het beeld van de asielhond... ik wordt hier zo kwaad van!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Sommige honden hebben echt geen geluk, dit was een hond, die steeds maar weer teruggebracht werd, op het laatst had hij als naam Bumerang gekregen. Een pittige leuke hond waar veel mee gesolt is helaas. Hij is uiteindelijk op een liefdevolle plek gekomen bij mensen die zagen wat voor een kanjer hij is, maar waar hij helaas maar een maand heeft kunnen genieten, toen is hij overleden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het beeld van de asielhond... ik wordt hier zo kwaad van!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

" Sommige honden hebben echt geen geluk, dit was een hond, die steeds maar weer teruggebracht werd, op het laatst had hij als naam Bumerang gekregen. Een pittige leuke hond waar veel mee gesolt is helaas. Hij is uiteindelijk op een liefdevolle plek gekomen bij mensen die zagen wat voor een kanjer hij is, maar waar hij helaas maar een maand heeft kunnen genieten, toen is hij overleden.

http://www.hundehilfe-polen.de/images/stories/notfaelle/2.jpg "


Wat een triest verhaal
:'(

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik snap je punt! maar aan de andere kant vind ik het juist ook wel goed dat mensen begrijpen dat het niet altijd makkelijk hoeft te zijn om een asielhond te nemen.
het is namelijk wel vaak zo dat ze een rugzakje met zich meedragen. dit hoeft helemaal niet iets blijvends te zijn. maar wanneer mensen daar niet over nadenken voordat ze een asielhond aanschaffen is die hond zo weer terug in het asiel.

ik merk dat dit de laatste tijd best veel gebeurd.. niet genoeg geld voor een pup? ga dan naar het asiel. dan komen die mensen daar, kiezen een hond uit die ze er wel leuk uit vinden zien en dan zit diezelfde hond binnen een week weer in het asiel.

honden page profiel Carla Carla 3 doggies

honden foto van Carla

Wij hebben onze Cocker ook als herplaatser En idd er is werk aan de winkel met haar en af en toe .......... weet ik het ook niet goed meer maar dan heb ik altijd hp nog ;-)
Als ik zie wat een lieverd het is en hoeveel liefde we van haar krijgen dan kan ik zo genieten van haar.
 
Niks 2e hands wel een (klein) rugzakje. Mijn vriendin vroeg pas "zou je het nu nog doen haar in huis halen" toen ze in een gevecht was verwikkeld met haar hond, en ik had verteld hoe moeilijk ik het af en toe vond als ze bijv. bananen in haar oren heeft enzo. En ja ik zou het nog doen omdat ik gewoon weet dat ik met heel veel geduld en goed kijken wat ze 'zegt' een nog grotere schat van haar kan maken dan wat ze nu al is.

Ik kwam er pas ook achter dat mensen bang zijn voor haar omdat ze soms kan grommen naar mensen, dat deed ze bij de vorige baas ook en hier in het begin ook en nu heel af en toe nog. En dat gaat me toch wel aan het hart want het is gewoon een schat van een hond.
Wat een knapperd die Taiko hopelijk is er snel een lieve baas of bazin voor dat hondje.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb geen probleem met asieldieren. Al onze poezen komen ofwel van op het straat of een opvang (soort asiel). Maar ik heb ergens een onzeker gevoel bij honden die uit een asiel komen. Je weet inderdaad niet wat het arme beestje heeft meegemaakt. Ik waag het er liever niet op. Een hond kan lelijker uitvallen dan een kat. En de gevolgen kunnen erger zijn. Maar als ze van bij een opvang komen weten de mensen en meestal meer van. Ze zijn echt met de dieren bezig, kennen hun karakter, ...

Ik kan het natuurlijk niet vergelijken. Onze poezen waren allemaal nog kleintjes. Kathy (siameesje) komt vanop het straat. Ze was toen ongeveer 4maanden oud. Ze zag zwart van de vlooien (dat zijn veel vlooien op haar wit pelske), heel haar nekje lag open van het krabben, ... Nog een week buiten en ze was dood geweest zei de DA. Suki is ter wereld gekomen in een opvang. Dus ze heeft niet meteen slechte dingen meegemaakt. Behalve dat ze de niesziekte had opgelopen. Robje hebben ze voor onze deur in een doos gedumpt. Ik vermoed omdat hij ziek was en er kosten aan waren. Je zag duidelijk op zijn pootje een deel weggeschoren vacht. Nu is hij kerngezond !

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Onze eerste hond, een herplaatser die we van de 3e eigenaar hadden overgenomen was geen succes. Het kon een lieverd zijn maar ook een duivel (ook reden van herplaatsing). Hij zat zo slecht in zijn vel dat er gevaarlijke situaties ontstonden. Wij hebben ervoor gekozen hem niet een leven aan te doen waarin hij van baas naar baas zou gaan of in een hok zou moeten wonen.

Ontdanks deze nare gebeurtenis hebben we niet de "herplaatser" in het algemeen afgeschreven. We zijn wéér voor een herplaatser gegaan. En wéér een met een rugzakje. Shira. Echter heeft er nu iemand (met veel verstand van honden) met ons meegekeken en die heeft gezien dat de combinatie klopte. Ze is de heerlijkste hond die we kunnen wensen! Nog steeds met een rugzakje (wel een stuk lichter dan een jaar geleden), maar dat wisten we van te voren. En als je daarvoor kiest moet je daar rekening mee houden. En dat is soms lastig. Maar je krijgt er zoveel voor terug ;-)

Bibi is ook een herplaatser. Maar van de categorie: Super goed opgevoed, altijd goed verzorgt, nooit iets tekort gekomen, een echte kant-en-klaar-hond, prachtig van binnen en van buiten maar met de pech dat haar eerste baasje is overleden...

De clue is dus eigenlijk dat iedereen prima voor een herplaatser kan gaan. Er is genoeg keuze en vaak weet je precies wat je in huis haalt omdat de vorige eigenaar veel kan vertellen of het asiel al veel te weten is gekomen. Maar het is wel een kwestie van goed informeren, niet over één nacht ijs gaan en er vóór willen gaan.

Nu ik dat zo opschrijf is het voor een puppy niet veel anders denk ik. Met het verschil dat je met een herplaatser een leven red, en met een puppy een herplaatser laat zitten.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

tja tweedehands?
een pup word ook eerste geboren bij de fokker.
en ten eerste lijkt mij dat de ouder hond als eerste altijd de baas is geweest over haar eigen pup.
maar goed dat buiten gelaten.

ik heb in het park veel honden wonen die van fokkers komen of van thuis gefokte nestjes.
bijna iedereen vind harley helemaal geweldig en juist door zijn rare bokkesprongen en zijn goud eerlijke karkter (en laten we wel wezen de meeste vallen ook op zijn uiterlijk en zijn snelle en hoge sprongen) raken ze geintereseerd in asiel honden en gaan ze vragen stellen.
heb nog nooit gehoord dat het een tweede hands hond is, hummm zouden ze eens moeten proberen....
ik krijg wel vaak rare blikken (lees: zielige blikken) als ze zijn hele verhaal horen waar hij vandaan komt en wat hem ovekromen is.
maar dat islogich, lijkt me zo.

en hoezo zou een asiel hond een tweedehands hond zijn?
het is een hond toch?
je kiest er voor en voor die keuze sta je de rest van zijn / haar leven in.
asiel hond, ras, kruising, kleine hond, grote hond, hond met rugzak, hond zonder rugzak, energieke hond enz. het is je maatje klaar!

honden page profiel jaeljael 3 doggies

honden foto van jael

;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

" Sorry maar ik moet dit van me afschrijven.

Steeds weer krijg ik te horen dat asielhonden "2dehands" honden zijn.

Dit zijn ze dus niet!!!!
Als een asielhond een 2dehands hond is dan is een pup dit ook, deze komen namelijk ook van een fokker die minstens de 1ste 2 maanden hun leventje bepaalt.

Volgens mij lijkt dit pas echt door te dringen bij mensen die al een asielhond of herplaatser hebben gehad.

Nog iets wat me heel erg stoort is dat men zegt: "ze zitten meestal niet voor niks in een asiel"



wordt hierbij dan vergeten dat het de baas is die de hond om de stomste redenen weg doet. Ook honden die jarenlang hondenschool hebben gevolgd komen in het asiel terecht wegens bvb overlijden van de eigenaar. Het hoeven niet allemaal honden met een rugzakje te hebben en ook een asielhond kan je naar je eigen hand opvoeden net zoals je dit bij een pup doet.

Nog een laatste punt is dat sommigen lijken te denken dat asielhonden wegwerpbaar zijn.

Je kiest zelf voor een hond, als deze een rugzakje met zich meedraagt heb je hier ook zelf voor gekozen. Als je alles hebt gedaan om hieraan te werken en het lukt dan nog niet kan ik het begrijpen.

Ik zelf kom steeds weer honden tegen die voor de zoveelste keer in het asiel belanden, neem nu Saiko

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/185063_3722822122813_937845458_n.jpg

zij heeft een prachtig karakter, niets op aan te merken. ze heeft de werklust van de border collie in haar en de energie van de stafford.
ze is geboren op 21/05/2010 dus nog helemaal niet zo oud. Voor ze het asiel binnenkwam had ze er al minstens 3 eigenaars opzitten. Sinds ze de eerste keer bij ons binnenkwam zijn dat er nog eens 2 meer. Ze werd afgestaan wegens gezondheidsproblemen van de eigenaar. Geplaatst, maar teruggebracht wegens emotionele problemen. Nogmaals geplaatst, en nu weer teruggebracht wegens financiele problemen. En dat heeft deze hond helemaal niet verdiend! Ze luistert erg goed en kan ook los. Kan bij andere honden en ook katten. Kinderen zijn ook geen probleem, Kan een paar uurtjes alleen zijn en is zindelijk. Wat wil je nog meer van een hond. Ondanks zovele baasjes is zij nog steeds trouw en aanhankelijk.

Een hond is zoveel beter als de mens, ik snap niet waarom sommige mensen ze als een vod behandelen. "


Dan is saiko geboren op de zelfde dag als mij :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" En op hondenliefhebbers was de laatste druppel voor me:

ik zou het nooit doen klinkt heel hard maar ik begin niet aan een 2e handse hond met problemen ze zitten meestal niet voor niks in een asiel "

Ja, die las ik vanmorgen ook. Kortzichtige reactie ;-)

En inderdaad, hoeveel mensen rijden er niet in een tweedehands auto.
Die hebben toch ook niet allemaal problemen en zijn niet voor niks ingeruild?
(Oké, mijn vorige auto mankeerde inderdaad het een en ander ;-))

Hoe zit het dan met partners? Stel je voor dat je gescheiden bent, je nieuwe liefde hoort dat je een tweedehands exemplaar bent en besluit toch maar te stoppen met deze prille relatie want "je bent niet voor niks gescheiden, je zal vast wel een klerewijf zijn". Lijkt me ook niet echt tof om te horen...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

"
in een asiel wordt ie beter verzorgt.

ik vind dat wel goed dat het baasje aan die hond denkt...

en de hond krijgt een goed nieuw tehuis!

helaas bij deze hond niet.. :'(
"


@judith & olly:
Een asiel is ect geen pretje voor een hond, in het asiel waar saiko zit.
2 wandelingen per dag als er genoeg vrijwilligers zijn, deze wandelingen duren dikwijls maar 10 minuten. Steeds weer zien de honden mensen voorbijkomen, ze kijken op saiko's kaartje. Er zit stafford in dus ze lopen in een grote boog om haar heen.

na de zoveelste baas wachtend in het asiel, vraag me af hoeveel baasjes er voor deze schat nog gaan komen :'( hoop dat ze de volgende keer eindelijk haar gouden mandje vind

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

@judith & olly:
Een asiel is ect geen pretje voor een hond, in het asiel waar saiko zit.
2 wandelingen per dag als er genoeg vrijwilligers zijn, deze wandelingen duren dikwijls maar 10 minuten. Steeds weer zien de honden mensen voorbijkomen, ze kijken op saiko's kaartje. Er zit stafford in dus ze lopen in een grote boog om haar heen.

na de zoveelste baas wachtend in het asiel, vraag me af hoeveel baasjes er voor deze schat nog gaan komen :'( hoop dat ze de volgende keer eindelijk haar gouden mandje vind "


ik heb nooit in een asiel gekeken.... 2 keer wandelen...
brr...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jana...dank je wel voor de uitleg, wat Rob al schreef, je werkt in een asiel, dacht echt dat je hier bedoelde, vandaar dat ik dacht huh ? ik lees altijd mee als het over asiel honden gaat, en met veel respect . ieder dier verdiend een gouden mandje, zeker een hond uit het asiel, en zelf zie ik dat niet als tweedehands :-D

maar begrijp je nu beter hoor. :-D

Anoniem (Gast)

tweedehands honden??? dit is voor het eerst dat ik dat hier vorbij zie komen hoor!??

vind het dan ook nergens op slaan, ach gos en er zitten er zoveel die door hun baas zijn afgeschreven of wanneer een baasje overlijd.......
wij hebben vroeger thuis ook een asielhond gehad en wat een scheet was dat! mn allerbeste maatje vroeger

zelf hebben we nu voor geen asielhonden gekozen, wil vanaf pup een hondje hebben en zelf opvoeden maar neemt niet weg dat ik heel veel respect heb voor mensen die er wel eentje uit een asiel halen en zal nooit uitsluiten dat dat hier nooit zal gaan gebeuren'
ik snap dan weer niet zo goed waarom mensen als ze besluiten een asielhond te willen er eentje uit een ander land halen en niet uit een asiel hier
bijv bij ons in het dorp lijkt het wel een modeverschijnsel en voelen mensen zich net moeder Theresa, heb het pas nog aan iemand gevraagd waarom uit het buitenland en niet hier in Nederland uit een asiel,het was zo leuk hem op te haln van het vliegveld, ben meteen doorgelopen zonder iets te zeggen.....was witheet

maar tweedehands????.....no way!!!!!!

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

" tweedehands honden??? dit is voor het eerst dat ik dat hier vorbij zie komen hoor!??

vind het dan ook nergens op slaan, ach gos en er zitten er zoveel die door hun baas zijn afgeschreven of wanneer een baasje overlijd.......
wij hebben vroeger thuis ook een asielhond gehad en wat een scheet was dat! mn allerbeste maatje vroeger

zelf hebben we nu voor geen asielhonden gekozen, wil vanaf pup een hondje hebben en zelf opvoeden maar neemt niet weg dat ik heel veel respect heb voor mensen die er wel eentje uit een asiel halen en zal nooit uitsluiten dat dat hier nooit zal gaan gebeuren'
ik snap dan weer niet zo goed waarom mensen als ze besluiten een asielhond te willen er eentje uit een ander land halen en niet uit een asiel hier
bijv bij ons in het dorp lijkt het wel een modeverschijnsel en voelen mensen zich net moeder Theresa, heb het pas nog aan iemand gevraagd waarom uit het buitenland en niet hier in Nederland uit een asiel,het was zo leuk hem op te haln van het vliegveld, ben meteen doorgelopen zonder iets te zeggen.....was witheet

maar tweedehands????.....no way!!!!!! "

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

bovenstaande reactie was dus van mij ;-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

"
ik snap dan weer niet zo goed waarom mensen als ze besluiten een asielhond te willen er eentje uit een ander land halen en niet uit een asiel hier

"


Ergens snap ik het en ergens ook niet. Als je kijkt naar de dodingsstations in Spanje en hoe bvb galgo's daar behandeld worden.

Als een galgo mijn ras zou zijn zou ik zeker uit spanje adopteren.
Verder kiezen mensen eigenlijk alleen op basis van een foto. Het karakter kennen ze op voorhand niet. Zou ik maar beangstigend vinden.

Maar ik heb respect voor mensen die het wel doen. Bij mij zijn asielhondjes mijn nr 1 :-)

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" ik snap dan weer niet zo goed waarom mensen als ze besluiten een asielhond te willen er eentje uit een ander land halen en niet uit een asiel hier

maar tweedehands????.....no way!!!!!! "

 ben het er mee eens.
ook al heb ik dus een hond uit spanje  ik dacht en denk er nog steeds zo over.
(humm ja hoe bedoel je een mens is complex?)
die van mij kwam dan wel uit spanje maar zat in een nederlands asiel. heb dan ook wel gewoon uit een nederlands asiel gehaald.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het lijkt me heel moeilijk om een hond te kiezen aan de hand van een foto. Poes Puk heeft mijn vriend ook gezien op foto, maar we zijn wel naar het asiel hier in Lelystad gegaan, waar ze gelijk bij ons kwam slijmen :-)

Mellow komt van Malta, maar zat gewoon in een NL asiel. Eigenlijk kozen we Mellow, we kozen geen buitenlandse hond, al komt ze toevallig wel uit het buitenland.
We hebben gewoon kennis gemaakt met haar (en haar broertje) en zodoende besloten we haar te adopteren.

En toch, als je de beelden ziet van hoe het met Galgo's gaat in Spanje, je hart breekt als je dat ziet, echt zó triest.
Las ook een heel mooi verhaal (triest, maar de redding was zó mooi!), ik zat op mijn werk gewoon te huilen om de hele situatie.

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Mijn interesseert het helemaal niets als mensen een asielhond een tweedehands hond noemen.
Wat maakt het uit? Hij is toch ook van iemand anders geweest, alsof 'tweedehands' iets negatiefs is ofzo?
Jij hangt schijnbaar een negatieve lading aan dat woord, vind jij tweedehands spullen minderwaardig? Daar lijkt het nml wel op.
Nou weet je, ik zie dit dus anders. Tweedehands spullen krijgen vaak kans op een tweede leven bij een nieuwe eigenaar die daar vaak nog heel trots, heel zuinig en heel bij mee kan zijn.
En zo is dat ook met een tweedehands hond, daar kan iemand heel trots, gelukkig, zuinig en blij mee zijn.

Wij hebben een tweedehandsje, en een derdehandsje, en trots dat we zijn op onze lieverds!

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

alhoewel, misschien klopt het toch.....ik heb namelijk een 2de hands vriend, en niets dan gezeik..........O-):-D

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik word er ook kwaad van als mensen zeggen dat er altijd iets mis is met een asielhond!! ;-)

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

Ik had hem ook al geplaatst bij leuke hondenverhalen, maar ik vind hem hier minstens zo op zijn plek: een ontroerend verhaaltje over een asielhond, vanuit de ogen van de hond ;-) erg schattig vind ik.

I rescued a human today.
Her eyes met mine as she walked down the corridor peering apprehensively into the kennels. I felt her need instantly and knew I had to help her. I wagged my tail, not too exuberantly, so she wouldn't be afraid.

As she stopped at my kennel I blocked her view from a little accident I had in the back of my cage. I didn't want her to know that I hadn't been walked today. Sometimes the shelter keepers get too busy and I didn't want her to think poorly of them.

As she read my kennel card I hoped that she wouldn't feel sad about my past. I only have the future to look forward to and want to make a difference in someone's life. She got down on her knees and made little kissy sounds at me. I shoved my shoulder and side of my head up against the bars to comfort her.

Gentle fingertips caressed my neck; she was desperate for companionship. A tear fell down her cheek and I raised my paw to assure her that all would be well.

Soon my kennel door opened and her smile was so bright that I instantly jumped into her arms. I would promise to keep her safe. I would promise to always be by her side. I would promise to do everything I could to see that radiant smile and sparkle in her eyes. I was so fortunate that she came down my corridor. So many more are out there who haven't walked the corridors. So many more to be saved. At least I could save one.

I rescued a human today.

honden page profiel Rob & SemRob & Sem 3 doggies

honden foto van Rob & Sem

" Ik had hem ook al geplaatst bij leuke hondenverhalen, maar ik vind hem hier minstens zo op zijn plek: een ontroerend verhaaltje over een asielhond, vanuit de ogen van de hond ;-) erg schattig vind ik.

I rescued a human today.
Her eyes met mine as she walked down the corridor peering apprehensively into the kennels. I felt her need instantly and knew I had to help her. I wagged my tail, not too exuberantly, so she wouldn't be afraid.

As she stopped at my kennel I blocked her view from a little accident I had in the back of my cage. I didn't want her to know that I hadn't been walked today. Sometimes the shelter keepers get too busy and I didn't want her to think poorly of them.

As she read my kennel card I hoped that she wouldn't feel sad about my past. I only have the future to look forward to and want to make a difference in someone's life. She got down on her knees and made little kissy sounds at me. I shoved my shoulder and side of my head up against the bars to comfort her.

Gentle fingertips caressed my neck; she was desperate for companionship. A tear fell down her cheek and I raised my paw to assure her that all would be well.

Soon my kennel door opened and her smile was so bright that I instantly jumped into her arms. I would promise to keep her safe. I would promise to always be by her side. I would promise to do everything I could to see that radiant smile and sparkle in her eyes. I was so fortunate that she came down my corridor. So many more are out there who haven't walked the corridors. So many more to be saved. At least I could save one.

I rescued a human today. "

Da's nie schattig, da's geweldig mooi en hartverwarmend.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

beetje offtopic maar nu het er toch bijgehaald is, mij maakt het niet uit waar het asiel staat waar je je hond vandaan hebt, en de hond ook niet volgens mij. Liefde voor honden, en helaas ook hondenleed is grenzeloos.

 Onze hond komt uit een pools asiel, wij wonen zelf in Duitsland, het asiel staat ongeveer 500 km hiervandaan, als we een hond uit hetzelfde land gekozen hadden maar dan 500 km zuidelijker, zou het dan wel ok geweest zijn?

En ja sommige mensen kunnen aan een foto zien of ze dit een leuke hond vinden of niet, dat zijn de mensen die blanco voor een hond gaan en er rekening mee houden dat een hond elk gedrag kan vertonen, misschien blaft hij veel, of trekt aan de lijn,  misschien valt hij uit, sloopt, misschien kan hij niet alleen zijn, misschien houdt hij niet van knuffelen of is hij niet zindelijk, deze mensen kan dat niet schelen, ze gaan gewoon voor de volle honderd procent voor hond die ze uitgekozen hebben, no matter what.

honden page profiel ZoeZoe 3 doggies

ik ben een verhaal aan het schrijven over een poesje die in het asiel komt en nare dingen gebeuren. ik vind het echt vreselijk wat er gebeurt met de dieren. 
ik was een keer in het asiel en vroeg hoelang ze hier kunnen blijven. de meneer zei dan ze hier 3 weken blijven en dan .........  vreselijk.. :'(

groetjes

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Het is zelden zo dat de hond de baasjes niet waard is... omgekeerd wel.

honden page profiel Rob & SemRob & Sem 3 doggies

honden foto van Rob & Sem

Hoi,Ik zie hier ook wel eens een kat of poes voorbijkomen in het forum, dus ik kan het niet laten. 
Mijn hond komt van een hondenopvang, die de dieren uit o.a. Spanje, Griekenland en Kroatië opvangt.

Brutus mijn lieve kater was een straatkat, maar had het redelijk goed. Hij was namelijk geboren op het terrein van de GGZ kliniek en verbleef samen met zes andere katten rond "De Zoom" een psychiatrische afdeling aldaar. Toen ik daar was opgenomen gaven we de katten regelmatig te eten en 's avonds zat ik vaak buiten in mijn eentje een sigaretje te roken en dan kwam Brutus steeds voorzichtig naar me toe. Vreemd, want Brutus en de rest waren vreselijk schuw voor mensen. 
Ik was op den duur de enige die Brutus kon aaien en zelfs kon optillen. Na een half jaar opgenomen te  zijn geweest was Brutus eigenlijk mijn kat en bij mijn ontslag heb ik hem meegenomen. Hij doet het fantastisch in huis en gaat vaak naar buiten. Hij is nu al bijna twee jaar bij mij.

Dus een straatkat en een opvang/asiel zijn gewoon fantastische dieren. Mochten ze verkeerde gedragingen hebben, dan is het aan het baasje om dat er met liefde uit te halen.

honden page profiel simba en perrasimba en perra 3 doggies

honden foto van simba en perra

mijn honden komen alletwee uit het asiel en ik kan je zeggen het zijn schatten, niets tweedehands hoor .
Mijn dochter heeft een engelse cocker uit het asiel gehaald enkele maanden geleden. Hij stond bekend als moeilijke hond. In het begin ging het moeilijk maar nu enkele maanden later is het een lieverd hoor ... Eenmaal je elkaar kent weet je toch wel allebei hoe alles werkt . Meestal ligt het toch wel aan de eigenaar en de opvoeding. Maar stel jezelf eens in de plaats van de hond, hoe zou jij reageren ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het beeld van de asielhond... ik wordt hier zo kwaad van!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: tuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^