Blaffen door verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hallo allemaal,

ik heb Nyx nu 2 weken. We hebben hem uit het asiel gehaald. De arme schat kwam bij een ouder stel weg en een daarvan of beide was overleden en de kinderen hebben hem naar het asiel gedaan. Meer is niet bekend.
In t asiel vertelde ze al dat Nyx niet alleen kon zijn en dat ie al een aantal deurklinken had stuk gemaakt. Uit voorzorg hadden we dus vorige week een bench laten bezorgen. Hij ligt er graag in.
Maar gister waren mijn vriend en ik een uurtje weg. Hij blafte toen we het huis uit waren en hij blafte nog steeds toen we terug kwamen. Zeer vervelend voor de buren, zijn stembanden en zijn weerstand en voor mijn gevoel natuurlijk.
Weet iemand iets wat we aan zijn geblaf kunnen doen? Hij weet ondertussen wel dat we terug komen. Als een van ons weg is, is het oke, als ie buiten bij de supermarkt moet wachten is het oke (nog maar 1x gedaan, omdat het even niet anders kon, moest echt melk hebben. zou t normaal nooit doen, stel hij wordt gestolen! moet er niet aan denken!)

alsjeblieft help

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen door verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Voorkom negatieve ervaring door zomaar een uur weg te gaan en over de kook te laten blaffen. Hiermee werk je alleen maar in de hand dat je hond geen enkel vertrouwen opbouwt en het nooit goed komt. Dit moet zorgvuldig begeleid en opgebouw worden.

Ik stuur je een PB

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Bench heel langzaam opbouwen. Eerst eens 5 min, 15min, 30 min... alleen,zo verder werken en natuurlijk een portie geduld!

Of als een bench een te grote stap is kan je een deel van het huis afsluiten( keuken, garage,...) en het alleen zijn in die ruimte opbouwen.

Veel succes!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zou het van voor af aan gaan opbouwen..net als je bij een pup zou doen. Gewoon leren alleen thuisblijven..in hele kleine stapjes!

Kim (Gast)

Hoi!
Ik herken je verhaal! Ik heb mijn hond Luna opgehaald bij een stelletje en die zeiden dat ze zindelijk was, alleen thuis kon blijven en goed kon met anderen honden.
Nou niet dus! Of ze altijd zo was.... Of dat het misschien nog even wennen was... Ik weet het niet hoor.

Ik hoefde maar naar de wc te gaan en ze begon te blaffen, krabben aan de deur, janken en van zich af te plassen!
Ook zeiden deze mensen dat ze gewent was aan de bench. Nou ook niet hoor. Helemaal gek werd ze erin.
Dus na 2 dagen heb ik de bench weg gedaan en haar los gelaten in de gang als ik weg ging.

Ik heb het echt heeeeeeeeeeel langzaam opgebouwd. Heb vaak gefilmd terwijl ik van huis was om te zien wat ze deed.
Nou heel wel janken en piepen dus.. Vaak met pauzes erin maar juist door de pauzes hield ze het wel een paar uur vol.
Maar ik heb het dus echt heel heel langzaam opgebouwd.
Gewoon even naar buiten.. Planten water geven en dood normaal alsof er niks aan de hand was weer naar binnen lopen. Ook de deuren in huis na mij sluiten. Dus als ik even naar de keuken liep gewoon de deur even dicht... Al was het maar 1 minuutje. Ook hebben mijn ouders goed geholpen. Want zelfs bij mijn ouders huis begon ze te janken zodra ik uit beeld was. Maar mijn ouders probeerde haar dan af te leiden.. Ook bij mijn ouders heb ik veel geoefend. Steeds eventjes 5 minuten de woonkamer uit en daarna weer dood normaal terug lopen. Niet aankijken en niet aanhalen.

Langzaam aan werd het steeds minder. En nu doet ze het perfect! Ze blaft nooit meer jankt niet meer en kan makkelijk een paar uur alleen thuis blijven.

Nou moeit ik wel zeggen dat het ook lang heeft geduurd voordat mijn hond echt los begon te komen....
Ik heb haar nu 4 maanden en pas sinds een klein maandje merk ik dat ze echt steeds losser word.
Nu pas begint ze uit zichzelf te spelen en kan ze zichzelf vermaken. Dit deed ze de eerste paar maanden echt niet! Ook met het wandelen in het bos begint ze nu pas los te komen.

Dus ik denk dat alles heeeeeeel langzaam moet opbouwen en er rekening mee moet houden dat het voor de hond ook allemaal nieuw is en dat het dus wel een aantal maanden kan duren voordat ze echt gewent is.

Ik hoop dat mijn verhaal je misschien kan helpen.

Groetjes Kim

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

In 2 weken is je hond nog niet zo gesetteld met en in zijn nieuwe omgeving dat hij al weet dat jij terug komt.
Dat onderschat je een beetje denk ik.
Ik vind dat een hond pas na minstens 4 maanden enigsinds weer het vertrouwen kan gaan krijgen in zijn nieuwe omgeving en ook gewend gaat raken aan de dagelijkse dingen.

Dagelijkse dingen zoals'mijn baasje komt altijd weer thuis'dat is iets wat een dier moet ervaren.Je kunt er op rekenen dat je hond na zo'n 100 keer,zonder in paniek te zijn geraakt of langdurig te hebben geblaft(dus je begint echt met babystapjes van 1 minuut)dat hij zich veilig voelt met wat er gebeurd,dat hij alleen gelaten wordt.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik ga er ook niet van uit dat hij zo snelt went, maar 4 maanden is niet nodig. Zeker deze hond niet onzeker of bang.
Ik wil ook alleen tips als laat de radio aan of neem je stem op of geef hem gezeldschap in de vorm van een ander dier.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Denk je echt dat een radio aan of een ander dier helpt als een quick fix? Ik denk daar anders over en ook hierboven zijn goede dingen geschreven door bv Kim en Soraya.

Goed in elk geval dat je aangeeft dat je geen andere reacties hoeft dan dit soort quick fix tips. Dan hoeven mensen niet voor niets een heel verhaal te typen, PB te sturen waarin ze op jouw hulpvraag meedenken en uitleg geven zoals hierboven. Je gaat er inderdaad ook niet verder op in.

Hoop dat je hond in elk geval de tijd krijgt om vertrouwen te leren krijgen.

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

" Ik ga er ook niet van uit dat hij zo snelt went, maar 4 maanden is niet nodig. Zeker deze hond niet onzeker of bang.
Ik wil ook alleen tips als laat de radio aan of neem je stem op of geef hem gezeldschap in de vorm van een ander dier. "


je kan niet in 1x een paar uur weg
maarja dat hebben andere mensen al beschreven
eigenlijk inderdaad zonde van mijn tijd
succes

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik ga er ook niet van uit dat hij zo snelt went, maar 4 maanden is niet nodig. Zeker deze hond niet onzeker of bang.
Ik wil ook alleen tips als laat de radio aan of neem je stem op of geef hem gezeldschap in de vorm van een ander dier. "



Ik weet niet of ik je bericht nu goed lees..maar je hebt dit topic geopend om alleen te horen wat jij zelf wilt horen?

Als je de antwoorden al weet die je wilt horen,dan hoef je eigenlijk geen tips te vragen..?


Ik gaf verder ook geen tips maar voorbeelden van hoe het bij een hond werkt.
Hoe graag jij ook sneller wilt,een hond heeft tijd nodig.Om álles in zich op te nemen en te ervaren wat er allemaal normaal is in zijn nieuwe huis.
Dat leert hij door het steeds mee te maken,en daar gaat gewoon flink veel tijd overheen.

honden page profiel DD

honden foto van D

Marloes,
Hier hebben we Sophie, een BF teefje wat is gered. Zij had alleen maar in een hokje gezeten en pups mogen geven. Wij hebben haar vanaf augustus vorig jaar en ook zij blafte de boel bij elkaar.

Wij hebben deze  ervaring met onze Sophie gehad en ondanks dat DJ er ook is, kon zij er dus niet aan wennen. Ook niet 5 minuten, niet eens 2 minuten. Maar met veel geduld, regels stellen in huis en maar met uitlaten, en met veel liefde is het ons uiteindelijk gelukt.

W zijn nu 1 jaar verder zover dat ze niet meer blaft als we weggaan. Ja, je leest het goed, na 1 jaar!!
Als we samen weggaan (mijn man en ik) gaan we door de achterdeur. Gaan we door de voordeur, dan gaat het mis. Mij maakt het niet uit of ik door de achterdeur weg ga, dus we houden dat maar zo. Met onze gedachte dat het op een gegeven moment ook normaal wordt als we door de voordeur weggaan. Als mijn man 's morgens de voordeur uitgaat naar zin werk, dan gaat het goed. Dus als we ooit samen eens weggaan door de voordeur, het komt vanzelf, denken wij dan.

Is er een van ons alleen thuis (dat ben ik ) en ik moet een boodschap doen, dan loopt ze wel mee naar de achterpoort, maar gaat daarna rustig weer naar binnen. Als ik terugkom, dan ligt ze op de bank, maar ze hoort mij aankomen, dus komt ze naar buiten. (we hebben een kattenluik)
Dit was anderhalve maand nog niet eens denkbaar, want toen was het nog niet okee, wat dat betreft.

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat je niet kan weten hoe lang zoiets kan gaan duren. met je: 4 maanden is niet nodig....dat kan je dus niet zeggen.
Je wilt het wel, maar het gaat niet altijd zo zoals je dat wilt.

Je hond heeft tijd nodig en je hond maakt uit hoelang die tijd is. Daar kan jij niets over vertellen, hoe graag je dat ook zou willen. Geef het de tijd, gun het de tijd.
Word vooral niet boos, en vertel de  buren hoe en wat. Hebben wij ook gedaan, zodat ze weten wat er aan de hand is. Bouw het op, vanaf de basis.

Ga pas weg (ook al is het 1 minuut) als je hond rustig is, zeg niets en ga gewoon. Als je weer terug komt, dan negeer je je hond, leg de boodschappen weg en pas daarna geef je hem een knuffel.
En op die manier bouw je het op.
Veel succes.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Oke, even wat recht zetten.
Met 4 maanden bedoelde ik algemene gewennings tijd, dat ie weet dat hier zn thuis is, niet dat ie niet neer blaft.
En opbouwen vanaf 1 minuut roept iedereen, iets anders horen is ook leuk. Hij probeert al de deur open te krijgen als ik met mn vriend in een andere kamer ben en dat lukt em ook nog. Hij zoekt ons echt, gister was hij bijna ontsnapt omdat ik weg was, terwijl mijn vriend gewoon in bed lag en dat wist nyx. Kortom, 1 minuut weg zijn kan al een ramp veroorzaken en dan meer dingen of extra dingen om hem af te leiden is ook wwl handig. Vanaaf sluiten we hem op in debench als we gaan slapen, heeft een hondentrainster me aangeraden, omdat je dan niet echt weg bent, maar toch uit zicht.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Benchtraining moet ook langzaam opgebouwd worden. Je kan een hond er niet zomaar in op sluiten.

Ik ben eigenlijk benieuwd of je mijn mail ook nog gelezen hebt.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hij heeft al vaker in de bench opgesloten gezeten als we thuis waren, dit leverde geen problemen op, hij gaat er zelf ook heel vaak inliggen
Ik ben trouwens aan je artikel begonnen :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Super dat je aan het artikel begonnen bent.

Hoe gaan de nachten. Slaapt de hond in de slaapkamer bij jullie.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hij slaapt bij ons, maar kan snachts ook overal door huis lopen. Maar dat wil ik toch graag afbouwen en als ie darbij went aan alleen zijn, dan zijn dat 2 vliegen in 1 klap. Mocht t niet gaan, merk ik dt snel, ik slaap heel licht. Ik wordt al wakker als ie op bed komt liggen, zonder dat ie mij aanraakt

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Slaapt hij 'snachts of dwaalt hij veel door huis?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hij ligt aan ons voeteind t meer en deel van de nacht, hoeveel hij daarvqn slaapt precies weet ik niet.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hij ligt in elk geval rustig, daar was ik benieuwd naar. benieuwd hoe het gaat in de bench, hoewel ik daar zelf niet echt fan van ben. Het kan juist zo versterkend voor de band zijn om samen te slapen in zo'n begin periode waarin de band nog moet groeien. En juist die band kan weer helpend zijn in het proces van met vertrouwen alleen leren zijn.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hij is heel rustig, alleen a als ik in de slaapkamer rommel gaat ie liggen. Ts over het algemeen een hond die heel zeker en enthousiast overkomt. Totdat hij alleen is

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat is niet zo heel onverklaarbaar. Als je vooral investeert in het opbouwen van een vertrouwensrelatie heb je kans dat als je hem de tijd geeft om in kleine stapjes, in zijn tempo, ook hierin vertrouwen op te bouwen het met de tijd een stuk beter zal gaan. Als je maar niet sneller gaat dan hij aankan. Vertrouwen is het sleutelwoord.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hij vertrouwt mn vriend,die sprong laatst tussen Nyx en een andere hond, om Nyx te beschermen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen door verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^