Hoeveelheid voeding (Labrador pup)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shakes (Gast)

Hallo,
We hebben nu twee weken een Labrador puppie. Die voeden we brokken (zelfde als hij bij fokker had) en KVV (Energique voor pups) op een 50/50 verhouding. Wanneer deze zak brokken leeg is gaan we volledig over op KVV en hebben de intentie om dan diverse merken af te wisselen.

We voeden hem 5% van zijn lichaamsgewicht en hij is nu 9 weken.

Twee weken geleden was zijn gewicht 4.8 kg, afgelopen week 5.7 kg en nu slechts 6 kg. Ik dacht dat een normale gewichtstoename ongeveer 1kg per week was. De puppie is zéér actief en poept ook veel en goed.

Kortom: Gaat dit goed? Vanaf nu gaan we 6% van zijn gewicht voeden waarin we vooral KVV zullen voeren (90%).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveelheid voeding (Labrador pup)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Shakes (Gast)

Excuses voor de dubbelpost maar kon mijn vorige post niet meer editten.
Vergeten te vermelden dat het een reu betreft. 

De ribben zijn niet te zien maar wel te voelen maar ik weet niet hoe betrouwbaar die maatstaf is. 

Heb nu tevens een excelsheet gemaakt met daarin de gegevens van de Nederlandse Labrador Vereniging met daarin gegevens van 15 pups met hun gewichten van 0 tot 80 weken. Het is een kleine sample maar daar valt hij wel binnen de range (al zitten in die range ook teefjes) maar is de gewichtstoename van deze week wel erg klein t.o.v. gemiddelde. 

We gaan nu dus 1% meer voeren en in verhouding meer KVV, ben echter wel terughoudend omdat ik natuurlijk ook niet wil overvoeden (Labradors kunnen altijd meer eten). Vandaar deze post(s).

Alvast bedankt!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Shakes, brokken staat vermeld op de verpakking maar als je helemaal over gaat op KVV is 5 tot wel 10% heel normaal.De ene pup is de andere niet.Is je pup erg aktief geef je iets meer .Als je ziet dat hij te zwaar wordt geef je iets minder.Je zal leren dat als je vers voert je op het oog gaat voeren, in het begin lastig maar aldoende leert men.Kan zijn dat hij geen kilo aangekomen is door de brok?Maar durf daar niet zeker in te zijn.Maar eerst naar 6% is ook al een goed idee.

Shakes (Gast)

Bedankt voor de reactie.
Op de verpakking van de brokken staat 5% (staat in grammen per kg maar dat komt neer op 5%). Energique voor pups is 4% dus gaf hem dus eigenlijk al meer dan nodig volgens de verpakking.

We gaan nu naar 6% en bekijken het dan volgende week weer (aankomende week ook naar DA voor inenting). Heb nu in ieder geval mooie excel gemaakt waarin ik zijn toename kan monitoren in vergelijking met dat onderzoek van de Nederlandse Labrador Vereniging. Ook nuttige tijdsbesteding op zaterdag! ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

als je de ribben kan voelen zit je goed!je mag hem tot 12/13 weken nog een beetje molliger houden hoor!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet iedere week zal het gewicht met een kilo toenemen, hier een newfoundlander die ging ook niet met kiloos tegelijk , de ene week wat meer de andere wat minder, hoofdzaak is dat je een pup niet overvoert, slecht voor de gewrichten, pas daar mee op, beter een slanke pup dan een dikke pup.

je schrijft, geen ribben te zien, maar wel te voelen, mooi zo, houden zo. zolang je ze niet moet porren om ze te voelen, mooi gewicht dan. en kijk niet naar de schaal, maar naar gevoel, voelen of je hond te mager of te dik is.

Shakes (Gast)

Bedankt voor de reacties!
Ik ga het gewicht over een langere tijd bijhouden in combinatie met het kijken naar/voelen van zijn lichaam. Dan blijft het gewicht makkelijker te controleren dunkt me.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Je moet je niet blindkijken op hoe andere pups het deden. Het beste kun je gewoon kijken naar hoe jou pup het doet, zie je de ribben=meer vind je hem te dik=minder. En het is geen probleem als hij een keer wat minder aankomt, het belangrijkste is dat hij er goed uitziet.

En bij kvv is de pup variant voor pups van 4 weken om die af te spenen (behalve als energique iets raars met de premix doet) met 8 weken hebben ze al genoeg tandjes om de normale variant te eten. Merken afwisselen is erg goed, ikzelf zou het liefst een merk geven wat door diersoorten af te wisselen compleet is en geen graan (op een beetje rijst na) bevat. 
Voerwijzer kvv's vergelijken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveelheid voeding (Labrador pup)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup introduceren bij bejaarde hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^