Hondentuigjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Waarschijnlijk is er hier vast wel ergens al een topic over geopend maar ik kon er zo snel geen vinden. Ik ben een beetje op zoek met Moon naar wat het beste tuigje voor haar zou zijn en heb jullie ervaringen, meningen en ideeën een beetje nodig.
Een beetje info:
Moon is mijn eerste hond dus het is best een beetje zoeken. Ze is heel krachtig en ik kan haar moeilijk tegenhouden als ze haar schrap zet en heel hard in de lijn gaat hangen. Moon kan nog steeds niet mooi 'naast' lopen maar daar gaan we hopelijk binnenkort heel veel aan werken met de trainer.
In het asiel kreeg ik een gewoon stoffen riempje met kliksysteem voor rond haar nek mee. Als ze erin gaat hangen doet ze kokhals neigingen,.. Dus ik naar de dierenwinkel voor een nieuw tuigje. Eentje van stof waar ze haar voorpootjes moest insteken en wat op haar hals/rug werd vastgeklikt. Dat trok aan haar borstkas. Toen ging ik naar de hondenschool waar ze mij vertelden dat zo'n tuig helemaal niet goed was en ik een slipketting moest halen. Even domweg dit gedaan omdat ik niet beter wist, gelukkig had ik heel snel door dat ik dit echt niet wou en ben ik bij die hondenschool na twee lessen gestopt en dan toch maar weer overgegaan naar het eerste tuigje (dat ze meekreeg uit het asiel). Maar ik vind het nog steeds niet ideaal. Ik zie hier op HP heel vaak een soort sportharnas. De riem wordt niet vastgemaakt aan de hals maar aan het harnas op de rug. Zou dit het ideaalst zijn? Kan ik haar hier wel voldoende mee corrigeren (niet dat ik ooit heel hard aan de riem ga trekken of zo maar ik wil wel graag dat ze het voelt voor haar eigen veiligheid).

Wat zijn jullie tips?? Ik hoor het graag :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentuigjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Julius k9! Heeeel fijn en ideaal! Nero trok ook en ik vond dit met het Julius k9 tuig veeeel beter hanteerbaar!!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

En wat ik ook erg prettig vind.. Als ie los loopt en je moet hem even snel bij je houden, er zit een handvat op de rug. Ideaal!
Julius k9

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Super tip! Dank je. Welke maat gebruik jij voor Nero? Ik denk dat Moon ongeveer even groot/breed zijn.. Zou ik het kunnen bestellen voor België? Ik was al even aan het kijken op internet en zie dat de prijzen wel verschillen 19 euro i.p.v. 34.. Hmm.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Oh wow.. ik lees bij de beoordelingen dat erge trekkers aan de lijn gewoon stoppen met trekken bij dit tuig. Eens kijken of dit wonder ook bij Moon gaat gebeuren O-)

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik gebruik maat 0.
Het handigste is om bij moon de buikomtrek te meten. Dit doe je vanaf onder de buik, twee cm bij de voorpoten vandaan, over de rug en weer terug naar de buik. Dan maak je een rondje, zeg maar.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

" Ik gebruik maat 0.
Het handigste is om bij moon de buikomtrek te meten. Dit doe je vanaf onder de buik, twee cm bij de voorpoten vandaan, over de rug en weer terug naar de buik. Dan maak je een rondje, zeg maar. "

Helemaal enthousiast hier! Ik heb er ondertussen al eentje besteld.. idd van maat 0 (Moon weegt 22 kg dus zou moeten kloppen). Ben heeeeel benieuwd of dit HET tuigje zal worden. Ik hoop het!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik ben ook heel benieuwd!Laat je het weten?

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

" Ik ben ook heel benieuwd!Laat je het weten? "

Doe ik. Eens benieuwd hoe lang het duurt voor ik het krijg.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

"
Doe ik. Eens benieuwd hoe lang het duurt voor ik het krijg. "

Waar heb je bestld? Zooplus ook?

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"
Waar heb je bestld? Zooplus ook? "


Jup. Maar ik woon wel in België.. Alhoewel ik had laatst ook speeltjes en een lange lijn uit NL besteld (wel bij andere site) en ik had het al binnen de 2 dagen.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

"

Jup. Maar ik woon wel in België.. Alhoewel ik had laatst ook speeltjes en een lange lijn uit NL besteld (wel bij andere site) en ik had het al binnen de 2 dagen. "

Zooplus is vaak snel. Ik woon in nl en heb het ook altijd binnen 2 dagen. Of er moet, zoals nu een weekend tussen zitten, dan heb ik het op dinsdag.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"
Zooplus is vaak snel. Ik woon in nl en heb het ook altijd binnen 2 dagen. Of er moet, zoals nu een weekend tussen zitten, dan heb ik het op dinsdag. "

Ik kreeg gisteren een mail dat het is opgestuurd. Joepie eindelijk! Nu nog even wachten tot het hier is...

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

" En wat ik ook erg prettig vind.. Als ie los loopt en je moet hem even snel bij je houden, er zit een handvat op de rug. Ideaal!
Julius k9 "

Helemaal mee eens!
Trekken gaat natuurlijk niet over, maar inderdaad, dat handvat is ideaal!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Oh wow.. ik lees bij de beoordelingen dat erge trekkers aan de lijn gewoon stoppen met trekken bij dit tuig. Eens kijken of dit wonder ook bij Moon gaat gebeuren O-) "

Die ervaring had ik juist niet. Mellow trok nog steeds.
En nu ook nog trouwens, al loopt ze ook wel eens gewoon normaal zeg maar ;-)

Het handvat van de Julius vond ik ook erg handig.
Zo kon ik haar net wat dichter bij me houden dan gewoon aan de lijn.



Ik zwéér al weer een hele tijd bij het harnas van Ruffwear:

Werkt bij Mellow prettiger dan die van Julius K9.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Zus heeft een tuigje van K9:

http://www.hondenpage.com/foto/foto/226940.jpg

Pony van Ruffwear:

http://www.hondenpage.com/foto/foto/234335.jpg

Mijn voorkeur gaat uit naar ruffwear, maar deze is voor Zusje niet handig i.v.m. de brace.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

En daar was het hondentuigje... Moon helemaal enthousiast om te zien wat er in die doos zat. Tot ik het tuigje wou aandoen... pfiou! De gekste sprongen maken en met haar bek dat ding proberen af te doen. Akelig vindt ze het. Heb ik haar maar verteld dat baasje daar echt wel veel centjes heeft voor betaald. Dus tuigje aan en zielig kijken. Ik hoop dat ze eraan went... ik laat het nu maar even aan...



Hoe reageerden jullie honden erop?

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Net zo, daarom wilde ik ook eerst passen en heb hem toen niet gekocht...Ik ben voor een hurtta gegaan, die is veel opener van boven wat veel prettiger is. Koeler in de zomer en niet zo'n heel zadel op de rug... Als je het tuig tevoorschijn haalt en daarmee leuke dingen gaat doen (dus niet in huis gewoon maar even want dat vind ik een beetje pesten) dan word het tuig wellicht ook positief. Jeeee het tuig, dus we gaan wandelen ;-)

mmm klinkt wel gek omdat de hond op mijn profielfoto een hele rugzak om heeft...dat is Bibi die vind alles best, hele boodschappentassen geen probleem! Maar het hondje die er wel moeite mee had was Shira.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha Iris, ik dacht al 'jouw hond heeft zelfs een hele tassenset' ;-)

Mellow is niet anders gewend. Die kreeg gelijk vanuit het asiel al een tuigje, verzet ook geen stap met een halsband. Ja, achteruit en plop: los.

En nieuw tuig, ander model dus, is wel even wennen, maar meer ook niet.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

" Net zo, daarom wilde ik ook eerst passen en heb hem toen niet gekocht...Ik ben voor een hurtta gegaan, die is veel opener van boven wat veel prettiger is. Koeler in de zomer en niet zo'n heel zadel op de rug... Als je het tuig tevoorschijn haalt en daarmee leuke dingen gaat doen (dus niet in huis gewoon maar even want dat vind ik een beetje pesten) dan word het tuig wellicht ook positief. Jeeee het tuig, dus we gaan wandelen ;-)

mmm klinkt wel gek omdat de hond op mijn profielfoto een hele rugzak om heeft...dat is Bibi die vind alles best, hele boodschappentassen geen probleem! Maar het hondje die er wel moeite mee had was Shira. "

Ik heb er meteen de lekkerste snoepjes bijgehaald om het aan te doen. Nu weer afgedaan en straks aandoen om te wandelen. Dan weet ze meteen: tuigje aan = wandelen. Ik vind het vooral vervelend vooraan met dat klitteband (je moet het erin steken en dan nog toedoen, beetje onhandig. Maar goed, voor ik het helemaal afschrijf, wie weet loopt ze er straks prima mee :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

"
Ik heb er meteen de lekkerste snoepjes bijgehaald om het aan te doen. Nu weer afgedaan en straks aandoen om te wandelen. Dan weet ze meteen: tuigje aan = wandelen. Ik vind het vooral vervelend vooraan met dat klitteband (je moet het erin steken en dan nog toedoen, beetje onhandig. Maar goed, voor ik het helemaal afschrijf, wie weet loopt ze er straks prima mee :-) "

Klittenband laten wij gewoon dicht hoor, is veel handiger ;-) Wij doen het zo: tuigje voorhouden, snoepje erachter en Kobus steekt zijn kop door het gat (van de klittenband zeg maar) en daarna kan ie aan de onderkant dicht gemaakt worden. Hij vond het in het begin ook niet fijn, maar nu gaat het goed :-) Het is gewoon een kwestie van wennen.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"
Klittenband laten wij gewoon dicht hoor, is veel handiger ;-) Wij doen het zo: tuigje voorhouden, snoepje erachter en Kobus steekt zijn kop door het gat (van de klittenband zeg maar) en daarna kan ie aan de onderkant dicht gemaakt worden. Hij vond het in het begin ook niet fijn, maar nu gaat het goed :-) Het is gewoon een kwestie van wennen. "

Idd, ik was ook al zo'n strategie aan het bedenken ;-) dank je wel voor de tip!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

"
Klittenband laten wij gewoon dicht hoor, is veel handiger ;-) Wij doen het zo: tuigje voorhouden, snoepje erachter en Kobus steekt zijn kop door het gat (van de klittenband zeg maar) en daarna kan ie aan de onderkant dicht gemaakt worden. Hij vond het in het begin ook niet fijn, maar nu gaat het goed :-) Het is gewoon een kwestie van wennen. "


Zo doe ik het idd ook!

Heb, sinds dat ik hem afgesteld heb, het klittenband niet meer open gehad.
Fijn dat ie binnen is!
Hij staat stoer! Heb je er nog labels bij besteld?

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Na het afstellen van de borstband is het klittenband niet meer los geweest bij het K9 tuig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentuigjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^