duitse staander en 3 kleine kinderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tuiltje3tuiltje3

Wij willen graag een hond en nu vinden wij een duitse staander een geweldig mooie hond. Nu is t zo dat we nog volop in de kleine kinderen zitten 6, 3 en 1 jaar. Dit ras schijnt heel lief te zijn voor kinderen en een trouwe hond naar de baasjes.
Maar hij ook veel beweging nodig. Heeft er iemand ervaring met dee honden en passen ze wel in zo'n gezinsleven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duitse staander en 3 kleine kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Dat ligt er natuurlijk een beetje aan..pups kosten veel tijd met zindelijk maken.. En herplaatsers zijn ook niet altijd even makkelijk. Sowieso hebben honden voldoende beweging nodig.. Wij staan 's morgens een half uur eerder op om de hond uit te laten. Persoonlijk vind ik voor actievere rassen dat een half uur beweging 's morgens echt nodig is. Verder gaan wij er naast dat half uurtje nog gemiddeld een uur uit. Je moet denk ik goed bedenken of het in jullie schema past en dat een hond hebben lastiger kan zijn met dagjes uit enz. En daarnaast natuurlijk ook het financiële plaatje nog..want een hond kost niet alleen de aanschaf van een hond, maar ook voer, een mand en speelgoed en natuurlijk ook dierenartskosten (vaccinaties / eventuele ziekte etc). Daarnaast moet je trouwens ook kijken of je tijd hebt voor training met je hond, das ook nog eens hardstikke leuk om te doen en je krijgt er echt een band van met je hond :-)
veel succes met beslissen :-)!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

6 3 en 1 jaar, kleine kinderen, goed over nadenken, dat je er tijd voor vrij kan maken om een pup op te voeden, daar gaat veel tijd in zitten.

zelf kom ik ook uit een groot gezin, waar altijd honden waren, dat gaat zeker goed, het ligt aan jou instelling, neem je de tijd ervoor ? een pup is veel werk met zinderlijk maken, soscialiseren enz.

dan kan je ook kiezen voor een wat oudere hond, dat zou wat makkelijker voor je zijn, meestal zijn de honden al zinderlijk en redelijk gehoorzaam, herplaatsers zijn niet voor niets vaak in een asiel terecht gekomen, daar zou je dan de eerste tijd ook veel werk aan moeten geven, maar toch wat makkelijker met je kinderen een wat oudere hond. ?

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Als je wel de tijd kan vrijmaken dan lijkt het mij geen probleem. Zoals je zelf al zegt, is het wel een hond die veel beweging nodig heeft.

Hoe wil je het met cursussen doen, want werkhonden vinden de uitdaging van een cursus vaak erg leuk (eigenlijk alle honden wel).

honden page profiel anetteanette

honden foto van anette

Hallo

een duitse staande is een hele lieve hond voor mensen.
maar het is ook een hond die veel beweging nodig heeft en aandacht. Met los laten lopen kan niet overal want het is een jacht hond.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik zou het niet zo snel aanraden.Wij hadden vroeger ook een jachthond ( drentsche Patrijs ), Mijn kinderen waren toen 2 en 4 jaar oud. De hond was wel lief en zo maar het was lastig om de hond de beweging te geven die hij nodig had. Elke keer de kinder mee moeten nemen ( ook al zat er 1 in de kinderwagen ), kinderen vonden het echt niet leuk om door de regen en de kou te moeten. En de hond nam echt niet genoegen mee een kwartiertje wandelen. Ik raad je aan om voor een ras te gaan die iets minder beweging nodig heeft of te wachten tot de kids op school zitten.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi,

goed dat je hier info komt vragen! ;-)

Wat misschien een idee is..
Hebben jullie familieleden of vrienden/kennissen/buren met een jonge hond??
Misschien kun je eens een weekendje of weekje oppassen om te kijken hoe dat is, een hond in je gezin hebben..

Zoals al eerder gezegd is, een pup kost heel veel tijd, energie, geduld en veel training!
Het 1e jaar, 1,5, is de grote investering, als je dan de juiste tijd, geduld en training in de hond steekt, krijg je er later alleen maar meer voor terug! :-)

Een pup/hond en kleine kinderen kunnen prima samen alleen het vergt wel veel plannen, veel geduld en geregel!
Want bv s morgens hebben alle kinderen je hulp nodig maar ook een pup moet er s morgens vroeg uit, naar buiten..
Ook kan een pupje het vaak s nachts nog niet ophouden dus moet je er een keer uit s nachts om de pup te laten plassen.
Een pup, die niet zindelijk is, moet na elk slaapje, elk speelmoment, na het eten etc naar buiten omte plassen.
Een pupje heeft heel veel rust nodig, moet heel veel slapen, 16-18uur per dag.
Het is dan belangrijk dat je kinderen leren de pup dan ook met rust te laten!
Nadat de pup 5 maanden is geworden en goed luisterd etc, slaat dat ineens weer om en is het net alsof de jonge hond niets meer kent/weet en je niet hoort!
Dan is de hond in de puberteit, een hele fijne periode, waar heel veel geduld bij komt kijken!
Het is gelukkig maar een fase, een periode dus van tijdelijke aard, het kan helpen om daar aan te denken en dus de hond door de fase heen te helpen, proberen niet boos te worden 9al is dat waarschijnlijk heel moeilijk) en vooral heel positief blijven!

Pups maar ook jonge en volwassen honden hebben bepaalde ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk!
De hond moet leren om de kids de ruimte te geven wanneer er bv gegeten wordt maar ook moeten de kids leren dat wanneer de hond eet, slaapt, een bot kauwt, ligt of zelf aan het spelen is, niet zomaar op de hond af te gaan en dus met rust te laten!
Ook niet druk en wild door huis heen rennen, gieren en brullen maar langzaam en rustig lopen.
Niet om de hond heen gaan hangen, op de hond gaan liggen maar de hond roepen en laten komen en als de kids de hond willen aaien dan op de borst, onder de kin, achter de oren laten aaien en niet op het hoofd en over de hond heen staan,dit kan namelijk bedreigend overkomen.

En altijd de hond en je kinderen onder toezicht samen laten, NOOIT alleen laten!

Een pupje is "een soort" baby, kent niet veel, weet niet veel, dit moeten jullie de pup allemaal leren, net als bij een kind, dus dan heb je als het ware 4 kleine kinderen.

Ook heeft een hond beweging nodig maar ook geestelijke uitdaging zoals bv zoek/speurspelletjes, denkwerk, aandachtsoefeningetjes etc.
Dit soort activiteiten maken een hond vaak moeier/ meer voldaan dan bv lang wandelen.

Zoals ik al zei, het is een heel geregel, de kids maar ook de hond moeten ook leren op hun beurt te wachten want je kunt natuurlijk niet alles tegelijk doen!
;-)
Als je dan bv bezig bent met je kindje van 1 jaar, moet de pup/ hond leren dat hij straks aan de beurt is!
Als jedan met de pup/hond wat aan het doen bent, moeten de kids leren dat zij later weer aan beurt zijn!

Dus bedenk heel goed voordat je de beslissing maakt!
Het kan helemaal geweldig zijn, hond en kids maar je moet echt plannen en rekening houden met vele dingen!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

pfoew! ik heb nu een pup in huis en heb geen kinderen. ik mag er niet aan denken dat ik drie jonge kinderen én een pup heb. O-)
zorg dat je weet waaraan je begint, het is veel werk.

haal je pup bij een goede fokker weg! die heeft de eerste weken je hond al ervaringen gegeven en gewerkt aan de zindelijkheid. dat scheelt voor jullie een pak werk!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik denk dat dat best kan, maar dat het wel super druk is
maar als je er echt voor gaat........

neem wel in overweging dat je de hond dus (hopelijk) wel 12-13 jaar hebt
en er dus een tijd komt dat jouw jonge kids volop naar sport moeten en weet ik al niet wat
en dat er dan toch tijd moet worden gemaakt voor de hond

ik zie om me heen dat just dan (als de kinderen wat groter zijn) het probleem ontstaat dat de hond tussen wal en schip valt.

prachtig ras, ik vroeg me af, gaat jullie voorkeur uit naar de ruwhaar of de gladhaar?
is ook wel karakter verschil tussen, en let op: dat loslopen kan echt een probleem zijn bij dit ras gezien hun (zelfstandige)  jacht gedrag

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb geen ervaring met een duitse staander, maar weet wel dat ze veel beweging nodig hebben. Onze boxer is ook energiek, en hij is echt niet veeleisend, maar smorgens gaan we meestal wel 45 min tot 1,5 uur met hem lopen, smiddags wil hij niet, alleen ff piesen, maar om 17.00 uur lopen we er weer een half uur tot 45 min. mee.

Vooral als pup was je er druk mee, 9x per dag er uit, in het begin. Dat duurt geen uur per keer, maar het was toch elke keer wel een minuut of 10, voor hij wat gedaan had.

Ik vond het erg druk, en ik was blij dat onze jongste toen al op school zat, ze was 5. Kinderen maak je ook niet blij om met weer en wind de hond uit te laten. Met mijn persoonlijke ervaring zeg ik, wacht even tot de jongste op school zit, dat geeft een stuk minder stress.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duitse staander en 3 kleine kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Te kleine pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^