hoe actief is jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ilonailona

hallo,

Het valt mij op dat Boris thuis altijd een vrij rustig hondje is. Hij speelt wel graag met mij, maar dat is meestal omdat ik het aanbied. Nu is het ook wel zo, dat ik niet echt speelgoed kan laten liggen, want dat is binnen een mum van tijd gesloopt (wordt wel steeds minder)

nu valt mij op dat hij eigenlijk best veel overdag slaapt. Hij is 1,5, terwijl zijn broertje wel regelmatig met zo'n ring speelt.

boris hebben we toen hij 8 maanden was best een aantal maanden rustig moeten houden i.v.m operaties knieen.

hoe actief is jullie hond? hij is wel superblij als er iemand langskomt en is dan heel enthousiast. ook wel met spelen enzo, maar maak me soms wel een beetje zorgen over hoe rustig hij is en of hij dan wel gelukkig is.

qua wandelen gaat hij 's morgens vroeg met mijn vriend een ronde mee, dan om 9 uur nog een ronde met mij. Om 12.30 een grote ronde in een uitlaatgebied hij loopt dan los. om 17.00uur en nog 2 keer 's avonds...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe actief is jullie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Perdie is ook niet zo actief. Tijdens het wandelen en spelen kan ze erg gek doen, maar als we thuis zijn slaapt ze zo goed als heel de tijd :-)
Qua wandelingen hangt het wat af van dag tot dag. Normaal gezien doen we 2 gewone rondes, 1 grote ronde en dan nog een klein plasrondje. Maar we gaan ook 2 maal per week naar de hondenschool en ik neem Perdie ook overal mee waar het kan en aangenaam is voor haar. Ook binnen doe ik vaak wel spelletjes met haar. 

Ik vind het perfect zo, rustig binnen en speels buiten, het had niet beter kunnen zijn :-D

honden page profiel ilonailona

oke, dat is fijn om te horen. Hij doet ook wel zijn ding enzo, maar soms kijkt hij zo treurig (in mijn ogen) hij mag ook graag voor de tuindeuren zitten en kijken of er een poes ofzo langs komt ;-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

hier 2 super aktieve hondjes

buiten, binnen, hollen, rennen, spelen, springen ;-)

dikwijls denk ik dan, gelukkig heb ik honden van een groot ras :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Mila is ook een erg rustig hondje.
Toen ze bij ons kwam (asielhondje), deed ze niets anders dan zielig in haar mandje liggen. Ze wilde niet eens naar buiten om te wandelen, thuis was veilig en vertrouwd..

Na haar sterilisatie werd ze opeens speels. De dag na de operatie pakte ze opeens een bal, terwijl ze die daarvoor gewoon nakeek als deze voor haar neus voorbij rolde. Waarschijnlijk heeft haar baarmoeder niet lekker aangevoeld, deze was ook iets verdikt..

Ondertussen hebben we haar 1,5 jaar in huis, en is ze een ontzettend vrolijk hondje. In huis is ze lekker rustig en komt ze alleen af en toe knuffelen op de bank. Voor de rest ligt ze vooral in haar mand.
In de tuin snuffelt ze meestal wat rond, of ligt op het gras in de zon, of in haar mand.

Tijdens de wandelingen speelt en rent ze wel. Ze heeft een goede conditie ondertussen, en vind een wandeling maken heerlijk! Momenteel zijn we op vakantie in Limburg en gaat ze maar wat graag mee wandelen, hardlopen en korte stukjes fietsen.

Maar verder is ze heerlijk rustig, als wij ook in "ruststand" zijn..

honden page profiel ilonailona

@ iris, boris gedraagt zich precies zoals jij dat van jouw hond omschrijft:-D

hij is tijdens het wandelen enzo ook lekker speels en loopt heerlijk te snuffelen en thuis wil hij ook wel spelen, maar het is niet zoals zijn broertje dat hij erom zeurt zeg maar...

hij vindt het heerlijk om te knuffelen en ik ben er ook niet bang voor dat we hem tekort doen, maar omdat zijn broertje zo'n spring in het veld is lijkt hij zo anders...

overigens wanneer hij en zijn broertje samen zijn is er geen stop op en is het de hele dag door spelen, dat is omdat hij dan samen is. doet hij met andere honden ook...

honden page profiel ..

honden foto van .

@ Ilona
Ja, als er een andere hond bij ons thuis is, is Mila ook een druktemaker.
En we spelen dagelijks in de tuin met een bal o.i.d.
Maar verder is ze een heel rustig hondje.

En dat Boris veel rustiger is dan zijn broertje, is denk ik gewoon omdat ze niet dezelfde hond zijn.
Zo ben ik graag iedere dag aan het sporten, maar gaan mijn broers alleen maar 2x per week hardlopen.
Verschil moet er zijn! ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Buiten actief en fit,binnen vooral veel tukken ;-)

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Indy is bijna 1,5 jaar en kent echt twee uiterste...
Op ze ligt lekker lui te doen in de kamer, rekken, strekken en weer ergens oprollen om te slapen, of erg sexy op de rug slapen :-)
Of ze is wakker en wil lekker spelen, dan is ze ook lekker actief en gaat er helemaal in op, en met de wandelingen is ze ook erg actief en alert.
Ook superblij als je thuiskomt, en als er visite komt doet ze net alsof ze van ons geen aandacht krijgt haha, maar dat duurt 10 min en dan is ze weer rustig.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

mijn reu is de rustigste 4 jaar en altijd een luierik geweest, knufelen en bankhangen i zijn hobby.

mijn teef is redelijk aktief en krijgt af en toe der hyper kriebels, ze kan blijven doorgaan met aporteren, ze speelt met maar 1 ding in 4 jaar ;-)

mijn pup is een hyper puber pup van 6 maand maar daarom ook uitgekozen, ze gaat sport en show in.

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Hier 2 zeer aktieve Engelse Bullen.
Spelen in huis erg veel met elkaar ,ook met honden vriendjes op het grasveld.
Per dag moet ik toch wel zo n 1.5/2 uur ze laten bewegen buiten het gewone spelen om anders worden ze stront vervelend. ;-)

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb een australian sheperd van bijna 21 maanden ( dit ras staat bekend als vrij druk ) in huis is zij heel rustig, slaapt gewoon, soms speelt ze in huis wel eens met een bal, dit doet ze door op haar rug te gaan liggen rollen met de bal of ander speeltje in haar bek.
Als ze bij mijn ouders is, is ze in huis een stuk drukker, hier speelt ze veel met hun 3 jarige flatcoat retriever, mijn flatcoat retriever van 9,5 jaar speelt maar soms met haar.
Daarin tegen is ze buiten een heel stuk drukker, en rent ze veel met andere honden, of achter de bal aan, bij ons krijgen ze per dag in ieder geval 3 wandelingen van een uur of langer, waarbij ook met de bal wordt gespeelt of gezwommen.
Ik vindt het wel een groot voordeel dat ze in huis zo lekker rustig is.
Als ik met haar op het flyball veld sta om te trainen wordt ze helemaal gek, dit vindt ze geweldig

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik heb binnen geen last van mijn hond, ze slaapt en doet lekker haar ding want ik ben er toch niet (werk) maar zodra ik thuis kom wordt ze actiever want dan gaan we ons ding doen ;-) lekker samen bezig zijn.


In het weekend is ze nog luier omdat ik dan vollop met haar bezig ben langere wandelingen, sporten, mentaal bezig zijn.

Vind het zelf altijd fijn als de hond binnen rustig is en buiten druk.

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

Snowie(4,5jaar) is echt lui, net buiten is ze erg trekkerig, niet rustig te krijgen!
na 5 minuten loopt ze uit zichzelf naast me. als we andere honden tegen komen gaat ze eerst helemaal in de riem hangen, eenmaal dichterbij gaat ze zitten of liggen. thuis slaapt ze bijna de hele dag..

Kaya(12weken) niet moe te krijgen zowel binnen als buiten niet..

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Mijn honden (duitse herder van 18 maanden en weimaraner x Mechelaar van 21 maanden) zijn buiten heel actief en in huis heel rustig. Heerlijk!

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Siertje is een beetje een standaard Markiesje qua bewegingsbehoefte. Hij vindt het heerlijk, kan uren wandelen. Ook trainen houdt hij lang vol. Maar een dagje bankhangen is ook geen probleem. Als hij een uurtje per dag uitgaat en je kroelt met hem vindt hij het wel best.
Ivy is heel anders. Die heeft echt minimaal 1,5 uur nodig. En dan minimaal verdeeld over twee wandelingen. Anders gaat ze zichzelf vermaken door de kat te pesten of speeltjes door de kamer te gooien en te keffen.

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Dwight is enorm lui, hij rolt alleen van de bank af als hij echt nodig moet, en zelfs tijdens het uitlaten moet ik hem bij wijze van spreken nog voortsleuren, elk grassprietje moet dan urenlang besnuffeld worden.

Joep is een stuk drukker, alhoewel hij ook heel erg lui kan zijn, maar zodra je zegt "ga je mee" staat hij binnen één seconde voor je neus. Ook buiten loopt hij lekker mee, maar niet zo dat hij me voorttrekt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe actief is jullie hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gezellig avondje groene ster
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^