Dagindeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,

Graag zou ik jullie mening hebben over het volgende.
wanneer ik overdag ga werken ga ik 's morgens met de honde 45 min wandelen en dan nog half uurtje samen thuis om mij klaar te maken, haar eten klaar te zetten etc. 's middags ga ik naar huis om half uurtje te wandelen met haar. 's avonds maken we dan weer een grote wandeling van minstens 1u + nog wat samen spelen etc.
wanneer we 's morgens echter haar vriendje tegenkomen, spelen ze eerst 10 min samen. Aangezien mijn hond een grote hond is en haar vriendje een kleine is dit geen grote inspanning voor haar. Probleem is dat we dan nog maar een wandelingetje van goed 30 min kunnen maken daarna. Op een half uur loop je niet zo heel ver.
Vroeg mij af of het niet beter zou zijn dat ik 's morgens later begin te werken zodat ik 's morgens 1,5 u de tijd heb om met haar te gaan wandelen + half uur aankleden + eten klaarzetten. Dan kan ik 's middags wel niet naar huis, maar dan heeft ze wel een heel actieve ochtendwandeling achter de rug.
Of denken jullie dat ze meer heeft aan het huidige schema, ookal zijn de wandelingen dan iets korter?
Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dagindeling" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou het zo laten. Ze is wel erg lang alleen anders, vind ik. Doet ze het goed op deze manier? Kan ze vrij in huis lopen?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Waarom ga je niet met haar fietsen in de ochtend?
Even warm lopen, fietsen, coolingdown. Zit je ook op 45 minuten en fietsen is veel inspannender dan wandelen.

Anoniem (Gast)

Ga soms onder de middag fietsen wanneer het niet te warm is. dan kan je makkelijk de afstand afleggen van een wandeling van een uur. 's morgens doe ik dit minder omdat je op 45 min wel een leuke wandeling kan maken waar ze ook echt eens kan rennen.
Uiteindelijk doet ze het zo best wel goed. Ze is heel relaxed thuis en lijkt net wakker te worden wanneer ik binnen kom. Ze mag niet in het ganse huis, maar heeft een eigen kamer. waar ze vrij kan in rondlopen en waar haar spullen liggen. Zo lijkt ze zich het best te voelen.
In het WE gaan we 's morgens 1,5 uur wandelen. Dan lijkt 45 plots wel kort, maar dat zit waarschijnlijk meer in mijn hoofd, want zij herkent hieraan ook heel goed het type dag dat het is (WE of weekdag), wat ook weer heel goed is voor haar.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik denk dat je je dan drukker maakt dan nodig is.De dagindeling ziet er zo goed uit hoor. 
Als ze rustig is in huis dan zou ze haar ei vast wel kwijt kunnen zoals et nu is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dagindeling" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^