De Bal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

DiDi (Gast)

Hallo mensen; Ik heb een zeer actieve hond die gek is van 'de bal'
Ze raakt goed haar energie eraan kwijt, en apporteerd goed!
Als het spelen gedaan is en ze ff lekker moe is, kan ze over een uur weer langs je staan en 'vragen' om te spelen. Ze doet dat door de bal voor je klaar te leggen en geduldig zitten, of liggend of op wat afstand te wachten. Als er bezoek komt doet ze dat ook zo; ze piept niet of blaft ook niet om haar zin te krijgen.

Als we de bal weg leggen en zeggen; Gedaan! kan ze gewoon weg een uur naar die bal liggen kijken en naar ons, wanneer wij hem zullen pakken.
Als we spelen dan laat ze netjes los en komt ze de bal ook altijd brengen altijd, naar de geene die gegooit heeft. Jong of oud doet er niet toe!

Soms heb ik het gevoel dat ze teveel vraagd om te spelen, kan het kwaad?
Voor de rest luistert ze super goed hoor! het is een amstaff van 3,5 jaar :-)

graag jullie mening

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De Bal" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ik heb hier ook zo'n hond die helemaal gek is van de bal. Al de leden van het gezin worden steeds begroet met de bal als ze naar buiten gaan, het liefst neemt ze de bal dan ook mee naar binnen en gaat ze er dan ook nog eens op slapen.
Na een gesprek met een gedragstrainer werd mij aangegeven dat ik zelf de momenten moet uitkiezen dat ik met haar speel en zij zich dus niet mag opdringen met haar bal (ze doet het meestal ook netjes hoor: bal brengen, weggooien, terugbrengen,...). Wanneer ze nu haar bal komt brengen, zeg ik "flink zo", of "hé heb je je bal terug gevonden" maar ga er verder niet op in. Ze speelt dan gewoon zelf verder. Vrienden of andere familieleden willen wel nog eens ingaan op haar spel en dat vindt ze geweldig.

Als je zelf geen tijd hebt om te spelen zou ik het bal brengen gewoon wat negeren en gewoon zelf tijd uitkiezen wanneer je met de bal gaat spelen (en dan misschien best met een aparte bal die jij alleen hebt). Op zich kan het anders geen kwaad denk ik. Moon (mijn hond) is ook 24u op 24 bijna klaar voor een spelletje. Alleen maak ik nu uit wanneer het spelletje er wel of niet komt.

honden page profiel ..

honden foto van .

opzich geen probleem hoor, maar wat ik begrijp als jij dus niet met haar wilt spelen dat ze de bal toch voor je voeten neerlegt en wacht tot je wilt spelen zonder opdringerig gedrag ? persoonlijk zou ik als je dan klaar met het spel bent de bal opruimen. je zou er dan het comando klaar/gedaan aan kunnen koppelen die je nu al gebruikt. 
in principe is het zo dat een roedelleider bepaalt wanneer er gespeeld wordt en wanneer t spel klaar is. maar hier komen ze me soms ook wel een speeltje brengen of op me voeten neerleggen. 
Als ik dan zin heb speel ik met ze als ik op dat moment net even druk ben en het kan niet dan wordt er niet gespeeld. en dat is dan ook prima. 

Gaya heeft ook een obsessie met de tennisbal. die mag ze buiten dan gaan we even balletje gooien. daarna ruil ik het voor een snoepje en is het spel klaar. Bewust wissel ik dit af om te voorkomen dat ze bij mij gaat afdwingen te moeten spelen. ook gaat de tennisbal de ene keer wel mee op de wandeling en de volgende keer niet zodat het niet iets is wat we altijd doen

Anoniem (Gast)

Aha Aha, Ja tis dat het soms op de zenuwen kan werken, want het is altijd wel zo haha ze kan ook gewoon op haar plaats gaan liggen en lekker dutten dan heeft ze er geen bekijks naar.. Het is omdat ik ooit iets heb gelezen over neurotisch gedrag; maar het zal idd aan ons liggen dat wijn nou eenmaal niet altijd even veel zin hebben om te spelen. En als je dan veel leest over gedragsstoornissen dan begin je jou soms enkele vragen te stellen. voor mij persoonlijk denk ik ook wel dat het niet veel kwaad zou kunnen want heb liever een hond die graag speelt dan een hond die uit verveling alles begint kapot te bijten ^^

Ik negeer vaker de bal en leg hem ook degelijk weg, vaak is ze zo slim dat ze hem waar dan ook zal vinden ' ze ruikt hem' dan gaat ze op die plek zitten wachten van ' ej baas gevonden he' Tja dat is als je tussen de mais velden het zoekspel speelt; ze zal hem vinden hahaha!!

Ik moest dit idd even kwijt omdat ik gewoon een geweldige hond heb en ik als baas natuurlijk ook fouten kan maken in de opvoeding!

Didi (Gast)

Oei mijn naam hierboven vergeten!

Idd Beth! zoiets is hier thuis ook, Iedereen mag de bal ook pakken ze zou ni durven om hem van je af te pakken; Als je maar Goooooit!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De Bal" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^