Bas weer terug bij af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Nou de Lingehoeve gehad vanochtend. Utrecht woensdag vond ik te lang duren en de Lingehoeve daar hebben wij op paarden-gebied hele goede ervaring mee. Ze hebben daar ook CT scan, scintigrafie etc. Maar: Super fijne arts, enorm veel begrip. Eerst Bas bekeken en toen een echo-specialiste (de best van NL schijnt...) zijn buik weer in kaart gebracht. Zij vond het er prima uit zien, ook zijn lymfen niks abnormaals aan te zien. Hij houdt het toch ook echt op een voedselallergie, een heel heftige. Hij zei dus ook: als je niks zou zeggen lijkt het een gezonde hond. Dat is ook zo. Deze arts is ook werkzaam geweest op de afdeling interne geneeskunde met als specialisatie maag-darm problemen in Utrecht. Uit het hele verhaal en het beeld kwam hij hier toch ook echt op een zware allergie uit. Te vergelijken met een pinda-allergie bij mensen. Op 1 miniscuul stukje kan hij bijna het loodje leggen. Wat dus ook al een paar keer is gebeurt. Nu mag hij 8 weken alleen rijst en struisvogelvlees eten. Geen kruimeltje van wat anders. En ik zal hem 100x gaan bellen zegt hij omdat er terugvallen en pijnaanvallen gaan komen. Volgens hem krijgen we dan ruzie want ik wil dan ongetwijfeld stoppen en hij moet mij overtuigen dat ik door moet gaan. Dat beloofd wat. Op dit moment heeft hij dus concreet een chronische ontsteking aan zijn maag en darmen, als gevolg van een voedselallergie. Goh, ik kan eindelijk een diagnose opschrijven... Het traject van genezing (voor zover dat zal gebeuren) kan 6 maanden in beslag gaan nemen. Maar over 8 weken moeten we een kleine, miniscule verbetering gaan zien. Zo niet dan moeten er stukjes darmweefsel weg genomen worden om op kweek te zetten. Hij zegt dus ook dat hij zijn leven lang al buikpijn heeft gehad. Alsof je dwangmatig iedere dag 3 keer met een hamer op je duim slaat, en dan zien hoe die duim er na 1,5 jaar uit ziet. Zo zien zijn darmen er nu uit. Heftig hoor. Hij vind het bijzonder dat hij er nog zo goed uit ziet. Hij vermoed voor 80% dat de boosdoener 'rund' is. Dus koemelk/eiwit, rundvlees, kluiven. Maar dit moeten we ooit zien uit te vinden. Dus ik ga koken. Rijst en struisvogel. Met extreem schone pannen, bestek en zijn voerbak moet ook griezelig schoon blijven. Geen kruimel van iets anders. Niet meer los lopen. Jemig de pemig, dat wordt nog wat. Maar we moeten maar weer en zullen maar weer; ons ventje moet er toch ooit bovenop gaan komen? Hij moest ook met alle medicijnen stoppen. Geen antibiotica meer, geen pijnstillers meer. 3x per dag maagzuur tabletten, zodat hij zich eerst eens minder misselijk gaat voelen. En voor de noodgevallen, als hij echt een hele slechte down-dag heeft, een tabletje wat de pijn en misselijkheid 'tussen de oren' aanpakt, waar hij zich snel beter van gaat voelen. Kom op vent, lieve Bas- we zetten er nog een keer de schouders onder met z'n 3-en! (Maar het kost het vrouwtje en baasje steeds meer moeite lieverd, hoe graag we ook willen.)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bas weer terug bij af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 2 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een toestand zeg !! En ik heb echt heel veel bewondering voor de manier waarop jullie ermee omgaan en hoe jullie tot het uiterste gaan om Bas te redden !!

Ik denk toch dat ik het ook zou blijven proberen ! Als hij nu een oudere hond moest zijn, dan ligt dat iets anders ! Maar Bas heeft nog zijn hele leventje voor zich !

Is en blijft natuurlijk moeilijk en ik vind het bijzonder erg voor jullie en lieve Bas !!
Toch blijf ik hopen dat er snel verbetering komt en jullie inzet met een gezonde Bas wordt beloond !

Ik leef met jullie mee !

Veel sterkte en moed gewenst !!

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat een verhaal zeg voor Bas. Het klinkt bijna zoals coeliakie voor mensen, dat je niet tegen granen ofzo kan? En dan gaan al je darmvlokken eraan. Dat schijnt ook zo heftig te zijn.

Ik las dit net op het internet:
In order of the most common offenders in dogs are beef, dairy products, chicken, lamb, fish, chicken eggs, corn, wheat, and soy.
Ik heb niet de bron gecheckt, dus het kan de plank faliekant misslaan, maar toch. Je kan met dog + allergy + beef vast een eind komen. Hoewel het misschien ook intolerance (intolerantie) kan zijn.

Dan staat struisvogel in ieder geval niet in dat rijtje, dus dat is misschien een opsteker. Overigens was mijn vorige hond allergisch voor lamsvlees, alleen waren de effecten niet zo ernstig als bij Bas.

Enne, als je nog iemand nodig hebt die je moet zeggen dat je niet moet opgeven met de rijst en struisvogel kunnen we je hier op het forum vast helpen. O-)

Heel veel sterkte, ik hoop dat Bas er goed op gaat reageren!

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 2 doggies

honden foto van hondengek , reny

goh zeg wat een verhaal weer
wat moet jullie liefde voor bas diep zitten
diep respect hoor dat jullie zo doorzetten
en hopelijk gaat voor jullie het spreekwoord dan eindelijk op ....de aanhouder wint
heel veel sterkte en een dikke knuf voor jullie en bas

al zouden wij exact hetzelfde doen hoor ....doorgaan

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 2 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Gossie wat een verhaal weer...

Zou dit dan eindelijk een aanwijzing zijn...

Ik hoop het zo..

Dan kan je er in elk geval aan proberen te werken...

Morgen nog afwachten....
Ik hoop dat Hildegard iets kan doen voor Bas...
Dat die jongen eindelijk eens jong kan zijn...

Ik duim...!!

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga er voor, als ik dit zo hoor, dat het nog een lange weg wordt, okee, als tie maar beter wordt, en acht weken verbetering ? te zien, dan op naar die acht weken, daarna zie je wel weer.

eindelijk een conclusie, hoop zo dat het nu wel goed gaat. een zware opgave, maar als je er voor gaat, krijg je weer een gezonde hond er voor terug.

laat maar al zijn vorderingen weten, want wij zijn behept met jouw hond . en ook met jou hoor. :-D tenslotte moet jij het klaren.

willemijn.

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Weet je wat het is? Zo slecht als hij zondag weer was had ik bijna mijn vriendin gebelt die veearts is om hem te euthenaseren. Hij had zo'n pijn. Maar na een verdomd pilletje metacam knapte hij weer wat op. En ik wil best afscheid van een dier nemen, als ik weet wat het is. Anders blijf je je toch altijd afvragen wat hij heeft gehad? Had ik dit nog maar, had ik dat nog maar. Ik weet dat ik daar geen vrede mee heb. Twee weken terug heb ik mijn allerliefste paard ook al moeten laten gaan. 14 jaar, in de bloei van haar leven. 14 kerngezonde jaren, prachtige veulentjes geschonken en in 1 keer koliek. Dat kan bij paarden dodelijk zijn. Naar Utrecht gebracht, geopereerd en helaas overleden. Binnen 10 uur van kerngezond naar dood. Het kan toch niet zo zijn dat ik ook Bas nog snel kwijtraak? Kwaliteit van leven staat absoluut voorop hoor, en ons verdriet mag daar geen rol in spelen. Maar ach, voor mijn paard kunnen we nog een rekening verwachten van waarschijnlijk rond de 5000 euro, daar zit Bas nog lang niet aan ;-) . Het zonnetje zal toch ook bij ons wel weer gaan schijnen???

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 2 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ja, ik hoop dat zeer spoedig de zon mag gaan schijnen voor jullie en voor Bas...!!!!

Koppie's ophouden hoor...!

Lieve groet, Ilja

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Twee foto's van mijn kanjers in betere tijden. Afgelopen Pinxteren hebben we zo genoten. Hond en paard mee op vakantie naar Haamstede. Mijn vriend reed dan met BAs achterop de fiets naar het strand en daar mocht hij achter mij aan. Dat vond hij geweldig! Zalig was het, wat een herinnering! De grote is er al niet meer en het kleintje MOET er bovenop komen!



honden page profiel Twee bandietjes...Twee bandietjes... 2 doggies

honden foto van Twee bandietjes...

Hoi Basje en baasje

Het is vreselijk om te horen dat het toch weer slechter gaat met dit superjong hondje! :(
Toen ik het verhaal las, moest ik (zeker door de vergrote lymfen) direct denken aan Leukemie. Maar nu de lymfen terug een normale grootte hebben, kan dit geen leukemie zijn. Bij leukemie blijven de lymfen vergroot normaalgezien...

Metacam ken ik toevallig ook (heb het ook al aan Lady moeten geven) en dit is echt een goed medicijn, blij om te horen dat Basje dit ook goed verwerkte!

Vreselijk zo'n allergie, maar ik hoor zo dat jullie als baasjes enorm gek zijn van jullie hondje en dat jullie er zoveel voor doen, dat is werkelijk prachtig! :-)
Een dikke pluim voor jullie! :-)

Hou de moed hoog en houd ons allemaal op de hoogte van dit prachthondje...

Veel sterkte en liefs

Lady en Tifany

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Hallo,

Ik vind het heel knap van jullie dat je toch niet opgeeft,want het is natuurlijk hart verscheurend om je beestje(van pup tot nu)te zien lijden!!Verschikkelijk lijkt me dat!!!

Ik wens jullie veel sterkte,vrolijkheid en kracht.

En voor Bas nu eens een heerlijk leven,met te beginnen per vandaag!

En geef het niet op allemaal.

gr soraya&mila

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wouw..
Wat een mooie foto's en een mooie herinnering dat is zeker..

Wat een prachtig dier was je paardje..
Een Fries..?
De Mercedes onder de paarden.. ;-)

Als alle forummers positief denken aan Bas

Dan helpen we allemaal mee om Bas beter te maken...

Ik dank alvast positief aan Bas..!!
Wie nog meer..?

Kom op lieve mensen; help...!!

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Nou ik doe niets anders dan aan Bas denken.
Aan mij zal het niet liggen positieve energie van hier in overvloed.
Dus dat MOET goedkomen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Hopelijk gaat hij het goed doen op struisvogel vlees. Wel raar dat je erg geen bot bij hoeft te voeren.. Alleen vlees en rijst is zon rare maaltijd.
Hopelijk kan je na die 8 weken voorzichtig wat andere dieren introduceren.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat een allergie al niet teweeg kan brengen
hopelijk kunnen jullie het volhouden en bas natuurlijk ook
vanaf hier alle positieve tijd naar bas
gr liesbeth

honden page profiel Esther BEsther B

honden foto van Esther B

wat verschrikkelijk dat jullie bas en jullie het zo zwaar hebben...ik hoop echt op verbetering voor jullie en ik wens jullie de kracht die jullie nodig hebben op deze weg...

liefs...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je hebt gelijk hoor, als je niet doorzet blijf je altijd denken van "had ik dit maar, had ik dat maar". En dat knaagt. Dat heb ik ook met Chico, en die is 14 jaar geworden. Had ik maar meteen naar de dierenarts gegaan toen hij gillend op de grond stortte... maar daarna kon hij weer gewoon lopen en leek het of hij zich verstapt had. Achteraf was toen misschien het moment dat hij die hernia kreeg. En die heeft hem uiteindelijk genekt. En zelfs wetende dat hij behoorlijk oud is geworden en we alles voor hem hebben gedaan blijf je "had ik maar".

Dus ja, voor je eigen geweten ook, uitzoeken en proberen. Nogmaals sterkte voor Bas en baas.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Ik doe met je mee,hoor Ilja, alleen maar positieve energie naar kleine Bas... :-D

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik denk mee..
Lieve Bas, kom op! Je kan het hoor!

Heel veel sterkte,

Margje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi allemaal..

Nog meer mensen die positieve energie willen sturen aan Bas en de baasjes..??

Kom op lieve mensen / forummers help mee positieve

gedachtekracht


Samen kunnen we Bas helpen!!

honden page profiel Twee bandietjes...Twee bandietjes...

honden foto van Twee bandietjes...

*stuurt positieve vibes naar bas* :-)
Het komt zeker en vast goed, zo'n nieuw lekker dieet zal zeker in de smaak vallen, komop Basje!

Ik denk aan je...

Liefs, Tifany en lady

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Hi lieve Bas,

Met zoveel positieve energie die wij jullie sturen, moet het wel goed gaan.
Je baasjes hebben het erg zwaar gehad en hebben het nog met jouw verschrikkelijke lichamelijke toestand.

Laat zien dat de DA gelijk heeft en knap alsjeblieft snel op.

In gedachten zijn wij allemaal bij jullie.

Lieve groet Lia

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha

honden foto van Haike & Acha

Hey;

amai zeg, wat een verhaal!
Jullie liefde voor Bas moet echt wel oprecht zijn, zo puur!
Het is héél mooi van jullie dat jullie alles willen doen voor jullie hondje, ik denk niet dat ik het zou aankunnen, ween hier nu al van jou verhaal te lezen!

In het begin dat wij Acha hadden kon ze precies ook niets verdragen van voeding, de dierenarts zei dan ook dat we gingen moeten proberen met struisvogelvlees en rijst. Gelukkig is het niet zo ver moeten komen, ik gaf toen enkel brokken, maar ben bewust meer vers gaan geven aan haar. Ze is er volledig door!
Ik hoop voor Bas uit de grond van men hart dat hij ook volledig terug gezond wordt, dat hij geen pijn hoeft te hebben, en dat hij alles mag eten wat zijn hartje verlangt!

Wij zullen zeker aan hem denken!
Groetjes Haike en Acha

Lieselot (Gast)

Ik hoop dat Bas er terug bovenop komt.

Wij zullen je, ik denk dat ik in naam van alle forumleden mag spreken, zeker en vast steunen. Gaat het minder, zet het hier neer en iedereen zal je troostende woorden toezeggen, gaat het beter dan zal iedereen hier op de eerste rij zitten om samen met jou blij te zijn!

Ben er zeker van dat, met al jullie liefde voor Bas, hij er weer bovenop komt.

Het zullen moeilijke tijden worden als ik het zo lees maar weet dat wij allemaal achter je staan!

Groetjes
Lieselot en Tovio

honden page profiel r en sr en s

honden foto van r en s

Met zo veel positieve gedachten richting Bas en Baasjes moet het zeker gaan lukken!!!
Het zal niet meevallen, je geeft zo snel even een brokje, en dan zit je dus al fout. Zal veel discipline vergen. Veel kracht toegewenst de komende tijd.
Gr rita

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Ik hoop zo voor jullie dat dit gaat werken en dat Bas geen klachten meer al hebben en lekker van zijn leventje kan genieten!Sterkte!!

Groetjes, Anita.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Ik heb dit topic niet gezien. Wat een situatie voor jou en Bas.

Ook ik stuur positieve kracht naar jullie toe. En ik ben blij dat er nu eindelijk wat duidelijkheid is gekomen.

Zet op hem Bas en vrouwtje :-D :-D :-D

Liefs Esther

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

lieve bas en baasjes
ook wij sturen positieve kracht hoor ,elk moment wanneer ik kan kijk ik hoe het gaat met jullie kleine manneke ,en hoop uit het diepst van mijn hart dat jullie manneke eens weer hond mag en kan zijn
niets is immers zo wrang dan een hond in de bloei van zijn leven zo ziek te zien

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

Lieve Bas
heel veel sterkte. Alle honden hier sturen je positieve energie toe. En ik weet zeker dat het je zal lukken om dit te boven te komen. Met zulke top baasjes heb je alle kans dus.....kop op. Je komt er wel.
liefs marian

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Hallo allemaal! Wat een lieverds zijn jullie met z'n allen zeg. Echt zo fijn! Al die lieve berichtjes, poeh! Het gaat op dit moment nog erg goed! Hij voelt zich lekker op het moment en is vrolijk, terwijl warm weer hem normaal echt nekt. Eten deed hij dan al helemaal niet. Maar de rijst met struisvogel gaat er nog als pap in. 4 porties per dag om te zorgen dat het maagje gevuld blijft. Ontlasting gaat ook goed, wel veel minder dan we gewend zijn. Hij eet heel veel op het moment, en mag ook in principe 'onbeperkt' hebben tot hij weer een beetje op gewicht is. Dus waar het blijft in dat lijf??? Morgen dus weer naar de struisvogel farm. De kippen zijn er wat minder blij mee; met het warme weer gaan ze graag een zandbad nemen en onder bosjes, maar helaas moeten de dames in het hok en de ren blijven. Risico dat bas een flatsje naar binnen werkt is mij te groot. Het weekend maar een konijnenren voor de dames halen, kunnen ze in ieder geval het gras op. Wij houden onze vingers gekruisd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bas weer terug bij af." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^