Homeopatise middelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik hoop dat het bericht hier goed staat anders sorry O-)

Mijn hond is een behoorlijke stress kip als het gaat om bijv wandelen in het donker. Voorheen was het nog in goede banen te lijden maar sinds zaterdag avond is het helemaal mis. Hij trekt ineens weer enorm, fixeert mensen die voorbij komen en kijkt gestressed om zich heen. Hij houd echt alles in de gaten. Elke slak die voorbij komt kruipen merkt ie op.

Ook is hij een stress kip als het om visite ontvangen gaat, zodra er aangeklopt word begint ie te blaffen en grommen. Ik ben hem nu aan het leren om hem naar zn plaats te sturen en dat hij daar dan moet blijven tot ik zeg dat hij er af mag. De visite moet hem negeren ed. Gister avond was ik dat weer aan het trainen (hij slaat al aan als hij voetstappen hoort), hij hoorde mn vriend aankomen lopen dus begint te blaffen en te grommen. Ik stuur hem naar zn plaats en geef het commando blijf. Hij gaat zitten en blijft grommen omdat hij het zaakje niet vertrouwt. Het grommen negeer ik altijd maar en doe alsof er niks aan de hand is. Toen mn vriend de deur open deed vloog die op die deur af met een kam waar je u tegen zegt. Ik hem weer roepen en weer op de plaats gezet. Omdat mn vriend het was luisterde hij wel maar met visite gaat hij echt voor ze zitten grommen. Pas als iedereen rustig zit kalmeert ie weer omdat ie dan doorheeft dat er niks ergs aan de hand is. 3

Het zelfde geld met mensen op straat. Niemand kan hem aaien want dan begint hij weer te grommen. Ik heb laatst in een topic al hulp gevraagd hiervoor en aankomende woensdag begint de eerste training. Ik ga mensen ontmoeten en die negeren Buddha compleet. Zo hoop ik dat Buddha wat vertrouwen krijgt in mensen.

Nu vroeg ik me af of er ook een homeopaties middeltje is om hem wat meer rust in den koppie te geven? Ik  ben nu zo onderhand op het punt dat ik echt niet meer weet wat ik met hem aan moet. Ik doe er alles voor om hem rustig te krijgen en houden maar op de een of andere manier dringt het op zulke momenten niet bij hem binnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Homeopatise middelen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik zou nooit zomaar wat aanklooien met homeopathische middelen, zeker niet in dit geval.

Misschien kun je eens een afspraak maken met een homeopaat, misschien kan hij/zij jou helpen om de oorzaak te vinden (samen met de training) en om misschien wat middelen te zoeken die hem wat rust kunnen geven.

Maar de training en de oorzaak vinden is het belangrijkst.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Volgens mij heb ik hier op HP regelmatig de tip Bach Rescue voorbij zien komen, vooral tijdens Oud en Nieuw. Verder heb ik geen idee en kan ik je niet helpen helaas, hopelijk krijg je hier meer tips van ervaringsdeskundige op dit gebied.:-)

Ik heb voor Bink ook homeopathische middelen, maar dan voor zijn allergieën, en ik moet zeggen dat dit volgens mij goed helpt, dus dan zal homeopathie hopelijk ook in jullie situatie helpen!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik zou nooit zomaar wat aanklooien met homeopathische middelen, zeker niet in dit geval.

Misschien kun je eens een afspraak maken met een homeopaat, misschien kan hij/zij jou helpen om de oorzaak te vinden (samen met de training) en om misschien wat middelen te zoeken die hem wat rust kunnen geven.

Maar de training en de oorzaak vinden is het belangrijkst. "
Ik ga ook niet zomaar wat aanklooien ik vraag alleen hier naar de mogelijkheden.
Ik ben helemaal niet thuis in dat wereldje en wist niet eens van het bestaan van homeopatische middelen van honden af tot dat ik het hoorde van iemand, vandaar dat ik het gelijk even vraag.

De oorzaak zal ons nooit duidelijk zijn want Buddha is een herplaatser. Hij schijnt wel van pups af aan eene heel gevoelig hondje te zijn. Maarja, met herplaatsers weet je het nooit hoe het komt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Kun je eens aangeven hoe je hem naar zijn plaats stuurt? Is dit op een vriendelijke toon? of een niet vriendelijke toon?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Volgens mij heb ik hier op HP regelmatig de tip Bach Rescue voorbij zien komen, vooral tijdens Oud en Nieuw. Verder heb ik geen idee en kan ik je niet helpen helaas, hopelijk krijg je hier meer tips van ervaringsdeskundige op dit gebied.:-)

Ik heb voor Bink ook homeopathische middelen, maar dan voor zijn allergieën, en ik moet zeggen dat dit volgens mij goed helpt, dus dan zal homeopathie hopelijk ook in jullie situatie helpen! "

Dankje voor de tip! Het rare aan Buddha weer is dat hij niet gestressed raakt van harde knallen of heel veel herrie.. een hele grote groep mensen loopt ie ook zo met mij langs heen maar als het 1 of 2 mensen zijn dan raakt ie gestressed. Heel apart is dat....

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Kun je eens aangeven hoe je hem naar zijn plaats stuurt? Is dit op een vriendelijke toon? of een niet vriendelijke toon? "
Dit is op een vriendelijke toon. Buddha word op de meest positieve manier getraind die ik maar kan bedenken. Hij heeft het nodig om rustig en kalm benaderd te worden en uitbundig beloont te worden. Straffen doen we bij hem eigenlijk nooit omdat hij dat niet aankan, teveel prikkels. Dus als hij iets doet wat niet mag krijgt hij even een paar minuutjes rust op zn plaats, even de prikkels laten verwerken.
Het rare is dat hij eigenlijk een heel braaf hondje is. Als hij iets doet en ik zeg hou op dan stopt ie gelijk. Alleen nu is het dan al 2 dagen mis met hem want als ik hem zeg op te houden gaat hij alleen maar harder door...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dat is fijn om te horen!

Kan het zijn dat hij pijn heeft? Of hebben jullie de laatste tijd teveel spannende dingen gedaan?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Dat is fijn om te horen!

Kan het zijn dat hij pijn heeft? Of hebben jullie de laatste tijd teveel spannende dingen gedaan? "
Ik heb niks anders dan anders gedaan met hem want een vast ritme is ook heel erg belangrijk voor hem en daar wil ik niet teveel van afwijken omdat hij anders weer de stress krijgt.

Het was heel raar, we hadden zaterdag avond een familie feestje en toen we terug kwamen was het mis. Hij heeft ons de hele avond negeert en raar voor zich uit zitten staren. En zondag werd hij ineens heel erg opgefokt. Het enige wat anders was is dat het rolgordijn open is gebleven. Ik heb zelfs lampjes voor hem laten branden toen we weg waren. Toen we aankwamen lopen hoorde we hem aan het einde van de straat al blaffen. Snap er niks meer van.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik raad je aan dat als je je wendt tot de homeopathie, dit onder begeleiding te doen van een goede homeopaath voor dieren, liefs een DA. Stress ontstaan uit egaal wat, is homeopatisch goed te begeleiden. , weet dit uit eigen ervaring. Een hond onder stress staand staat niet open voor nieuwe leermomenten, hou hier rekening mee als je een cursus gaat volgen. Veel honden geeft nog meer stress.

Door eerst de hond persoonlijk te begeleiden , met behulp van homeopathie , rust te creeren in zijn kopje en dan langzaam de prikkels opvoeren , bereik je meer dan hem gelijk in het diepe te gooien.

Ga stapje voor stapje opbouwen, .... heus het lukt ,... maar vergt veel persoonlijk inzicht en geduld!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik raad je aan dat als je je wendt tot de homeopathie, dit onder begeleiding te doen van een goede homeopaath voor dieren, liefs een DA. Stress ontstaan uit egaal wat, is homeopatisch goed te begeleiden. , weet dit uit eigen ervaring. Een hond onder stress staand staat niet open voor nieuwe leermomenten, hou hier rekening mee als je een cursus gaat volgen. Veel honden geeft nog meer stress.

Door eerst de hond persoonlijk te begeleiden , met behulp van homeopathie , rust te creeren in zijn kopje en dan langzaam de prikkels opvoeren , bereik je meer dan hem gelijk in het diepe te gooien.

Ga stapje voor stapje opbouwen, .... heus het lukt ,... maar vergt veel persoonlijk inzicht en geduld! "
Ik ben ook express niet met hem naar een club gegaan om lessen te gaan volgen. Ik krijg nu privé les en hij en ik vinden het beiden super leuk! En hij leert gelukkig heel erg snel :-D
Woensdag avond is mn trainster er weer en ik ga dit ook eens aan haar voorleggen, kijken wat haar gedachten hier over zijn.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Het is natuurlijk belangrijk om te weten waarom je hond deze signalen afgeeft, is het stress, angst ?
Raadzaam om andere gespecialiseerde mensen hier een licht op te werpen...wel heb ik een intressante site voor je, dierendokter.nl...alles m.b.t homeopathie bij huisdieren...succes !

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Het is natuurlijk belangrijk om te weten waarom je hond deze signalen afgeeft, is het stress, angst ?
Raadzaam om andere gespecialiseerde mensen hier een licht op te werpen...wel heb ik een intressante site voor je, dierendokter.nl...alles m.b.t homeopathie bij huisdieren...succes ! "
Ik krijg van alle kanten hier hulp mee. Ik heb ook een GT die wekelijks langs komt om te kijken naar de vorderingen ed. Hij is gewoon heel erg onzeker/angstig.
Bedankt voor de site! Ik ga straks is kijken.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Ik heb niks anders dan anders gedaan met hem want een vast ritme is ook heel erg belangrijk voor hem en daar wil ik niet teveel van afwijken omdat hij anders weer de stress krijgt.

Het was heel raar, we hadden zaterdag avond een familie feestje en toen we terug kwamen was het mis. Hij heeft ons de hele avond negeert en raar voor zich uit zitten staren. En zondag werd hij ineens heel erg opgefokt. Het enige wat anders was is dat het rolgordijn open is gebleven. Ik heb zelfs lampjes voor hem laten branden toen we weg waren. Toen we aankwamen lopen hoorde we hem aan het einde van de straat al blaffen. Snap er niks meer van. "
De tijd die alleen was vond hij niet prettig en hij heeft hierdoor spanning opgelopen en deze spanning zit nog in zijn lijf. Ik zou dit door gaan spreken met je gt, degene kent je hond nl.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" De tijd die alleen was vond hij niet prettig en hij heeft hierdoor spanning opgelopen en deze spanning zit nog in zijn lijf. Ik zou dit door gaan spreken met je gt, degene kent je hond nl. "

maar t gekke is dat hij wel vaker alleen is dus t kan niet zo ineens zijn dat hij door 3 uurtjes helemaal de weg kwijt is. Er moet dan wel wat gebeurd zijn buiten wat hij heeft gezien.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het kan van alles geweest zijn. Misschien iemand aan de deur geweest.... leven op straat,anders dan normaal, .... vaak is het moeilijk raden, wat er in zo'n koppie omgaat!
Handig is wel om eens een soort dagboekje bij te houden, over zijn ervaringen en het erop volgend gedrag. Zo kun je wat makkelijker terugkijken en beter linken. Ook voor jezelf erg leerzaam om situaties beter te kunnen begeleiden en voorbereid te zijn op een volgende keer!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Af en toe wou ik echt dat ik in zn koppie kon kijken hoor. Wat kan je je zorgen maken over zn beestje.
Ik weet wel dat ik in het vervolg het rol gordijn naar beneden laat dan kan hij ook geen invloeden van buitenaf hebben, alleen wat horen.

Van het dagboekje is inderdaad een goeie tip. Ik doe wel 1 x in de 3 maanden een verslag maken van de vorderingen etc.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ik weet niet of er mensen bij het raam kunnen komen waar het rolgordijn niet dicht was?
Het was zaterdagavond...

Rover gaf ook nooit een sjoege bij mensen op straat, maar tegenwoordig op vrijdag en zaterdag avond met de jeugd op strat die gaan/terugkomen van de kroeg wordt hij ook nu pislink.

Ze gaan hem expres uitdagen en op lopen fokken, naar hem blaffen en grommen!?
Van een afstandje op de fiets hebben ze het lef wel, dichterbij ho maar. Wellicht dat er mensen voor het raam hebben gestaan?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik weet niet of er mensen bij het raam kunnen komen waar het rolgordijn niet dicht was?
Het was zaterdagavond...

Rover gaf ook nooit een sjoege bij mensen op straat, maar tegenwoordig op vrijdag en zaterdag avond met de jeugd op strat die gaan/terugkomen van de kroeg wordt hij ook nu pislink.

Ze gaan hem expres uitdagen en op lopen fokken, naar hem blaffen en grommen!?
Van een afstandje op de fiets hebben ze het lef wel, dichterbij ho maar. Wellicht dat er mensen voor het raam hebben gestaan? "
De kans lijkt me niet heel erg groot omdat wij vrij afgelegen wonen in een dood lopend straatje maar ik sluit het natuurlijk niet uit. Scheelt dat ie niet zo vaak savonds alleen zit dus kan het is in de gaten houden of zich er rare dingen voordoen.

Van een afstandje durven de meesten inderdaad wel maar van dichtbij zijn ze toch ineens een stuk banger. Rare mensen op deze wereld...

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Misschien heeft er juist wel iemand met slechte intenties rond jullie huis lopen dwalen, en heeft de hond dit veilloos in de gaten gehad, juist ook omdat je niet thuis was, en afgelegen wonen...hond staat op scherp en heeft dit nog even in zijn systeem zitten nu...

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Misschien heeft er juist wel iemand met slechte intenties rond jullie huis lopen dwalen, en heeft de hond dit veilloos in de gaten gehad, juist ook omdat je niet thuis was, en afgelegen wonen...hond staat op scherp en heeft dit nog even in zijn systeem zitten nu... "
Dat kan inderdaad ook nog. Heb ik helemaal niet aan gedacht dat dat het zou kunnen zijn. Hij is ook erg waaks in de avonden + dat hij niet kan zien wie er buiten rond dwaalt.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Beau heeft het zodra het schemerig begint te worden ook, de kat van de buren die overdag over onze schuurdak loopt, daar kijkt hij niet naar om, maar sávonds is het een ander verhaal.
Ook bv; als ik sávonds van huis ga, rust beau niet voordat ik thuis kom en gaat in de hal voor de voordeur liggen, ook al is mijn man thuis.
In het donker wandelen idem dito, blijft op redelijke afstand bij me, en laat over het algemeen zijn nekharen meer zien, is alerter...
Ik vraag me overigens af of het verstandig is op het moment dat je weg gaat en de hond blijft thuis, om alles dicht te doen m.b.t raam decoratie..?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Beau heeft het zodra het schemerig begint te worden ook, de kat van de buren die overdag over onze schuurdak loopt, daar kijkt hij niet naar om, maar sávonds is het een ander verhaal.
Ook bv; als ik sávonds van huis ga, rust beau niet voordat ik thuis kom en gaat in de hal voor de voordeur liggen, ook al is mijn man thuis.
In het donker wandelen idem dito, blijft op redelijke afstand bij me, en laat over het algemeen zijn nekharen meer zien, is alerter...
Ik vraag me overigens af of het verstandig is op het moment dat je weg gaat en de hond blijft thuis, om alles dicht te doen m.b.t raam decoratie..? "
Hier dus ook, als we eenmaal weg zijn gaat ie wel liggen slapen maar met wandelen gaat hij in het donker niet ver uit mn buurt en als hij het zaakje niet vertrouwt gaat hij voor me staan van kom niet in de buurt van mijn vrouwtje. Ook veel allerter, constant alles in de gaten houden en niks uit het oog verliezen.

Hoebedoel je of het verstandig is om alles dicht te doen?
Als ik alles open laat raakt ie helemaal over zn toeren heen. Dan blaft ie zelfs naar een vogel die langs vliegt.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

ja was i.d.d een algemene vraag, is het voor onze gemoedstoestand om alles dicht te doen, of zou het voor de hond prettiger zijn, dat wat hij hoort ook zien kan ??

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik denk dat het voor hem ook wat rustiger is want anders gaat hij aanslaan bij alles wat hij ziet. Dus dat houd in druk maken om niks. En de buren gaan dat me ook niet in dank afnemen als hij constant aan het blaffen is.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb zelf wel goede ervaring met bach bloesem...wel een toegepaste mix voor jou hond..
Het fijne van bach is baat het niet dan schaad het niet ;-)
Ik weet wel een vrouw die mij altijd goed geholpen heeft..mixjes gaan over de post.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik heb zelf wel goede ervaring met bach bloesem...wel een toegepaste mix voor jou hond..
Het fijne van bach is baat het niet dan schaad het niet ;-)
Ik weet wel een vrouw die mij altijd goed geholpen heeft..mixjes gaan over de post. "
Zou je mij een pb kunnen doen met haar info? Als Buddha dan zo gestresst blijft tijdens het bezoek ontvangen etc dan kan ik het is proberen. Voor nu, heb ik mijn motivatie om te trainen weer terug dus ik probeer het eerst even zo :-D

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady heeft ook zo'n hoog stress/onrust level.. en wij hebben via de dierenarts Telizen gehaald, dat versuft niet maar zorgt wel dat ze wat rustiger is en we merken echt verschil, toen ze diarree had laatst waren we even gestopt met het geven van die tabletjes en de weken daarna was ze weer 10x onrustiger.

Telizen is geen geneesmiddel, maar een voedingssuplement. Het vermindert gedrag geassocieerd met angst en spanningen, helpt het dier ontspannen en doet dit zonder bijwerkingen (zoals slaperigheid). (aldus de website).
Misschien zou je daar eens naar kunnen kijken?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Lady heeft ook zo'n hoog stress/onrust level.. en wij hebben via de dierenarts Telizen gehaald, dat versuft niet maar zorgt wel dat ze wat rustiger is en we merken echt verschil, toen ze diarree had laatst waren we even gestopt met het geven van die tabletjes en de weken daarna was ze weer 10x onrustiger.

Telizen is geen geneesmiddel, maar een voedingssuplement. Het vermindert gedrag geassocieerd met angst en spanningen, helpt het dier ontspannen en doet dit zonder bijwerkingen (zoals slaperigheid). (aldus de website).
Misschien zou je daar eens naar kunnen kijken? "
En moet je dat dagelijks geven of kan je dat ook af en toe geven als je weet dat er een stress situatie komt?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" En moet je dat dagelijks geven of kan je dat ook af en toe geven als je weet dat er een stress situatie komt? "


dit is wel iets wat je dagelijks geeft inderdaad, en helaas ook best prijzig nog, maar het werkt voor ons wel super

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Homeopatise middelen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pffff jazzy baldadig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^