Verlatingsangst.......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hoi allemaal,

Sinds twee maanden ben ik de trotse bezitter van Choca, een kruising Podenco uit Spanje. Een hondje met een verleden, op haar rug zit bijvoorbeeld een groot litteken, omdat er waarschijnlijk zoutzuur overheen gegooid is (onbegrijpelijk, maar waar).

Alles gaat goed, het is een schat van een beest, MAAR...ze achtervolgt me de hele dag en kan totaal niet alleen thuis zijn.
Ik laat haar in de bench wanneer ik wegga, maar op het moment dat ik de voordeur opendoe, begint ze al te piepen en te blaffen. Alle dekentjes/het vetbed/kussen liggen overhoop en ze krijgt het voor elkaar om de bench een halve meter te verschuiven. Complete paniek dus.

Heb al van alles geprobeerd...even de sleutels pakken en toch weer gaan zitten binnen, jas aan en gewoon koffie gaan drinken, muziek aan als ik wegga...niks helpt!

Dus bij deze...wie heeft DE gouden tip voor mij??

Ik hoor het HEEL graag! :-)
Groetjes Danielle

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst......." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Heel langzaam opbouwen om haar alleen te laten. Eerst in de bench zetten en dan even de ruimte verlaten. Voor 10 seconden. Als ze rustig is, weer binnen komen (als ze nog piept, kun je haar vanuit de andere kamer rustig toespreken). Deze tijd ga je langzaam opbouwen.
Ook haar niet steeds achter je aan laten lopen.
Dit probleem zal lang gaan duren, het is echt een trauma-hondje. Je kunt eigenlijk nu niet uren wegblijven.

honden page profiel

Hoi Danielle
misschien heb je hier wat aan. maar je hebt de hond nog maar net 2 maanden en heeft een heel verleden achter de rug. :'( en niet zo beste als ik dat lees.

Ze is bang dat je haar alleen laat en niet meer terug komt.



Het is heel normaal en natuurlijk dat honden niet graag alleen zijn. Een hond is een sociaal dier dat van oorsprong in groepen (roedels) leeft. Wel kan door middel van training worden bereikt dat de hond het alleen zijn accepteert als een "normaal" onderdeel van zijn leven.

Uitingen van verlatingsangst zijn onder meer vernielen, onzindelijk zijn en janken en blaffen wanneer de hond alleen thuis is. Weet u niet zeker hoe u hond zich gedraagt wanneer hij alleen thuis is, dan kunt u een keer een video-opname maken terwijl u weg bent. Aan de hand van de opgenomen beelden en geluiden krijgt u zo een indruk van het gedrag van uw hond. U kunt dit ook doen wanneer uw hond zich "misdraagt" wanneer hij alleen is, maar u niet zeker weet of dit al dan niet met verlatingsangst te maken heeft. Aan de hand van de opgenomen beelden en geluiden kunt u dan wellicht vaststellen of de hond al dan niet een nerveuze indruk maakt.

Afhankelijk van het karaktertype van de hond, zijn eerdere ervaringen in dit verband en nog een aantal zaken die later aan de orde zullen komen, is deze training een meer of minder gemakkelijke opgave. Wanneer er sprake is van heftige stress bij de hond zodra die alleen thuis moet blijven, dan doet u er zondermeer verstandig aan om bij de training van de hond de hulp van een professionele gedragsbegeleider in te roepen. Gaat het om een hond die niet zo goed alleen kan zijn zonder dat er sprake is van veel stress, of gaat het om een puppy die u het alleen kunnen zijn wilt leren, dan kunt u de volgende trainingstips wellicht gebruiken:

Leer de hond de oefening AF en BLIJF (hoe dit kan op basis van beloning, kunt u leren door het volgen van een goede gehoorzaamheidscursus met uw hond). Eén van de “ trucs ” die u in combinatie met de oefening AF en BLIJF kunt gebruiken, is een trommeltje met hondenkoekjes. Zodra u de oefening gaat doen, staat dit trommeltje op de grond vlak bij de hond. Zodra de hond lang genoeg is blijven liggen, geeft u hem VRIJ (dit commando betekent "einde oefening"), u maakt direct het trommeltje open en geeft de hond een hondenkoekje.

Het blijven liggen wordt stapje voor stapje opgebouwd. Eerst is 5 seconden lang waarbij u bij de hond blijft staan voldoende. Dan werkt u toe naar 10 seconden, waarbij u een paar passen bij de hond wegloopt. de hond moet stapje voor stapje leren om steeds langer te blijven liggen, terwijl de afstand tot u steeds groter wordt. De eerste tijd blijft u in dezelfde kamer als de hond en in het zicht van de hond. Daarna gaat u door de deuropening naar een ander vertrek, maar de deur blijft nog open en u bent binnen een paar tellen weer terug in de kamer. Dan blijft u steeds langer uit het zicht van de hond, uiteindelijk ook achter een gesloten deur.

Iedere geslaagde oefening wordt afgesloten door uw signaal VRIJ en direct daarna een koekje uit het trommeltje. Bij iedere niet-geslaagde oefening (de hond komt voortijdig van zijn plaats) brengt u de hond rustig maar vastbesloten terug naar zijn plaats en doet u de oefening opnieuw. Als de oefening vaak niet slaagt, dan is dat een teken dat u de oefening te snel opbouwt (u wilt te snel te veel). In dat geval kunt u het beste een stapje terug doen in de opbouw (u maakt de oefening eerst weer gemakkelijker totdat het telkens weer goed gaat en bouwt vanaf dat punt de moeilijkheidsgraad weer op). Het trommeltje heeft bij veel honden een soort magische uitwerking. Gedurende uw afwezigheid staat het bij de hond als een soort symbool dat uw terugkomst en de daarop volgende beloning garandeert. Het trommeltje maakt de oefening voor de hond leuk en "helpt hem daaraan herinneren" waneer u langer weg bent. Het trainen op de oefening AF en BLIJF kan worden gecombineerd met het wennen aan een bench (kamerkennel).

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de hond gedurende de periode dat u de training opbouwt, niet langer alleen kan zijn dan het trainingsschema op dat moment toestaat. Dit betekent dus dat, wanneer u in deze periode weg wilt of moet, u de hond zult moeten meenemen of dat u voor hem een vertrouwde "oppas" laat komen.

Overige tips in het kader van het leren alleen zijn:

· Geef uw hond speelgoed dat speciaal bedoeld is om de hond zich in zijn eentje te laten vermaken. Deze speeltjes kunt u vullen met lekkers, zodat uw hond zich niet hoeft te vervelen. Door zich te concentreren op het bemachtigen van het lekkers heeft hij ook minder "de tijd" om zich druk te maken over het feit dat hij alleen is!

· Wanneer uw hond al zenuwachtig wordt als hij denkt dat u straks weggaat (bijvoorbeeld wanneer u uw sleutels pakt, uw jas aan doet e.d.) doe dan regelmatig alsof u weggaat zonder het echt te doen. Trek uw jas aan en even later weer uit.

Pak regelmatig uw sleutels op, loop naar de voordeur en kom weer terug. Door dit regelmatig te doen leert u uw hond om minder gevoelig op dit soort signalen te reageren. Besteed geen aandacht aan het gedrag van uw hond tijdens dit soort oefeningen. · Maak van uw vertrek én van uw thuiskomst geen "drama". Hoe meer u zelf uitstraalt dat het volkomen normaal is om weg te gaan en weer terug te komen, hoe sneller uw hond dit ook zal accepteren! Het slechtste dat u kunt doen is uw hond troostend toespreken als u wegggaat.

U bevestigt daarmee immers dat het heel erg is voor hem! · Straf uw hond nooit wanneer u bij thuiskomst vernielingen of de gevolgen van onzindelijkheid aantreft. De hond kan uw straf niet in verband brengen met wat hij heeft aangericht, maar zal de straf koppelen aan het feit dat u thuiskomt en hij u wil begroeten! De symptomen van verlatingsangst/stress verergeren zelfs vaak wanneer de hond naderhand gestraft wordt.

Immers, alleen thuis blijven wordt voor de hond steeds stress-voller (gezien de verwachte straf bij thuiskomst van de baas). Veel eigenaren denken dat hun hond wel degelijk weet dat hij "fout" is geweest maar dit is niet het geval! Het feit dat hij mogelijk "kruiperig" doet wanneer u thuiskomt is een uiting van onzekerheid en het proberen te vermijden van straf door zich onderdanig te gedragen. Waarvóór hij (mogelijk) gestraft zal worden is de hond echter niet duidelijk! Bedenk bovendien dat een hond die lijdt aan verlatingsangst niet vernielt of onzindelijk is om u te pesten, maar dat het uitingen zijn van een hoge mate van stress.

Liefs natascha

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hey,

Bedankt voor de snelle reacties! Dit wordt nog een hele tijd oefenen! Klopt inderdaad, ze is extreem bang dat ik niet meer terugkom. Hoop dat ze snel wat meer vertrouwen krijgt!

Groetjes Danielle

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hey Danielle wilde je nog even een compliment geven dat je een Podenco een liefdevol thuis wil geven.

Makkelijk zal het niet zijn maar ozo de moeite waard!!

Onbegrijpelijk dat ze hem met zoutzuur bestrooid hebben :'( Zou ze niet goed genoeg geweest zijn op de jacht? :'(
Vreselijk als je leest hoe Podenco s behandeld worden door sommige jagers... :'( .gelukkig kan jouw hond nu lekker gaan genieten van een goed leven bij jullie.

groetjes Arina

honden page profiel patriciapatricia

honden foto van patricia

ik weet niet echt het antwoord...maar gewoon het feit dat je die sukkel gered hebt van mishandeling daarvoor wil ik jou een dikke pluim geven waren er maar veel meer mensen als u!! O-)

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hey!

Uh..nou..ja...dankje O-)
Ze was inderdaad niet goed genoeg voor de jacht, is aan dr achterpootjes aan n boom gehangen (dus: nog meer littekens) en dan dat zoutzuur eroverheen.

Maar dr lieve koppie heeft ze gehouden en daar ben ik voor gevallen :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Oh my god.. wie doet een hond zoiets aan :'(

honden page profiel karienkarien

honden foto van karien

Hoi,

een groet van Karien en Puck.
Het is super dat het hondje nu bij jullie is!!!!

Puck komt ook uit spanje en kan niet goed alleen zijn. Inmiddels hebben wij hem een half jaar bij ons en merken we lichte vooruitgang. Het achtervolgen door het huis probeer ik zo veel mogelijk te oefenen met de "plaats" oefening en ook "wacht"
Ik kan nu zonder problemen een boodschap doen, maar veel langer alleen is toch lastig. Ik film zijn gedrag en kijk later de filmpjes terug.

Wat ik nu lastig vindt is de keuze bench of geen bench. Nu is hij los in huis en gaat hij toch een paar keer op en neer rennen om te kijken waar ik ben. In een bench is hij toch meer begrensd, maar ook al gaat hij daar uit zichzelf wel in met het deurtje open, ik zie dat hij het niet leuk vindt als het deurtje dicht gaat. Het uitbreiden hiervan oefenen we dus steeds als we wel thuis zijn.

We gaan bijna nooit langer weg dan Puck aankan, tenzij het echt niet anders kan zoals bijvoorbeeld met de kat naar de dierenarts... Op dagen dat we overbrugging nodig hebben voor os werk gaat hij naar een super opvang voor hondjes waar hij het erg naar zijn zin heeft.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik was in het begin vaak ten einde raad en dacht erover na of ik Puck wel kon houden. Honden pikken natuurlijk alles op, zo ook mijn emotie en dan leek het of hij mij nog harder ging "roepen". Sinds ik heb besloten dat hij bij ons blijft gaat het beter en zien we het vertrouwen groeien. Ik zou het heel leuk vinden om op de hoogte gehouden te worden hoe het gaat met jouw spaanse hond en zijn alleen zijn. Podenco's zijn ook zo lief! Ik kan me voorstellen dat je ervoor gevallen bent!

hartelijke groet,

karien

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hoi Karien!

Aaah, Puck is een schatje!
Ik zit ook met het dilemma wel/geen bench...ze vindt het 's nachts geen enkel probleem om er in te slapen (met deur dicht), dan rent ze er naartoe en gaat liggen. Overdag is het een heel ander verhaal: ik geef haar eten ook in de bench, maar -tis een slim beestje- ze blijft er dan half buiten staan, zodat het deurtje met geen mogelijkheid dicht kan. Ben dus heel voorzichtig aan het proberen om de bench 'leuk' te maken, zodat ze er ook uit zichzelf ooit in gaat liggen.
Ach ja...de oefeningen 'plaats' en 'blijf'...tis hard werken, maar helaas nog zonder vooruitgang O-)
Ook ik ben een paar keer ten einde raad geweest...maar ben vastbesloten dat ze bij mij blijft, ik ga haar niet nog meer ellende aan doen. Maar moeilijk is het soms wel! :-D
Ik hou je op de hoogte hoe t gaat...filmen is een goed plan trouwens!

Groetjes Danielle

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Oh en trouwens....alleen rustig boodschappen kunnen doen....wauw....dat klinkt echt al te mooi om waar te zijn op dit moment, hahaha :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Kun je geen hulp krijgen van een gedragstherapeut of hondenschool? Lijkt me erg lastig en moet je zeer veel geduld voor hebben. En het resultaat gaat langzaam. En dat kan aan je gaan vreten. Maar als zo'n hond iets vooruit gaat, dan verwarmt het je hele hart. Tis wel een prachtige hond zie ik... heel mooi koppie.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Daniëlle,

Je hebt al een hoop tips gekregen zie ik.
Je zou ook eens kunnen kijken of je de hond kunt ondersteunen met Bachboesem-therapie. Ik en andere mensen met "herplaatsers met een verleden" in mijn omgeving hebben goede ervaringen hiermee. Het is geen wondermiddel, maar zoals ik al zei, het is een goede ondersteuning. Als je hier meer over wilt weten, stuur me dan even een pb-tje.

Verder lees ik ook dat je hond je de hele dag achterna loopt in huis, sta dit sowieso niet toe.

Groetjes, Mischa

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Als eerste super dat je deze hond een veilig en fijn thuis bied!!

Maar jeetje die hond heeft vast al een heel naar en vervelend verleden gehad.
Ik zou beginnen met hele kleine stapjes, eerst gewoon eens een kwartier naar de andere kamer dan weer wat langer enzv.
Ik zou hoe naar ook, wel volhouden, dus ookal jankt ze de hele boel bij elkaar toch de eerste x volhouden door echt 10 min weg te blijven, en zo steeds uit te breiden.
Je hebt zeg je zelf al veel dingen uitgeprobeerd, probeer iets een tijd standvastig vol te houden, steeds weer iets anders proberen maakt ook dat een hond in de war kan raken en niet meer weet waar ie aan toe is.
Dus behandel hem weer als puppie en houd vol..
Heb dit probleem ook met ene hond gehad en begon met oefenen op tijdstippen dat ik wist dat de buren werken waren en ook de buren laten weten wat er aan de hand was dat ik op bepaalde tijdstippen 10 aan het oefenen was i.v.m. de hond.
Ik snap heel goed dat je het hart verscheurend vind om hem zo te horen janken zeker gezien zijn verleden, maar stap je voor stapje zal het vertrouwen weer komen dat ie leert dat je altijd weer terug komt.
Houd moed, en veel succes!!

Groetjes Valerie en een poot van James

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

@ Angela: Dankjewel voor je reactie, ik heb inderdaad gisteren een mailtje gestuurd naar een gedragstherapeute...misschien dat die ons verder kan helpen!

En eventueel in combinatie met Bachbloesem en sowieso HEEL veel geduld O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja dat hoop ik echt Danielle! Wat goed dat je een gedragstherapeute hebt gemaild. Fantastisch!! Heel veel sterkte ermee!! :-)

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

de D.A.P mss een hulpmiddel?

Grtzz en succes

Martine

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hey allemaal!

Nou, we zijn inmiddels een paar maanden verder en ik dacht: even een update!

Helaas is er nog geen vooruitgang. Ik heb samen met een gedragstherapeute gekeken naar het probleem van Choca. Heel rustig de bench 'leuk' gemaakt, dus haar eten, speeltjes etc. in de bench geven. Nu lukt het wel om haar in de bench te doen, daar gaat ze rustig spelen/eten/liggen, dus dat is een pluspunt!
Maar op het moment dat ik de voordeur open doe, is het weer paniek. Met andere woorden: ik kan nog steeds geen boodschappen doen! ;-)

De GT gaf aan dat ik het niet rustiger dan dit had kunnen doen en dat ze t ook niet meer weet, dat het nog heel lang kan duren en dat sommige honden een te groot trauma hebben en uiteindelijk nooit meer alleen kunnen zijn :'(

Nou, dat geloof ik niet! Choca is hier pas een paar maandjes, dus het kan echt nog wel goed komen! Heb donderdag een afspraak met een Bachbloesem therapeute, dus ben benieuwd of dat misschien gaat helpen!
Ik houd jullie op de hoogte!

Greets Danielle

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Danielle,

Complimenten voor je geduld hoor, super!

Succes verder!

Amy (Gast)

Helaas dat het nog niet lukte ondanks de gt, maar heel erg goed dat je het niet opgeeft!
Soms zijn problemen gewoon niet in een paar maanden opgelost en vergt het toch meer tijd en nog meer inzet.

Ik denk dat Bachbloemses een goed effect kunnen geven. Een therapeute kan kijken welke remedies het beste bij je hond passen en een combinatie samenstellen die op jouw hond is afgestemd.

Veel succes donderdag :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hopelijk slaat dat aan... Of misschien dat een andere gedragstherapeut nog mogelijkheden ziet... Of een d.a.p-verstuiver met feromonen (geur) om je hond rustig te maken?

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 3 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Nou ik zit met precies het zelfde probleem.. spike is nu 5 maanden oud en is nu 1 maand bij ons..
's nacht gaat het gelukkig super goed.. maar overdag.. poeh poeh.. als ik maar in de buurt van de gang deur kom begint hij al te piepen.. ook als ik even naar de keuken loop of naar de bergkast.. overal loopt hij me achterna..!!
Ik heb al geprobeerd om het langzaam op te bouwen maar het heeft geen enkel effect.. ik kan nog niet langer dan 1 minuut weg voordat hij begint te piepen.. heb ook geprobeerd om vanuit de gang tegen hem te praten/kalmeren maar dit werkt juist averechts.. het piepen gaat dan over in blaffen..
Ik heb het geprobeerd in de bench en los.. over het algemeen gaat het in de bench het beste.. hij heeft verder ook geen probleem met de bench.. hij eet in de bench en gaat er overdag ook vanzelf in liggen als hij wil rusten.. volgende week dinsdag heb ik (als het ons vanavond bevalt) de eerste puppycursus..
Hebben jullie advies voor mij..

Verder respect voor jou geduld hoor Danielle..
Hoop dat het snel beter gaat met de Bachbloesem therapeute..!

Groetjes Veronique & een poot van Spike..

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 3 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Oh ja.. als ik de deur van de woonkamer naar de gang open maak staat hij ook meteen met zijn neus vooraan..
Hij lag net rustig te slapen in zijn bench en ik liep even naar de gang om een vest te pakken.. hij kwam er meteen aan gedribbeld en keek me aan van "waar ga je heen zonder mij?"
Heb hem geen aandacht gegeven en ben op de bank gaan zitten.. hij is toen ook terug gekropen in zijn bench om zijn slaapje af te maken..
Zou een GT ook iets van mij zijn of is er nog iets anders dat ik kan proberen..?

Groetjes Veronique & een poot van Spike..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hoi,

Ik heb ook een lieffie uit Spanje.Ze kwam bij mij met 5 maanden jong.Geboren in de opvang dus heeft zelf niks geks meegemaakt(als het goed is).Haar moeder is als pup gebracht bij de opvang door een Spanjaard met haar broers en zusje,hij wilde geen pups.Toen is zij geadopteerd door engelse(die in Spanje woonden) mensen,na een paar maanden werd zij terug gebracht met de mededeling: we hebben geen geld meer en gaan terug naar Engeland.....

Vervolgens bleek zij zwanger terug te zijn gebracht(ontzettend lullig voor haar ,want ze is doodleuk gedekt met haar 1e loopsheid).Dus Mila's moeder was wel schuw en terug houdend en rustig,dit heeft ze zeker doorgegeven aan haar pups(op de reunie waren de 3 zusjes banger dan de 2 broers die waren erg stoer).

Ik heb met MIla gemerkt dat ze het wel eng vond een nieuw thuis(plus alles in Den haag was eng,want ze zijn wel vergeten haar te socialiseren met dagelijkse dingen)Zij liep me ook achterna,en als ik de deur dicht deed van het toilet dan piepte ze.
Mila is echt een gewoonte dier,ze heeft een heel vast ritme.Na een maand of 8 was ze toch wel volledig gewend aan haar thuis en alle geluidjes.Ik heb haar niet in de bench,ze heeft een mand.Ze heeft in de eerste maanden wel eens wat gesloopt,maar dat was voor mij niet erg.En ook even gejankt als ik wegging(als een wolfje,gelukkig voor de buren niet langer dan 10 minuten)

Heb geduld en geef het niet op(ik dacht ook even dat het niet goed ging komen),maar het gaat nu goed doordat ze duidelijk weet dat de vaste patronen zijn in haar leven.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel ElsemiekeElsemieke 3 doggies

honden foto van Elsemieke

hoi

ik ken het probleem
mijn hond Cheffie kwam uit griekenland.
ook hij had verlatings angst

ik heb er 3 jaar over gedaan om hem zo ver te krijgen dat hij alleen kon zijn.
hij zat liever in de auto opgesloten als ik boodschappen ging doen dan dat hij thuis achter moets blijven.
voor de meest kleine dingen moesten we hem naar een vriend brengen om op te passen.

eingelijk hebben we het gewoon zo gedaan hij mocht mee naar de supermarkt gingen naar pretparken waar hij mee naar binnen mocht en ga zo maar door.

ging goed raakte gewend aan mensen en toen heel langzaam even gauw een boodschapje doen en zo steeds verder.

Chef was bang voor alles en iedereen vandaar dat we eerst dat hebben aangepakt.

maar tot de laatste dag hij kon niet langer dan een uur alleen blijven.
soms moest hij wel wand er was een kindje geboren en dan moet je wel eens ergens heen waar hij niet bij mee kan.

en dan jankte hij alles bij elkaar maar hij heeft gelukkig nooit gesloopt.

ook onze buren wisten wat het probleem was en hebben daar dus gelukkig nooit last van gehad.

dus ik raad je wel aan meld het je buren als je hem alleen gaat laten zodat ze weten wat er aan de hand is dan hebben ze vaak wat meer begrip voor de situatie .

heel veel sterkte gewenst.

Groetjes Elsemieke

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

@ Angela: de DAP verdamper hangt al een paar maanden in het stopcontact...helaas zonder effect O-)

En inderdaad, het gaat gewoon een tijdje duren voordat ze door heeft dat ik wel eens weg ga, maar ook ALTIJD weer terug kom :-D Geeft niks, maar ik zou voor haar gewoon zo graag willen dat ze rustig en stressvrij eventjes alleen kan blijven.

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hoi Elsemieke,
Jeetje, 3 jaar! Hoop dat Choca IETS sneller gewend is, maar zo niet...dan is het ook goed! Helaas kan ze ook niet alleen blijven in de auto, dan slaat ook de paniek toe.
Heel knap dat je vol hebt gehouden, ik neem er een voorbeeld aan :-D

Caro (Gast)

Hallo Danielle,
K kom toevallig op dit platform. Heb zelf ook twee honden uit een asiel. Wellicht kan je Bach Bloesem Remedy eens testen? ik heb er hele goede resultaten mee. Kan je gewoon bij de drogist kopen trouwens. Een paar druppels in het water of direct in de bek.
Succes! Groet Caroline

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst......." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^