grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Hallo hondenvriendjes

Ik heb een vraag en misschien hebben jullie nutigen tips voor mij! ik heb een franse bulldog die 19 sep 1 jaar word.. sinds kort als die een kluif heeft of ze eten en je komt in de buurt gaat die grommen en dreigen en weet niet wat ik er mee aan moet het is een super liefe pup alleen ben ik bang dat die vandaag of morgen een keer hapt als ik in de buurt kom van ze eten...

Heeft iemand hier ervaring mee en tios hoe ik hem dit af kan leren??

Groetjes Desiree en een pootje van Nobel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

pupertijd?

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

jaa hij is wel echt een puber

honden page profiel

Hij zal nu wel in zijn pubertijd zitten,
hij probeert na te gaan hij ver hij kan gaan.
Honden hebben net als kinderen een puberteitsperiode waarin ze ineens anders kunnen zijn dan voorheen. Vooral tijdens de puberteit is de opvoeding heel belangrijk omdat ze in deze periode gevoelig zijn voor een consequente opvoeding en leiding. Wanneer u vanaf het begin duidelijk de roedelleider bent geweest zal de puberteit minder moeizaam verlopen en ook korter duren want elke hond heeft leiding nodig en krijgt hij dat niet, dan zal hij waarschijnlijk zelf de leiding nemen met alle gevolgen van dien. Hoewel we tegenwoordig de vriendelijke en positieve aanpak hanteren, is het toch belangrijk om de hond te corrigeren als dat nodig is. Er is wel een verschil tussen boos worden en corrigeren. Het heeft vaak niet zoveel zin om boos te worden op de hond en boos blijven al helemaal niet. Corrigeer de hond voor ongewenst gedrag zodat hij ermee stopt maar laat hem niet daarna voor langere tijd een kwade roedelleider zien die kookt van woede. Wanneer u tijdig corrigeert dan heeft u waarschijnlijk ook minder reden om boos te worden op de hond dus corrigeer tijdens het ongewenste gedrag. Er zijn verschillende manieren om een hond te corrigeren: met de slipketting(raad ik niet aan), met de stem, de hond laten schrikken in het algemeen en het geven van een time-out door te hond alleen te laten zodat deze even geen contact kan maken met u. Het gebruik van deze correcties is afhankelijk van de geleider en hoe de hond erop reageert. Omdat niet iedereen in staat is om de hond goed te corrigeren, werkt een time-out vaak het best. Een correctie is alleen een correctie wanneer de hond het ongewenste gedrag stopt dus als u meerdere keren achter elkaar moet corrigeren dan is de correctie niet duidelijk. Als we kijken naar honden onderling dan zien we vaak dat zij maar 1 correctie nodig hebben om een ander te laten stoppen en dat komt natuurlijk omdat zij elkaars taal verstaan. Boos blijven op elkaar doen honden nooit en dat zou een goede les moeten zijn voor alle hondeneigenaren.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Kijk hier eens:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/2013/hond-gromt-en-heeft-baknijd.php

Doet de hond het ook bij eten?
Het zal de puberteit zijn, maar hij vertrouwt het niet. Hij verdedigt zijn botje, omdat hij bang is dat het wordt afgepakt. Vertrouwen opbouwen is belangrijk.
Ga je naar cursus met hem? Op een hondenschool kunnen ze je goede tips geven!

honden page profiel

Voorbeelden van puberteitsgedrag.

*

Het negeren van bekende commando's, vaak bij het Af of Down commando.
*

Het ineens weer gaan trekken aan de lijn.
*

Onzeker gedrag vertonen, zoals het ineens bang zijn van onbekende dingen.
*

Het gaan optillen van de poot tijdens het plassen(bij reuen).



honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Bedankt voor de informatie!

Nobel is echt een hele aanhankelijke hond waar ik ga gaat hij ook...mijn dierenarts had gezecht dat een curcus met nobel geen nut had omdat franse bulldogs daar te eigenwijs voor zijn...ik vind het alleen heel erg gek dat die nu zo doet met kluifjes en ze eten is die ineens een andere hond grommen en bij ze bak liggen en als ik hem dan corrigeer door hem door met me stem te laten dat het niet ok is wat die doet, maar dan word hij alleen maar aggresiever ik durf hem ook niet in ze bensch te zetten of in de gang want ik ben bang dat die me grijpt als ik hem pak....verder luistert hij heel goed...

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

tot welke leeftijd is die puberteit en waarneer begint die want aan de puberteitsgedrag tip zag ik met ze pootje omhoog plassen maar dat doet die eigenlijk al sinds die 5 maanden is..

honden page profiel

Hoelang heb je Nobel al?
Mischien heeft ze nog niet genoeg vertrouwen in je en heeft ze angst om vb haar botje te verliezen.
Je kan hieraan werken door zoals sommige doen te ruilen,
vb bot voor iets anders.
Nobel is ook aan het puberen dus is het normaal dat ze eigenweis reageert en geen angst hebben voor haar, jij moet laten zien dat je daar niet mee gedient bent en dat ze je 100% kan vertrouwen.(bot nemen bot terug geven, na een tijd reageert ze niet meer agresief omdat ze weet dat ze het of iets beter terug krijgt.)

honden page profiel

Wanneer?
Vanaf gemiddeld 6 maanden, grotere rassen vaak wat later, komt een hond in de puberteit. Hij ondergaat lichamelijke veranderingen waardoor hij volwassen wordt. De hormonen beginnen aan de eindsprint. Een veel gestelde vraag is de vraag hoe lang de puberteit duurt. Daarop is geen eenduidend antwoord te geven. Met andere woorden, het is per hond verschillend. Wat een grote rol speelt is hoe U met de hond omgaat gedurende deze periode. De puberteit gaat het snelst voorbij als U 100% consequent en heel geduldig bent.

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Ik heb nobel sinds die 5 weken is en hij is nooit vijandig geweest met ze eten of kluifjes dat is pas sinds 2 maandjes ...maar bedankt voor de tip van het ruilen dat ga ik zeker proberen...en laat hem verder puberen en goed corrigeren...

honden page profiel

In elk geval geen zorgen het zal wel goed komen :-) .

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een hele domme opmerking van die dierenarts. ELKE hond is gebaat bij een cursus, zeker eigenwijze honden. Ik zou alsnog naar een hondenschool gaat en een cursus volgen. Een dierenarts weet vaak weinig af van gedrag bij honden, is meer gespecialiseerd in medische zaken. Zeker als je weinig ervaring hebt met honden zou ik hulp inschakelen bij een hondenschool. Doen hoor!

Je had als pup de hond moeten socialiseren door hem vertrouwd te maken met mensen bij de bak of mensen bij een botje. In het begin was je pup nog makkelijk, maar nu vertrouwt hij niemand bij zijn eten.
Kijk eens op die link. Daar staan interessante tips bij over hoe je langzaam het vertrouwen wint van de hond, zodat je bij zijn bak/botje kan komen.
Voor de rest moet je de hond negeren als hij eet. Ik zou niet terugdeinzen (is heel lastig als je schrikt, maar probeer kalm te blijven), want dan merkt je hond dat zijn agressieve gedrag werkt. Gewoon normaal doen, hond negeren en in stapjes de hond wennen aan een mens bij de bak.

Heel veel succes!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou de hond dus niet corrigeren. Dit lokt alleen maar meer agressie uit.

Als je de hond met 5 weken al hebt, dan is hij te vroeg bij zijn moeder weggehaald. Dit kan ook zorgen voor ernstige gedragsproblemen. Ga dus met die hond aan de slag om de schade in te halen, met deskundige hulp!

Je kunt de hond ook kalmerende signalen geven: met je tong over je lip likken, je hoofd wegdraaien en rustig zeggen 'het is al goed, rustig maar'.
Niet hard NEE roepen, schreeuwen of (fysiek) corrigeren. Dit is niet alleen eigenwijs pubergedrag, maar gebrek aan vertrouwen!

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Hoi angela

hij is eigenlijk vanaf kleins niet moeilijk met ze eten en kluifjes we konden ze kluif vast houden en dan was hij lekker aan het kluifen maar dat hoef ik nu echt niet meer te proberen hetzelfde met ze eten..het was echt van de een op de andere dag...

Maar bedankt voor de tips en ga de link zeker doorlezen...en inderdaad even kijken voor een goede hondenschool..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Pups zijn meestal wat makkelijker, maar ook bij een makkelijke pup veel oefenen met etensbak/botjes. Nu ook weer blijven oefenen :-)

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Ga ik zeer zeker doen!!

Bedankt voor alle tips!!!

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Vanzelf komt dat nooit goed maar weet ook niet of dat wel echt nodig is. Het is leuk en ook veiliger als je de hond zijn eten af kunt pakken maar je kunt ook gewoon uit de buurt blijven als de hond eet of een lekkere kluif heeft. Denk dat 't bij vele hondenbezitters zo gaat.

honden page profiel

Desiree laat je verder weten hoe het afloopt met de eigewijze puper? :-D

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

Jaa ik laat jullie weten hoe het afloopt voor nu ligt die heerlijk op me schoot te slapen met ze 15 kilo hahah

honden page profiel

http://www.kcflevoland.nl/default.asp?PageID=50

Hier dat kan je ook eens doorlezen :-) .

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Desiree,
Ik ga met Angela mee, het is onverstandig om baknijd (het grommen tijdens het kluiven valt onder dezelfde noemer) te corrigeren en wel om 2 redenen:
1. Het gevaar dat de hond met nog meer agressie reageert (bijten) is aanwezig en dan ben je nog verder van huis.
2. De belangrijkste reden: baknijd heeft niets te maken met rangorde of "laten zien wie de baas is". In een roedel zal een lagere hond net zo goed zijn voedsel verdedigen tegen een hogergeplaatste. Maar je ziet ook dat, tenzij er grote voedselschaarste is, de hogergeplaatste de lagere met rust laat als hij (de lagere) eet.
Baknijd heeft dus alles te maken met angst dat het voedsel afgepakt wordt, niet met uittesten of rang.

Wat betreft eventuele andere trainingsproblemen tijdens de puberteit (terugval)...mijn voorkeur gaat uit naar gewoon een paar stappen terug in de training, precies zoveel als nodig is. Hierdoor zorg je dat je hond "niet de fout in kan gaan", waardoor de training alleen maar positief blijft. Hét grote voordeel hiervan is dat de vertrouwensband tussen jou en de hond niet in gevaar komt. Werken met correcties in welke vorm dan ook, is verschrikkelijk moeilijk omdat het zeer cruciaal is om de perfectie timing, lichaamstaal en dosering toe te passen.
De positieve manier is daardoor in mijn ogen een veel veiligere, constructievere manier.

Heel veel succes,
Mischa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grommen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^