hond laten inslapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boyboy

honden foto van boy

Hallo,

Een kennis van mij heeft haar hond laten inslapen omdat hij steeds spullen in huis vernielde, de hond was zeven jaar oud. Verschrikkelijk vind ik het, wat een slechte reden, geen eens gedragstherapie of iets geprobeerd.
Nu verbaasd dat mij eigenlijk, mag een dierenarts zomaar honden inslapen?
Ik dacht altijd dat je daar medische redenen voor moet hebben.


groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond laten inslapen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

ja, een da mag dat. als je hond bijvoorbeeld mensen bijt, laat een da hem ook inslapen zonder medische reden.in het geval wat jij noemt is het wel een achterlijke reden, dat wel, en was met een bench makkelijk op te lossen geweest.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Da mag dat ja, of hij dat leuk/goed vind is het tweede natuurlijk.

ktrien (Gast)

een vroegere collega van mij kwam eens huilend aan op het werk en maar snikken - ze had haar hond "moeten" laten inslapen.
Ik dacht dat hij erg ziek was dus vond het verschrikkelijk - toen kwam de uitleg - ze hadden een ander appartement op het oog waar geen huisdieren toegelaten waren.  Ze vond het zelf niet de moeite te zoeken achter een nieuw thuis omdat hij "al' 5 jaar was.
ik wist echt niet meer wat te zeggen hoor!
een jaar later hebben ze een woning aangekocht en ook een nieuwe hond  ...  zo zie je maar dat sommige mensen huisdieren beschouwen als wegwerp artikelen

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

vind dit ook een zeer zwakke reden , en dan zien dat mensen alles voor hun hondje overhebben.
de wereld zit oneerlijk in elkaar maar het is hoe sommigen zich gedragen dat het oneerlijkst is
eigenlijk kunnen we zoiets ronduit schandelig noemen

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

die da is een softy, denk dat het merendeel dit om die reden heeft gedaan, zelfs een hond die kinderen bijt zullen de meeste da een tweede kans geven. je weet natuurlijk niet met wat voor smoes ze bij de da zijn geweest vast niet met mijn hond sloopt spuit hem maar af groeten Hein.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Wat verschrikkelijk dat een dierenarts daar aan meewerkt zonder eerst na een fatsoenlijke oplossing te zoeken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wat verschrikkelijk dat een dierenarts daar aan meewerkt zonder eerst na een fatsoenlijke oplossing te zoeken.
"
Een naamgenoot zie ik!;-)

Helemaal eens.
Die dierenarts is stukje van zijn eed vergeten.
Het is een gezonde hond immers..
Dus tenzij een GT beoordeling waarom het dier niet herplaatsbaar is en anders zoek je maar een ander voor deze klus...dit is gewoon de hond weggooien!
In Spanje hangen ze ze aan de boom of gooien ze ze in de vuilcontainer.
Ik vind dit helaas ook geen nette manier.

Laatst een topic in ander forum geweest
Daar hebben ze in eerste instantie de euthanasie 14 dgn hebben te weten te verzetten en vervolgens is de 11 jaar oude hond dag voor einddatum geadopteerd.
Het gebeurd  vaker dus...
Gelukkig vielen er bijna oogballen op de grond toen ik dit onderwerp bij mijn da aansneed
anders had ik andere DA moeten zoeken
;-)

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik hoor dit soort verhalen wel eens vaker en dan vraag ik me echt af waar die mensen in godsnaam naartoe gaan met hun dieren..

Je bent er niet bij geweest en ik ook niet, dus ik weet ook nooit of de redenen om in te laten slapen idd zo simpel, belachelijk en achterlijk zijn. Maar man, wat kan ik daar kwaad om worden!

Kun je er niet mee omgaan, herplaats een dier dan. Veel mensen doen dit heel makkelijk, ben ik het ook niet mee eens, maar liever dit dan dat ze een spuitje krijgen. En al zou een hond 22 zijn en nog steeds leven, dan gun je hem toch een nieuw goed baasje? Ongeacht of hij nog 3 weken te leven heeft of misschien nog een paar jaar.

Sommige mensen zouden echt een verbod op dieren moeten krijgen.. maarja, keep on dreaming. Ik weet het.

Maargoed, jij kunt er natuurlijk ook niets aan doen. Maar het antwoord op je vraag: JA een DA mag zelfstandig een beslissing nemen om een dier in te laten slapen, zonder daar verder uitleg over te hoeven geven aan derden. Dit omdat men ervanuit gaat dat een DA dit alleen doet als het in belang is voor een dier of vanwege openbaar belang (bv bij honden die echt agressief zijn en meerdere bijt-attacks hebben gepleegd). Maar niet voor debielen die een spuitje geven omdat een eigenaar dit een goed idee vind en/of geen andere uitweg ziet. Zoiets zal heus wel ergens aan te geven zijn en dan denk ik dat zo'n licentie van een arts best ingetrokken kan worden. Maar hoe en waar weet ik echt niet.Daarnaast heeft zoiets ook altijd 2 kanten. Kan best zijn dat er meerdere redenen waren waarom die hond zo beter af was. Al kost het me erg veel moeite om iets goeds te kunnen bedenken met het verhaal zoals jij hem schetst..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Inderdaad een verschrikkelijke reden.

Ik kan me voorstellen dat je achting voor die kennis ook heel erg gedaald is.

Sterkte voor jou gewenst, want het is niet leuk zoiets te weten.

In gedachten een knuffel voor het hondje.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik hoor dit soort verhalen wel eens vaker en dan vraag ik me echt af waar die mensen in godsnaam naartoe gaan met hun dieren..

Je bent er niet bij geweest en ik ook niet, dus ik weet ook nooit of de redenen om in te laten slapen idd zo simpel, belachelijk en achterlijk zijn. Maar man, wat kan ik daar kwaad om worden!

Kun je er niet mee omgaan, herplaats een dier dan. Veel mensen doen dit heel makkelijk, ben ik het ook niet mee eens, maar liever dit dan dat ze een spuitje krijgen. En al zou een hond 22 zijn en nog steeds leven, dan gun je hem toch een nieuw goed baasje? Ongeacht of hij nog 3 weken te leven heeft of misschien nog een paar jaar.

Sommige mensen zouden echt een verbod op dieren moeten krijgen.. maarja, keep on dreaming. Ik weet het.

Maargoed, jij kunt er natuurlijk ook niets aan doen. Maar het antwoord op je vraag: JA een DA mag zelfstandig een beslissing nemen om een dier in te laten slapen, zonder daar verder uitleg over te hoeven geven aan derden. Dit omdat men ervanuit gaat dat een DA dit alleen doet als het in belang is voor een dier of vanwege openbaar belang (bv bij honden die echt agressief zijn en meerdere bijt-attacks hebben gepleegd). Maar niet voor debielen die een spuitje geven omdat een eigenaar dit een goed idee vind en/of geen andere uitweg ziet. Zoiets zal heus wel ergens aan te geven zijn en dan denk ik dat zo'n licentie van een arts best ingetrokken kan worden. Maar hoe en waar weet ik echt niet.Daarnaast heeft zoiets ook altijd 2 kanten. Kan best zijn dat er meerdere redenen waren waarom die hond zo beter af was. Al kost het me erg veel moeite om iets goeds te kunnen bedenken met het verhaal zoals jij hem schetst.. "
..ik vraag me dat dus af...
..als ze bv als reden in kunnen vullen niet herplaatsbaar( zonder toevoeging)
Ik weet niet of dit zo is maar kan me wel voorstellen dat er genoeg manieren zijn waar "geen haan naar kraait"...het gebeurd natuurlijk niet elke dag.

reken maar als ik weet ,welke DA zoiets van plan is, dat hij door 80 verschillende mensen gebeld wordt de dag ervoor ,die zeggen als dit doorgaat zijn wij degene die dit op elk feestje gaan vertellen..en dat afstand van de hond dus betere optie is.
desnoods op voorhand asiel inlichten en zelf het dier overdragen.
Het is te Amerikaans voor woorden...Help mijn kat miaauwt spuitje svp

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik snap wat je bedoeld, zo zal het ongetwijfeld in de praktijk ook gaan. Alleen zou een goede arts zeggen hoezo niet herplaatsbaar? Wat is er dan mis met hem? En wat heb je al geprobeerd om hem te herplaatsen?
En geen enkel beroep heeft volledige vrijmacht, uiteindelijk kun je altijd een klacht aan je broek krijgen en kun je altijd op een matje geroepen worden ter verantwoording. God mag weten waar dat matje staat.. maargoed..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik snap wat je bedoeld, zo zal het ongetwijfeld in de praktijk ook gaan. Alleen zou een goede arts zeggen hoezo niet herplaatsbaar? Wat is er dan mis met hem? En wat heb je al geprobeerd om hem te herplaatsen?
En geen enkel beroep heeft volledige vrijmacht, uiteindelijk kun je altijd een klacht aan je broek krijgen en kun je altijd op een matje geroepen worden ter verantwoording. God mag weten waar dat matje staat.. maar goed.. "
Inderdaad geen goede arts dus
..en de slechte arts 'waar ik achter kom ',krijgt ook boel negatieve aandacht
zulk soort mensen raak je het hardst via de portemonnee. en hoe meer klachten bij tucht college( of iets van die aard)daar bovenop.... hoe beter
Blij dat jij ook zo boos bent ...kom ik niet zo extreem over ;-)

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ja ik vind dit soort dingen echt heel erg :'( .
En dan zie ik een gezond hondje voor me dat blij en kwispelend met de baas de deur uitloopt, omdat ie denkt leuk we gaan ergens heen! Dan komt 'ie bij de DA, wat de meesten niet leuk vinden en dan gewoon niet wetende dat er gewoon een einde aan zijn leven wordt gemaakt. Ik snap ook echt niet hoe je als baasje dan met jezelf kan leven en daarna even leuk een nieuwe hond neemt. Wat wordt de volgende stap vraag ik me af? Ik verander mijn interieur en eigenlijk past mijn hond niet meer zo bij de kleur van de vloer? ;-) Grrr..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hier precies de zelfde mening en een professional die daar aan meewerkt is voor mijn de druppel...

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Nou dan zal ik die twee van mij ook maar moeten laten inslapen. Django heeft al een hele schoen vernield en Nero heeft al eens een sok opgegeten.

Dat was dus sarcasme... Wat een stomme reden. Hier word ik dus echt onzettend kwaad over. En die da moet serieus overwegen een ander beroep te gaan uitoefenen. Gewoon maar ff een gezonde hond in laten slapen. Te gek voor woorden.

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik heb dan wel mijn muren zwart geverfd.. maar gelukkig witte meubels! Gelukkig krijgt Doggy steeds meer zwarte vlekken/stippen op zijn vacht. Past hij hoe dan ook bij mijn interieur, pffieuw!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Nou dan zal ik die twee van mij ook maar moeten laten inslapen. Django heeft al een hele schoen vernield en Nero heeft al eens een sok opgegeten.

Dat was dus sarcasme... Wat een stomme reden. Hier word ik dus echt onzettend kwaad over. En die da moet serieus overwegen een ander beroep te gaan uitoefenen. Gewoon maar ff een gezonde hond in laten slapen. Te gek voor woorden. "
Ja die van jou lijken ook wel van de goden los ;-)
.
.die van mij komen vast en zeker ook niet door de keuring.
Mag aannemen dat verlatingsangst wel in aanmerking komt als doodszonde voor waldo.
En voor jef zou ik een wit kleed kunnen nemen en zeggen dat hij verhaard?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond laten inslapen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 100 euro aanbetaling?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^