Honden los bij hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Hallo,
Mijn naam is Linda en ben net nieuw op dit forum,ik zou jullie graag iets willen vragen.
Ik zou graag met 1 van mijn honden naar een cursus gehoorzaamheid gaan.Nu vraag ik mij het volgende af,ik heb een cursus op het oog,lijkt me heel leuk en leerzaam,maar er is 1 ding waarvan ik niet weet of ik er goed aan doe.Op deze cursus laten ze halverwege de les
de honden los met elkaar spelen en moeten de eigenaars van het veld af buiten het hek.
Ik heb er op zich geen moeite mee dat honden de gelegenheid krijgen om los te lopen,maar heb er wel moeite mee om meerdere redenen dat wij de baasjes buiten het hek moeten.
Ik kan begrijpen dat ze dit doen om bv bepaalde beinvloeding van baasjes buiten te sluiten,maar daar waar de ene hond nu juist zijn ruimte moet krijgen om vrij te handelen,zijn er misschien andere honden die juist wat ingedamd moeten worden,en vraaq me daarom af wat te doen.
Hoop dat jullie even met me mee willen denken.Het gaat overigens om mijn hond Bundy,een bordercollie.
groetjes van linda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden los bij hondenschool?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ikzelf heb hier nog nooit van gehoord dat een hondenschool zoiets doet, dat je van het veld af moet. Maar de instrukteurs zullen zelf wel het beste weten wat de reden daarvan is, dus het aan hun vragen waarom het gevraagd word van de baasjes lijkt me het slimst. ;-)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

ik zelf zou dat nooit toestaan... want er zijn verschillende grotes en als een grote over een kleine heen strompeld ben jij als baas er nooit optijd bij.. en ik ben van mening als ej het veld op kom om te trainen moet er niet op de helft opeens gespeeld mogen worden... maar dat is mijn mening ;-)

honden page profiel mandymandy

honden foto van mandy

bij ons is het de laatste 5 a 10 min mogen ze los
de baasjes moeten plaats nemen aan de zijlijn van het veld
om dat de honden dan zelf kunnen spelen maar dat je er wel bij bent om in te grijpen

ik zal zelf niet achter een hek gaan staan

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Nee maar bij ons op de hondenschool gaan ze niet los....

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Bij ons op de hondenschool gaan ze niet los om met elkaar te spelen, maar ik ben voor ik deze koos wel gaan kijken bij eentje die het wel deed. Daar mochten de eigenaars er gewoon bij blijven, aan de zijlijn.
Ik zou, zoals Remie zegt, de reden is navragen bij de instructeurs. Ben zelf ook wel benieuwd waarom ze dat zo willen.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Bij ons was het alleen los leren lopen, dus echt als onderdeel van de cursus. Spelen werd meestal aan het begin voor de cursus gedaan terwijl iedereen nog in de kantine zat.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

Hartelijk dank voor jullie antwoorden tot dusver,ik ben blij dat ik dus niet de enige ben die daar geen goed gevoel bij heb,wat ik eerder heb begrepen heeft het met socialiseren te maken ,zodat de hond geen bijstand of remming heeft door middel van zijn/haar baas ,en zich zelfstandig zal moeten redden tussen soortgenoten,maar zal zo gauw als ik erheen ga nog eens precies vragen en mijn mening daarin uiten.
Fijn om dit soort dingen toch even hier te kunnen vragen,voel me nu toch wat sterker staan in mijn eigen gevoel hierbij.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik vind dit een heel slecht idee. Net als een hond nog pup is, moet je alle mogelijke nare aanvaringen met andere honden uit de weg gaan. Honden op die leeftijd ongecontroleerd laten spelen, daar kunnen snel misverstanden ontstaan: het ene hondje is te brutaal, het andere erg bang, er wordt gegromd en voor je 't weet is er eentje aan 't kwelen en heeft je hondje een nare ervaring opgedaan. Ik laat m'n pup alleen vrij spelen met rustige, zelfzekere honden. Zo leert ze zelf het best wat hoort en niet hoort in een spel. Verder is het een misvatting dat socialiseren met andere honden wil zeggen: spelen met andere honden. Ook rustig blijven in de nabijheid van andere honden is erg belangrijk. Als je hondje nu al leert dat -elke keer ze andere honden ziet- dit spelen betekent, krijg je later een hond die naar alle andere honden trekt. Leert je hond nu al van: andere honden hoef je niet te ontmoeten, je kan er ook gewoon naar kijken, is dat een zegen voor latere wandelingen.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Bij ons mogen de honden ook niet los spelen, dit ivm dat er duidelijkheid moet zijn dat het een trainingsveld is dus er moet gewerkt worden. Je heb kans dat als ze met elkaar daar mogen spelen de honde in de les gaan klooien omdat ze willen spelen?

honden page profiel marianna marianna

honden foto van marianna

Bij ons mogen ze ook niet los alleen bij de oefeningen waarbij het nodig is. Een hond van een andere curcus was weg gelopen en het was meteen foute boel en het is net bij mensen ze kunnen soms honden tegenkomen waar ze niet mee kunnen opschieten.Dus ik vind het persoonlijk geen goed plan van die hondenschool

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Heb ook getraind op een hondenschool waar ze aan het einde losmochten.. dat leek heel leuk (was toen ook wel..) maar daarmee hadden we het zo dat Max dacht dat het alleen maar speeltijd was..

honden page profiel EricaEricabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Erica

Bij ons mogen de puppen na de los in de puppyren los spelen. Wel worden er groepjes gemaakt van hondjes die qua grootte en karakter bij elkaar passen, dit idd om platwalsen te voorkomen. De baasjes staan dan wel buiten de ren, maar de instructeur erin.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Dat heb ik ook een aantal maanden geleden met mijn puppy (reu) moeten meemaken. Heb ze van te voren nog gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen. Volgens hun geen reden om angstig te zijn voor wat er kon gebeuren, ze zouden en moesten het zelf oplossen. Tja, het ging al gelijk mis omdat mijn hond het nodig vond om tussen de horde honden er 1 tussenuit te pikken om die vervolgens goed toe te takelen, voor zover een pup van 3 maanden dat kan. Waarop de instructeurs schreeuwden op mijn hulp terwijl ik buiten het hek sta. Ze hadden dit nog nooit eerder meegemaakt en dus was dat ook de laatste keer om ze los te laten spelen. Maar goed, ben 2 lessen daarna ook gestopt met de cursus, dit om de veiligheid van de medecursisten te waarborgen en ik het zelf niet verstandig vond om mijn hond tussen de andere honden te laten spelen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik ben daar niet zo van. Helemaal niet dat jullie buiten het hek moeten. Jullie moeten juist in de buurt zijn met dat soort dingen om in te kunnen grijpen en de pup te laten zien dat jullie het voor hem opnemen. Dat is 1 van de beste manieren om te laten zien dat hij op jullie kan vertrouwen. Daarbij zou ik sowieso al niet willen dat mijn pup elke keer met andere pups speelt. De pup moet zich leren richten op jou, ook bij leuke afleidingen zoals andere soortgenootjes.

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Bij ons mogen ze juist het eerste kwartier a 10 minuten los lopen en spelen. Ook tijdens uitleg soms nog. maar dan lopen ze gewoon tussen ons door. Gaat prima en de hondentrainers letten wel ook mee op hoe de sfeer is enzo. Mij bevalt het erg goed.

honden page profiel DoggyDoggy

honden foto van Doggy

Bij mij op de hondenschol kijken ze naar honden die bij elkaar passen en dan gaan ze naar een veldje. Ze laten maximaal 3 honden spelen en zowel de baasjes als de instructeurs staan in het veld. Tijdens het spelen legt de instructeur de lichaamstaal uit van de honden en indien nodig wordt er tijdig in gegrepen.



Zelf zou ik het geen prettig idee vinden als de hele groep honden los bij elkaar worden gezet. Want wie zegt dat er dan tijdig ingegrepen kan worden. Ook lijkt het mij het prettig idee om buiten het veld te staan. Ik zou overleggen met de instructeur en vragen naar het hoe en waarom. Succes in elk geval.

honden page profiel Carla Carla

honden foto van Carla

Bij ons mogen ze ook na de les een kwartiertje los. Ik merk de laatste tijd dat dit niet altijd even goed is voor onze Cocker en ga daarom of met haar aan de zijkant staan waardoor ze op eigen initiatief contact kan maken met andere honden, meestal de rustigere, of gewoon lekker bij mij rond kan blijven scharrelen.  Het gaat daar af en toe best ruig aan toe tussen sommige honden en die zoekt ze zeker al niet op. Vaak ga ik ook al eerder weg als ik merk dat ze onzeker wordt. Ik zou niet buiten een hek gaan staan dat lijkt mij niet goed.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het zonder regelend toezicht alle puppen bij elkaar loslaten is zeker geen goed idee. Ik zou mijn hond er niet aan wagen.

honden page profiel AnmacknesAnmacknes

honden foto van Anmacknes

Bij ons gaan de puppen ook eerst spelen, klein veldje, wij staan daar gewoon bij, de instructeur grijpt in waar nodig, ( tot nu toe, absoluut geen nare dingen ) het word als onderdeel van de training gezien, het comando vrij, word als eerste geleerd, tijd om te spelen dus, los spelen dus, en dan een belangrijk commando, Hier. 1 x roepen, de instructeur haalt ze op als ze niet luisteren, met zachte hand, ze leren dus meteen een heel belangrijk commando,

Met Mack zat ik op een andere cursus, met Nessa is dit voor mij ook nieuw, maar ik moet zeggen voor een 5 maanden oud Hovawartje luisterd ze super, en dat ging met Mack wel even anders.

Ik zou alleen het veld niet af gaan, ik vind wel dat dit soort dingen gecontroleerd moeten plaatsvinden, waar ruimte is voor snel ingrijpen, en is het trainingsveld zo groot als een voetbalveld, tja dan zou ik ook mijn bedenkingen hebben.

Gr. Mack

honden page profiel AnmacknesAnmacknes

honden foto van Anmacknes

Oh zie nu pas staan 1 van mijn honden, dus geen pup meer neem ik aan?

Nee, ik gooi mijn honden absoluut niet los, als ze pup af zijn en nieuw op een training, met vreemde honden komen, instructeurs of niet erbij, er staat in de reglementen van een club, dat ze niet verantwoordelijk zijn voor eventuele schade etc etc, nou dus bepaal jij waar je staat, gewoon om die eventuele schade voor te zijn, en als de training verder wel goed is, neem jij je hond halverwege je hond even het veld mee af, en na het spelen ga je weer verder met training, toch?

Gr. Mack

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Vaak zien ze het traningsveld dan als een speelveld en daarom mocht het bij ons op de curus niet.

Als pup mochten ze aan het begin van de les wel even spelen en werd er ook gekeken naar het gedrag van de hondjes en daar werd uitleg over gegeven, was erg leerzaam moet ik zeggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden los bij hondenschool?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: om me heen draaien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^