Golden Retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Hallo iedereen,Ik ben een nieuw lid van HondenPage.

En ik heb  al een vraagje ; 
Zijn Goldens echt zo lief als wat ze schrijven op internet ?

want ik ben erg echt verkliefd op geworden ik heb namelijk al 2x honden en één katje .

Elke info is welkom !! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Evy is allemansvriend eerste klas! Laatst was ik met haar aan het wandelen en ze zag een meneer, maar die was (gezien zijn houding) niet van plan om haar te aaien, maar dat wilde ze natuurlijk wel. Wat deed mevrouw? Ging heel zielig in het gras liggen met haar kop op haar poten en ging de man volgen met haar ogen. Toen de man op gelijke hoogte was zuchtte ze heeeel diep en sloeg haar ogen neer. Die man viel als een blok voor haar en begon haar meteen te aaien, waarop zij vervolgens vrolijk begon te kwispelen, pootjes geven en likjes uitdelen. Het lijkt mij dus wel dat dit een onwijze allemansvriend en mensen liefhebber gaat worden. ;-) Nu is ze pas 19 weken, dus misschien is er nog hoop.. :p

Alle volwassen Goldens die ik ken zijn heel rustig en lief en komen graag lekker kroelen. In het park ben ik regelmatig met de andere Goldens aan het kroelen terwijl de eigenaar met Evy aan het kroelen is. Eventjes hondjes uitwisselen.. :p

Evy is trouwens ook super met ons neefje van twee jaar, heel lief en rustig. Natuurlijk, als mijn neefje begint te gillen, krijsen en rennen dan gaat ze er achter aan, maar als hij normaal doet gaat ze rustig bij hem zitten en laat zich aaien en van alles met haar doen. Ook snoepjes zal ze altijd heel zachtjes aanpakken van hem. Dit is een foto van hen samen:

Je mag gerust vragen stellen over Goldens. :-) Wat ik je wel wil meegeven is dat een hond van een erkende fokker met geteste ouderdieren erg belangrijk is. Ongeveer 50% van het ras heeft HD. Bovendien ben je dan een stuk zekerder van het karakter en weet je dat je pupje goed gesocialiseerd gaat worden, zodat deze een stabielere basis heeft. Je zou zelf naar een fokker kunnen kijken die al katten in huis heeft, zodat de pup er van geboorte af aan al aan gewend is. Wij hebben hier thuis trouwens twee katten en dat gaat redelijk. We moeten er wel streng in zijn en zodra ze achter de katten aan gaat, gaat ze even voor straf op de gang. Na 4x is bij haar het kwartje gevallen. Goldens (alle Retrievers trouwens) hebben een behoorlijk jachtinstinct, dus dat is echt een puntje van aandacht.

Hopelijk heb je hier wat aan! :-)

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Dankje Sanne je hebt me erg geholpen.


Trouwens ik wou je even zeggen dat Evy een heel mooie hond is,en dat je neefje schattig is.

Maar over het jachtinstinct heb ik nog vraagjes ; 
- Mijn kat is 19 jaar oud en hij is ongeveer doof en kan niet hoger springen dan het bed (die is +- 50 cm hoog (misschien meer misschien minder :P ) zou het dan wel goed komen?

-Mijn 2 andere hondjes (1 woont constant bij me en de andere woont bij mijn familie maar waar de hond wel (minstens !!) 1x per week naar moet --> het is een 2jarige teckel ;-), teefje. Mijn hondje die altijd (!!!) bij mij woont is een 9jarige Bichon, reutje;-), die wel eens heftig kan drondlopen , net een konijntje.Maar dat is snel  over (het teckeltje is ook heel heftig :-D ).
Zou het in deze situatie goed komen (tussen Golden en de bichon,  teckel)

Even een mededeling ; de Bichon en het teckeltje zijn echt super goede maatjesO-) !! ;-)

Erg bedankt :-)

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles 1 doggies

Hier een halve Golden Retriever en afentoe een oppas Golden Retriever allebij geweldige honden, zacht karakter, lekker actief, afentoe ook wel lui, allemands vriend, goed met kinderen, goed met andere dieren etc. Kortom super lieve honden! Nu ligt het er ook aan hoe jezelf je hond opvoed... Maar in het algemeen zijn het geweldige honden!

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Dank je Dewi.

 Als mijn (in vorige reactie) vragen worden beantwoord door Bv. "Ja er zou echt geen probleem zijn! ".Dan ga ik er nog oiver praten en denken maar dan is er misschien wel kans dat het een golden wordt. Maar eerst wil ik de antwoorden wel weten :-D

Dank aan iedereen voor info.
Ps; Ik kan niet wachten op de antwoorden :-D

honden page profiel heidi en maxheidi en max

honden foto van heidi en max

ik heb een labrador van een half jaar

ook heel erg lief vindt alles en iedereen leuk:-D

is speels ondeugend ondernemend gek op kinderen is dol enthousiast aanhankelijk

ik ben het met dewi eens ligt natuurlijk ook aan hoe je je hond van begin af aan opvoed

je moet wel egt consequent wezen en bij jezelf goed weten wat je wel en niet goed gaat vinden

zodat je hond dan ook weet waar hij aan toe is

er zijn mensen die denken we hoeven er weinig aan en ervoor te doen

zijn van zichzelf al hele lieve trouwe honden

maar zo is dat niet :-D

en ook nooit kinderen je hond laten plagen

honden page profiel Nouri Nouri 2 doggies

honden foto van Nouri

Wat leuk dat je een Golden wil. 
ik heb Nouri sinds 8 september en hij is fantastisch!

Ik heb voor dit ras gekozen vanwege inderdaad het zachtaardige karakter en zn energieniveau.
juist ook omdat we een oudere kat en een konijn hebben (puck loopt vaak los in de kamer). 

ik moet wel zeggen dat dat 'allemansvriend' ook wel lastig kan zijn, meneer vindt IEDEREEN op straat interessant en wil erachteraan, en is inderdaad ook diep beledigd als ze zonder te aaien doorlopen. ik probeer dit hem nu een beetje af te leren, omdat mensen hem nu nog schattig vinden, maar als hij straks groot is en met vieze modderpoten tegen zomaar iedereen opspringen is ook niet fijn:-D maarja ik noem dat maar een luxeprobleem:P

verder heb ik het idee dat ik een vrij pittige golden heb, dus flink mijn handen vol aan opvoeding etc. meneer heeft echt een eigen wil en kan heel overtuigend zijn':-) maar ik merk ook nu al dat hij heel graag voor me wil werken, wat ik ook echt heel erg leuk vind!! hij is dus erg actief en moet echt uitgedaagd worden anders kan hij wel eens vervelend worden:P


verder ligt het denk ik ook voor een groot deel aan hoe je hem zelf opvoed denk ik. mij werd ook verteld dat reutjes vaak wat eigenzinniger zijn dan teefjes, maar weet niet of dat klopt

ik ben dus heel erg blij met Nouri:-D
 ik hoop dat je er wat aan hebt en idd opzoek naar een goede fokker, is heel belangrijk!

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Ik heb al in totaal 3 honden moeten opvoeden dus daarmee  lukt het wel.

Dus...
Zou (zoals gezegt in mijn 2de rea.) de golden goed kunnen omgaan met een oude kat & bichon (Eigenlijk Bichon X maltezer ) en teckel ?

En hoeveel beweging is er nodig,,?

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

O-) Dankje Lilian , jou hond is echt mooi

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen golden, maar o wat zijn het prettige honden, en je hebt al twee honden, heerlijk, dus je wilt er nog een bij hebben ? wat zou je graag willen ? een pup of een wat oudere hond ?

beweging heeft iedere hond nodig, maar een golden retriever ja die hebben veel beweging nodig, als ze volwassen zijn, zeker drie wandelingen per dag.

iedere hond kan je laten wennen aan de roedel die al aanwezig is, een pup gaat wat makkelijker dan een wat oudere hond, maar als je dat goed begeleid kan dat zeker.

honden page profiel D&GD&G 2 doggies

honden foto van D&G

" Ik heb al in totaal 3 honden moeten opvoeden dus daarmee  lukt het wel.

Dus...
Zou (zoals gezegt in mijn 2de rea.) de golden goed kunnen omgaan met een oude kat & bichon (Eigenlijk Bichon X maltezer ) en teckel ?

En hoeveel beweging is er nodig,,? "

Ik denk dat het goed gaat komen;-)zeker als je de hond bij een goede fokker gaat halen.

En een fokker kan daar ook uitslag over geven, of het gaat met je "dierlijke medebewoners".

honden page profiel Nouri Nouri 2 doggies

honden foto van Nouri

Oja en wat betreft met een oude kat, onze kat gaat hem nu uit de weg, hij vind hem veelste druk en is zoiezo niet heel erg sociaal. wij hebben dit opgelost door hem zijn eigen kamer te geven, waar hij ook eet en drinkt en waar Nouri niet bij kan. snachts slaapt de kat bij ons op bed. ik geef de kat de tijd en ruimte om aan nouri te wennen, hij kan overal in huis komen, nouri maar in een deel.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

ik heb ook een golden en vind het echt een superras!! heel leergierig, maar ieder hondje heeft natuurlijk een ander karakter. Zo is Lasco de rustigste van het nest en dat zie je wel al heel goed. 2 van zijn zusjes zitten bij mij op de hondenschool en zij zijn redelijk onstuimig terwijl lasco heel veel aandacht heeft voor zijn baas en andere mensen ;-)

Over je vraag of hij met andere honden en ja kat zou kunnen... je kan dit altijd aanleren ;-) Goldens zijn normaal heel sociaal, maar ken er ook andere. Ligt eigenlijk grotendeels aan hoe je ze opvoed ;-)

Veel succes met je keuze en denk eraan als je een Goldfen aanschaft of gelijk welke hond dat je echt bij een goede fokker gaat kijken. :-D

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Dank aan iedereen.


Nu ben ik er helemaal verliefd op.
Dit nu vertellen aan de familie ...
(Julie meningen) 
 Ik ben nu echt super tevreden.

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

" O-) Dankje Lilian , jou hond is echt mooi "


  dankjewel! ben ook supertrots;-)

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Dit ras heb ik altijd al een prachtig ras gevonden en dat zal zo wel blijven denk ik ... ;-)


Maar ik heb nog een vraagje ( Ja ik weet het , i stel veel vragen O-)) ;

Waar zijn jullie jullie Golden gaan halen ?? :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik ken je natuurlijk niet maar hoe lief een golden ook is je moet het wel treffen natuurlijk.

Daarnaast is 3 HEEEEL anders dan 2 en heb je nu 2 kleine hondjes en een golden is wel wat groter.
Ook is een pup soms heel hevig met een kat want pups hebben nog geen rem.

Wil je niet helemaal uit je droom helpen maar lijkt me wel handig om daar ook over na te denken want het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn :-)

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Jacqueline ,

had vroeger 3 dieren in huis 2 katten ( 1senior en 1 pubertje) en 1 puppy van 4maandjes en dat is allemaal prima gegaan , ooka weet ik dat het in dit geval 3 honden zijn... !! 
Daar denk ik natuurlijk ook over na he.
De bedoeling was ook van een iets of wat grotere hond te nemen...

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Wij hebben ook een golden retriever (en met goldens opgegroeid) en ik vind het ook een heerlijk ras. Het zijn over het algemeen allemansvriendjes, wat op zich prettig is, maar het is wel fijn als je leert dat hij/zij niet overal naartoe gaat zonder "toestemming". Het zijn dus lieve honden, die makkelijk te trainen zijn en erg geliefd zijn, maar dat houdt niet in dat je er niet veel tijd in moet stoppen. Ze hebben ook gewoon veel beweging en geestelijke uitdaging nodig :-). Wij kunnen onze Bodhi voor geen goud meer missen O-).

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

hallo, wat leuk, weer een goldenliefhebster..
Goldens zijn gevoelige honden, ( geen opvoeding met harde hand )hebben jachtinstinct, zijn over het algemeen allemansvrienden, lopen liever onenigheden uit de weg, ontzettend fijn om met kinderen te houden, enthousiast, veel beweging nodig, niet waaks, en blaffen minder..
Komen na een wandeling wanneer het geregent heeft NIET schoon thuis, modderpoten, vieze smeerboel dus,
ongelukjes in huis ( pup ) s'nachts er weer uit...
Weer een extra mond om te moeten voeden, inentingen, ontwormingen, elke maand voer...verzekering afsluiten enz.

Wij zijn blij met onze gouden kalf !

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"
Dankje Sanne je hebt me ermeee geholpen.


Trouwens ik wou je even zeggen dat Evy een heel mooie hond is,en dat je neefje schattig is.

Maar over het jachtinstinct heb ik nog vraagjes ; 
- Mijn kat is 19 jaar oud en hij is ongeveer doof en kan niet hoger springen dan het bed (die is +- 50 cm hoog (misschien meer misschien minder :P ) zou het dan wel goed komen?

-Mijn 2 andere hondjes (1 woont constant bij me en de andere woont bij mijn familie maar waar de hond wel (minstens !!) 1x per week naar moet --> het is een 2jarige teckel ;-), teefje. Mijn hondje die altijd (!!!) bij mij woont is een 9jarige Bichon, reutje;-), die wel eens heftig ka.drondlopen , net een konijntje.Maar dat is snel  over (het teckeltje is ook heel heftig :-D ;-).
Zou het in deze situatie goed komen (tussen Golden en de bichon,  teckel)

Even een mededeling ; de Bichon en het teckeltje zijn echt super goede maatjesO-) !! ;-)

Erg bedankt :-) "

Een pup heeft geen rem, dus ook niet tegenover andere honden. Het is dus wel van belang dat de honden goed aangeven waar
hun grenzen liggen. Wanneer het spel te hevig word en de oudere hond er duidelijk genoeg van heeft, maar de pup niet stopt, is het wel jouw verantwoordelijkheid (als roedelleider) 
om ze uit elkaar te halen. Dit is bij iedere pup zo, maar een 
Golden pup is natuurlijk wel groter dan een teckel pup. ;-) Goldens zijn (als ze bij een goede fokker vandaan komen) erg sociaal naar andere honden toe. Retrievers zijn gewend om 
met meerdere honden tegelijk aan het werk te zijn en het was toen het ras werd ontwikkeld dus ook van belang dat er geen ruzie was tussen de honden onderling.

Katten en pups kunnen op zich samen in een huis, maar het moet wel op de juiste manier worden geintroduceerd en je moet er voor zorgen dat de pup niet de kans krijgt om achter de kat aan te gaan, want op die manier leert ie dat de kat opjagen 
mag. Als begin kun je de pup het beste in de bench houden wanneer de kat in dezelfde ruimte is. Zo kunnen ze aan elkaar wennen en snuffelen, zonder dat de pup achter de kat aan gaat.  Als dit allemaal goed gaat kun je ze onder toezicht los bij elkaar 
houden, maar het is dan wel raadzaam om je pup een halsband en een riempje om te houden, zodat je hem kunt pakken als datnosig blijkt te zijn. Ze zijn namelijk hartstikke snel.



Hopelijk is het een beetje duidelijk zo. :-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

even ter info: een golden die alléén bij een erkende fokker vandaan komt hoeft niet alleen maar sociaal te zijn, ook een hond bij een niet erkende fokker kan erg sociaal zijn...
vind dat een ondermaatste veronderstelling sanne..is erg jammer

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Hier heb je de rasvereniging van België: http://www.grcb.be/
En hier die van Nederland: http://www.goldenretrieverclub.net/cms/

Daar kan je heel wat info vinden en ook fokkers die pupjes verwachten of een nestje hebben ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" even ter info: een golden die alléén bij een erkende fokker vandaan komt hoeft niet alleen maar sociaal te zijn, ook een hond bij een niet erkende fokker kan erg sociaal zijn...
vind dat een ondermaatste veronderstelling sanne..is erg jammer "


  Waarschijnlijk ben ik op dat punt dan bevooroordeeld, maar het is eigen ervaring. Op cursus zijn er twee Golden Retriever pups, Evy een een pupje die een week ouder is. Die pup komt niet bij een erkende fokker vandaan, Evy wel. Vanaf vijf weken is Evy mee naar buiten genomen en is er van alles met haar gedaan. Die pup is niets mee gedaan, kwam pas voor het eerst buiten toen ze door die mensen mee werd genomen. Het gevolg is dat ze een hele bange pup hebben die alles en iedereen eng vind. Alleen de honden die ze nu al heel lang kent (vanaf puppycursus af aan) wil ze wel mee spelen. Evy vindt alles mooi en prachtig en is werkelijk nergens bang voor. Ik vind dit wel een heel groot verschil met de andere Golden pup. Kan ook deels aan het karakter liggen, Evy is een echte spring in het veld en wil alles uitproberen en die pup is heel rustig en voorzichtig. Als er een auto alarm af gaat duikt die pup al in elkaar. Evy gaat naar het geluid toe om uit te zoeken waar het vandaan komt. 

Kan best zo zijn dat het niet altijd zo hoeft te zijn, maar het is wel iets om bij stil te staan als je niet weet waar je op moet letten. Die mensen wisten bijv niet dat de socialisatie in het nest belangrijk is en dat een pup al bij de fokker met een aantal dingen kennis moeten maken. De fokker had hen namelijk verteld dat de pups niet buiten waren gekomen, omdat ze anders ziek zouden worden. Zij hadden dus zo de pup mee genomen in het vertrouwen dat die persoon wist wat die deed, want hij noemde zichzelf tenslotte fokker.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ok dan, hier een herplaatser Golden, geen raszuivere aldus het asiel waar we hebben gehaald.
Hij is een vondeling, dus weten we niks van zijn achtergrond.

Hij kwam met veel vervelend gedrag bij ons, extreem en hard trekken aan de riem, rij gedrag op ons, en tegen alles en iedereen opspringen. Ook had hij verlatingsangst, in het begin kon ik de kamer nog niet uit, bij wijze van spreken. Hij heef nooit iets kapot gemaakt in huis, en blaft ook vrijwel nooit.

We hebben een hele lieve vrolijke enthousiaste en aanhankelijke knuffelkont in huis.
Want dat moet ik echt zeggen, Santa heeft het ons niet makkelijk gemaakt in het begin, en zeker toen we nog weinig wisten hebben we weleens in de clinch met elkaar gelegen, omdat we weleens (achteraf verkeerde) adviezen kregen hoe met bepaald gedrag om te gaan, maar nooit heeft hij naar ons gegromd, een lip opgetrokken, niks.
Met zachte hand en heel veel geduld zijn we gekomen waar we nu zijn.
Hij is heel slim, en leert vlug. Laat zich goed verzorgen, je mag alles doen.
Hij krijgt veel gelegenheid te bewegen, we lopen minimaal 2 x pd. een uur, en 2 x pd. een half uur.

Ik heb geen ervaring met andere huisdieren die er al waren, maar volgens mij hoeft dat geen punt te zijn.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

"

  Waarschijnlijk ben ik op dat punt dan bevooroordeeld, maar het is eigen ervaring. Op cursus zijn er twee Golden Retriever pups, Evy een een pupje die een week ouder is. Die pup komt niet bij een erkende fokker vandaan, Evy wel. Vanaf vijf weken is Evy mee naar buiten genomen en is er van alles met haar gedaan. Die pup is niets mee gedaan, kwam pas voor het eerst buiten toen ze door die mensen mee werd genomen. Het gevolg is dat ze een hele bange pup hebben die alles en iedereen eng vind. Alleen de honden die ze nu al heel lang kent (vanaf puppycursus af aan) wil ze wel mee spelen. Evy vindt alles mooi en prachtig en is werkelijk nergens bang voor. Ik vind dit wel een heel groot verschil met de andere Golden pup. Kan ook deels aan het karakter liggen, Evy is een echte spring in het veld en wil alles uitproberen en die pup is heel rustig en voorzichtig. Als er een auto alarm af gaat duikt die pup al in elkaar. Evy gaat naar het geluid toe om uit te zoeken waar het vandaan komt. 

Kan best zo zijn dat het niet altijd zo hoeft te zijn, maar het is wel iets om bij stil te staan als je niet weet waar je op moet letten. Die mensen wisten bijv niet dat de socialisatie in het nest belangrijk is en dat een pup al bij de fokker met een aantal dingen kennis moeten maken. De fokker had hen namelijk verteld dat de pups niet buiten waren gekomen, omdat ze anders ziek zouden worden. Zij hadden dus zo de pup mee genomen in het vertrouwen dat die persoon wist wat die deed, want hij noemde zichzelf tenslotte fokker. "

het kan zijn dat je bevooroordeeld bent, en dan zou ik zeggen, basseer i.d.d niet één geval van wat je beschrijft, denkende dat het ook zo is, dit voorbeeld heeft puur te maken met ontwetendheid, je eigen niet inlezen wat een hond nodig heeft tijdens zijn inprentings/socialisatie periode..( en dan bedoel ik dus de mensen van de niet 'erkend'pup...
Ik heb een golden gehad met stamboom alles erop en eraan, super gesocialiseerd, en nu hebben we beau, bij een niet erkende fokker/ misschien wel hobbyfokker...super gesocialiseerd...
 
Mensen zouden beter hun best moeten doen om zich vooraf te raden gaan, wat een hond inhoudt, wat ze nodig hebben in welke periode in hun leven dan ook ( en juist hun puppenperiode ) veel mensen denken te weten dat ze het allemaal weten, maar komen bedrogen uit, als je hondentaal wilt verstaan,dan zal je daar ook je best voor moeten doen...zo simpel is het.
Er is een schat aan informatie te vinden ( de BASIS )  en daar kan je als 'leek'heel veel uit halen, maar de meeste honden worden als inpuls aankoop gekocht, door hun eigen tekortkomingen, dus de mens ( dus inlezen en verdiepen in de stof en de hond als zodanig ) gooien ze hun eigen glazen in, met alle gevolgen van dien...
Een herplaatser, zoals Santa al aangeeft, heeft vaak een rugzakje, met veel geduld, liefde,  doorzettingsvermogen, en weten wat je moet doen, kom je heel ver..

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Over de erkende fokker: wij hebben Bodhi via via en niet bij een erkende fokker..een zogenaamd "pretnestje". Bodhi hebben wij zelf goed gesocialiseerd met alles en iedereen en hij is ook sociaal en nooit bang geweest voor iets. Ik raad het je echter je wel heel erg aan om een pup bij een erkende fokker  te kopen. Ik ben als de dood dat hij ergens erfelijk mee belast is en het is gewoon prettig om een zo gezond mogelijke pup aan te schaffen. Je sluit niks uit, maar je  maakt de kans kleiner.

Over de katten: Wij hebben er twee die allebei niet van honden houden (hond van m'n grootouders ging er ooit achteraan, paniek!). Zij blijven gewoon boven en Bodhi beneden. In onze situatie werkt dat prima, maar we hadden het liever anders gezien. We zorgen dat ze allemaal genoeg aandacht krijgen in ieder geval.

Nog een klein nadeeltje (wat ik juist grappig vindO-)):

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

" Over de erkende fokker: wij hebben Bodhi via via en niet bij een erkende fokker..een zogenaamd "pretnestje". Bodhi hebben wij zelf goed gesocialiseerd met alles en iedereen en hij is ook sociaal en nooit bang geweest voor iets. Ik raad het je echter je wel heel erg aan om een pup bij een erkende fokker  te kopen. Ik ben als de dood dat hij ergens erfelijk mee belast is en het is gewoon prettig om een zo gezond mogelijke pup aan te schaffen. Je sluit niks uit, maar je  maakt de kans kleiner.

Over de katten: Wij hebben er twee die allebei niet van honden houden (hond van m'n grootouders ging er ooit achteraan, paniek!). Zij blijven gewoon boven en Bodhi beneden. In onze situatie werkt dat prima, maar we hadden het liever anders gezien. We zorgen dat ze allemaal genoeg aandacht krijgen in ieder geval.

Nog een klein nadeeltje (wat ik juist grappig vindO-)): zIQmEhU8DYg "

ohhh wat een heerlijk vies varken, lijken die van mij wel.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn Golden komt uit het asiel en kan me echt geen beter maatje wensen. Als ik iets negatiefs aan hem moet verzinnen wordt het al moeilijk !

En viesmaken is dan weer niet zijn ding, hij loopt mooi naast de plassen, denk dat hem dat geleerd is vroeger. In huis is hij rustig en buitenshuis een leuke speelvogel. Ik noem hem ook steeds mijn "hanghond" omdat hij altijd zo tegen me komt aanleunen om te knuffelen. In het begin trok hij wel aan de leiband, maar denk dat hij altijd gewend was geweest van los te lopen. Maar hij leerde erg snel en heeft zeker de will to please. Hij is tevens erg sociaal, hij kan het beter vinden met teefjes dan met reutjes, maar zal nooit uit zichzelf in de clinch gaan, integendeel, maar verdedigt zich natuurlijk wel. Alle andere dieren, katten, konijntjes etc vindt hij ook geweldig en is hij lief tegen.

Verder is hij, in tegenstelling tot wat ze me altijd vertelden over Goldens, wel waaks. Je komt zijn tuin, huis en auto niet zomaar in :-D

Ik heb een echte gouden hond aan hem :-D en wil hem voor geen geld meer missen !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^