Bijvoeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anna & haar bernerAnna & haar berner

Toch even met jullie overleggen wat handig is nu.
We hebben ons berner sennen teefje begin van het jaar laten steriliseren en haar voer preventief wat teruggeschroefd om overgewicht te voorkomen.
Mijn motto is: beter een hond bijvoeren dan op dieet moeten zetten.

Na een half jaar is haar hormoonhuishouding wel weer in evenwicht maar toch wat gewicht verloren. Ik check altijd haar ribbetjes en voer op gevoel.
Tijdens een week vakantie met K9 (Daar open ik nog een topic over) is ze nog 2 KG afgevallen.  Nu vind ik haar te mager, dus wil ik haar weer terug op gewicht brengen.

In de eerste instantie wil ik haar even wat extra's voeren om sneller aan te komen.
Daarna haar reguliere hoeveelheid verhogen t.o.v. nu.

Ze woog normaal rond de 45 KG en dat was prima. Nu zit ze op 40 KG. Wat is dat hard gegaan tijdens 1 week!
Ze kreeg 2x 400 gr KVV per dag.
Mijn plan is om tijdelijk even naar 2x 600 te gaan. Daarna permanent naar 2x 450

Met de hoeveelheden zit ik wel goed denk ik, maar wat is de beste manier om haar snel wat aan te laten komen? Tijdelijk 2x per dag fors verhogen of 1 extra voeding per dag inlassen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijvoeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TZNTZN

Van k9 moest ikook 3x zoveel geven als wat op de verpakking stond aan mijn hond, dus ik vind het niet zo gek dat ze flink is afgevallen...

In ieder geval zou ik nu gewoon ervoor kiezen om de komende tijd 1kg per dag te geven en dan komt ze mooi geleidelijk aan.... En daarna, ja, dan is het even kijken op hoeveel kg voer ze hetzelfde gewicht houdt....

honden page profiel Anna & haar bernerAnna & haar berner

Oh jij had dat dus ook! Ik had het nog nooit eerder gegeven, dus wist het niet. Het was maar 1 weekje, dus bijsturen kon ik het ook niet helaas. Volgende keer idd 3x zoveel meenemen of toch maar die Ziwipeak proberen. Daar hoor ik goede berichten over.

Mijn vraag was eigenlijk hoe ik haar die extra grammen ga geven. Verdeeld over 2x per dag of tijdelijk 3x per dag. Het lijkt nu alsof ze meer uitpoept dan normaal, dus dan twijfel ik of ze wel voldoende opneemt, dat is natuurlijk het doel :-)

honden page profiel TZNTZN

" Oh jij had dat dus ook! Ik had het nog nooit eerder gegeven, dus wist het niet. Het was maar 1 weekje, dus bijsturen kon ik het ook niet helaas. Volgende keer idd 3x zoveel meenemen of toch maar die Ziwipeak proberen. Daar hoor ik goede berichten over.

Mijn vraag was eigenlijk hoe ik haar die extra grammen ga geven. Verdeeld over 2x per dag of tijdelijk 3x per dag. Het lijkt nu alsof ze meer uitpoept dan normaal, dus dan twijfel ik of ze wel voldoende opneemt, dat is natuurlijk het doel :-) "
ziwi peak wilde ik ook doen dit jaar, maar later toch ervoor gekozen om maar een vriezertje mee te nemen en hem gewoon vlees te geven....

Ik voer 1x per dag en zou dit ook doen als ik opeens een kilo meer zou gaan voeren....
Voor de opname moet het niets uit maken of je 1,2,3 of 4 keer per dag voert. Het is alleen zo dat als je maar 1 keer een grote hoeveelheid voert, de hond dan 1x per dag vol zit zeg maar. Als je 3 keer een beetje geeft, dan houdt je hond altijd 'honger'.

En qua poep, ja, logisch toch? Als je meer geeft, komt er ook meer uit... De verteerbaarheid van vlees lag op iets van 90% en 10% van 600gr is minder dan 10% van 900gram;-)

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

Ik heb een slechte eter die nu echt aan moet komen.

Mijn teef wil ik op 39/40kg hebben.

Ik gaf eerst brok en ben sinds vorige week met vlees erbij 500gr begonnen sinds 1 week is ze nu 800 gr aangekomen.

Ik voer nu sinds een aantal dagen geheel Lotgering en heb haar nu op 1 kg per dag.

Ik geef haar in princiepe 2x daags, maar op dagen dat ze niet alles 's ochtends opgegeten heeft, geef ik haar 's middags extra.

Ik heb nu de tip gekregen om lamsvet bij het eten te geven om haar meer aan te laten komen.

Succes!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou 2x per dag geven en dan meer. Pas als ze de maaltijden niet opeet, kun je 3x per dag geven. Geef ook wat vettere diersoorten of wat extra's (vis, zalmolie, schapenvet, ei e.d.).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijvoeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^