woensdag gaat het dan echt gebeuren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Woensdag is het zo ver, Dani moet door de mri- scan.
Ik vind het verschrikkelijk eng. Ik zit er de hele dag maar aan te denken. Ik ben zo bang dat de uitslag niet goed is. Maar ik zal wel blij zijn als we eindelijk duidelijkheid hebben, dat ik het de omgeving kan zeggen ' niet z' n kopje aaien want...' en mijn ouders verplichten dat waneer ze met hem gaan wandelen, ze hem zijn tuigje om doen, ook ga ik het natuurlijk met Dani' s fokker bespreken als er daadwerkelijk wat aan de hand is.Mijn oom brengt ons naar Best toe.want het vervoer was wel een probleem. Maar dat is nu dus geregeld zodat we gewoon met onze eigen auto konden gaan , want dat is voor Dani wel fijner.
Ik vind het wel erg jammer dat mijn moeder geen moeite doet om iets over syringomielia te leren. Ik ben bang dat als we daar zijn, ze geen enkel idee heeft waat ze het over hebben.
Ik heb wel zo veel mogelijk ingelezen. Maar zijn er dingen die ik echt moet weten ofzo dan hoor ik het heel graag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "woensdag gaat het dan echt gebeuren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek

honden foto van Kaatjekoek

Ik kan je alleen maar sterkte wensen... sterkte dus!

Ik hoop voor je dat het meevalt en dat de pijn/ het leed te verzachten is!

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

dankje voor je reactie :-D

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Sterkte!

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

heel veel sterkte
het is zo niet leuk dat dit ras zoveel problemen heeft
het zijn zulke leuke hondjes :-D
nou nogmaals sterkte

;-)

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Bedankt, straks gaan we de route bespreken met mijn oom. Mijn vader weet nog steeds van niks, want hij vind een mri scan onzin..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lisanne, fijn dat je alles voor je hond doet, een mri scan kunnen ze veel op zien, hoop echt dat er goeds uitkomt.

heel veel hoop en sterkte voor jullie.


schrijf op papier wat je graag zou willen weten, als je daar bent weet je het niet meer, zit je in spanning, en als de arts uitleg geeft, schrijf het op zodat als je thuis bent duidelijkheid hebt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lisanne,
Kan me goed voorstellen dat je hier tegen op ziet. Waarom laat je een MRI maken? Vertoont Dani verschijnselen van CM/SM? Ik hoop dat het meevalt en het bij Chiari-achtige Malformatie (CM) blijft, want dat hebben helaas alle Cavaliers. De CM kan dezelfde symptomen geven als Syringomyelie, maar hopelijk blijven deze bij Dani nog heel lang weg.

Ik heb mijn twijfels omdat je al schrijft niet over het hoofdje aaien en tuigje i.p.v. halsband. Als Dani wegduikt bij het aaien, moet je hem daar vooral niet (laten) aaien en sommige Cavaliers met CM/SM verdragen beter een tuigje dan halsband, echter dat is niet zo bij elke Cavalier. Mijn Cavaliertje verzette geen stap met een tuigje. Gelukkig luisterde zij perfect en kon veel loslopen.

Je kunt op de website van Dierenkliniek Den Heuvel in Best kijken hoe een MRI genomen wordt. Misschien heb je dat al gedaan. Wil je meer weten over CM/SM dan kan je alle info hierover vinden op cavalierinfo.nl website en forum.

Ik wens je veel sterkte.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik wil je woensdag heel veel sterkte wensen!
Heeft Dani veel klachten? Vorig jaar ben ik met mijn cavalier ook in Best geweest, zij heeft alleen CM maar dat kan dezelfde klachten geven als Syringomyelia.
Zij krijgt hier nu ook pijnstilling voor.

Het is inderdaad handig om vragen vast op te schrijven want op zo'n moment vergeet je door de spanning soms wat je wilde vragen.

Ik hoop ook voor je dat je ouders er zich in willen verdiepen!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Heel veel succes voor woensdag, we hopen op een voor je hond goede uitslag (dus negatief op Syringomelia) en meer duidelijkheid. We duimen met je mee!!

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Bedankt voor de reacties.
@ willemijn : bedankt voor de tip, gaan we doen!
@ Loesje: ja dani vertoond inderdaad heel veel symptomen. Met name het krabben en likken, gapen en vooral niet aangeraakt willen worden aan kop en oren. ik hoop ook heel erg dat het CM is. Maar dan zal ik wel bang zijn dat hij nog wat anders erbij heeft ofzo, want zoals hij zich gedraagd denk ik zeker wel een hele erge vorm van syringo...:'(
Dani vind op de kop aaien zelfs zo erg dat hij dan gewoon wegduikt, en is dat niet mogelijk bijvoorbeeld omdat hij aan de riem zit, laat hij zelfs zijn tandjes zien.. Dat vind ik zo erg, mijn mannetje die geen kwaad in zich heeft. De grootste sul op aarde. :'( ja, een tuigje vind ik wel fijner. Anders heb ik gewoon het idee dat het hem pijn doet, en als je hem een halsband wil omdoen dan loopt hij weg. En als je hem een tuigje om wilt doen dan blijft hij netjes zitten. Maar als hij aan de riem trekt laat ik de lijn gewoon los. Dan kijken mensen me wel aan , maarja. Ik heb wel gelezen op de site van den heuvel, maar op een of andere manier vind ik het gewoon zo moeilijk om er over te lezen. Ik wil dat mijn kindje van de pijn word afgeholpen .maar zelf kan ik helemaal niet tegen artsen en dat medische gedoe..

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Als ik het zo lees ben ik bang dat Dani  pijn heeft. Een cavalier heeft van zich zelf geen agressie in zijn/haar karakter. Mijn eerste cavalier werd ook agressief als bijv. de DA hem even wilde onderzoeken. Ze snapte  in eerste instantie niet waarom hij zo reageerde, later toen we wisten wat hij had vertelde ze dat de pijn de agressie veroorzaakte.
Heeft je eigen dierenarts nooit voorgesteld om met pijnstilling te starten om te kijken of hij daar op reageert?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lisanne, dat zijn wel heel veel verschijnselen die je noemt. Ik schrik hier van. Ik ben het volledig met Roos eens dat Dani pijn heeft. Ik hoop ook dat het nog geen Syringomyelie is, maar ben bang dat Dani toch een erge gradatie heeft. Zoals je weet kan CM dezelfde klachten/pijnen geven als SM.

Mijn Cavaliertje dook ook weg bij aaien over hoofdje, nek en gedeelte van de rug. Bescherm Dani hier tegen en zorg ook bijv. bij je dierenarts of evt. trimmer dat hij hier niet aangeraakt wordt. Ook met borstelen en kammen moet je hier rekening mee houden. Een Cavalier laat bij hoge uitzondering zijn/haar tanden zien; helaas betekent dit een hoge mate van pijn. Dat je dit zo erg vindt, kan ik me goed voorstellen, want het hoort niet bij je lieve Dani.

Ik kan me voorstellen dat je moeite hebt om te lezen over CM en SM. Dat had ik zelf ook toen ik vermoedde dat mijn cavaliertje CM/SM zou hebben en ik heb ook een hekel aan ziekenhuizen, onderzoeken etc. De MRI van mijn inmiddels overleden lieve Cavaliertje is iets meer dan 2 jaar geleden. Intussen ben ik helaas ervaringsdeskundig en heb ik mij zeer verdiept in CM en SM en ook andere veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij de Cavalier.

Ik zou je willen adviseren om dierenarts Noorman in Best te vragen om je pijnstillende medicijnen voor Dani mee te geven, dan hoef je daar niet apart voor naar je dierenarts en kan je meteen starten, want Dani heeft dit naar mijn mening nodig.

Als je nog vragen hebt, aarzel niet om deze te stellen.

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Bedankt voor de reacties!
@ Roos: mijn eigen dierenarts zegt dat het vlooienallergie,oormijt of hernia . Hij heeft pijnstilling, maar ik heb niet het idee dat het werkt.. Ik heb ook met Jeanette over normast gesproken, dat heb ik toen ook besteld. Maar dat lijkt ook niet te werken.
@ Loesje : ja ik probeer Dani daar zeker tegen te beschermen. Maar mijn oma heeft dani al wel eens op zijn kopje geslagen omdat hij op haar hond reed. Ik stond er zelf niet bij, ik was even binnen en zag heb gebeuren, Dani gilde het uit van de pijn :'( op dat moment was ik zo boos maar zo machteloos, want je kunt het niet terug draaien. Nu ga ik nooit meer weg als dani in de buurt is van andere mensen, ook niet on even zijn waterbak te vullen zoals toen. Nu als we tijdens het wandrlen kinderen tegenkomen
til ik hem op en loop weg. Ik probeer mijn vader al vanaf dat we dani hebben, te leren niet over zijn kop te aaien. Maar als Dani dan gaat gapen zegt mijn vader: kijk hij vind het lekker, hij valt bijna in slaap! de trimmer hebben we het verteld dat ze heel voorzichtig moet doen met zijn kopje, maar daar heb ik wel vertrouwen in want Dani gaat er met plezier naartoe.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik wil je sterkte toewensen maar ik wil je ook aangeven dat ik heel veel honden zie, die wegduiken en zelfs bijten op het moment dat ze op de kop geaaid worden, die beter en fijner aan een tuig lopen. Niet meteen van het ergste uitgaan en ik hoop dat het mee valt.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

ohh, Lisanne, ik wordt er even heel naar van als ik lees dat je oma Dani op zijn kopje heeft geslagen en hij gilt het uit van pijn! Dit moet voor jou ook verschrikkelijk zijn!
Dani heeft echt pijn! Als Esther aangeeft dat ze veel honden ziet die wegduiken en bijten op het moment dat ze geaaid worden over de kop en dat blijkbaar normaal vind, kan ik je één ding zeggen: Bij een cavalier is het NIET NORMAAL. Ik spreek niet over andere rassen want daar heb ik geen ervaring mee.

Wat goed dat je al Normast hebt geprobeerd. Jammer dat het niet aanslaat bij Dani. Heel veel cavaliers reageren er goed op maar ook niet allemaal.
Ik heb bewondering hoe jij Dani probeert te beschermen!! Ik moet dat met mijn hondje ook doen, maar jij bent nog jong en jij ziet de ernst van de situatie in en probeert Dani voor extra pijn te behoeden.

Nog even over je dierenarts, is hij/zij wel goed op de hoogte van CM/SM?
Er zijn er nog steeds die hun vakbladen niet goed bijhouden. Mijn eerste DA schoof bij mijn eerste cavalier ook alles op een allergie etc. Zij heeft het nooit over CM/SM gehad, terwijl mijn cavalier ook erg veel pijn had.
De DA die ik nu heb is gelukkig wel goed op de hoogte van deze ellende, heeft meer cavaliers met deze problemen in de praktijk.
Je kunt eventueel een andere DA bezoeken die er wel van af weet en je kunt ook andere pijnstilling uitproberen, als de een niet aanslaat moet je soms zoeken naar wat wel helpt. Ik ben heel blij dat je de stap genomen hebt om naar Best te gaan. En ik hoop dat Dr Noorman je goed zal adviseren wat je moet doen. Vertel hem al je bevindingen!

Heel veel sterkte met Dani!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor de reacties!
@ Roos: mijn eigen dierenarts zegt dat het vlooienallergie,oormijt of hernia . Hij heeft pijnstilling, maar ik heb niet het idee dat het werkt.. Ik heb ook met Jeanette over normast gesproken, dat heb ik toen ook besteld. Maar dat lijkt ook niet te werken.
@ Loesje : ja ik probeer Dani daar zeker tegen te beschermen. Maar mijn oma heeft dani al wel eens op zijn kopje geslagen omdat hij op haar hond reed. Ik stond er zelf niet bij, ik was even binnen en zag heb gebeuren, Dani gilde het uit van de pijn :'( op dat moment was ik zo boos maar zo machteloos, want je kunt het niet terug draaien. Nu ga ik nooit meer weg als dani in de buurt is van andere mensen, ook niet on even zijn waterbak te vullen zoals toen. Nu als we tijdens het wandrlen kinderen tegenkomen
til ik hem op en loop weg. Ik probeer mijn vader al vanaf dat we dani hebben, te leren niet over zijn kop te aaien. Maar als Dani dan gaat gapen zegt mijn vader: kijk hij vind het lekker, hij valt bijna in slaap! de trimmer hebben we het verteld dat ze heel voorzichtig moet doen met zijn kopje, maar daar heb ik wel vertrouwen in want Dani gaat er met plezier naartoe. "


Je Dierenarts zou zich eens moeten verdiepen in CM/SM; er zijn genoeg wetenschappelijke publicaties gedaan en ook de aandacht in de media is niet van de lucht - al jarenlang. Vreselijk die dierenartsen die dit nog steeds niet herkennen. Laat hem eens op de weblog/website van dr. Clare Rusbridge kijken; zij is gepromoveerd op CM/SM bij Cavaliers. Bovendien staat tegenwoordig alle informatie incl. wetenschappelijke researches op cavalierinfo.nl, zowel op de website zelf als het forum.

Het zou heel jammer zijn als Normast niet werkt bij Dani. Hoe lang gebruik je dit nu?

Kan me voorstellen dat je heel boos op je oma was. Potverdorie!

Ik tilde mijn Cavaliertje zelden op; ze was dol op kinderen en ik vroeg de kindjes haar niet over het hoofd en de nek te aaien. In mijn buurt wisten alle kinderen dit en corrigeerden elkaar zelfs!

Zag dat je met Dani allerlei curssusen hebt gedaan t/m GG1 en ook behendigheid. Dit kan je nu niet meer doen; in ieder geval de agility niet meer. Mijn Cavaliertje was ook super gehoorzaam en ik had haar allerlei dingen van behendigheid geleerd, zoals door een band heenspringen, paaltjes, tafel, hordes. Mijn vorige hondje liep landelijke wedstrijden. Op een gegeven moment dacht ik dat mijn cavje eigenwijs was, omdat ze heel veel dingen niet meer wilde doen en toen bleek zij dus forse syringomyelie te hebben; ze kon het gewoon niet meer.

Hondjes met klachten/pijnen door CM/SM mag je niet onder druk zetten en stress (zowel positief als negatief) moet je vermijden. Als mijn Cavaliertje bijv. te enthousiast werd (zij was van nature een blij en sportief hondje) dan moest ik haar remmen omdat zij anders in een CM/SM aanval terecht zou komen (te veel druk op de hersentjes.

Het is echt heel triest dat jij dit met Dani nu ook moet meemaken.



honden page profiel G. LoekemeijerG. Loekemeijer

honden foto van G. Loekemeijer

Heel veel sterkte gewenst woensdag en dan weet je wat er aan de hand is . Zet al je vragen op papier en vraag of je bij de mri mag zijn .

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Bedankt voor de reacties, super!
@Esther: ik zie eigenlijk nooit dat hondjes bijten als je ze gewoon over de kop aait. Dani heeft trouwens nooit gebeten, hij zou niet eens weten hoe het moet! ;-) . Ik probeer ook niet van het ergste uit te gaan, maar je kunt er moeilijk omheen als je overal op internet leest wat de symptomen zijn, en je eigen hondje precies het zelfde doet.. :'(
@Roos: ja ik had het er zeker moeilijk mee, ik heb erbij staan huilen..
Nee mijn DA heeft duidelijk geen verstand van CM/SM. Mijn moeder zei bij de dierenarts: ' mijn dochter denkt dat hij een te klein schedeltje heeft, kan dat het zijn?' ' uhm nee. Dat lijkt mij niet zei de DA' einde onderwerp. Bij deze dierenarts komen veel cavaliers, dus ik vind het heel erg dat deze goed aangeschreven DA er niks over weet. Ik heb mij wel bij deze DA ingeschreven voor stage, zo kan ik meer over de artsen en hun werkwijze te weten komen, okal vind ik het bij een dierenarts zijn verschrikkelijk. Ik ga voor woensdag niet meer naar een dierenarts , ik vind het sneu voor dani , omdat het stressvol is en het niks opleverd. Dr. Noorman kan het het beste beoordelen, denk ik.
@ Loesje : als ik daar een stage plek krijg zal ik het zeker over SM/CM hebben. En over cavalierinfo.nl.
Ik ben gestopt met Normast te geven, ik heb alles samen met Jeanette overlegd en alles op haar advies gedaan, hoe lang hij precies Normast heeft gehad ,weet ik niet.
Dani was ook dol op kinderen. Maar ik laat hem meestal los lopen zodat hij zelf mag bepalen of hij er naartoe gaat of niet. Maar intussen weet ik wanneer hij geen zin heeft in het kind , en dan til ik hem op. Aangezien dani door die kinderen helemaal niet geaaid wil worden,is het moeilijk om de rest van het lichaam ,tegen dani zijn wil in wel toe te staan.
De kinderen die Dani kent mogen hem natuurlijk wel aaien, vandaag
Kwamen mijn neefjes ,zij mochten Dani koekjes geven, dat vond Dani erg leuk.
Ja ik heb cursussen gedaan met Dani maar daar zijn we al een poosje mee gestopt. Vooral gehoorzaamheid vond hij erg leuk, en nog steeds vind hij het leuk om trucjes te leren. Behendigheid vond hij in het begin helemaal geweldig, maar ik heb wel altijd SM/CM in gedachten gehouden, dus altijd goed gekeken of hij er nog wel plezier in had. toen ik merkte dat hij het mindet leuk vond dan eerst, zijn we meteen gestopt. Ik probeer stress volle situaties zeker te vermijden, als er drukte is in huis ga ik even met hem wandelen.

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Het is al bijna woensdag :'(

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

Hoi Lisanne, heel veel sterkte met de scan. Echt heel goed dat je een scan laat maken om zekerheid te krijgen. Maar ook vooral respect hoe je met Dani omgaat, zo lief en alles in zijn belang. Het lijkt me heel erg als je het idee hebt dat je hondje pijn heeft en je kan er niets tegen doen. Heel veel succes woensdag! ;-)

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Lisanne, ik snap dat je erg tegen woensdag opziet, maar probeer het zo te zien dat je Dani hier mee gaat helpen. Als je weet hoe het er voor staat kun je hem gericht medicatie gaan geven zodat Dani zich hopelijk beter gaat voelen!
En dat verdient hij!!!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Ik wens jou en Dani heel veel sterkte

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lisanne,
Het is exact zoals je schrijft, als je Cavaliertje zo veel symptomen vertoont, kan je en mag je hier niet omheen gaan. Anders zou dit betekenen dat je pijnuitingen negeert en dan is je Cavaliertje de dupe omdat hij/zij niet onderzocht wordt en niet de broodnodige medicatie krijgt.

Bij je dierenarts hadden meteen belletjes moeten gaan rinkelen toen jouw moeder over het te kleine schedeltje begon. Het is eigenlijk andersom de kleine hersenen zijn te groot voor het achterhoofd.

Heel goed dat je Normast al hebt geprobeerd, want het zou zo mooi zijn geweest als dit supplement zonder bijwerkingen, mits gebruikt in de juiste dosis, wel was aangeslagen. Bij veel door CM/SM aangedane Cavaliertjes werkt dit heel goed.

Welk geneesmiddel je ook in zet; het is en blijft symptoombestrijding. Helaas zijn de klachten/pijnen door CM/SM progressief; bij de ene Cavalier meer dan bij de andere.

Echter medicatie voor CM/SM is lastig; iedere eigenaar van een aangedaan hondje moet in de praktijk uitvinden, waar zijn/haar hondje het beste op reageert. Het medicatie protocol van dr. Clare Rusbridge is hierbij een leidraad.

Lisanne, je hebt heel goed op Dani gelet; m.n. dat je merkte dat hij geen lol meer had in de behendigheid. Het is heel belangrijk om Dani goed te interpreteren. Je kan aan zijn ogen en houding zien of hij zich minder prettig voelt of pijn heeft. Zoals je aangeeft is een rustige en stabiele omgeving belangrijk voor Dani.

Er zijn helaas ook hondeneigenaren en zelfs hondentrainers, die Cavaliertjes te eigenwijs vinden of in het ergste geval "pieperds/aanstellers". Een hondje kan zich absoluut niet aanstellen! Ik word daar heel verdrietig van want Cavaliertjes, die zo bestempeld worden, zijn Cavaliertjes met pijnen meestal door erfelijke aandoeningen. Ik heb in de loop der jaren verschillende eigenaren van overleden Cavaliers gesproken, die vertelden, dat hun hondje zgn. een "tic" had en zich altijd vreemd gedroeg nl. luchtkrabben, rondjes draaien, piepen/gillen. Deze hondjes hebben n.b. nooit medicatie gehad en hebben dus jaar in jaar uit met ernstige pijn rondgelopen tot ze bijv. aanvallen kregen of niet meer konden lopen door de cm/sm en de eigenaren besloten deze hondjes in te laten slapen. Nog steeds kom ik Cavalier eigenaren tegen,die hun kop in het zand steken; zelfs als hun Cavalier diverse symptomen vertoont. Zelfs Cavalier fokkers vertonen dit gedrag.

Ik heb bewondering voor je oplettendheid bij Dani en dat je hier ook naar handelt; hij heeft het getroffen met zo'n lief baasje!

Ik zal woensdag aan jou en Dani denken. Probeer rustig te blijven, want Dani neemt jouw onrust over. Heel veel sterkte.

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Heel erg bedankt voor de steun iedereen! :-)
@Loesje: het is inderdaad zo dat de kleine hersenen te groot zijn voor het achterhoofd. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven heeft mijn moeder geen verstand van SM/CM.
Ik had ook hoge verwachtingen van Normast na het lezen van de positieve reacties, maar helaas heeft het Dani niet geholpen.
Dr. Noorman kan eventueel ook helpen met het proberen van medicijnen , toch?
Aan Dani kun je zeker zien waneer hij er geen zin in heeft. Dan is zijn staart een stuk lager dan nomaal.
Ja ,onze omgeving ziet Dani zeer zeker als een aansteller, waneer hij ineens het uitgilt. Zomaar zonder dat iemand daar een reden toe ziet. En waneer zij hem aaien en Dani begint te piepen. Erg verveldend vind ik dat mijn stoere jongen zomaar die titel krijgt.
Voor de mensen die Dani zo betitelen zal ik blij zijn om echt te kunnen zeggen dat hij zeker geen aansteller is.
Ja ook Dani ' s fokker wil van niks weten . Ze geeft wel toe dat Dani zijn moeder het zelfde gedrag vertoont. Maar zegt ook dat het een aanstelster is. Ik ga woesdag proberen rustig te blijven , maar als ik er nu al aan denk dat mijn knulletje door zo' n eng ding moet begin ik al te trillen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lisanne,
Zoals ik in dit topic al eerder schreef, kan dierenarts Noorman je zeker de eerste medicatie adviseren en meegeven; dat zou handig zijn, want dan kan je meteen starten. Dus vergeet niet er naar te vragen.

Wat vreselijk dat ik de spijker op zijn kop sla met mijn vorige reactie en dat mensen Dani als een aansteller zien. Ik word hier beroerd van, want Dani was voordat de klachten/pijnen door CM/SM ontstonden, een stoere hond; dat bewijst alleen al dat hij behendigheid deed. Je kan nu al (dus zelfs vóór het onderzoek) met volle overtuiging en duidelijk zeggen dat Dani - verdrietig genoeg -gilt en piept, omdat hij pijn heeft!! Trouwens gillen en piepen is absoluut bij geen enkele hond aanstellen, doch een uiting van ernstige pijn. Honden kunnen zich NIET aanstellen.

Nog beroerder word ik van het verhaal van Dani's moeder; die moeder heeft ook zware klachten/pijnen door CM/SM anders zou zij niet piepen/gillen Hopelijk wordt zij niet meer voor de fok gebruikt, want de zeer nare gevolgen van zieke pups op de wereld zetten is duidelijk. En wat denk je van Cavaliers die al een dergelijke koppijn hebben en dan ook nog de druk in hun hoofdje krijgen tijdens het baren. Arm hondje, want dit is dus waarschijnlijk zo'n voorbeeld van een hondje wat pijn heeft en geen medicatie krijgt. De fokker moet zich diep schamen om zo met haar hondjes om te gaan en te beweren dat het aanstellen is. Ik hoop dat eventuele broertjes en zusjes van Dani verschoond blijven van deze klachten/pijnen door erfelijke aandoeningen.

Lisanne; zie niet tegen het onderzoek op; Dani krijgt een roesje en wordt onder het MRI apparaat gelegd. Dit is niet eng.

http://www.dierenkliniekdenheuvel.nl/beeldvorming/mri.html#wat_is_mri

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Morgen om 9 uur vetrekken we.
Loesje, ik zal zeker vragen voor de medicijnen.
Ik heb net nog even de site van Den Heuvel door gelezen.
Ik zit alleen even te denken hoe we gaan zorgen dat Dani naar 18.00 uur geen eten meer krijgt. Want zoals ik al eerder heb gezegt weet mijn vader niet dat Dani naar Best gaat. En juist mijn vader geeft Dani altijd heel veel eten S' avonds( plakje ham bij brood smeren, bord uitlikken naar avond eten, bakje yoghurt uitlikken, stukje biscuit bij de koffie en dan nog Dani zijn gewone eten en naar het wandelen een pensstaaf) nogal veel dus.
Ik heb heel vaak gezegt dat Dani geen ansteller is maar dat hij echt pijn heeft. Maar dat word gewoon genegeerd.
Met Dani' s moeder word gelukkig niet meer gefokt. Ook het plan om Dani's zusje (ook in het bezit van de fokker) een nestje te laten krijgen is er gelukkig niet. Dani zijn zusje lijkt trouwens helemaal niet ziek. Zij is vrolijk en heel actief. ze komt wel een bij ons logeren en terwijl Dani al ligt te slapen is zij nog druk bezig met aporteren.
Ik blijf de MRI eng vinden, je weet nooit of het goed gaat.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Heee meis, hier ook even een bericht. Uiteraard is het enorm spannend en wil je eigenlijk niet weten hoe het er voor staat. Bedenk dat de scan veel antwoorden kan geven op je vragen en vooral informatie geeft. Hierdoor kan je Dani weer beter begeleiden en helpen.

Het is belangrijk dat Dani niet meer eet, een beetje is niet erg maar veel is niet de bedoeling. Ik weet niet hoe je daarvoor kunt zorgen zonder dat je je vader vertelt dat hij mogen naar Best gaat. Denk maar zo dat de scan uitslag je ouders hopelijk ook zal laten zien dat er echt iets mis is, die kans is erg groot namelijk gezien de symptomen die hij laat zien.

Een scan is ook eng, maar je mag er bij blijven. Zo'n ding maakt vooral wat lawaai, dat is het. Dani merkt er niets van, die ligt dan lekker te slapen;-) Komt goed!!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Je zit wel in een lastige situatie!
Ik heb bewondering voor je, dat jij,  ondanks dat je vader er niet achter staat toch voor Dani opkomt en hem laat scannen.
Ik hoop voor je dat het gaat lukken om Dani nuchter te houden. En een heel klein beetje eten is niet zo erg.
Van de scan  merkt Dani zelf niks hoor, dus daar hoef je niet over in te zitten!
We zullen morgen aan jullie denken!!!

Heel veel sterkte/succes!!

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

Heei, ja ik ben wel erg benieuwd hoe het met Dani zijn kopje is. Maar ik ben ook zo bang. Maar er is nog een kans dat het PSOM ofzo is. Ja ik probeer zo positief mogelijk te denken want ik ben anders bang dat ik mijn angst op Dani overbreng. Maar ik zou blij zijn als Dani zich weer beter voelt.
Morgen als we de uitslag hebben mag mijn vader het natuurlijk wel weten. Sterker nog moet het weten. Dan kan hij er toch niks meer tegen doen.
Ik kan moeilijk Dani vanaf 18.00 uur tot mijn vader naar bed gaat buiten houden..
Van mijn moeder mag ik helaas niet bij de scan blijven i.v.b met straling..
Ja ik denk wel dat het goed komt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "woensdag gaat het dan echt gebeuren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^