vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petrapetra

mijn hond heet luca en de vader dat weet ik niet het stond op internet puppy  heb gemail om dat me kids graag een puppy wouden en  heb wel foto van hem naar ik krijg het er niet op  ze heeft hem naar huis gebracht  ze had een bruine met wit mee naar ik vond dat naar een kliene collie   het was een kort harige die bestaan toch niet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel petrapetra

moet wel zeggen dat hij veel wit heeft juist zijn oren zijn gekleurd en lichte kleur op zijn rug voor de rest is hij wit  zo ras heb ik nog nooit gezien bij en Border Collie

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Kortharige border collies bestaan wel, zie mijn Tess....
De vraag merle-merle was trouwens een hele legitieme Willemijn... merle-merle is niet voor niets verboden... zie:

http://www.bordercollies.nl/dklblm.shtml

dit kan dus zeer zeker de blindheid verklaren... en daarbij mogelijk nog meer problemen...oa ook doofheid.

@Petra, sluit svp zo snel mogelijk een dierenverzekering af.... 

Van de fokker hoef je denk ik niets meer te verwachten... jammer maar helaas... jij bent in de val getrapt, daar kan je pup niets aan doen....

Ik wil je wel aanraden om een hele goede DA te vinden die je pup helemaal controlleert op werkelijk alles.... je hebt de pup gratis gekregen, maar ga wel svp een spaarpot aanleggen voor alle dierenartskosten die er mogelijk aan zitten te komen.

En zou je mij (of een andere moderator) svp even via persoonlijk bericht (als je rechtsboven op mijn naam klikt, en dan op mijn profiel klikt, dan staat er rechts "een persoonlijk bericht sturen"...) de naam van deze fokker door willen geven... 

heel veel sterkte, maar vooral plezier met luca... trainen kan net als iedere andere hond... maar laat in ieder geval ook controleren op (partiële) doofheid... als je eenmaal weet wat er echt allemaal aan de hand is dan weet je ook beter hoe je er mee om moet gaan :-)

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Petra heeft deze hond , geef haar goed advies over waar ze over inzit, inplaats van dat het misschien een foute fok is. "


Willemijn, dit soort foute fok kan voor petra grote gevolgen hebben. Een hond die vaak ziek is. Een blind oog dat misschien een oogafwijking is.
Het is juist belangrijke informatie om te weten of je hond uit zo´n kruising komt.
Waarom dat niet aanhalen als het waarschijnlijk niet gaat blijven bij een kennelhoest en een blind oog.

" moet wel zeggen dat hij veel wit heeft juist zijn oren zijn gekleurd en lichte kleur op zijn rug voor de rest is hij wit  zo ras heb ik nog nooit gezien bij en Border Collie "


Dan ben ik erg bang voor je dat je een hondje hebt die uit een merle x merle combinatie komt.
Deze hond zijn vaak te herkennen aan het overwegende wit en wat merle vlekken hier en daar.
Oogaandoeningen komen bij deze combinaties vaak ook veel voor.

Dit zijn voorbeelden van honden met een dubbel merle gen:



Google hierop en laat je hond goed doorlichten door de DA (ik weet niet wij hij/zij bij je bezoek voor de kennelhoest al allemaal gedaan heeft). Ook op het gehoor. Vaak geven merle x merle ook dove/slechthorende honden.
Ik heb hiermee verder niet genoeg ervaring om je hier meer in te adviseren.

Vandaar mijn nare bijsmaak richting de fokker. Bah!

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik denk ook dat je bewust een ziek/niet goed hondje hebt gekregen. Anders zou ze de hond ook niet gratis weggeven.

Toch hoop ik dat je Luca wel wilt houden en de rest van zijn leven een goed baasje voor hem zult zijn. Dat beest kan er niets aan doen en jij op dit moment ook niet meer. Misschien dat je nu even intensief voor hem moet zorgen en met hem moet trainen, maar dat moet uiteindelijk met elke pup en zelfs volwassen hond.

Helaas zie je dat dit soort dieren vaak toch weer afgedankt worden, omdat mensen toch voor financiele verassingen komen te staan. Hoop echt dat jij niet zo in elkaar zit en voor altijd zijn baasje wilt blijven.


Verder sluit ik me helemaal bij Claire aan. Ik zou voor de zekerheid een spaarpotje aanleggen. Ook al heb je het niet breed, leg toch iets opzij en idd heel gauw een dierenverzekering afsluiten. Al heb je dikke kans dat ze het eerste jaar niets vergoeden wat met het oog te maken heeft (of het zelfs helemaal uit sluiten). Maar probeer dat even goed te regelen, want anders vrees ik dat het gauw ophoudt...

En probeer ook te genieten! Het is even balen zo een valse start, maar voor hetzelfde geldt heeft hij over een half jaar nergens meer last van en kan je nog jarenlang genieten van je beestje! ;-)

honden page profiel petrapetra

ik was nooit van plan om dat beestje weg te doen hoor hij is een lieve schat en is zijn fout niet dat hij  zo is alleen jammer voor me want wou een collie  en  hij is niet doof dat is al iets want dat heft dieren arts gezegt juist dat 1oog naar daar gaan we naar traingen hij volg me over al waar ik heen ga  en loop niet weg loop los aan me voet naar soms nog schrik van outa naar dat is normaal voor een puppy

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Oh doet me echt goed om dat te horen! Toppie! ;-) Hoop dat je er over een tijdje op terug kan kijken en dat het allemaal is meegevallen. Geniet maar lekker van je pupje! :-)

honden page profiel petrapetra

ja hoor en de kids genieten er ook van de hond

honden page profiel petrapetra

juist als hij genezen is zou ik graag naar school gaan met hem om de bacis comandos te leren zo als zit en blijf zou dat gaan

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" juist als hij genezen is zou ik graag naar school gaan met hem om de bacis comandos te leren zo als zit en blijf zou dat gaan "

Zeker, borders houden van werk. Samen op cursus gaan is ook goed voor de band met je hond. Geniet maar van je pup! ;-) Hopelijk voelt hij zich snel beter.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Petra, afgezien van de verdere mogelijke afwijkingen die boven kunnen komen, kun je nu perfect trainen met je hondje. Het zicht wordt in meer of mindere mate opgevangen door de hersenen.
Geniet ervan, en geef veel liefde...een goede basis!

honden page profiel petrapetra

geen nood liefde en vriendschap krijg hij hier genoeg want het is een echte knuffel beer hij word door ierdeer graag gezien zelf vreemde vinden hen een lief beest en dank

honden page profiel petrapetra

hoe krijg ik hier een foto op me profiel anders zet ik er zijn foto op

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ga naar foto's door op je profiel te klikken.(rechtsboven), dan geeft de pagina aan dat je via je pc(bladeren) een foto kunt uploaden. Die kun je in je dan in je profiel uploaden.(via profiel wijzigen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^