wie heeft er ervaring met roedelopname?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sharonasharona

honden foto van sharona

onze hond is nu 24 weken oud en is als pup zijn niet gesocialiseerd met als gevolg dat het nu een erg angstige hond is met uitlaten.. onze trainer op hondencursus zegt dat hij alleen kan helpen door onze wammes tussen zijn roedel te zetten.. dus roedelopname maar dit gaat me bijna 600 euro kosten en vind het dus erg veel geld.. en eigenlijk wil ik het dan ook niet.. maargoed wil ook niet dat ik met een bange hond blijf zitten want als hij straks 40 kilo weegt kan ik hem niet houden als hij uit angst gaat trekken..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er ervaring met roedelopname?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Jeetje, 600 euro.... Wij hebben een zeer sociale roedel van 18 honden, je mag altijd langskomen voor socialisatie van jullie hond.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

voor 600 euro zou ik eerst nog een stel andere dingen proberen.......
je kan een heleboel doen aan angst zonder een 'roedelopname'

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Zo dat is snel verdiend. IK denk dat ik dat ook maar ga doen ;-)

Er zijn hele fijne programma's voor om angstige honden leren omgaan met vreemde dingen maar dan zullen we meer informatie nodig hebben. Ik zou iemand gaan zoeken die werkt met kalmerende signalen, deze mensen zijn vaak gespecialiseerd in angstige honden.
Waar woon je misschien kunnen we iemand aanraden. Ik weet zeker dat het niet zo duur is. bij mij in elk geval niet.

honden page profiel Tyson BoerboelsTyson Boerboels

honden foto van Tyson Boerboels

zo dat is inderdaaad heel snel verdiend...
Met het risico dat als het mis gaat je verder van huis bent en een hoop geld lichter
Ik heb hier een roedel van 5 honden en je mag altijd langs komen... gratis :-D

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Misschien een hondenuitlaatservice een idee? Is ook een roedel, loop je gewoon zelf ook mee en geef je die beste man of vrouw een leuk fooitje...

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Een hond die niet gesocialiseerd is denk ik niet meteen aan honden. Ik zou zelf eerst aan de angst gaan werken en in hele kleine stapjes de hond kennis laten maken met alles. Pas als de angst verminderd is dan zou ik zelf pas ook met honden gaan werken.

Je schrijft dat hij bij het uilaten angstig is, is dat in huis niet meer?

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Onze vorige Ridgeback hebben wij (pas) met 5 maanden uit het nest gehaald en alhoewel ze met best wat andere honden in contact was geweest (maar dat waren meer honden die regelmatig bij hen thuis kwamen), was ze behoorlijk angstig als ik naar de hondenuitren ging, het was net een koe die ging loeien, ongelooflijk.
Ik zelf had daar totaal geen ervaring mee, wist alleen dat ik haar niet moest aaien of iets dergelijks omdat dit mogelijk haar gedrag zou bevestigen. Eén van de dames die daar met haar hond liep, heeft toen de anderen 'opgeroepen' hun honden aan te lijnen en zo zijn we (naast elkaar) een aantal keren op en neer gelopen, ik schonk op dat moment niet veel aandacht aan haar.
Na een aantal keren heen en weer, lieten zij hun honden los en ik natuurlijk de onze ook, die andere honden schonken totaal geen aandacht aan haar en zij kon op haar tijd toenadering zoeken. De tweede keer dat ik kwam was haar geloei/angst minder en deden we weer het zelfde. Heel langzaam ging het die week wat beter.
Ik kan je helaas niet vertellen hoe het verder ging ... wij hebben onze Ridgeback na 3 weken moeten laten inslapen, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Jij heel veel succes !!

honden page profiel sharonasharona

honden foto van sharona

ik zal het verhaal een beetje vertellen..

wij hebben onze wammes gekocht in Belgie (overes). In de advertie stond dat het een rasechte newfoundlander was, maar helaas het bleek een kruising te zijn van een newfy met een retriever.. dit wisten we achteraf pas. Ook de leeftijd klopte niet.. het bleek dat hij al 15 weken was toen we hem kregen, een paar weken ouder dus dan wat hun ons vertelden. Ook had hij zijn inentingen niet gehad en hoogstwaarschijnlijk heeft hij daar 15 weken lang in een schuur gezeten.
Kortom wij hebben onze hond helaas gekocht bij een broodfokker.

De eerste dagen was Wammes thuis erg schrikachtig hij schrok als je op een bepaalde manier naar hem toe kwam en hij schrok als je iets liet vallen of als je speeltje gooide..
Gelukkig was dat na 1 week wel over. Thuis is het nu een schat van een hond. Schrikt nergens meer van en is heel erg lief zowel voor ons als voor onze andere hond en dochter.

Als er visite komt dan is hij wat afwachtend en je moet dan ook echt niet naar hem toe gaan want dan schiet hij in de hoek van angst. Mensen die hier regelmatig komen krijgen nu wel gelijk een lik van hem dus dat gaat ook goed.
Ook met andere honden is over het algemeen geen probleem..
Het enige probleem wat er is is het uitlaten..
bij elk geluid schrikt hij en wilt hij weg.. als er mensen aan komen schrikt hij, als er een zakje op de grond ligt schrikt hij.. van fietsen schrikt hij.. auto's enzo is geen probleem.. maar voor de rest is hij echt overal bang voor met uitlaten..

Het gekke is we zijn nu voor de 3e keer met hem naar cursus geweest en dit gaat erg goed.. dan loopt hij zo door de andere mensen heen. De trainer zegt dat dat komt omdat hij is opgegroeid op een groot stuk grond en dat de cursus ook wordt gegeven op een groot stuk grond dus dat dat vertrouwd is voor hem.

maargoed.. al bij al weet ik het niet goed meer... we proberen het bange te negeren en belonen hem op momenten dat het wel goed gaat.. maar we hebben hem nu 9 weken, maar er zit nog steeds geen verbetering in..

wij wonen trouwens in roosendaal (noord-brabant)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Er zitten niet dicht in je buurt mensen die werken met kalmerende signalen maar het is de moeite om op de volgende sites te kijken. Dezemensen zouden wel bij je langs kunnen komen. ( zit je wel met benzinekosten) Gerdien - hondenschool mijnbaasenik
Monique hondenschool take-it-easy.nl en marylin - hondenschool dogcollege. Verder weg heb je dan nog Calingsins en dogsins

Je zou ook eens bij alternatieve geneeskunde kunnen kijken en dan iemand die werkt met bach remedies. Er zijn nog mogelijkheden genoeg voor je zonder dat je je hond uit huis tijdelijk plaatst en 600 Euro uitgeeft.

honden page profiel sharonasharona

honden foto van sharona

Mimi dankjewel voor het antwoord ga er zeker ff naar kijken..

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

calingsigns moet zijn calmingsigns O-)

annemarie (Gast)

Wie heeft een stabiele roedel, die mijn hond kan helpen zekerder te worden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er ervaring met roedelopname?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Radeloos!?!
^