Farah dit weekend opgenomen + waarschuwing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Dit weekend is een hel voor ons geweest, Farah is vrijdagavond met spoed opgenomen in het MCD in Amsterdam. Ze heeft Ibuprofen uit de kast weten te pakken en terwijl ik aan het werk was vrolijk met de strips liggen spelen en dus ook de pillen eruit gegeten. Hoeveel ze binnen heeft gekregen weten we niet, want er zijn 17 pillen vermist maar naast overgeven en misselijkheid was ze nog goed alert. De dierenarts snapte er niets van, 17 pillen van 400mg hadden haar zelfs in een coma moeten leggen! We hebben de hele kamer doorzocht en op 1 afgelikt tablet en de lege verpakkingen na hebben we echt helemaal niets kunnen vinden met als enige optie dat het is opgegeten. Tijdens het spugen is er ook niets zichtbaars naar buiten gekomen. 

Aangezien het een sluipmoordenaar is met nierfalen tot gevolg is ze ondanks dat ze erg alert was toch opgenomen en direct aan het infuus gelegd met maagzuurremmers en maagbeschermers. Pas na 4 dagen is ze buiten gevaar en dus mag ik haar pas na morgenochtend weer ophalen uit de kliniek. Gelukkig woon ik zelf aan de andere kant van Amsterdam dus tot nu toe zijn we elke dag langs geweest om haar even te knuffelen en zelfs een stukje te wandelen.

De reden dat ik waarschuwing in de titel zet is omdat ik vaak topics zie met de vraag wel/niet verzekeren en ik al voor dit hele gebeuren het advies gaf om het wel te doen, aangezien je wel elke maand een bedrag aan de kant kan leggen maar stel dat er op 8/9 maanden iets gebeurd je vaak nog niet genoeg bij elkaar gespaard hebt om een volledige operatie etc te kunnen betalen. Ik heb het ook overwogen maar toch voor de verzekering gekozen, eerder met een aanrijding of een gevecht tussen 2 honden in gedachten maar helaas is het dus vergiftiging geworden voor ons. Helaas is mijn grote angst dus ook werkelijkheid geworden, maar wat ben ik dus dankbaar dat ik haar heb laten verzekeren(proteq)! Opname in het weekend is vreselijk prijzig en ik zou niet weten hoe ik anders alles had moeten regelen. Een paar honderd euro is nog te overzien maar dit weekendje gaat al over de 1000,-... 

Dus als je niet vanaf het begin een bedrag van 1 a 2000,- euro hebt klaarliggen zou ik die mensen het echt aan willen raden om desnoods voor het eerste jaar alleen een verzekering af te sluiten, terwijl je in de tussentijd een mooie reserve ernaast hebt kunnen opbouwen.

Ik zit echt af te tellen tot het morgen is en we Farah weer mee naar huis mogen nemen. Ik heb me nog nooit zo rot gevoeld, het hele weekend is een beetje als een soort hele slechte droom voorbij gegaan maar gelukkig ziet het er naar uit dat Farah geen schade heeft overgehouden aan de pillen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Farah dit weekend opgenomen + waarschuwing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna 3 doggies

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Ik wist niet dat pijnstilling zo ongeloofelijk slecht is.
Wat heeft jou Farah heel veel geluk gehad, als je Farah straks ophaalt, knuffel haar dan gek, maar dat zal je ook vast doen :-)

Goed dat je een waarschuwing hebt gegeven, onze Luna is ook verzekerd, (kruidvat) ik zou ook niet weten waar ik zoveel geld vandaan zou moeten halen.
Er zijn indd oo mensen die een reserver hebben, maar dat is in het slechste geval ook een keer op....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ach wat een verhaal zeg, ik hoop dat Farah er helemaal bovenop komt.

Goede waarschuwing van je, altijd zorgen dat je ergens een reserve hebt voor noodgevallen of verzekerd bent. Er kan altijd iets onverwacht gebeuren, dat zie je nu maar weer.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik vind het heel erg wat er met farah is gebeurd, maar om max te verzekeren zou ik minimaal 42 euro per maand betalen, en dan zou faith ook nog moeten voor 40 euro per maand.

dat is niet te betalen!
ik heb altijd een euro of 600 apart staan, en in geval van nood kan ik bij mijn moeder geld lenen.
veel beterschap voor farah!!!!!!!

honden page profiel Connie & SamConnie & Sam 3 doggies

honden foto van Connie & Sam

Da's idd een hel, ook de onzekerheid dat je niet weet hoeveel ze precies heeft binnen gekregen, maar gelukkig heb je zelfs met haar kunnen wandelen. Dat klinkt positief. Heel veel sterkte!

Een verzekering is echt aan te raden. Ik heb er ook een afgesloten via Kruidvat en betaal nog geen 17 euro per maand. Met inentingen, castratie en 2 operaties heb ik die premie er al voor een paar jaar uit!

Dikke knuffel voor Farah!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

" ik vind het heel erg wat er met farah is gebeurd, maar om max te verzekeren zou ik minimaal 42 euro per maand betalen, en dan zou faith ook nog moeten voor 40 euro per maand.

dat is niet te betalen!
ik heb altijd een euro of 600 apart staan, en in geval van nood kan ik bij mijn moeder geld lenen.
veel beterschap voor farah!!!!!!! "

Kijk dan heb je een goede back-up natuurlijk, maar mensen die net een hondje in huis halen verwachten nooit om binnen een paar maanden al met een ernstig probleem bij een arts te zitten en dan is een verzekering niet verkeerd. Daarom desnoods alleen het eerste jaar en dan een voorraad aanleggen mocht je dat vanaf het begin niet hebben klaarliggen. Met 2 grote honden wordt het inderdaad ook wel erg prijzig. 
 
Gelukkig gaat het goed met Farah, bloeduitslag vandaag was nog steeds goed en ze is weer haar vrolijke zelve, de verpleging vindt haar volgens mij erg gezellig. :-) Wel een drama als het bezoekuurtje is afgelopen en ze doorheeft dat ze niet mee mag, maar ze vind de mensen daar lief.

Iedereen bedankt voor het meeleven!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

jeetje wat een toestand, zo zie je dat je net als bij kinderen ook voor de hond gevaarlijke spullen achter slot en grendel moet bewaren.
Hoop dat Farah snel opknapt en er geen nare gevolgen aan over houd.

Gelukkig heb je een verzekering, iets wat wij gelukkig al jaren hebben. Waar ik veel mensen op probeer te wijzen, dat zoiets als wat jullie nu is overkomen met je hond, kan iedereen gebeuren ,maar kan je wel in grote financiële problemen brengen.Jullie hoeven je daar geen zorg over te maken.Gelukkig maar!

Beterschap voor Farah.

honden page profiel  Ans Ans 3 doggies

honden foto van  Ans

We hebben nooit een verzekering afgesloten voor onze huisdieren. Maar we leggen wel elke maand een bedrag opzij en zetten dat op een aparte spaarrekening. Natuurlijk is het een goed idee om voor het eerste jaar wel een verzekering af te sluiten, al is het maar voor één dier, zodat je toch een back up hebt, zoals Zwart Monster al schreef. Maar verzekeringen willen nog weleens moeilijk doen als het op uit betalen aan komt. Daarom kun je veel beter zelf elke maand wat opzij leggen. Maar dat dan ook echt doen en niet het geld voor iets anders gebruiken.
Ik ben blij te lezen dat het met Farah goed gaat. Ze heeft of een sterke maag, of ze heeft toch niet alle 17 pillen opgegeten. Of er is toch meer uitgebraakt dan je dacht. ':-)  

Hoe het ook zij: Zorg er altijd voor dat honden nooit ergens bij kunnen wat gevaar voor hen oplevert. Dat geldt trouwens ook voor andere dieren. Want af en toe zijn het net kinderen. Alles wat niet mag, is leuk!
Maar goed, soms denk je dat het goed opgeborgen is en dan blijkt het toch niet zo te zijn.

honden page profiel PasQPasQ 3 doggies

honden foto van PasQ

Jemig, dat is schrikken zeg!! Hopelijk houdt ze er geen blijvende schade aan over!

Wij hebben ook een verzekering lopen, 26 euro per maand en hebben al honderden euro's kunnen declareren, zo blij dat we verzekerd zijn!! Dit gaat dan alleen nog maar om een keer antibiotica, afkrabsel, bloed naar het lab etc, geen grote gekkigheid, maar het is tegenwoordig zo belachelijk duur allemaal.... ;-)
Zit nog te denken of we voor de pup van inmiddels 4 maanden ook een verzekering afsluiten, maar dan zitten we alweerop 50 euro per maand.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie 3 doggies

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

sterkte!!! hopen dat ze er weer snel bovenop komt!!
en over die verzekering... daddy's little girl ben ik hahaha,
zo sprak de duivel!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ooooo wat een grote schrik, dat overkom je niet meer, alles achter slot en grendel, zijn me ook rot pillen.

en ja een verzekering, ik spaar al vanaf dat ik bamse heb, maar dan nog, een verzekering voor een grote hond is vreselijk duur, daar ben je met een paar tientjes niet klaar mee.

vandaar sparen , iedere maand gedaan, en ja een groot bedrag, maar als er echt wat is......dan is inderdaad het potje zo leeg. en wat dan he. gelukkig is het wel zo de laatste jaren dat er op afbetaling bij de klinieken en dierenartsen kan betaald worden.

voor jou , hele snelle beterschap. en gelukkig ter observatie opgenomen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Van harte beterschap, ben blij voor je dat het zo is mogen aflopen!


En...bedankt voor de tip!

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Hoorde het zondag van Diana, heftig hoor. Een ongeluk zit at dat betreft in een klein hoekje O-)

Voor Skip hebben we ook een verzekering, voor de katten hadden we het niets. Ik hoop jarenlang voor niets te betalen ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Oohhh, jeetje. Dat lijkt me vreselijk schrikken!

Ng eenidee voor mensen, als je katten hebt, let op wat katten op de grond zouden kunnen gooien.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Vervelend !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Farah dit weekend opgenomen + waarschuwing" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Een bench voor Ziva?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^