jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

binck heeft al een paar weken last van jeuk bleek zn anaalklieren ontstoken te zijn zijn uitgeknepen antibiotica gehad en zalf maar hij blijft jeuk houden nou hoorde ik dat het een te kort aan eiwitten kan zijn weet iemand daar iets van

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jeuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Kan heel goed aan zijn voeding liggen, waarschijnlijk heeft hij nu geen harde drollen waardoor zijn anaalklieren niet legen.. Ik denk zijn voeding.. wat geef je nu?

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

royal canin maar heb een proef zakje aangevraagd van kynofit wat speciaal voor hem is en die zei ook over die eiwitten dat zn lichaam dan te weinig eiwitten ziet of zo hij is donderdag gecastereerd toen hebben ze onder narcose ook zn anaal klieren bekeken en die waren normaal zeiden ze

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Royal Canin is zeer slecht. Kynofit nooit van gehoord. Je moet kijken als je brokken geeft dat je brokken zonder graan neemt. (let op glutenvrij is niet graanvrij)

Kijk op www.voerwijzer.com voor info over brokken waarop je moet letten en waarom graan enzo slecht is.. Royal canin (commerciele merk) barst van de graan en zit schadelijke stoffen in...en het is ook nog prijzig. Dus je betaalt voor veel geld een zeer slechte brok. Dit geld ook voor Eukanuba, Pedigree, Pro Plan, Purina, en noem maar op wat je kunt vinden in een dierenzaak

Graanvrije merken zijn: Wolfsblut, Orijen, Acana, Taste of the Wild (die zijn dus ook niet zo bekend)Deze zijn oa te verkrijgen bij food4pets (een belgisch website) Levert ook gratis naar NL, goede service, zo in huis...

Maar wat nog beter is is vers vlees (rauw) zelf geef ik kant en klaar vers vlees (kvv) Je haalt een bakje uit de vriezer ontdooit dit en dit geef je aan je hondje.. Kwalitatieve kvv is Tinlo, Tammenga, Haaksbarf, All Animal, Alaska.

Je heb nog meer voordelen van het geven van vers vlees: Betere vacht, poepen veel minder als op brok, drinken minder, gebit blijft veel schoner, en is gewoon veel beter voor een hond. En het is net zo duur als een zak Royal Canin.
Ook kun je hier info over vinden op www.voerwijzer.com

Veel succes met je keuze.. want let op graan is vaak de boosdoener van vele problemen met betrekking tot gezondheid van je hond!
Dus ook opletten met de koekjes/kauwdingen die je aan je hond geeft, opletten dat hier ook geen graan inzit.

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Hallo Selma,

Onze PUK van nu 9 mnd had hetzelfde probleem. Ook bij de dierenarts de anaalklieren laten uitdrukken en een AB kuurtje en toch bleef hij jeuk houden. Ik ben nu overgegaan op de gestoomde maaltijden van RENSKE, tegenwoordig ook bij de boerenbond te verkrijgen. Zijn ontlasting is nu hard en gezond en hij heeft geen last meer van jeuk. Als ik per ongeluk weer eens brokjes geef, of wel hij gaat ergens logeren waar hij brokken krijgt, is het weer mis. Dus voor PUK is dit de oplossing. Ik hoop dat je er ook iets aan hebt.

groetjes Renate

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" Hallo Selma,

Onze PUK van nu 9 mnd had hetzelfde probleem. Ook bij de dierenarts de anaalklieren laten uitdrukken en een AB kuurtje en toch bleef hij jeuk houden. Ik ben nu overgegaan op de gestoomde maaltijden van RENSKE, tegenwoordig ook bij de boerenbond te verkrijgen. Zijn ontlasting is nu hard en gezond en hij heeft geen last meer van jeuk. Als ik per ongeluk weer eens brokjes geef, of wel hij gaat ergens logeren waar hij brokken krijgt, is het weer mis. Dus voor PUK is dit de oplossing. Ik hoop dat je er ook iets aan hebt.

groetjes Renate "


het nadeel is alleen dat het vaak niet te betalen is voor veel mensen.

vooral bij grotere honden en meerdere honden.

dan is kvv een goede optie

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Ja, dat zou kunnen. Het pakje kost 2 euro en hij doet er twee dagen mee. Maar als ik dan dure brokken zie staan valt het prijsverschil nog wel mee hoor. Wellicht dat je wel kunt kijken naar voeding zonder granen. Dit is gemaakt van lam en kipvlees en er zitten bijna geen extra vulmiddelen in... Het is het proberen waard.

Sterkte
gr. Renate

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" Ja, dat zou kunnen. Het pakje kost 2 euro en hij doet er twee dagen mee. Maar als ik dan dure brokken zie staan valt het prijsverschil nog wel mee hoor. Wellicht dat je wel kunt kijken naar voeding zonder granen. Dit is gemaakt van lam en kipvlees en er zitten bijna geen extra vulmiddelen in... Het is het proberen waard.

Sterkte
gr. Renate "


Vind kvv beter dan gestoomd vlees van Renske... vind dat een goed alternatief als je op vakantie gaat en niet in het bezit ben van een vriezer.. KVV/Barf/NRV vind ik in mijn ogen het beste.. daarna gestoomd vlees... daarna graanvrij (let op glutenvrij is niet graanvrij) brok...

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

de jeuk gaat maar niet over heb gister contact gehad met de da en hij heeft nu voer tegen allergieen dus gaan we dat maar proberen het heet canine anallergenic en ruikt naar paprika chips hihi kost wel wat maar hopelijk gaat de jeuk over voor binck hij mag ook alleen dit voer en geen koekjes enz waar graan in zit
omdat het daarwaarschijnlijk aan ligt en als ik hem dan een koekje met graan geef dan helpen die brokken natuurlijk niet

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gewoon een goed merk diepgevroren vers vlees voor honden geven en dan spaar je een hoop uit aan da-kosten :-D

Kijk eens kritisch naar de ingredienten van cananine antiallergic
Zetmeel van maïs, hydrolysaat van veereiwit met een zeer laag moleculair gewicht (bron van L-aminozuren en oligopeptiden), kopraolie, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, cichoreipulp, Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS), visolie, mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur, dierlijke vetten, Tagetes extract (rijk aan luteïne).

Een hond is een vleeseter. jij mag geen koekje met graan geven, maar de brok zit boordenvol maiszetmeel (= goedkope vulstof) en dan spreek ik alleen nog maar over het hoofdingredient!

Ik begrijp niet dat dierenartsen deze troep nog aanraden. dierenartsen krijgen geld van royal canin om deze troep te promoten. Als dierenarts is het zonder de inkomsten van brokfabrikanten niet eenvoudig...


Wat zijn goede brokken (oa te verkrijgen via zooplus) taste of the wild, acana, orijen (= veel eiwitten)
Goede merken vers vlees: haaksbarf, tinlo, alaska...

Succes, geef je hond eten waar je je zelf goed bij voelt, maar blijf kritisch, er zijn alternatieven

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" de jeuk gaat maar niet over heb gister contact gehad met de da en hij heeft nu voer tegen allergieen dus gaan we dat maar proberen het heet canine anallergenic en ruikt naar paprika chips hihi kost wel wat maar hopelijk gaat de jeuk over voor binck hij mag ook alleen dit voer en geen koekjes enz waar graan in zit
omdat het daarwaarschijnlijk aan ligt en als ik hem dan een koekje met graan geef dan helpen die brokken natuurlijk niet "



OO meid ga nu niet deze brok geven!!! Luister niet naar je dierenarts... zit bomvol met troep!!! Koop gewoon een KVV... Kijk naar mijn vorige berichten voor uitleg en kijk ook op www.voerwijzer.com. Echt waar, je heb waarschijnlijk een dierenarts die vooral commerciele merken promoot en zelf geen verstand heeft van voeding!! (helaas is dat bij vele dierenartsen zo)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dierenartsen adviseren meestal het voer waaraan ze verdienen.
In dat voer, zoals Hills, RC, Eukanuba zit weinig vlees, veel zout, veel granen en chemie.
De opleiding van dierenartsen duurt 6 jaar en er wordt maar 1/2 dagdeel besteed aan voeding.
In al die jaren zie ik heel veel honden met jeuk en andere klachten, waarbij de dierenarts steeds maar weer dat voer blijft adviseren.
Bij Luca was het probleem ook zijn huid, maar ook zijn anaalklieren.
Die wilde de dierenarts operatief weghalen. Dat is nu symptoombestrijding, terwijl er aan de oorzaak niets gedaan wordt. Opereren, injecties en zalfjes.
Ik ging over op granenvrij voer en ook de bijproducten zonder graan en wat de dierenartsen
niet konden, lukte met dit voer wel, het ging over, zijn jeuk, zijn anaalklierproblemen.
Zonder ingrijpende operatie, waarbij een hond vaak incontinent kan worden.
Romeo zit ook op Renske, vlees en dat combineer ik met de Renske brok.
Renske is inderdaad niet goedkoop, maar als voorbeeld geef ik dan maar weer het Hills voer,dat ik jarenlang Luca heb gegeven en dat veel problemen veroorzaakte.
Dat was duur voer voor weinig vlees en veel zout,
want van dat vele zout, krijgt de hond op den duur
ook nierklachten. Het voer van de DA bevat misschien 4% vlees, terwijl in het vlees van Renske 80% vlees zit. Ik geef de Masterclass brok van Renske en alle soorten versvlees.  
Het vlees kan ook gewoon bij de brokken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goeie brok daar is niets mis mee, maar als je steeds dezelfde klachten behoudt, zoals anaalklieren die niet goed werken, en jeuk, ga over op vers vlees.

een goeie kvv, is toch het proberen waard, na drie weken weet je of het helpt of niet.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Weer zo'n dierenarts die alleen maar aan ze eigen portomonee denkt,
jippie weer een klant die een zak voer bij me koopt ;-)

neej ik zou zulk soort troep echt niet geven aan mijn hond.

Lekker makkelijk om speciale brokken te geven ipv de oorzaak aan te pakken

honden page profiel BoazBoaz

honden foto van Boaz

Mijn Shih Tzu van nu 10 maand, werrd ook gek van de jeuk en het werd steeds erger, geen vlooien, geen vlekken, geen schilfers, dan moet het de voeding zijn! Ja hoor, Boaz kreeg Royal Canin, speciaal voor Shih Tzu's ( dat was het probleem) sinds kort over gestapt op Farm Food, ben nu 2 maand verder en mijn hondje is weer helemaal zijn happy zelf! je begint met reinigen van het darmkanaal, door versvlees (pens/hart) 14 dagen te geven en daarna overstappen op de brok.Als je op de site kijkt word allen perfect uitgelegd en je kunt ze ook telefonisch advies vragen, ze bellen je zelfs terug hoe en wat... het proberen waard.

Veel suc6

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jeuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^