Help! Na 1 goede week, hysterisch in bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LynnLynn

honden foto van Lynn

Sinds 9 dagen hebben wij een "pup" van 8 maanden in huis.
We hebben haar geadopteerd uit een asiel in Spanje en heeft dus weinig tot geen opvoeding genoten.
Daarom wilden we ook zo snel mogelijk starten op de hondenschool, daar het voor ons belangrijk is dat ze toch op z'n minst de basis-commando's onder de knie heeft om veel stress te vermijden.
Maar de dierenarts stelde kennelhoest vast, dus moeten we enkele weken wachten vooraleer we mogen starten.
We proberen ontzettend ons best te doen om geen slechte gewoontes aan te leren, om haar toch een goede basis mee te geven.
Tot gister ging het vrij goed. Ze heeft aandacht voor ons, ze wandelt al beter mee, ze luistert als we 'nee' zeggen, ze is zindelijk, ze slaapt 's nachts in de bench zonder enig probleem en ze kan 2 à 3 uurtjes alleen blijven in de bench (overdag).

Maar sinds gister gaat het mis. In de voormiddag was ze 2 uurtjes alleen in de bench en toen mijn vriend thuis kwam zag hij dat de bench 20cm verschoven was, de mat was kapot gebeten, de tralies bekrast en gebogen en er lag een plasje.
Ook was de hond helemaal hysterisch toen hij thuis kwam.
Namiddag moest hij nogmaals 50min weg en toen gebeurde exact hetzelfde. En toen we 's avonds wilden gaan slapen en we haar in de bench zette, piepte en jankte en gilde ze de hele boel bij elkaar. Echt hysterisch, aan de tralies krabben en bijten, de mat vernielen,â?¦
Daar we in een appartement wonen en de hond geen overlast mag bezorgen, hebben we haar na 25min eruit gelaten. Eerst heb ik geprobeerd om haar rustig te krijgen in de bench door ernaast te blijven zitten (lichten uit, niet gepraat), maar dat hielp niet. Uiteindelijk hebben we het deurtje open gelaten en is ze ergens in een hoekje van de kamer uiteindelijk in slaap gevallen. 's morgens lag ze wel in de bench.

Voor ons is het een raadsel waarom de bench opeens zo'n probleem vormt, daar het de hele week zo goed is gegaan en nu zo extreem problematisch.
Ook brengt het ons in een lastig parket, want ze moet toch echt door de week enkele uurtjes alleen kunnen zijn en daar ze nog veel knabbelt aan alles wat op haar pad komt, willen we haar toch echt in de bench zetten voor de paar uurtjes en ook voor 's nachts.

Hoe kan het nu opeens dat ze zo reageert in de bench, terwijl het eerst goed ging? En wat kunnen we nu doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Na 1 goede week, hysterisch in bench." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ze is ergens van geschrokken terwijl je man weg was en heeft dit aan de bench gelinkt.

Je moet de benchtraining opnieuw starten, van in het begin en de hond niet langer alleen laten dan hij aankan. Wel heel positief dat hij er 's ochtends opnieuw inlag. hij vindt het dus een veilige plek.

Hoe noemt je hond eigenlijk? :-)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

misschien ergens van geschrokken toen ze in de bench zat? Langzaam opbouwen,lekkere botjes en kluifjes alleen in de bench geven,goed moe maken..je kent het allemaak wel..heeft ze in spanje ook veeel in een.bench achtig iets gezeten misschien? Dat ze de1e week niet zo erg er in had omdat ze aan alles moest wnnen maar dat ze het nu door heeft

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Lynn,

allereerst gefeliciteerd met je pup! :-)

Wow, super goed dat jullie een pup geadopteerd hebben vanuit Spanje, fijn dat de hond bij jullie een 2e kans krjgt! ;-)

Het is wel belanngrijk om te weten en te onthouden dat deze jonge hond al veel heeft meegemaakt.
En daarbij de reis naar jullie, een vreemde nieuwe omgeving, vreemde mensen etc, ook een hele verandering is voor een pup!
De pup heeft tijd nodig om dit te verwerken en om aan al het nieuwe te wennen.
Belangrijk is dan ook om niet teveel van de pup te verwachten/vragen.
Laat de pup eerst bijkomen van de lange reis en ook de nieuwe situatie.
Ik snap dat jullie een gehoorzame hond willen maar ik denk dat het niet reeel is om dat nui al van de pup te mogen verwachten!

Het belangrijkste nu is dat de pup zich veilig en vertrouwd bij jullie voelt en dat er een band wordt opgebouwd.
Je zou dmv allerlei oefeningetjes dat kunnen gaan opbouwen.
Bv zoekspelletjes doen samen, denkspelletjes, aandachtsoefeningen etc, zit, af, blijf, volg, poot, high five, roll over, kan later altijd nog wel en is echt niet het meeste belangrijke!

Eerlijk gezegd vindt ik het wel heel wat dat jullie de pup, in de korte tijd dat de pup bij jullie is, al alleen hebt gelaten.
Alleen laten, eveneens de bench, moet aangeleerd worden, simpel beginnen en met kleine stapjes opvoeren, dat kan niet in zo'n korte tijd.

Wat doen jullie verder met de pup qua activiteiten?
Krijgt de pup ook genoeg rust?
Een pup heeft ongeveer 15-18 uur slaap nodig per dag, soms nog wel meer.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ik ga mee in bovengenoemde adviezen/opmerkingen en wil er aan toe voegen dat er honden zijn die nooit aan een bench (zeker met deurtje dicht) wennen, dus er is zowiezo veel meer tijd nodig dan 1 week.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ga helemaal met Isha mee

in je enthousiastme om het beste te willen ga je te snel ;-).

Eerst maar de pup lekker laten wennen de eerste weken en alleen laten heel langzaam opbouwen. Ik zou haar de eerste tijd helemaal nog niet alleen laten.
Een cursus prima, maar eerst rust brengen in de hond en een vertrouwensband opbouwen, alles valt of staat daarmee, de hond moet jullie leren kennen en andersom, dat heeft tijd en geduld nodig en vooral geen druk.

Super dat jullie dit hondje een fijn thuis willen geven.;-)

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

onze pups wilden ook niet in de bench,de oudste nu 9 jaar vond het vreselijk huilen en blaffen , toen los in de keuken met mand en kauwbotten probleem over,zo ook onze jongste 1,5 jaar wilde ook niet in de bench eruit in de keuken wel,dus ook die gewoon los in de keuken ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Lijkt me ook dat de hond mega-geschrokken is van iets terwijl ze in die bench zat en er niet uitkon. Kan iets heel banaals zijn, zoals een vliegend insect.

Moet de hond echt in een bench? Mag ze niet zelf een plekje kiezen in huis?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Na 1 goede week, hysterisch in bench." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^