Flexlijn, ideaal of onding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Flexlijn, ideaal of onding? Poll

Altijd (21)
 
Meestal (22)
 
Zelden (28)
 
Nooit (53)
 
Ja want mijn hond kan niet los (9)
 

Gebruik je een flexriem?

Altijd
Meestal
Zelden
Nooit
Ja want mijn hond kan niet los

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik vond het ook altijd ondingen...en had zoiets van laat mij maar lekker met de leren lijn of nylon lijn..

toch heb ik er laatst 1 aangeschaft,
lola moest rust houden met dr verstapte pootje en mocht niet los..
ik heb toen n flex gekocht zodat ze toch iets meer bewegingsvrijheid had..
en ik moet zeggen, vind het toch lekker wandelen hoor
ze loopt er best netjes mee en ik vind het ook wel relaxed..

ik gebruik hem nu toch niet echt meer omdat ik toch de voorkeur geef aan de normale lijn.
maar waarschijnlijk komt ie weer tevoorschijn als lootje weer loops is

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, ideaal of onding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik persoonlijk gebruik liever een vaste lijn (1,5m) of de looplijn (zie afbeelding hieronder).


Maar mijn echtgenoot gebruikt blijkbaar liever de flexi.
Ik vind het ondingen, ze liggen helemaal niet gemakkelijk in de hand en als een hond in de riem springt (wat Sasha wel eens doet als ze een andere hond ziet - we werken eraan, maar dat is werk van hééél lange adem) heb je er nauwelijks houvast aan.
De vaste riem zit stevig rond mijn pols en ik heb het idee dat ze er beter op reageert. Mijns inziens vind Sasha los lopen, ook effectief loslopen, en geen halve vrijheid. En aangelijnd moet ook duidelijk aangelijnd zijn en niet wat er tussenin.
Maar als we kamperen komt ie soms wel van pas. Dan gebruiken we hem samen met een schroefpiket om Sasha op camping toch enige bewegingsvrijheid te gunnen.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik gebruik ze vrijwel altijd, maar niet tijdens trainen, dan gebruik ik een gewone lijn. Ik vind het wel handig. Bindy houdt van snel, voor me lopen en van links naar rechts gaan, terwijl Kyra vrijwel achteraan loopt en overal even moet snuffelen. Terwijl ik stilsta kunnen beide honden doen wat ze willen. Bindy: rondjes rennen (extreme gevallen) en Kyra: heerlijk tijden aan 1 grasprietje ruiken.
Dat is alleen tijdens het uitlaten. Met Bindy speel ik los op andere tijden en trainen doe ik ook op andere tijden.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik gebruik het als we ergens gaan wandelen waar ze niet los kan (naast weiden met koeien bijvoorbeeld) maar waar ze wel meer ruime heeft dan bij het gebruik van een gewone riem. Het is dan niet zo dat de lijn altijd op maximale lengte en spanning staat, de ene keer loopt ze wat dichter bij me de andere keer wat verder en dat vind ik prima zo. Als ik met meerdere honden loop of in de stad loop gebruik ik het nooit. Als we naar het bos gaat neem ik ook een gewone lijn mee, omdat ik dat gemakkelijk in mijn zak kan stoppen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Soms kan een flexilijn fijn zijn..als je ergens bent waar het niet druk is maar je je hond toch niet los wil laten lopen (omdat ie bijvoorbeeld anders niet meer terug komt :P)..
Maar meestal vind ik het maar ondingen.. Je kunt je hond niet corrigeren met een flexilijn (geen rukje aan de riem dan he..), je kunt je hond niet snel bij je halen/terug halen.. en ik heb het ook al meerdere keren meegemaakt dat van die hondjes aan zo'n flexilijn dan net de weg of een fietspad oversteken als je daar aankomt met je fietsje..en dan dus bijna gelanceerd word door die flexilijn.. heel fijn.. Maar goed, dat komt dan ook wel door die baasjes natuurlijk.. En ik heb er ook wel een gruwelijke hekel aan als mensen in woonwijken hun hond uitlaten aan zo'n flexilijn en die hond dan 20 meter voor hen uit laten lopen..

Anoniem (Gast)

" Nooit. Ik gebrui een speurlijn van 8 meter. Dat werkt voor ons beter.Ik erger me meestal dood aan mensen die hun keffertje (kleine hondjes kunnen heel leuk zijn, behalve als ze via een flexi aan de verkeerde baas zitten) aan het haspeltje onder Fedors neus douwen.
Meestal doet hij er niks mee, maar de flexi zet spanning op de hond, het zou dus wel een keer mis kunnen gaan en dan ben je met een grote hond altijd de schuldige.

Ik pleit ervoor om haspletjes te maken met een krachte veer. Zodat als je knop loslaat het haspeltje, met hondje eraan weer op rolt.O-) "

Ik pleit ervoor om haspletjes te maken met een krachte veer. Zodat als je knop loslaat het haspeltje, met hondje eraan weer op rolt
^ Geweldig!!!!;-)

honden page profiel Ester, Odie's baasjeEster, Odie's baasje 3 doggies

honden foto van Ester, Odie's baasje

Oja die "gast"was ik O-) Sorry

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Of de baas naar de hond natuurlijk in geval van een grote hondO-)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik gebruik de flexi erg vaak voor Kyra, maar wel alleen tijdens de ontspannen wandelingen. Niet tijdens trainingen o.i.d.

Dit doe ik omdat Kyra niet los kan i.v.m. uitvallen naar andere honden. Dan is de flexi ideaal om haar toch de vrijheid te geven. :-)

honden page profiel Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo 3 doggies

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik heb voor de laatste optie gekozen.
Waarom? Omdat onze oudjes 16 en 15 jaar niet meer los kunnen, zij zijn doof en hebben slecht zicht, maar zo hebben zij nog wat beweging vrijheid.
Verder vindt ik het ondingen.
Voor de drie jongsten gebruik ik een politie riem, deze vindt ik ideaal ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Geen flexi hier. Tijdens het wandelen wil ik geen voor mij uit geloop hebben dus wij lopen hier aan de heupriem met een lijn van 90 cm die achter op mijn rug aan de heupriem vast zit. En Dobber kan dus normaal lopen maar niet voor uit gaan. Als ik wil dat ze vrijheid heeft doe ik haar wel los ;-).

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik gebruik het voor Kiya en Taiko. Eigenlijk bijna altijd, tenzij we ergens lopen waar ik neit wil dat ze gaan snuffelen, dan doe ik een andere, korte riem om.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zijn het ondingen ja maar dit komt doordat veel mensen niet weten hoe zo'n ding te gebruiken.Ik heb er 2 en gebruik er 9 van de 10 keer maar 1.
Die van Jackie gebruik ik bijna altijd en die van Joy alleen als ze loops is.

Jackie loopt aangelijnd in het losloopgebied omdat ze weg loopt als er teveel grote nieuwe honden zijn.
Zijn die er niet loops ze daar gewoon los.
Er wordt niet gespeeld als ze aan de flexie zit het is puur om haar aan de lijn te hebben en meer vrijheid kunnen geven om te snuffelen.

honden page profiel MaudyMaudy 3 doggies

honden foto van Maudy

Ik gebruik de flexi alle dagen heb 2 honden en het gaat goed vind het handig zo kunnen de honden toch wat verder lopen om te snuffelen .Als je met 2 pers gaat wandelen en elke pers 1 flexi neemt vind ik het niet zo handig dan komen de lijnen soms door elkaar maar als je ze alleen vast hebt hebt je dit niet dan sta je gewoon af en toe te dansen :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb Dobby als we naar het veld toelopen altijd aan een politielijn. Bij de laan gaat de flexi uit de tas, aan de halsband en de politielijn eraf. Best of both worlds. Flexilijn is dus ook gewoon "vrij" lopen, tenzij we even oversteken naar het park of langs de haven. Maar dat is zo'n gewoonte, dat weet hij gewoon dat hij dan even kort bij moet lopen. De problemen heb er ik er dus niet van, want normaal lopen doen we aan de normale lijn.

Ik heb trouwens ook zo'n brede, de giant.

Juist de flexibele lijn lengte maakt dat als er iets gebeurt je meteen op de rem kunt drukken. Bij een lange lijn die je aan het eind vast hebt, heb je dan nog lijn over en kan ik in ieder geval niet op tijd ingrijpen.

Het komt niet vaak voor, maar als er een keer een fietser besluit met een rotvaart de stoep op te rijden is het wel eens handig.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Voorheen wel de flexi gebruikt, maar nu niet meer. 
Regelmatig gehad dat ik em kort wou houden, maar hij van de stop af ging, gevolg dat Max alle vrijheid had. 

Corrigeren (oftewel, bij je houden) lukt dan gewoon niet goed.

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Ik heb een persoonlijk 'trauma' overgehouden aan die flexi-dingen O-) Litteken op mijn been doordat baasje niet oplette; hond was kennelijk om mij heen gecirkelt toen het baasje besloot op de stop te drukken (hond rende weg).. het was hoogzomer, dus korte broek aan.. brandwond. Je kunt het nu nog steeds zien zitten.
Sindsdien loop ik met een wijde cirkel heen om iedereen met een flexi-lijn.. nee, zo'n ding zal er hier nooit inkomen.

honden page profiel Charlotte en CindyCharlotte en Cindy 3 doggies

honden foto van Charlotte en Cindy

Ik heb 2 chihuahua's en die konden er eerst echt niet aan lopen nu zijn ze iets zwaarder en lukt het wel aardig. Angel die loopt niet echt goed door en Diva wel.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik vind het ook ondingen, maar mijn man gebruikt ze wel graag.

Ik neem ze wel mee op vakantie als we gaan wandelen in het bos met groot wild bijvoorbeeld. Kunnen ze wel snuffelen en een spoortje oppikken, maar niet achter het wild aan.
Mijn honden kennen ook het commando "probleem"als ze aan de verkeerde kant van een paal of boom ofzo staan. Dan zoeken ze zelf de juiste weg terug om het object heen. Anders is 8 meter lijn in het bos echt niet leuk ;-)

honden page profiel Goele & CasGoele & Cas 3 doggies

honden foto van Goele & Cas

Ik gebruik em enkel als we in het bos gaan wandelen. Cas kan niet los en zo heeft hij toch nog wat vrijheid. Voor de meerderheid gebruik ik echter zijn gewone lijn... Vind ik gewoon handig :-)

honden page profiel DoggyDoggy 3 doggies

honden foto van Doggy

Zelf gebruik ik nooit een flexiriem. Dit omdat Bil goed los kan lopen en goed komt als ik hem roep. Als dat niet zo was, zou ik zeker een flexiriem gebruiken.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ik heb een persoonlijk 'trauma' overgehouden aan die flexi-dingen O-) Litteken op mijn been ... "

Dat heb ik eens gehad met m'n handen. Iemands flexriem-hondje zat achter mijn 1.20-meter-riem-hondje aan. Ik liet de riem direct los om knopen te voorkomen maar het andere baasje was niet zo slim. Dus hondjes om ons heen rennen, baasje en ik in de knoop met flexriem en hondjes in elkaars haren. Mijn hondje lichtelijk in paniek, ik proberen m'n benen te beschermen tegen snijwonden en een flexriem-baasje dat het allemaal wel mee vond vallen. Toen het baasje eindelijk de flexriem los liet dreigde zijn hond de weg op te rennen. Toen was ik zo 'slim' om de flexriem te pakken. Rats door m'n handen! ;-) Aauuw!!!

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

heb hem wel maar gebruik hem nu eigenlijk nouwelijks meer! heb een 8meter lijn die is veel fijner! rol je gewoon op in je hand, zoon mooie cowboylus:P, en laat je uitrollen als je je hond vrij geeft. je hebt er na een paar dagen al aardige handigheid in:-) maar het loopt lekkerder, je kunt meteen corrigeren en er 'trekt'niet de heletijd iets aan haar halsband!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

bestwel raar hoeveel mensen het ondingen vinden maar het toch af en toe gebruiken O-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" bestwel raar hoeveel mensen het ondingen vinden maar het toch af en toe gebruiken O-) "

Das toch niet raar? Ik vind blikopeners ook ondingen maar soms heb je ze gewoon nodig :-D

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"
Das toch niet raar? Ik vind blikopeners ook ondingen maar soms heb je ze gewoon nodig  :-D "
maar voor een blikopener heb je niet direct een alternatief, voor een flexi wel.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" maar voor een blikopener heb je niet direct een alternatief, voor een flexi wel. "
Blikopener alternatief? Schroevendraaier en een hamer O-)

Maar met alternatief voor flex bedoel je een lange lijn ofzo? Die vind ik ook niet handig. Constant in de knoop.

honden page profiel FoxjeFoxje 3 doggies

honden foto van Foxje

Ik heb er eentje ongebruikt in de kast liggen. Heb het een keer geprobeerd maar vond het echt niks, was de hele tijd alleen maar bezig met in-en uitrollen. Corrigeren gaat ook makkelijker aan een "gewone" riem vind ik

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" bestwel raar hoeveel mensen het ondingen vinden maar het toch af en toe gebruiken O-) "

heb je helemaal gelijk in, maar de lange jachtlijnen van 10 meter zit ik nog erger in de knoop vooral als ik met 2 honden loop bijvoorbeeld. en de honden bij de poten ook. Vandaar dat ik een lange lijn ook een onding vind (waarschijnlijk ben ik er gewoon te lomp en onhandig voor). Als ik dan moet kiezen dan kies ik liever voor de flex maar liefst laat ik ze gewoon los O-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik wandel zelf enorm graag met de flexilijn. Zo kan Perdie rustig snuffelen en haar ding doen. Ze luistert goed en ik roep haar op tijd bij me bij het zien van een fietser of voetganger. Op de stukken waar ze niet lang kan kan ik haar gewoon op 'stop' zetten. Meestal loopt ze gewoon naast me met de flexi maar als er iets heel interessant valt te snuffelen kan ze even achter blijven.

Maar onlangs heb ik de gevaarlijk kant van de flexi ontdekt, ik bibber er nog van na. We stonden klaar om over te steken, de flexi stond op 'stop' maar ineens schoot Perdie toch los, net als er een auto aankwam! In paniek greep ik naar het dunnen koord en trok haar zo terug. Gelukkig is alles goed afgelopen, en is er niets gebeurd maar het had ook anders kunnen gaan! Ik heb er wel een hand voor brandwonden aan over gehouden.


Nu wandel ik nog alleen met de flexi op veilige stukken en op andere stukken neem ik of een gewone riem of ik neem de flexi vast aan het dikke stuk. Ik ben wel van plan om in de toekomst een nieuwe flexi aan te schaffen want ik denk niet dat mijn huidige geschikt is voor grotere rassen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, ideaal of onding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^