Vraagje voor de fokkers met Stamboom.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik wil graag weten hoe het zit met de honden uit het nest die niet helemaal voldoen aan de standaard eisen,qua uiterlijk of gedrag-bijvoorbeeld een hond die ook voor politie gebruikt gaat worden en 'schotvast'moet zijn en niet voldoet aan deze eis,hoort deze dan wel of geen Stamboom te krijgen?

Of deze gewoon áltijd een stamboom (horen) te krijgen óf dat je voor deze geen stamboom aanvraagt??

Ik hoorde vandaag in het park weer een verhaal over: die hond heeft wel een stamboom ,maar de fokker heeft het voor deze niet aangevraagd....

Dus ik reageerde met dat ik dat vreemd vond,gezien het hier altijd duidelijk is dat een stamboom aanvragen geen drol kost(dus daar hoef je het zeker niet voor te laten),zijn antwoord was dan ook dat dit niet persé hoeft(het ging trouwens niet over zijn eigen hond,we hadden het over een andere hond.)als de hond niet voldoet aan wat de eisen zijn.
Dus of met iets wat niet klopt qua uiterlijk of met het gedrag.

Hij heeft vroeger zelf gefokt(lang geleden,andere regels),maar snap wel wat hij bedoelt,maar dacht dan dat je wel gewoon een stamboom hoort aan te vragen,met het advies dat je er niet mee mag fokken..

Alvast dank voor jullie toelichting :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje voor de fokkers met Stamboom." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Stamboom heeft daar niks mee te maken. Iedere hond afkomstig uit een oudercombinatie die een stamboom heeft krijgt een stamboom, er zijn niet of nauwelijks nog aanvullende eisen waaraan je dan nog moet voldoen.
Wel is het zo dat als er een ernstige fout zit in een hond er een speciale stamboom afgegeven kan worden. Dit is een stamboom die laat zien dat met deze hond niet gefokt mag worden, oftewel honden met zo een stamboom kunnen geen stamboom krijgen voor hun nakomelingen. Dit gebeurt echter maar zeer zelden en aan welke 'fouten' de hond dan moet voldoen is mij ook niet helemaal duidelijk. Is dus alleen het geval in uitzonderlijke gevallen.

Een stamboom vraag je in Nederland ook nooit aan voor een pup, maar altijd voor een heel nest. En deze kan ook nog na de geboorte worden aangevraagd, je betaald alleen dan wel een boete hiervoor. Smoesjes dat men te laat was is dus ook onzin.
Een stamboom kun je ook met een week of 6 niet meer 'annuleren' als een pup niet aan de rasstandaard wat uiterlijk of karakter blijkt te voldoen (of beter gezegd als die niet aan het ideaalbeeld van de fokker blijkt te voldoen op dat moment, want van rasstandaard kun je op die leeftijd natuurlijk nog niet echt spreken), dat is dan eenmaal niet anders. Natuurlijk zal een goede fokker dan wel in het koopcontract vermelden dat er met die hond niet verder gefokt mag worden maar niet een stamboom aanvragen voor dat soort pups is er dus ook niet bij. Deze aanvraag dient immers eigenlijk al voor de geboorte, en anders zo snel mogelijk hierna binnen te zijn bij de Raad van Beheer.

Maar vraag je mijn persoonlijke mening... Tja het zou misschien wel een idee zijn ja, om niet fokgeschikte honden geen of allemaal een aangepaste stamboom te geven. Maar goed wie bepaald dat dan hè, en hoe bepaal je dat per ras? Dan krijg je die hele discussie weer en eerlijk gezegd vraag ik me af of je al die ellende wel wilt hebben. Er zijn al genoeg zorgen binnen de stamboomfok, dit moet er ook niet nog eens bij komen. Een goede fokker is echt wel in staat te beoordelen of zijn hond geschikt is voor de fok of niet, en is dit niet het geval dan zet deze die hond ook niet in en geeft hij dit advies ook door aan diens eventuele nieuwe eigenaren.
Ik heb ook ooit eens een pupje gefokt met een 'foute' kleur. Is gezondheidstechnisch helemaal niks mis mee, alleen de kleur is niet toegestaan in Nederland. Deze hond heeft wel gewoon een stamboom gekregen maar bij de verkoop heb ik wel afgesproken met de nieuwe bazen dat er niet gefokt zal worden met deze hond, om meer 'kleurfouten' te voorkomen. Denk dat op zo een manier dat soort situaties veel handiger en ook goedkoper is dan alle pupjes een voor een te laten beoordelen door de Raad van Beheer.

Maar goed, dat is mijn mening... O-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Gedrag wordt niet met 5 a 6 weken beoordeeld. Is op die leeftijd niet van toepassing. Gedag vormt zich in de loop van de tijd en had bij andere mensen juist heel anders kunnen uitpakken.

Kleuren die niet toegestaan zijn krijgen geen stamboom, of een aantekening erbij dat er niet mee gefokt mag worden.

Als mensen aangeven dat een stamboom wel mogelijk was maar niet is aangevraagd zit er geen stamboom bij en is deze ook niet te krijgen.

Dat hij gefokt heeft wil niet zeggen dat het met stamboom was. De regels waren wel anders maar niet zo anders dat per hond besloten wordt er wel of geen aan te vragen.

honden page profiel Miepje en Keetje.Miepje en Keetje.goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Miepje en Keetje.

Je bent verplicht als je een nestje fokt stambomen aan te vragen.
Je mag bij de KMSH 5 nestjes fokken.
Zonder stambomen aan te vragen niet te controleren, dus heel slecht van die fokker als ie daarom geen stambomen aan vraagt.
Eigenlijk een broodfokker dan.

Wat het uiterlijk betreft weet ik niet want hier voldoen ze allemaal aan de eisen.
Denk dat je dan wel een stamboom krijgt met een streep ERDOOR ZODAT JE MET DEZE HOND NIET MAG FOKKEN.

Schotvast en zo heeft niks met de stamboom te maken.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Veel dank voor jullie antwoorden!
Schept weer een hoop duidelijkheid.

Ja is ging zo...we hadden net wel een Stafford voorbij zien gaan,toen kwamen we bij de man die we altijd daar zien en hadden het over die andere hond(stafje),hij vertelde dat die andere mensen vertelde dat hij wel er wel 1 is met stamboom ,maar alleen niet is aangevraagd of zo iets dergelijks...dus ik vond dat al vreemd,want voor zover ik van jullie idd altijd leer is dat je voor een nest stambomen aanvraagt.

Maar doordat hij in een grijs verleden(met vroegere regels,was toen veel soepeler als ik het zo hoor) 2 nestjes had gefokt met zijn stamboom Bouvier,vertelde hij dat hij bij een teefje die bijvoorbeeld angstig was ,maar 'schotvast 'moest zijn voor het de toekomstige eindbestemming,geen stamboom aanvroeg,omdat daar niet verder mee gefokt moest worden.

In het geval van dit Staffordje,zijn ze dus gewoon genept,de ouders zouden een stamboom hebben,áls je het dan goed bezig bent,dan is het toch zonde om die stamboom niet aan te vragen,voor de prijs hoeven ze het niet te laten toch.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje voor de fokkers met Stamboom." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Super trots.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^