Speels bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedenmorgen allemaal!

Ik wilde graag naar jullie ervaring vragen betreffende het speelse bijten van pups. Wanneer wordt dit (over het algemeen) minder? Wij hebben Juno altijd afgeleerd om te bijten in mensen, door altijd een alternatief aan te bieden.

Bij mij ging het in principe zo goed dat als ik zei 'klaar' dat het spelen ook echt klaar was. Vandaar dat ik op een gegeven moment met stoeien toe liet dat hij een beetje mocht 'bijten'. Nu ging dat bij mij prima, maar bij mijn vriend houd hij soms niet op als hij zegt 'klaar'. Dus we zijn weer teruggegaan naar helemaal niet bijten.

Maar vooral gasten die langskomen (volwassenen en kinderen) kunnen geen aandacht aan hem besteden zonder dat hij erg enthousiast wordt, en dus wil spelen. Mijn schoonvader kan niet eens rustig in een stoel zitten zonder altijd maar in zijn armen gebeten te worden. Tot op heden 'claimen' wij dus ook echte onze gasten, door ruimte af te dwingen. Dit gaat goed totdat hij 5 minuten later opnieuw denkt uit te gaan dagen tot spelen. En ik begrijp dat we ervoor moeten zorgen dat onze gasten hier niet op in gaan, maar wordt dit met de leeftijd ook wel gewoon minder? Want het is voor bezoek wel jammer dat ze hem geen aai kunnen geven zonder gebeten te worden.

Groetjes Anne-Wil

PS Juno is nu 5,5 maand

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Speels bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een jonge hond, blijf corrigeren met ..klaar..en leid de jonge hond af. of geef een timeout.

bezoek ? houdt de hond aan de lijn, laat de hond naast je zitten, vraag of het bezoek de hond in het geheel negeert. is je hond opgewonden ? houd je je hond bij je. is tie rustig ? dan laat je de hond..af..gaan.

een hond van vijf maanden is energiek vol, moet leren zich nog te gedragen , zeker als er bezoek is. en de hond ook niet zijn gang laten gaan, als jij dit conseqwent doet, zal hij als tie wat ouder is, het bezoek rustig benaderen of negeren, de aanhouder wint.

als je koffie wilt halen voor het bezoek, neem je de hond mee, niet zonder toezicht bij het bezoek laten, anders zit tie voor je het weet op hun schoot. :-D

de meeste honden willen aandacht van nieuwe bezoek, zo gek is dat dus niet, aan jou om dat toch in goede banen te leiden. en heus je hond wordt ouder en rustiger, dat gaat echt over. als jij maar conseqwent blijft, zo ook met het bijten, niet goed vinden, geef iets anders dan je handen, gaat tie door, dan geef je even een timeout, leg hem op zijn/haar plekje.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Goedemorgen,Ik kan er een hele theorie op los laten,maar het gaat over misschien nog een paar maandjes.
Dat is de ervaring met 3 puppen.
Als er kinderen langs komen ,niet de handen in de lucht,dat wordt spingen,en volwassen mensen de hond negeren.
Als je weet dat er bezoek komt even een lijntje aan,en tegen hem blijven praten.Succes

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik raad de cursisten aan om het bezoek ook op te "voeden" NIets zeggen, niet kijken en praten tegen de hond niet aan de hond komen. Ook later moeten ze niet over de hond heen gaan hangen want dan begint het "bijten" meteen weer.

Zodra de voordeurbel gaat of als er mensen achterom komen je pup bij je roepen of een bot laten zien. je brengt hem naar de plaats en geeft hem een super bot. ALs het bezoek zit mag hij best wel even dag zeggen. Geef ze de instructie niet over de kop aaien want dat vinden ze niet fijn. Onder de kin of op de borst. Kan het bezoek dit niet volhouden dan roep je hem daar weer weg. Soms is het geen gek idee om hem even vast te maken aan de riem. Beloon zijn goede gedrag dan met je stem.

Goed van je dat je het spelen weer terug draait naar niet laten happen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Speels bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^