lupi harness

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Beau is vorige week aangereden en heeft toch een kneuzing in zijn nek opgelopen. Hij mag nu een tijdje zijn halsband niet meer om en omdat hij heel erg trekt heeft de dierenarts aangeraden om een lupi harness aan te schaffen. Ik ben hier niet bekend mee en zou daarom graag de meningen horen van mensen die dit gebruikt hebben, of juist niet en waarom wel/niet. 
Groetjes Hester Beau en Milo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lupi harness" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een tuigje is nu beter dan een halsband, overal kan je een tuigje kopen, zeker op internet, maar je zal hier zeker goede adviezen over krijgen.

ikzelf heb geen tuigje, maar voor jouw hond is dat nu wel beter.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik heb het tuigje waar je het over hebt even opgezocht en ik zou het niet doen.
Het tuije bestaat uit fijne koordjes en dit kan niet aangenaam zijn voor je hond.
Wat dacht je van een hurtta Y tuigje?
Die hebben padding en steunen op de schouders van de hond, zeker in het geval van jou hondje denk ik dat hij hier baat bij heeft.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

 

Ik heb zelf een IDC powertuig van K9. Ben er erg tevreden over. Goed stevig (Mikey trekt ook wel hoor :-) ) en volgens mij zit het ook goed comfortabel. 

Heb het lupi harnas gegoogled en het LIJKT mij dat dit snijdt bij een hondje dat trekt, met die dunne touwtjes... Ook zie ik dat Beau een mooie volle vacht heeft en dan lijken mij de dunne touwtjes ook niet prettig. Bij Mikey was de lange vacht ook de reden voor een tuigje, want ze had heel veel last van een halsband waar haar haren tussen kwamen.



Mijn moeder heeft heel lang een Hurtta tuigje gehad en dit zijn ook mooie stevige en comfortabele tuigjes vind ik.

Veel succes
Gr. Alexandra

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Nou het probleem is dus dat ik zelf al een powertuig van K9 heb, maar hij trekt zo hard dat ik niet met hem kan lopen. Dit is een probleem, want mijn vriend werkt overdag dus dan moet ik het wel doen. We hebben al een gedragstherapeut, maar er is nog niet zo veel vooruitgang. Beau is een leider en ik heb het idee dat dit heel erg vast in zijn koppie zit. ( ik en de gedragstherapeut) Aan de halsband ging het iets beter omdat hij er dan zelf last van had dan trok hij iets minder hard. Maar die mag hij nu dus helemaal niet om. We hebben ook al zo'n tuig geprobeert waar ze van uit balans raken ( ben even de naam kwijt ) maar zelfs dat hielp niet. Daarom kwam de DA met deze oplossing. Ik ben nu genoodzaakt om hem los te laten lopen en dit heeft me inmiddels al 220 euro gekost aan boetes. ( wij hebben hele actieve agenten hier ) Of ik moet mijn buurmeisje meenemen, want raar genoeg als er een kind met de riem loopt dan loopt hij opeens braaf naast. Maar ja die gaat ook naar school dus.... O ja als hij los loopt dan kan hij ook prima naast lopen, maar er zit iets in zijn hooft dat zodra de riem wordt vastgeklikt dan moet hij trekken.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Dat is dan wel lastig ja. Zeker met een tuig kunnen ze idd meer kracht zetten om te trekken.
Maar (niet aanvallend bedoeld!) als hij minder trekt omdat hij zichzelf dan pijn doet of omdat dit ongemakkelijk is - wat bij de meeste anti-trek dingen het geval is - is dit niet per definitie een oplossing. Het zal hem misschien even afremmen, maar zodra hij er goed aangewend is zal hij weer meer gaan trekken.
Dat je met een gedragsterapeut werkt is wel heel goed! Ik hoop dat dit toch beter resultaat gaat geven straks.
Is het misschien een idee om een hele lange lijn te gebruiken? Dan heeft hij misschien een beetje de vrijheid alsof hij los is, maar heb je toch nog een beetje controle? En vandaaruit oefenen om hem meer bij je te laten blijven?

Gr. Alexandra

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Ik zou een U lead kopen. Dat helpt tegen trekken omdat de riem aan de voorkant vast zit. Dit is ook een tuigje.http://www.martingauswebshop.nl/categories/Hond/Borsttuig-en-Halsters/Meten-van-de-U%252dLead/

honden page profiel SuzetjeSuzetje

honden foto van Suzetje

Ik ben zelf juist op een tuig overgegaan omdat die van ons zich bijna ophing aan de halsband en dus veel meer trok! Wij hebben zo'n soort tuig:



Ik moet nu jammer genoeg wel werken aan hem om met een halsband te lopen want anders mag ik geen examen voor de basis training doen maar goed. Sinds hij dus aan dat tuig een stuk minder trekt, gaat dat ook wel weer ietsjes beter.

Zo'n tuigje als dat je daar ziet heb ik in de deirenwinkel voor ong 25 euro gekocht maar ze zijn online een stuk goedkoper. En ik heb ook de grootste maat omdat ik het niet zag zitten om een tuig te kopen dat al snel te klein zou worden.

Nog even over dat los lopen; ik weet dat heir in zaanstad de honden niet aan de riem hoeven als ze daar voor een medische reden hebben. Kijk ook even hoe dat ik jou gemeente vast gelegd is. Weet niet of een dierenarts die medsiche verklaring wil afgeven enzo, maar je kan moeilijk elke keer met een kind gaan lopen om hem uit te laten toch?

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Het is ook niet de bedoeling dat het hem pijn gaat doen. Ik draag zelf ook geen te kleine schoenen zeg maar. ;-) Ik gebruik ook al een looplijn zoals de GT dat noemt, maar dan loopt hij gewoon net zo ver totdat de lijn op is en dan gaat hij alsnog trekken. Zijn eerste baasje heeft hem altijd de kar van de kinderen en op de fiets leren trekken. Ik heb het een keertje op de fiets geprobeert, maar dat was levens gevaarlijk. Hij ging zo verschrikkelijk hard.... dood eng. Ik weet dat hij het bij zijn eerste baas niet leuk heeft gehad. Bij zijn tweede baasje had hij last van verlatingsangst en was bang voor andere honden. Voor de klikker gaat hij op zijn rug liggen en vliegenmeppers vind hij dood eng. Hij valt stoplichten met een ratelapparaat aan ( door het geluid ) en hij kan er absoluut niet tegen als wij aan het stoeien zijn. Dan gaat hij op mijn vriend af. Alsof hij mij wil beschermen. Hij bijt niet of zo, maar gaat meestal staan blaffen dat we op moeten houden, maar altijd tegen mijn vriend. Zijn rugzakje wordt steeds groter. Er zijn hem zoveel dingen verkeerd aangeleerd dus het is ook moeilijk te zeggen waar zijn trek gedrag uit voort komt.

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Een halstertje is evt. ook erg handig tegen het trekken. En als de hond trekt, gelijk omdraaien zodat hij leert dat er met strakke lijn niet gelopen wordt.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Kijk inderdaad naar een ulead en anders naar een tuigje waarvan er een ring zit bij de borstkas, doordat de hond geen pijn wordt gedaan is het een prettige manier. zodra de hond teveel trekt dan zorgt hij zelf ervoor dat hij achterste voren komt te staan en dat vinden ze niet leuk . Ik zelf had nog een tuig liggen van rogz en daar zat inder zijn kin - borst hoogte een ring daar klik ik dan de riem aan . Het voordeel is wel dat je het tuigje ook altijd aan de bovenkant kan vastklikken ) op de normale manier' en dat gaat met een ulead niet.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Het is ook niet de bedoeling dat het hem pijn gaat doen. Ik draag zelf ook geen te kleine schoenen zeg maar. ;-) Ik gebruik ook al een looplijn zoals de GT dat noemt, maar dan loopt hij gewoon net zo ver totdat de lijn op is en dan gaat hij alsnog trekken. Zijn eerste baasje heeft hem altijd de kar van de kinderen en op de fiets leren trekken. Ik heb het een keertje op de fiets geprobeert, maar dat was levens gevaarlijk. Hij ging zo verschrikkelijk hard.... dood eng. Ik weet dat hij het bij zijn eerste baas niet leuk heeft gehad. Bij zijn tweede baasje had hij last van verlatingsangst en was bang voor andere honden. Voor de klikker gaat hij op zijn rug liggen en vliegenmeppers vind hij dood eng. Hij valt stoplichten met een ratelapparaat aan ( door het geluid ) en hij kan er absoluut niet tegen als wij aan het stoeien zijn. Dan gaat hij op mijn vriend af. Alsof hij mij wil beschermen. Hij bijt niet of zo, maar gaat meestal staan blaffen dat we op moeten houden, maar altijd tegen mijn vriend. Zijn rugzakje wordt steeds groter. Er zijn hem zoveel dingen verkeerd aangeleerd dus het is ook moeilijk te zeggen waar zijn trek gedrag uit voort komt. "

Wat sneu allemaal zeg, bij zijn vorige baasjes. :( Maar heb ik het goed dat je hem nu zo'n negen maanden hebt? Het lijkt mij dat het ook gewoon veel tijd kost om hem al deze nare dingen te laten vergeten en hem te leren dat dingen ook anders kunnen.
Maar wat Suzetje zegt is misschien wel heel goed om eens uit te zoeken, dat hij gewoon met een medische verklaring los mag lopen? Wie weet kun je zelfs boetes terug krijgen met zo'n verklaring.

Ikzelf ben geen voorstander van uleads e.d. Mocht je toch zoiets willen aanschaffen dan zou ik ook bij je gedragstherapeut goed informeren over de manier waarop je deze moet gebruiken. Bij juist gebruik kan het helpen, maar bij verkeerd gebruik heb je grote kans dat je de problemen alleen maar erger maakt.

Misschien heeft hij een soort 'trauma' van de lijn? Dat hij niet weg kan komen als er wat is?
Als hij los loopt met wel een tuigje om gaat dit dan goed? Zo ja, dan kun je misschien een heel klein kort riempje gebruiken. Zo klein dat je hem eigenlijk alleen kan vasthouden als hij naast je loopt en als je dan los laat dat de riem dan niet op de grond komt. Zodra hij dan trekt laat je natuurlijk los en negeert dat, dan steeds weer terugpakken als hij weer naast loopt en dit dan weer belonen. Misschien leert hij dan dat hij altijd weg kan lopen en dat de lijn niet betekent dat hij 'vastgehouden/tegen gehouden' wordt. (Mocht er een agent komen kom je er misschien mee weg dat hij losschoot) Dit kun je dan opbouwen door hem steeds vaker bij de lijn vast te houden en ook dan opbouwen door hem steeds iets langer vast te houden als hij trekt. Ook natuurlijk goed blijven belonen als hij netjes naast loopt en als je de riem vast hebt en hij trekt niet. Misschien krijgt hij zo meer vertrouwen in het vastzitten aan de lijn?

(Weet natuurlijk niet wat je allemaal al geprobeerd hebt hoor, maar ik denk gewoon een beetje mee)

Gr. Alexandra

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier heb ik een lupi harnas maar wanneer ik het om doe gaat de hond zitten en loopt voor geen meter

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Ja los met tuig loopt hij prima naast. Een ulead hebben we dus ook al geprobeerd, Dat was degene waar ik de naam niet meer van wist, maar ook die helpt niet. Ik heb net de DA even gebeld en hij wil wel een medische verklaring geven zodat Beau gewoon los kan lopen. Dan luistert hij ook het best. Ik denk dat dit de beste oplossing is. Hij gaat netjes bij de stoeprand zitten wachten tot ik zeg dat hij over mag steken. En voor zover ik kan merken vind Milo het geen probleem dat hij wel aan de riem moet en Beau niet. Bedankt voor alle reacties. Ik ben weer een stukje verder gekomen. En verder gaan we gewoon lekker door met de gedragstherapeut en oefenen, oefenen, oefenen.

Pink (Gast)

Het Lupi tuig is fantastisch!! 
Niks scherp!!!! Ik heb een heftig trekkende groot uitgevallen York, die last kreeg van haar keel. Halti (ik noem het neusje) geprobeerd maar op advies van de DA een Lupi tuigje gekocht. Ze loopt nu heel rustig naast me en heeft er geen last van. f en toe mag ze haar halsband om en trekt dan nauwelijks.
Bij de kapper doe ik het nu ook om, als ze zich dan van de tafel laat vallen hangt ze zichzelf niet meer op, maar blijft nu hangen aan haar tuigje.
Al die flauwekul over zachtgevoerde tuigen, complete pakken zijn het en dit verhaal: >>Heb het lupi harnas gegoogled en het LIJKT mij dat dit snijdt bij een hondje dat trekt, met die dunne touwtjes..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat een tuig met zachte voering flauwekul is, dát is pas flauwekul... 
 
Dat Lupi-tuig lijkt me ontzettend in de oksels snijden, als ik eerder geplaatste foto bekijk, lijkt me écht niet fijn zitten. Alleen al daarom zou ik het niet kopen. 

Voor Mellow verschillende tuigen (gehad). Klein pup-tuigje, fleece tuig, Julius K9, Ruffwear Webmaster, Hurtta Y en nog een Ruffwear Webmaster. 
We gebruiken nu alleen de Ruffwear tuigen (maar die zijn voor tijdelijk wel een beetje prijzig), die van Hurtta is ze zo uit. 
Voor jouw hond is Hurtta Y misschien wel een fijn tuig, zit heel fijn bij de borst en voorpoten/oksels. 

Of inderdaad die verklaring van de dierenarts. Als ze los gewoon netjes meeloopt en goed luistert zou ik dat gewoon proberen (elke week een boete wordt ook een beetje kostbaar).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lupi harness" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondentaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^