Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Wij willen weer een pup aanschaffen. We hebben een Briard gehad, maar zijn ook aan het kijken naar andere rassen.
We zitten op het moment te denken aan een duitse herder en dan het liefst langstokhaar.
We twijfelen nog wel een beetje over het karakter van deze hond en daarom hoop ik dat er hier eigenaren zijn die me er wat meer over kunnen vertellen.
Ik ben vooral benieuwd hoe de hond omgaat met andere honden (wij willen graag weer een reu) en hoe ze zich opstellen naar vreemden en kinderen?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Mijn duitse herder is een hele lieve vriendelijke rustige hond.
Training is belangrijk, daar worden ze rustig van.
Ik heb mijn hond niet heel goed kunnen socialiseren met kinderen, maar als hij een kind tegen komt, is hij er heel lief en voorzichtig voor.
Voor honden is hij ook super lief, maar het is belangrijk dat je van pup af aan kennis laat maken met allerlei verschillende honden.
Sem laat wel weten als hij iets niet leuk vind van een hond. Dan gromt hij even, maar bijt niet. Hij heeft de lichaamstaal van honden erg goed onder de knie.
Grommen zien mensen vaak verkeerd, ze denken dat hij agressief is. Terwijl hij alleen maar probeerd te zeggen: ik vind dit te bedrijgend, hou op.
Je zal veel opmerkingen krijgen op straat,, ojee een duitse herder die bijten.
Dat heb ik tig keer gehoord, en mijn hond is juist super lief, het ligt er gewoon aan hoe je ze opvoed.
Maar sommige mensen die geen verstand van honden heeft, weten niet beter

honden page profiel Johanna en CharlyJohanna en Charly

honden foto van Johanna en Charly

Mijn ervaring is dat DH's heel gevoelig zijn. Onze DH kwam met 5 maanden bij ons, hij was waarschijnlijk geslagen want hij is nog steeds bang. Gelukkig kan hij hier lekker z'n gang gaan, en sinds Charly er is, begint hij wat zekerder te worden. Hij zal nooit een mens iets aandoen maar hij gromt soms wel naar onze andere honden. Hier lopen/kruipen ook baby's en kinderen en daar is hij superlief voor, die kunnen alles met hem doen. Hij trekt wel heel erg naar zijn echte eigen baas toe, zonder hem is hij een beetje verloren.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Mijn duitse herder reu is erg zelfverzekerd en ook dominant. Het was, ondanks onze ervaring, niet makkelijk om hem op te voeden, maar hij is denk ik 1 van de uitzonderingen.

Hij is voor ons echt een knuffelbeest. Voor visite is hij ook aardig.

Sommige vreemden kunnen hem aaien maar meestal wil hij dat niet. Hij is erg gereserveerd.

Ook is hij ontzettend waaks.

Daarentegen kan hij wel loslopen en negeert hij alles wat hij van mij moet negeren. Hij trekt niet aan de lijn en vindt het super leuk om te leren. Hij vindt het helemaal geweldig om te speuren, te rennen en dingen te pakken.

Hij is sociaal naar andere honden.

Herders grommen ook vaak in spel, terwijl ze daar niks lelijks mee bedoelen :-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

in romi's klas op de hondenschool (debutanten) zit een langharige duitse herder reu.

Ongeloofelijk zachtaardige hond. luistert goed en een prachtige hond om te zien ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat ik heerlijk vind aan herders is dat ze zoooo graag met je willen werken, ze bieden zich echt aan:-)

Spike is ook zo’n werker. Hij heeft ook echt wel zijn eigen kop hoor en af en toe is het een dikkop. Maar wij worden goed begeleid door een trainer.

Ook ligt ie het liefst op schoot met zijn (tot nu toe) 32/33 kilo;-)

Onbenullig???? Ja tis een heerlijke lompe onbenul :-D

Opvoeding: heel consequent. Ja is Ja. Nee is Nee. Door deze duidelijke consequente opvoeding merken wij dat hij zich hier heel prettig bij voelt.

Ze leren ongelooflijk snel.

Let op dat je hem/haar bij een goede fokker weghaalt zodat je een goed gesocialiseerd herdertje krijgt. Ga hier mee door….. en je krijgt een héérlijke hond:-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat ik zie van herders is dat het of echt TOPhonden zijn, of irritante blaf beesten. Ik denk dat de opvoeding het magische woord is bij zo een hond O-)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Wij hebben twee honden, waaronder een Duitse Herder reu, Spencer. Ik zou nooit meer een ander ras willen :-)
Spencer is met 6 maanden bij ons in huis gekomen. Hij was niet geschikt voor KNPV. Hij is niet zo lief behandeld bij zijn vorige baas en ook zijn socialisatie is niet optimaal geweest. Daarom heb ik wel meer werk aan hem gehad dan als dat wij hem als pup hadden gekregen denk ik.
Sowieso moet je wel echt trainen met een DH denk ik. Het zijn ontzettend slimme honden, ze leren dus ook snel fout gedrag aan. Aan jouw als baas om dit in goede banen te leiden. Als je dit goed doet heb je echt een wereldhond! Spencer luistert naar mij heel goed (naar mijn man wat minder...). Hij is wel waaks, maar bezoek wordt wel vriendelijk begroet. Kinderen is hij niet echt bekend mee omdat wij geen kinderen hebben. Maar hij is super lief voor kindjes! Ze kunnen alles met hem doen. Het is wat dat betreft een goeie sul. Wij hebben kippen en een mini varkentje. Ook daar is hij heel lief en tolerant voor. De kippen pakt hij op als ze ontsnapt zijn, maar hij zal ze met geen haar krenken. Terwijl toch echt hele grote tanden heeft....
Met andere honden was het wel een probleem. Hij rende als een idioot op andere honden af. Als die honden dan gingen wegrennen was het dolle pret. Dit heb ik er uit kunnen trainen. Hij mag van mij spelen met andere herders. Met kleine hondjes vertrouw ik het zelf niet zo. Ik denk niet dat hij ze wat zou doen, maar ik wil het risico niet nemen.
Spencer loopt ook bijna altijd los. Hij luistert heel goed, dus dit kan ook prima.
Je moet wel tegen de vooroordelen kunnen. Ik heb al zo vaak gehoord van andere honden eigenaren dat hun hond is gebeten door een herder. Bij mij gaat dat het ene oor in en het andere weer uit.
Als ik met Spencer langs een drukke weg loop hebben we een hoop bekijks. Mensen vinden Duitse Herders vaak mooi om te zien. En dat zijn ze natuurlijk ook! Kinderen vragen vaak of ze  hem mogen aaien. Dat kan gelukkig ook.
Ik heb zelf een hondenuitlaatservice waar Spencer regelmatig mee gaat. Hij kan goed met andere honden.
Ik kan geloof ik nog uren doorgaan.... Als je ervaren bent met het opvoeden van een hond en consequent bent dan heb je een geweldige hond aan een DH. Dan heb je een trouwe vriend waar je actief mee kunt zijn, mee kunt knuffelen, sporten etc.
Voor mij is het echt, voor eens een Duitse Herder, voor altijd een Duitse herder.

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Bedankt voor al jullie reacties!
Dit maakt voor mij het beeld al aardig compleet. En wat ik er zo van lees is het wel aardig vergelijkbaar met het opvoeden van onze Briard, Franse Herder ;-)
En idd de vooroordelen zullen blijven, maar dat hadden mensen ook van onze vorige hond. Het lompe speel gedrag en grommen onder het spelen herken ik ook van onze vorige hond.
Kan ik weer lekker verder denken, maar al jullie reacties hebben wel een positieve invloed op mijn beeld van een Duitse Herder. Dus bedankt! :-D

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Inderdaad, het lompe speelgedrag... Spencer gooit altijd zijn kont in de strijd. Zo is Mira weleens gelanceerd, hahah. En ze zijn inderdaad vrij verbaal.
Ik denk inderdaad dat het opvoeden van een Duitse Herder niet zo veel verschilt met het opvoeden van een Briard.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

ik heb hier een kruising.

duitse herder x witte herder.

hij is zeer waaks en met kinderen en andere honden (op sommige na) kan hij goed om gaan. Hij kan hier zo goed met de kids in de straat overweg ze zijn dol op hem.

Een keer was hier voor de deur een mooie zand bult waar de kinderen aan het graven waren wat doet mo rent er heen en gaat lekker mee graven en die kinderen vonden het geweldig een greis van oor tot oor.

verder kun je alles met hem doen aan sport fietsen frisbee aporteren zwemmen noem maar op. en als je met hem bezig bent is hij 100% op mij gericht.

Ik vind het een super ras herder.

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Ik wou nog even laten weten dat we toch weer hebben besloten om een Briard te nemen. Bij de gedachten aan een ander ras misten we toch meteen het idee van geen Briard meer hebben, met zijn karakter trekjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lieve moppietoppie van me...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^