hardlopen met hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Hoi,Zundert is heel erg leuk. Ik ben er vorig jaar ook geweest en heb daar lopen genieten. Leuk parcours ook voor toeschouwers, omdat je de lopers een heel stuk langs een weiland kan zien aankomen naar de finish. Vorig jaar was het ook erg goed georganiseerd, vond ik. Het was toen snikheet, en er waren echt heel veel waterbakken waar wel een stuk of drie grote honden tegelijk in konden badderen om af te koelen. Voor dit jaar hebben Ollie en ik ons ook weer ingeschreven. We hopen de 5 km dit keer onder de 27 minuten te lopen. Of dat gaat lukken is natuurlijk een tweede, maar we kunnen elkaar gelukkig altijd de schuld geven!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hardlopen met hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Omdat op verharding hardlopen een constante repeterende beweging is en daardoor kan leiden tot blessures. Het klopt dat ongelijke ondergrond moeilijker loopt in het begin, zeker op hardloopschoenen met gedempte zolen, die dikke plakken maken je voeten blind. door de schoenen zwikken mensen juist op zachte ondergrond.
Ik loop op minimalistische schoenen op ongelijke ondergrond en sindsdien heb ik minder problemen, het vereist wel loopscholing en heel voorzichtig opbouwen. Maar de klappen op je gewrichten zijn op niet verharde ondergrond ook een stuk minder. ik heb dit voorjaar mijn eerste trailrun gelopen, was echt super, door blub over boomwortels, dwars door weilanden op een paar schoentjes van Innovate, die zijn zo zacht en soepel dat je ze rond een luciferhoutje kunt rollen, demping nul, last nul...

Google maar eens op Born to Run van Chris McDougall als je interesse hebt, het boek is een echte eye opener.

Groet, Mireille

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Helemaal eens met Janouk over de zachte ondergrond, de natuurlijke demping is inderdaad veel beter voor je lijf. Ik vind het ook veel leuker lopen, door de uitdaging. Ik loop zelf op trailschoenen ( weinig demping, wat strakker om de voeten en profiel waarmee je grip houdt). Het voordeel van al die wisselende ondergronden is ook dat je steeds even aan moet passen qua techniek, wat ook lekkerder is voor je lijf. Ik denk dat het voor Ollie ook veel beter is om niet in een vaste cadans te hoeven gaan. Zelf moet ik wel goed oppassen om niet te struikelen. Met mijn bril zie ik kuilen en stronken niet altijd op tijd! Trail jij ook met je honden?

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi Mieke,

Ik ga wel met ze lopen n het bos maar echte trails zijn lastig omdat ze zo hard trekken, vooral naar beneden...

Mireille

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Mocht ik gaan kijken ga ik dichtbij de finish staan! Lijkt me erg leuk om eens te zien. Ben zowiezo nog onderzoekend wat ik allemaal leuk vindt om te doen met Billy. Uiteraard kijk ik ook naar wat Billy leuk vindt. Hardlopen ligt hem wel denk ik maar zwemmen ook dus wil ik ook nog eens een keer graag waterwerk proberen. Maar ook daarvoor moet hij minimaal 1 jaar zijn. En omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het ras wat bijna uitgestorven was wil ik ook minimaal 2 shows met hem lopen en hem inzetten als fokteu mocht hij door alle medische keuringen heenkomen. Maar dat is iets voor in de toekomst.

Als ik het zo lees is het dus verstandig om eerst een basis te leggen in het hardlopen (wat ik dus niet heb) om dan later over te stappen op lopen op een zachte ondergrond. Boek lijkt me zeer de moeite waard, is het ook vertaalt in het nederlands te krijgen? Zie bij bol.com alleen Engels en Duits.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

@Mieke, vraag me dan toch af of je je streven hebt gehaald gisteren, 5km binnen 27 minuten? Pfff daar droom ik van, zal al blij zijn als ik het in een half uur ga redden! Helaas was mijn zoontje ziek en zijn we thuis gebleven, had graag even een kijkje genomen. Volgende keer dan maar!

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Mocht ik gaan kijken ga ik dichtbij de finish staan! Lijkt me erg leuk om eens te zien. Ben zowiezo nog onderzoekend wat ik allemaal leuk vindt om te doen met Billy. Uiteraard kijk ik ook naar wat Billy leuk vindt. Hardlopen ligt hem wel denk ik maar zwemmen ook dus wil ik ook nog eens een keer graag waterwerk proberen. Maar ook daarvoor moet hij minimaal 1 jaar zijn. En omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het ras wat bijna uitgestorven was wil ik ook minimaal 2 shows met hem lopen en hem inzetten als fokteu mocht hij door alle medische keuringen heenkomen. Maar dat is iets voor in de toekomst.

Als ik het zo lees is het dus verstandig om eerst een basis te leggen in het hardlopen (wat ik dus niet heb) om dan later over te stappen op lopen op een zachte ondergrond. Boek lijkt me zeer de moeite waard, is het ook vertaalt in het nederlands te krijgen? Zie bij bol.com alleen Engels en Duits. "


Sorry, zie je berichtje nu pas. Nee volgens mij is het nog niet vertaald.
Je kan best ook beginnen met op zachte ondergrond lopen, als je het maar voorzichtig opbouwt!
Mireille

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

Geeft niet, dan toch maar in het Engels. Ik ga dan toch ook eens proberen om door het bos op onverharde paden te lopen. Of onder aan de dijken hier, daar wandelen we nu vooral veel. Kan Billy ook los meelopen, lijkt me voor hem ook leuk wat afwisseling.

Vandaag hebben we 2 min wandelen, 5 min lopen, 2 wandelen, 7 lopen, 2 wandelen, 7 lopen, 2 wandelen, 5 lopen, 2 wandelen gedaan. En voor het eerst had hij zijn tong uit zijn bek hangen :-) De rest van de dag hou ik de wandelingen dan ook wat korter, zo'n 20 minuten per keer hooguit. Ik kan wel aan hem merken dat hij het heerlijk vindt, hij loopt beetje voor me uit met een mooie tred en kijkt blij naar me op op de wandelstukjes. Ja wij hebben een passie samen gevonden!

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke


hoi,
Ja, dat was een mooi streven... Het was geen 5km, maar 6.29 km! We hebben hem in iets minder dan 36 min. gelopen. Nog best redelijk,toch? Ollie deed het weer supercool. Heel de weg netjes getrokken zoals het hoort! ( Alleen schiet ik daar niet veel mee op aangezien hij maar 4,5 kg weegt...) Prachtige combinaties gezien. Sommige lopers lijken wel te vliegen achter hun hond!
Ollie vond het ook weer een groot feest. Hij voelt zich geweldig tussen al die stoere grote honden. Jammer dat je niet kon komen kijken. Hopelijk is je zoon snel weer beter. Volgende keer dan maar? Groet, Mieke

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Leuk dat je gaat hardlopen met de hond, dit is voor veel honden echt superleuk en veel geschikter dan wandeltempo, tenslotte zijn honden van nature dravers.

Mijn visie is dat daarom ook de meeste honden trekken aan de lijn: Wij lopen te langzaam!

Houd er dus rekening mee dat de hond een draver is en dit de beste gang voor hem is, galop is iets meer belastend voor hem.

Kies idd een verende ondergrond en ga zo min mogelijk op asfalt maar kies onverharde paden.

Verder is het idd verstandig een schema aan te houden. Dit is echter zeer afhankelijk van de basisconditie van de hond. Sommige honden beginnen met kleine afstanden heel rustig en andere honden (bv andere rassen), kunnen al heel snel grote afstanden afleggen.

Verder is het belangrijk rekening te houden met de leeftijd van de hond en te wachten tot de groeischijven er klaar voor zijn, meestal begin je rond een jaar echt met trainen.

Houd ook rekening met de temperatuur als je echt snelle of grotere afstanden loopt, immers een hond kan niet zweten zoals een mens en kan dus snel last krijgen van oververhitting (warmte stuwing, de warmte die hij tijdens het rennen ontwikkeld kan niet snel genoeg zijn lichaam verlaten omdat de hond alleen zweet door zijn voetzolen en tong en niet zoals een mens over zijn hele lichaam). het beste is onder 15 graden buitentemperatuur.

Voor uitrustingen van tuigjes ed kun je prima tweedehands kijken.
Heel veel plezier samen!

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

@Mieke, zoo dat is zeker een mooi resultaat! Je kunt met recht trots zijn op Ollie en jezelf! Ik hou de site in de gaten wanneer er weer een wedstrijd in de buurt is, wil zeker n keer komen kijken. We hebben beide veel plezier in het lopen dus ik denk dat we daar wel verder in gaan. Zoon is inmiddels weer beter, hij is eigenlijk zelden ziek en als dat al zo is knapt hij dezelfde dag weer op! Wel jammer maar er komt vast een volgende keer!

@Chris, Ja hij draaft inderdaad! Over de conditie van mijn hond, hij is nu dik 7 maanden, een jonge hond dus nog. We hebben vanaf hij 9 weken was en hij bij ons kwam ons aan de 5 minuten per maand regel gehouden maar we wandelen wel dagelijks 4 a 5 keer. Ook zijn we vanaf het begin vaak met hem gaan zwemmen, ook daar is hij dol op. En soms wandel ik de laatste tijd ook wel wat langer, zo'n 3 kwartier tot 1 uur maar dat hou ik beperkt tot 1 of 2 keer per week.

Ik ben 5 weken geleden begonnen met het start to run hardloopschema en Billy gaat sinds 4 weken mee. Nu schrijf je dat je pas echt met trainen begint vanaf 1 jaar maar met het schema wat ik nu volg lopen we over 5 weken 5 km in een half uur (dat is het doel iig) Is dat dan ook teveel? Ik ga wel maar 2 keer per week met Billy en 1 keer alleen. Pas als Billy een jaar is geweest en ik mijn conditie opgebouwd heb ga ik kijken of we ook naar 10 km kunnen toewerken. Maar dat is toekomstmuziek! :-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ik zou toch nog even rustig aan doen met serieuze training met zo'n jonge hond. Eea is natuurlijk ook van het ras afhankelijk, maar 7 maanden is nog jong.
Neem anders even contact op met de fokker en de dierenarts en overleg wat zij voor zijn leeftijd, ras en conditie passend vinden.

honden page profiel Andrea en BillyAndrea en Billy

honden foto van Andrea en Billy

De dierenarts zei dus een maand geleden, gewoon meenemen! Je belast hem niet teveel omdat je geen abrupte bewegingen maakt maar in een tempo (draf dus) loopt. Daarme bouw je zijn spieren op en wordt hij alleen maar sterker. Dat is wat mijn dierenarts zei, naar aanleiding daarvan heb ik hier ook nog gevraagd om advies en ben ik uitgekomen op 2 keer per week mee, de maandag en vrijdag. Ik spuit voor het lopen zijn kussentjes in met speciale voetkussentjesspray. Ik moet zeggen dat zijn kussentjes ook erg soepel aanvoelen!

De fokster kan ik inderdaad ook nog eens om raad vragen, Billy komt uit Zweden en zijn fokster is heel intensief bezig met haar honden, ze trekken karren en lopen enorme afstanden. Maar vanaf welke leeftijd ze daarmee begint weet ik niet, ik ga gelijk mailen. Bedankt voor je advies iig.

Hondje Guinness (Gast)

Ik ben sinds kort ook begonnen met hardlopen samen met mijn hond. Ik ben nu alleen nog op zoek naar een goede tuig/harnas en zo'n hardloopband voor om mijn middel waar ik hem aan kan vastklikken. Iemand tips/ervaring? Harnas is vooral bedoelt voor het hardlopen maar als het materiaal er ook op ingesteld is dat hij ermee kan zwemmen zou zeker een plus zijn.   Alvast bedankt voor jullie hulp

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

@ Hondje Guinness: Dit is een oud topic. Je kunt beter zelf een nieuw topic aanmaken, dan krijg je waarschijnlijk wat meer reacties

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hardlopen met hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^