Tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SelmaSelma

Heeft er iemand een tip voorr mij Nina onze dochter neemt wel een vriendinnetjes mee van school maar omdat binck zo enthousiast is gaan ze allemaal gillen en dat vind binck nog leuker hoe kan ik zorgen dat ze niet zo bang zijn na5 min is ie rustig hoor maar ze willen niet bij ons spelen of dan moet ik binck in de bench doen maar dat doe ik niet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

HOe oud is Binck?

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

10 maanden

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Goed uitleg geven aan de kinderen, hond negeren en zeker niet gillen.
Hier leg ik altijd, ook aan volwassenen uit hoe ze hier met onze honden omgaan. Zij zijn namelijk visite in ons huis.
Zeker met een jonge hond meteen regels houden voor de rust van de hond en veiligheid (opspringen bv)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Mocht het trouwens toch komen tot gillen dan zou ik de meisjes vertellen te stoppen en zelf bink afleiden met iets veel leukers dan gillende meiden

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik heb het altijd met Kyra zo gedaan als mijn neefjes en nichtjes kwamen deed ik haar even aan de riem want Kyra was op die leeftijd ook druk. Of ik deed Kyra even in de tuin en wachte totdat de visite ging zitten ik deed dan Kyra aan de riem en liet haar aan de visite snuffelen. Als het goed ging deed ik haar de riem weer af en kon ze rustig door de kamer lopen ik gooide altijd een kauwbotje in haar mand zodat ze ging kauwen of ik vulde de kong met wat lekkers. Als Kyra dan in haar mand lag te kauwen zei ik tegen de kinderen niet bij de hond komen.

Maar de kinderen van mijn broers en schoonzussen zijn gek met honden ik laat dan de oudste kinderen de hond uit laten vinden ze helemaal te gek want ze hebben thuis geen hond.

honden page profiel SelmaSelma

Ja ik zeg ook hoe harder je gilt of rent hoe leuker het voor hem is er was een meisje daar liep ik naast in huis en zei ik we doen net of binck er niet is en dat gaat op zich wel maar dat ene meisje is ook bang voor katten en wil ook bij niemand spelen die katten heeft

honden page profiel SelmaSelma

Kun je zon gong ook zelf maken

marieke (Gast)

Een kong kun je kopen bij zo ongeveer alle dierenwinkels. Je kunt de kong vullen met bijv. pindakaas, smeerkaas, stukjes oud brood, hondenkoekjes, snoepjes in de pindakaas drukken, enz.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

hoe oud zijn de kinderen ongeveer?

marieke (Gast)

Een kong is gemaakt van materiaal wat heeeeeeel moeilijk stukgaat en daarom ideaal voor honden om iets uit te krijgen. Als je een kong zelf maakt (geen idee waarvan) dan heb je de kans dat ze dat eerst stukbijten om bij het lekkers te komen, en het is juist de bedoeling om uit te vinden hoe ze het lekkers uit de kong kunnen krijgen zonder eerst iets stuk te maken. Een kong koop je voor ong. 10 euro, je hebt er lang plezier van. Als ik ga werken vul ik de kong, zodat de hond bijna niet merkt dat het vrouwtje weggaat omdat hij zo druk bezig is.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Het meisje de hond laten negeren, niet gillen en niet rennen bij de hond. Dus rustig bewegen bij de hond.

Verder kun je er op trainen dat wanneer er vriendjes/vriendinnetjes/visite binnen komen jij de hond bij je roept en beloond zodat je hond leert dat wanneer er vriendjes/vriendinnetjes/visite binnenkomt en bij JOU wat lekker/leuks te halen is en niet bij de visite.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

" Kun je zon gong ook zelf maken "


Nee een kong kan je niet zelf maken zou het knap vinden als je dat wel kan.



Dit is een kong

honden page profiel DD

honden foto van D

De kinderen uitleggen dat ze niet mogen gillen.
Ik vind het zo vreselijk als ouders hun kinderen laten gillen. Het buurmeisje van hier, die is 4. Het enige wat ze doet is gillen, gillen en gillen. De ouders en andere volwassenen zitten erbij en vinden het doodnormaal. Ik dus niet.
Op een gegeven moment (het was lekker weer en de deur stond open) kon ik mijn eigen tv niet meer horen vanwege dat gegil. Het was echt zo erg, dat ik besloot om ook maar eens te gaan gillen in mijn tuin. Maar geloof mij, ik hou al niet van schreeuwen of hard praten, dus hoe ik het ook probeerde, dat hoge gillen.......ik kon het niet eens!
Mijn honden worden er ook nerveus van. En als je weet dat de oren van een hond zoveel meer horen dan de mens, en dat 1 hoog piepje al zeer kan doen aan de oren, dan weet je wel wat het gegil van een kind bij de hond kan aandoen.
Trouwens, ik word er zelf ook niet goed van, laat staan mijn honden.

Ook niet laten rennen waar de hond bij is. Ooit een aflevering gezien van Cesar (oh jee!!) waar kinderen niet konden hardlopen door het huis, want die hond vloog ze achterna. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat de kinderen wel konden rennen en dat de hond keurig op zijn plaats bleef liggen. Heeft wel heel lang geduurd, maar het is gelukt. En nee, het was niet zielig en het is heel normaal aangeleerd.
Maar niet rennen is natuurlijk altijd beter.

Als ik  buiten wandel en er komen kinderen aan die mijn hondjes willen aaien en ze komen rennend naar mij toe, dan zeg ik altijd vriendelijk of ze normaal willen lopen. Met uitleg erbij en dan is er ook verder niets aan de hand.

De hond in een bench stoppen als er kinderen komen, zou ik zelf niet doen. Zo went hij nooit aan kinderen en legt dan de relatie KIND-BENCH. Of te wel....kind komt, hond straf.
Wat je wel kan doen is hem leren om rustig te zijn en te blijven en dan een plekje in het huis nemen en dat aanleren dat dat zijn plekje is. Het commando Terug Plaats werkt daar heel goed voor. Hij zit dan niet in een bench maar ligt dan lekker in de kamer op een kleed, en dat is hij er toch gewoon bij. Geef hem dan inderdaad zo'n kong.

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

de oudste word 5 binnenkort jongste is 3
ok ga van de week kijken voor zon kong

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

dat is nog al redelijk jong, hun vriendjes zullen waarschijnlijk niet begrijpen waarom ze stil moeten zijn ookal leg je het keer op keer uit.
je kan beter er een spelletje van maken of er een beloning aan vasthangen voor de kinderen en zorgen dat de hond even bezig is met een kong of een bot.

wel heel erg oppassen dat de kinderen de kong niet afpakken van de hond.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Ik leg het ook uit aan de kinderen die hier komen en inderdaad aan de riem. Of ik blijf zelf dicht bij de kinderen, zodat zij zich ook veilig voelen en laat zien hoe je omgaat met de hond en vertel erbij. Ik ga ook vaak de hond uitlaten met vriendjes en dan doen we verstoppertje (aan de lijn), de hond moet ze zoeken. Succes gegarandeerd, en het koekje als beloning mogen ze ook op de grond leggen als ze het eng vinden uit de hand te laten eten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jaimy jarig :-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^