kip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

Hoi allemaal,

Ik heb even een vraag. Wij geven onze hond (oudduitse herder teef van 1 jaar) kvv van lotgering. Ze heeft tot 8 weken bij de fokker AHV gekregen en daarna bij ons lotgering. Ze krijg alle varianten en ze doet het er super op. Ze krijgt af en toe iets tussendoor of bij haar normale eten, zoals een rauw ei, een runderknie of oor en dat soort dingen. Nu willen we haar een keer een hele (of halve) kip geven. Gewoon 1 van de albert heyn zeg maar. Ze zal dit heerlijk vinden, dat weet ik nu al, maar ik lees soms dat bot van gevogelte (ook rauw) kan splinteren. Klopt dit? en zo ja, is het dan wel verstandig om haar een kip te geven?

bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Nee, dat klopt niet. Verhitte botten mag je idd nooit geven ivm splinteren, maar rauw bot van gevogelte kan je prima geven. Zelf knip ik wel altijd even de vleugeltjes in.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Zolang het bot niet verhit is spinterd het niet, je kan dus prima rauwe kippenbotten voeren. Bij Lotgering kan je kippen en eendennekken kopen. Ik zou in jou geval voor de eendennekken gaan omdat die wat groter zijn, met kip is er een kans dat ze die in een keer door slikken.

Als je het toch wat eng vind kun je de nek kapot slaan met een hamer. De eerste keren kan je de nek ook nog vasthouden zodat je hond wel moet kauwen.

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

Mooi dat het niet splinterd. Verhit zal ik het zeker niet geven, ik weet dat dat sowieso heel link is. Ik blijf er altijd bij als ze eet, dus met een kip zal dat niet anders zijn. Mocht ze dus teveel gaan schrokken zal ik wel ingrijpen en het vasthouden. Ze is opzich een rustige eter hoor, maar je weet t nooit...

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Probeer eens eendennekken en eenkarkas. Dat is een stuk goedkoper dan kip, en nog gezonder ook.
http://www.caroba.nl
http://www.lupa-diervoeding.nl
http://www.richardversvoeding.nl/

Je kunt eendennnekjes in het begin af en toe eens als snack geven.
Als je meer gaat geven zorg dan dat je volgens de juiste verhoudingen bot, spiervlees en orgaan voert.
Dit is een leuke informatieve site daarover.
Van Eefje hier op het formhttp://vleesvoorhonden.jouwweb.nl/

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gevogelte is rijk aan calcium, dat betekend dat het bot makkelijk breekt en vrij scherp is, ben je daar bang voor, sla er even met een hamer op, vooral de kleine botjes, zoals de vleugeltjes .

hier wordt ook een hele kip gegeven, maar er wordt goed gekauwd, zou dat niet het geval zijn dan sla ik even de vleugels in elkaar. met de hamer.

en rauw bot splintert niet, maar is toch vrij scherp gevogelte.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" ik lees soms dat bot van gevogelte (ook rauw) kan splinteren. Klopt dit? en zo ja, is het dan wel verstandig om haar een kip te geven? "

Nee dit klopt niet. In lotgering zit ook kippenbotten en kippenvlees/orgaan dus dat heeft je hond al lang binnen gehad ;-) Hier geef ik elke week een kippenpoot rauw, nooit problemen mee gehad.

honden page profiel MarcelMarcel

honden foto van Marcel

Nou Hailey heeft dr eerste kip op hoor. Naja geen hele natuurlijk, dat is veel te veel. Ik heb hem in vieren gehakt en een kwart gegeven ( was een kip van 1,3 kilo). Normaal eet ze per maaltijd 350 gram kvv. Ik heb hem eerst vast gehouden, maar ze kauwde goed, dus heb haar dr gang maar laten gaan. Volgens mij vond ze het geweldig! Het ging er met smaak in. Gaan we zeker vaker doen! :-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Wat goed! Zo houd ze ook haar tandjes mooi schoon, nu even kijken hoe haar ontalsting morgen is. Had je een hele kip? Want dan zit er waarschijnlijk genoeg vlees aan en zal de ontlasting wel goed zijn. Als je kvv geeft kun je zonder problemen wel 1x per week vleesbot+vlees geven, zo precies komt het er niet op aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mike en swiffer ( dwergpapegaai)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^