niet zo van genieten, maar tegenwoordig ga ik er lekker bij staan en foto's maken haha!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha ja leuk ja, ik vind het ook heerlijk om de honden mee te nemen zwemmen. Of samen met de hond te zwemmen :P

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"
Jup;-) heeft zeker wat.. eerder kon ik er niet zo van genieten, maar tegenwoordig ga ik er lekker bij staan en foto's maken haha!

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/559372_280541262063043_1312001275_n.jpg "

Dat bedoel ik....!!!

;-)

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

Toen ik 9 maanden was is de eerste labrador, Boris in mijn leven gekomen. Hij is 15 geworden en het enige nadelige wat ik over hem kan zeggen is dat we het hem nooit hebben kunnen afleren om tegen mensen op te springen.  Verder was het echt een superhond ;-)Toen ik mijn eerste eigen hond kon kopen was de keuze dan ook heel simpel en gingen we voor een labrador, Balou. Hij is nu bijna 14 en ook dit is een wereldhond. Hij is wel redelijk dominant en zeer beschermend maar niet zo erg dat erdoor in problemen komt. Zijn zusje, Zwabber (uit hetzelfde nest, gekocht door mijn ouders) is een grotere haaibaai, maar alleen als een andere hond aan haar stok of eten probeert te komen. Dat heeft ze niet bij Balou want ze eten rustig samen uit 1 bak. Tijdens wandelingen werd er dan ook regelmatig een hond afgeblaft als die iets probeerde waarna ze snel naar Balou rende en achter hem ging staan ;-)
Helaas hebben broer en zus nog wel een zeer groot jachtinstinct wat ervoor gezorgd heeft dat we, toen ze jong waren, regelmatig in de duinen hebben staan wachten tot het stel klaar was met het jagen op konijnen,fazanten, eenden, eekhoorns, katten of ander levend spul. Dit is wel minder geworden maar het heeft echt lang geduurd voor ze op dit soort momenten naar ons luisterden in plaats van naar hun instinct. 
Voor de kids zijn ze echt geweldig. Daar gaan ze echt voor door het vuur. Al is er wel eens een kind omver gelopen tijdens het spelen, maar ook om het lompe gedrag staat de labrador natuurlijk bekend.
Weer een heel verhaal, goh dat heb ik volgens mij eerder gezegd ;-) Maar voor een gezellige trouwe vriend waar je heel veel mooie momenten mee zal beleven zit je met een labrador zeker goed.

honden page profiel DaantjeDaantje 3 doggies

honden foto van Daantje

Ik heb een labrador van 5 maanden.
Geweldige hond!!
- lief
- erg lief met kinderen
- lekker knuffelig! ;-)
- sociaal
enz
enz

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Haha ja leuk ja, ik vind het ook heerlijk om de honden mee te nemen zwemmen. Of samen met de hond te zwemmen :P "


Daaraan voldoet een retriever zeker, want ze zijn gék op zwemmen, en al helemaal als het baasje meegaat! ;-)

Hier is ons Flatje, 10 jaar jong en apporteert en zwemt nog als de beste!



Met haar zandsnoet.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wij hebben een superlieverd van een Golden!
Alweer bijna 2 jaar geleden gevonden op straat, en op ikzoekbaas gezet, waar wij dus verliefd op werden.
Wij waren nooit perse op zoek naar een Golden, maar nu ben ik helemaal gek van het ras, ergens zit er dus wel wat in een mens qua voorkeur, want ik vind inderdaad de meeste Retrievers geweldig, terwijl ik met rassen als buldoggen, staffords, jack russels enzo weinig heb.
Voordeel, zo lief, zo meegaand, een Janus Goedbloed, zeg maar.
Nadeel, misschien de haren? Het kwijlen? Dat ie veel ruimte inneemt?
Dat is niet exclusief Golden, zullen we maar zeggen.
Zwemmen doet ie niet, dat scheelt, haha!

Nou is onze geen raszuivere, hij is hoog op de poten, en wat atletischer gebouwd dan de meeste Goldens, en omdat ie op éénjarige leeftijd zonder enige opvoeding gehad bij ons kwam, is hij in sommige dingen misschien wat anders, bv niet zo relaxed, maar verder letterlijk een Gouden hondje!



Onze pretletter!!:-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Mijn ervaring met de nova scotia duck tolling retriever is super.
ik vind het heerlijke, werklustige honden.
jayla is in huis heel erg rustig maar eenmaal buiten geniet ze ervan om voor je te werken. let heel erg op mij.
ze is vriendelijk naar andere honden en super met kinderen.
ik zou geen ander ras meer willen.

honden page profiel DaantjeDaantje 3 doggies

honden foto van Daantje

Hier ook een echte watterrat :-)

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Hier een Golden van nu anderhalf jaar. Tot een jaar hebben we geprobeerd Sam beheersing aan te leren, geen succes. Alles was o, zo leuk en niet het wachten waard. Alles moest nu, nu, nu en alles moest daarvoor wijken. Uiteindelijk dachten we: pfff, laat ook maar, het kom wanneer het komt. En nu lijkt alles vanzelf te gaan. Rust in het koppie en het is zo'n tophond. Binnen een heerlijke bankhanger en buiten gáán! Een ontzettende allemansvriend, denkt dat iedereen op deze wereld loopt om hem te knuffelen. Amper gesocialiseerd met kinderen, maar dat gaat ontzettend goed. Waar hij nog wel eens wil springen tegen volwassenen als 'ie niet snel genoeg gezien wordt, gaat 'ie voor kids netjes zitten en pootjes geven. Hij is gek op vies worden en zwemmen. Ook héél gek op eten, het is een vuilnisbak op pootjes, werkelijk alles gaat er in, helaas ook drollen... ;-) Tja, verder is hij ook met andere honden en dieren erg sociaal, leeft hier samen met een kat en cavia's. Alles loopt om hem heen, hij vindt alles prima. En als hij er flauw van is, loopt 'ie er van weg.

Sammetje... ;-) ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Op advies van Hondenliefhebster even twee extra topics aanmaken ;-) Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met eigenlijk alle soorten retrievers - van flatcoat tot labrador. Welk ras hebben jullie (gehad), wat vonden jullie de voor- en nadelen, anekdotes over verschillende karakters binnen hetzelfde ras, sowieso leuke anekdotes, en tips over goede fokkers of extra achtergrondinformatie over verschillende rassen zijn ook altijd welkom. Ben heel benieuwd! TS begint nog even niet, maar heeft nog wel wat anekdotes achter de hand ;-) "
Ik zag dat je dit nu ook over herders hebt aangemaakt.
Ik vind niks mis met het topic, maar ik snap ze eigenlijk niet zo goed. Of ik heb ergens wat gemist hoorO-)
Op advies van iemand (hondenliefhebster) maak jij (aurelia) topics aan, en dan gaat aurelia later reageren? Hoe moet ik dit nu zien?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Ik zag dat je dit nu ook over herders hebt aangemaakt.
Ik vind niks mis met het topic, maar ik snap ze eigenlijk niet zo goed. Of ik heb ergens wat gemist hoorO-)
Op advies van iemand (hondenliefhebster) maak jij (aurelia) topics aan, en dan gaat aurelia later reageren? Hoe moet ik dit nu zien? "


Aurelia wilde graag wat meer specifieke informatie over herders en retrievers. Hierom heb ik haar geadviseerd even een apart topic te openen, zodat er meer eigenaars (en fokkers) op af zouden komen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

Aurelia wilde graag wat meer specifieke informatie over herders en retrievers. Hierom heb ik haar geadviseerd even een apart topic te openen, zodat er meer eigenaars (en fokkers) op af zouden komen. "

Ok, snap 't;-)

honden page profiel mijn (honden) mannen.mijn (honden) mannen. 3 doggies

honden foto van mijn (honden) mannen.

De Labrador is mijn eerste eigen liefde en ooit komt er hier weer 1! En dan natuurlijk een bruintje. Heb een zwak voor bruine honden! *knipoog*
Zijn heerlijke enthousiaste honden, lief voor kinderen, nooit chagerijnig, actief en ook nog eens lekkere knuffelkonten. Staan niet voor niks op nummer 1 van mijn hondenlijstje, alhoewel de Dalmatische Hond toch ook mijn hart heeft veroverd. Misschien wel gedeelde 1e plek dan... LOL

Joop (Gast)

Ik wil aan de hele bovenstaande discussie nog een punt van aandacht toevoegen, namelijk,

bedenk wel dat de ene pup uit een nest van een bepaald ras de andere niet is! Ik vind het super dat TS zich zo goed voorbereid op een hond en vooral super dat TS niet gaat voor alleen uiterlijk maar zich ook terdege informeert over het karakter van bepaalde rassen.

MAAR

niet alle honden, niet alle pups, voldoen aan de rasstandaard voor wat betreft uiterlijk en/of karakter! Het zou zonde zijn als je, na lang beraad, gaat voor bv. een (ik noem maar iets) Border Collie omdat 'ie zo lekker slim is en jij krijgt toevallig een oliedom exemplaar. Tuurlijk, in het algemeen zijn Border Collies superslim, maar, dat wil helemaal niet zeggen dat er geen domme exemplaren rondlopen. Ik ken Mechelaars die qua karakter Labradors zijn en Jack Russels die denken dat ze een Golden Retriever zijn.
De beschreven karaktereigenschappen gelden voor het ras in het algemeen, en natuurlijk voldoen de meeste honden daar dan aan, maar lang niet alle.
Een goede fokker kijkt natuurlijk ook naar het karakter van de pup en welke baas daar dan bij past, maar pups mogen meestal met 8 weken naar de nieuwe eigenaar en dan is lang nog niet alles duidelijk.

Wat ik maar wil zeggen is dat je uiteindelijk een ras kunt kiezen, maar let ook op de individuele pup!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ja, zeker een belangrijk punt, het belangrijkste eigenlijk. Zullen we natuurlijk ook rekening mee houden!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Het zijn heerlijke honden, makkelijk in omgang, ( meestal ) allemansvriend, sociaal, fijne gezinshond, een kliederkont in hart en nieren ;-) zou niets anders meer willen...

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Mag ik vragen welke Retrievers jullie eventueel op het oog hebben? :-)

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

hier 2 golden retrievers en zou niets anders willen,ben helemaal weg van dit ras en ben helemaal verliefd op onze meiden,het haar en de modder neem ik allemaal voor lief, als ik ben weggeweest en ik kom weer thuis en ze staan op ons te wachten word ik helemaal blij als ik die lieve koppies zie,geloof me er zijn ook zat plakjeachterhetbehang momenten geweest maar ook dat ben je weer zo vergeten, onze Mandy was als pup erg druk en oh oh wat hebben we daar veel te stellen mee gehad maar is nu 3 jaar en een heerlijke dame die als grote hobby slapen en kroelen heeft en liever lui is dan moe maar neem haar mee naar het strand en ze is helemaal in haar element, onze Femke was als pup al een engel en dat is ze nog steeds, de regel will to please is op haar erg van toepassing en samen is het een heerlijk stel waar ik nog heeeeeeeeel lang van hoop te genieten!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Mag ik vragen welke Retrievers jullie eventueel op het oog hebben?   :-) "


  nou, de toller is opeens hoog in onze lijst gekomen! Maar die hebben we dus nog niet in het echt meegemaakt. Anders v misschien labrador of golden. Of toch een herder ;-) we gaan iig bij fokkers kijken, heel veel zin in! En misschien naar de wijchense show :p

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

"

  nou, de toller is opeens hoog in onze lijst gekomen! Maar die hebben we dus nog niet in het echt meegemaakt. Anders v misschien labrador of golden. Of toch een herder ;-) we gaan iig bij fokkers kijken, heel veel zin in! En misschien naar de wijchense show :p "


Super! ;-)
De Toller is een ontzettend leuke hond. Qua energie en intelligentie doen ze niet onder voor een herdershond echter ze zijn wat zachtaardiger en een tikje socialer (makkelijker in de omgang). Het zijn dan weer niet zulke allemansvriendjes als de Labrador en de Golden, ze gaan echt voor hun eigen gezin of baas. Het verschil tussen reu en teef qua uiterlijk is behoorlijk groot valt mij altijd op, vooral aan de kop zie je het duidelijk:


En uiteraard zijn ze als echte waterhonden gék op water!

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Soms begrijp ik niet, waarom niet iedereen een flatcoat heeft. O-)
20 jaar regelmatig een logehond over de vloer gehad. Flatcoat.
Kayleigh, Quinton en daarna Kiezel. Alle 3 reuen, maar alle 3 toch verschillend.
Na 20 jaar hebben we besloten om zelf een hond te nemen. Maar liever een kleiner hondje............. Natuurlijk is toch gewoon een flatcoat geworden en wat ben ik blij met onze Nana.
;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Soms begrijp ik niet, waarom niet iedereen een flatcoat heeft. O-)
20 jaar regelmatig een logehond over de vloer gehad. Flatcoat.
Kayleigh, Quinton en daarna Kiezel. Alle 3 reuen, maar alle 3 toch verschillend.
Na 20 jaar hebben we besloten om zelf een hond te nemen. Maar liever een kleiner hondje............. Natuurlijk is toch gewoon een flatcoat geworden en wat ben ik blij met onze Nana.
;-) "


Flatjes zijn inderdaad wel de állerleukste, haha. Ze hebben zo'n heerlijk eigen karakter, zijn ongelofelijk intelligent en beschikken uiteraard over een geweldig knuffelhoofd. ;-)

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

"

Flatjes zijn inderdaad wel de állerleukste, haha. Ze hebben zo'n heerlijk eigen karakter, zijn ongelofelijk intelligent en beschikken uiteraard over een geweldig knuffelhoofd. ;-) "


Helemaal mee eens ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Retrievers" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dag bijke 31/08/2012
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^