Ooit bescherming van de hond nodig gehad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het is alweer maanden geleden gebeurd maar ik vroeg me af of er meer mensen waren die ooit zo iets is overkomen.

Ik liet 's avonds rond een uur of 11 de hondjes (mijn oudste border van 6 en ons ouwetje van 15) nog een keer uit. Ik had ze los lopen (we wonen wel langs een overdag drukke weg, maar de honden blijven altijd op de stoep, zijn ze gewend en er rijdt 's avonds niks) Technisch gezien stond ik maar zo'n 15 meter van mijn huis vandaan.

Ik stond op het hoekje van mijn rij huizen te wachten terwijl de hondjes hun ding deden op het gras. Duurt meestal hooguit 5 minuten. Er kwamen 2 mannen aan, die of stoned of dronken waren. Maar ze hadden wat in hun systeem in elk geval. Spraken me aan en bleven irritant lang plakken. Van alles vragen en ik werd met de seconde ongemakkelijker. Maar wetende dat mijn dove en slechtziende oude hondje daar nog op het gras stond, en die er nog wel eventjes over zou doen om terug te komen, kon ik ook niet weglopen.

Op dat moment duikt Joey op, eerst snuffelt hij alleen aan de mannen. Maar als 1 van hen (lekker snugger) bukt en een hand uitsteekt begint hij te grommen. Normaal loopt hij dan weg maar hij bleef staan waar hij stond en gromde zachtjes met zijn haren overeind. Als de man hem dan alsnog wil aaien waarschuw ik hem maar snel dat hij dat beter niet kan doen. En denk bij mezelf: zo heb ik hem nog NOOIT mee gemaakt! Maar ik was hem heel dankbaar.

Joey is super krap rondjes om de twee mannen gaan lopen, echt zo krap dat hij ze net niet raakte. Daarbij zachtjes grommen, en de haren overeind, kop wat lager en rustig lopen.

Ik voelde me meteen beter op mijn gemak en de mannen gingen er allebei snel vandoor.


Nou hebben wij Joey (onbewust) aangeleerd om te blaffen en grommen als er gestoeid wordt of als je AU! roept. En ik heb altijd gezegd: nou Joey aan jou heb ik veel, jij blaft alleen maar! Bij deze neem ik dat dus terug.

Cindy stond inmiddels ook weer bij me en Joey heeft thuis nog even een dikke knuffel gehad :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooit bescherming van de hond nodig gehad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

geef ze allebei een grote knuffel van mij ;-)

honden page profiel DoggyDoggy 3 doggies

honden foto van Doggy

Wat goed van Joey, hij heeft je haarfijn aangevoeld en je willen beschermen! Top hoor!
Zelf heb ik geen situatie meegemaakt waarbij de hond ons beschermen wilde voor een amder. Wel een keer meegemaakt dat Bil mijn jongste kind ging halen toen hij wegrende en ik hem niet in kon halen. Honden zijn zo slim.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Met Jet heb ik dit nog niet echt meegemaakt. Alleen een keer in het bos. Toen zat er een ietwat vreemde man op het bankje. Hij stak zijn hand uit naar Jet toe. Ik dacht in eerste instantie dat hij Jet wat wilde geven, ik stond al klaar om die man te vertellen dat dat niet de bedoeling is. Hij bleek niks in zijn hand te hebben, maar hij wilde haar gewoon lokken. Gelukkig wist Jet wel beter, ze liep er met een hele grote boog omheen en begon hard te blaffen. Ik was trots op m'n meisje. Alleen had dit tot gevolg dat ze die paar weken daarop, naar iedere man in het bos ging blaffen. Gelukkig is dit grotendeels over. Af en toe doet ze dit nog bij voor haar vreemde mannen.

Bij mijn (helaas overleden) Bouvier was dit wel anders. Heb het met haar nooit meegemaakt gelukkig. Maar de gene die mij iets aan zou willen doen, was er dan niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Als mijn opa of vader me voor de grap een duw gaf of zogenaamd boos deed, sprong Roos er al tussen met hard geblaf! Ja, Roos was echt mijn maatje. Helaas hebben we haar op 12.09.11 moeten laten gaan. Ze is 13 jaar worden.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Een keer met Janouk. Ik liep in het bos en daar kwam heel hard een auto voorbij. Ik gebaarde naar die man dat hij rustiger moest rijden (donker zandpad naar d lokale sportvelden), gaat die vol in de remmen. De man stapt uit en Jnouk stond voor mij met allesovereind. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat dat meer kwam door mijn 'o shit daar gaan we weer' gevoel, want de man had eigenlijk geen kwaad in zin. Hij wilde alleen sorty zeggen, dt deed hij nu van een afstandje...

Mireille

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 3 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Geweldig, die Joey!
Ik heb het één keer meegemaakt. Ik heb altijd beweerd dat ik het wat bescherming betreft moet hebben van de grootte van Senna, want normaal is ze echt voor iedereen even vriendelijk! Tot ik laatst 's avonds laat een laatste plasronde ging lopen met haar.
Er kwam van de andere kant een "vreemde" ( hier in dit kleine dorp herken je normaal iedereen!) En wat doet Senna? Ze blijft staan, dwars voor me, zodat ook ik niet meer verder kon lopen. Hoe dichter de man naderde, hoe strakker ze tegen mijn benen ging staan. De kop ging laag, ik hoorde haar heel zachtjes grommen..echt imposant hoor, dat gedrag!
Ze liet de man rustig voorbij lopen ( die grappig genoeg wel steeds harder ging lopen..), en pas toen voelde ik haar ontspannen tegen mijn been. Ze keek nog even om naar de vreemdeling en liep toen rustig verder. Ik, die haar vaak uitmaak voor "muts",heb toch maar stilletjes excuus gemaakt aan mijn dappere Berner! ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik denk toch dat de meeste honden of ons heel goed aanvoelen, of juist de vreemdeling.. Knap eigenlijk he.

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Ja hier idem met een zatte man in het donker... Ranger liep links naast me door een van de smalle donkere paadjes tussrn de huizen hier. Komt er een zatlap aangelopen en Ranger blijft s owieso altijd als het donker is tussen mij en de vreemde in, doet nooit iets maar loopt gewoon als barricade naast/voor/achter me.
Man loopt ons al slingerend tegemoet en laat zich op het moment dat hij wil passeren naar me toe vallen, dus Ranger hing in de arm.. Man was op slag nuchter... Gelukkig geen schade, bleek toch meer een serieuze waarschuwing van dr..

honden page profiel Anne1987Anne1987 3 doggies

honden foto van Anne1987

Ik heb t nog niet echt meegemaakt wel gaf ze mij een soort waarschuwing.

Toen we voor het eerst op vakantie waren met haar, een paar maanden terug. Liepen we savonds de laatste ronde was behoorlijk donker en der liep nog een vakantieganger op t park in donkere kleding. Had hem wel gezien maar niet echt opgelet, toen zag senna hem en begon te blaffen..
Waarschijnlijk omdat ze schrok en omdat t zo donker was..

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ja met mijn eerste hond, was denk ik 19, woonde net op mezelf in een niet al te fijne buurt (had een duitse herder) ik werd achtervolgd in me auto en toen ik bij mijn flat parkeerde en uitstapte, sprongen er 2 niet al te fijne mannen uit de auto, mijn hond ging pront voor me staan en liet ook echt zijn tanden zien en begon diep te grommen!! Toen wist ik dat ik nooit bang hoefde te zijn als ik hem bij me had..... mis hem nog steeds mijn vriendje ;(

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Buddha beschermt mij standaard als het donker is.Wij wonen vrij afgelegen en het is hier niet fijn wandelen Savonds laat of sochtends vroeg. Als mensen te dicht bij me in de buurt komen gaat hij voor me staan en begint hij te grommen. De meeste schrikken daar al van af. 
Overdag heeft ie er totaal geen last van en hupst die vrolijk rond.

Ik hoef met hem bij me igg nooit bang te zijn :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

gedver, ik zou echt bang zijn...

ik heb nog nooit hulp gehad

nah 1x toen er een spin bungelde aan een draadje in de woonkamer ...
mijn moeder in de keuken
ik haar roepen en ondertussen wijzen
komt zij kijken heeft olly m gepakt O-)

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Buddha beschermt mij standaard als het donker is.Wij wonen vrij afgelegen en het is hier niet fijn wandelen Savonds laat of sochtends vroeg. Als mensen te dicht bij me in de buurt komen gaat hij voor me staan en begint hij te grommen. De meeste schrikken daar al van af. 
Overdag heeft ie er totaal geen last van en hupst die vrolijk rond.

Ik hoef met hem bij me igg nooit bang te zijn :-) "

hihi dat doet Zoé ook ;-)

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno 3 doggies

honden foto van Jackey & Bruno

Wat ontzettend lief!!!

Mijn stiefvader zit altijd op het muurtje van de voortuin in het zonnetje, de honden (een mophondje en een cha de bou) lopen daar dan altijd los of gaan lekker liggen.

Een fietser reedt langs en riep kei hard WHAAA naar mn stiefvader, zo uit het niets, als grap ofzo geen flauw idee, maar dat liet Bjoek, de Cha de bou zijn baas geen 2 x toe roepen, hij rende er achteraan sprong zo tegen de man op, BOEM, daar lag de man op de grond, sorry te roepen.. met bjoek boven hem, mn stiefvader riep Bjoek terug en de man sprong op zn fiets en ging vandoor!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, nog nooit nodig gehad, maar ik denk wel dat ze er zal zijn als het nodig is.

Tijd geleden liep ik 's avonds met haar over het onverlichte fietspad. Heb dan wel verlichting van de weg die een meter of 2 hoger ligt, dus écht superdonker is het niet.
Wij liepen links op het fietspad, verderop liepen iemand aan dezelfde kant, hij kwam ons tegemoet.
Mellow bleef hem in de gaten houden.
Toen hij dichterbij kwam ben ik even aan de andere kant gaan lopen, om te voorkomen dat ze op zou springen (die neiging heeft ze vaak, krijg het er ook haast niet uit).
Hij passeerde ons, zei niks, deed niet raar, maar Mellow vertrouwde hem niet.
Wij gingen weer aan de linkerkant lopen (veiliger, dan zie je fietsers aankomen), maar ze bleef maar overdwars lopen, heeft de man nog heel lang in de gaten gehouden.
Ik voelde me, juist doordat zij hem zo in de gaten hield, ook niet echt heel fijn, maar was toch ook wel weer blij met haar wantrouwendheid. Op dat moment had ik wel het idee 'als ie iets doet, dan verdedigt ze me wel'.

Of ze dat nu ook nog zou doen, ik weet het niet. En misschien juist wel nóg meer, omdat ze zo bang is de laatste tijd (dat ze dan nóg alerter is ofzo).

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

een keer heb ik Luca écht nodig gehad, en hij heeft zijn taak met verve vervuld. Ik was met hem op café geweest (favoriete bezigheid: knuffels van iedereen). Iets na middernacht liepen we terug naar huis. op weg naar huis lopen we door een stukje slechtverlichte straat. luca liep ruim twee meter achter mij aangelijnd te snuffelen tegen de huizenrij. Komen er twee mannen uit een portiek, rechtstreeks naar mijn handtas. Was hun beste dag niet. ik heb hun nooit kunnen vragen of ze er verwondingen aan hebben overgehouden, ze waren te snel wegO-)Luca heeft 's anderendaags baasjes' beste lamskotelet gekregen, en blij dat hij was.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Laatst, bij het laatste rondje, liep er een beertje onguur type man over straat. Ik kreeg er een naar gevoel van. Spencer, mn Duitse herder, pikte dit wel op. Hij keek de man aan en z'n houding stond op 'kom maar niet dichterbij'. Wel een veilig gevoel!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ze zijn er echt als je ze nodig hebt! Heerlijk gevoel!;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Van een malamute wordt steeds gezegd dat het een allemansvriend is die zelfs koffie zou zetten voor een inbreker. Dus ik had nooit verwacht dat Nanu ook een waakse kant had.
Zo stonden we vorig jaar met onze reisbus in een bos in Slovenie om te overnachten. We lagen al lekker in onze slaapzak achterin de auto, toen plots de hond recht sprong en als een razende furie tekeer ging. We schieten overeind, en zien nog net iemand snel van ons weglopen naar een auto die verderop stond te wachten met gedoofde lichten. 
Waarschijnlijk wou die ons 's nachts komen beroven. Dus nu weet ik: als iemand echt slechte bedoelingen heeft, zal onze hond dit heel duidelijk laten merken, en een razende malamute, dat schrikt wel behoorlijk af ;-)

honden page profiel Chantal,Bink,Fleur,Fee en LiekeChantal,Bink,Fleur,Fee en Lieke 3 doggies

honden foto van Chantal,Bink,Fleur,Fee en Lieke

Vooral Bink is hier heel beschermend tegenover mij en de meisjes,ik denk wel niet dat moest er iets zijn hij mij kan redden,alleen veel lawaai maken :-D maar denk niet dat mijn mini ventje voor de rest meer kan doen

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Jep, hier ook.

Overdag en onder normale omstandigheden een superlieve allemansvriend.
Maar kom nou niet midden in de nacht aansluipen in een donker paadje in een park... O-)

Het heeft me heel wat moeite gekost om hem te houden, hij ging volledig door het lint en wou die man echt grijpen. En dan moet er echt heel wat aan de hand zijn.

2x eerder, midden in de nacht dat hij ineens als een idioot tekeer ging en naar het raam vloog.
De volgende dag bleek bij beiden keren dat het een inbraak in de straat betrof. ;-)

honden page profiel IngeInge 3 doggies

honden foto van Inge

Gelukkig heb ik nog geen echt rare situaties meegemaakt.
Een drie weken geleden moesten we in het schemerdonker langs een groepje hangjongeren.
Toen we langskwamen werd er geroepen: Ooo, is dat een cavia of een eekhoorn? De ander: Nee joh, is dat een konijn of een rat!
Waarop ik zei: 'Kijk, maar uit voor deze soort dan'. Een van die jongeren:"Ha, hij bijt toch niet!".
Gelijk daarop schiet Jelle als een echte terrorteckel vooruit en zet een flinke keel op. Aangezien hij voor zo'n klein hondje een flinke keel heeft, schoten twee van de jongens weg. Een begon zelff als een meisje te gillen.
Dusse....waren het nou watjes of mietjes? O-)

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Zelf nog niet meegemaakt en denk dat ik het ook nooit mee zal maken aangezien ik een jongen ben. Maar als mijn vriendin nog eens een keer een rondje wil lopen als het donker is dan kan ik me dat best wel voorstellen. Al laat ik haar natuurlijk nooit in het donker alleen weggaan. Ook niet met de honden normaal gesproken. Nu de honden echter al wat ouder worden zou ik het zelf geen probleem meer vinden om mijn vriendin even een klein rondje te laten doen. Ik weet iig dat ze er klaar voor zijn mocht er wat gebeuren en daarom hoop ik ook dat het nooit zover zal komen.

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

Guinness is normaal gezien helemaal niet beschermend, maar als er iets niet klopt dan hoeven wij niet bang te zijn! Heerlijk om te weten!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooit bescherming van de hond nodig gehad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Loekie!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^