Help, mijn nieuwe hondje jaagt op katten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

Hoi!Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik zit op dit moment even met mijn handen in het haar. 
Sinds 3 maanden heb ik een boston terrier/ Franse bulldog. Het is een teefje van net 1 jaar. 
Vanaf het begin vond ze mijn 2 katten al erg interessant... En zodra de katten bewegen wilt ze er achterna en ze is probeert ze ook echt te bijten. Wel op een speelse manier naar mijn idee maar echt veels te wild! Met als gevolg dat mijn katten bijna niet meer thuis zijn! En als ze er zijn komen ze eten en slapen ze ergens op een hoog plekje... 

Ik vind dit echt heel erg jammer want mijn katten zijn echt mijn alles! Ik mis ze echt heel erg en voel me schuldig....
Vanaf het begin heb ik gezegt dat ik de hond en de katten wel een kans wil geven, Maargoed dit is nu wel al 3 maanden geleden. Het lijkt wel of het steeds erger word en de hond steeds wilder! 
Soms zijn er momenten en dan denk ik ach het komt wel goed.... Maar er zijn meer momenten dat ik het ff niet meer zie zitten... Ik vind het ook zielig voor de hond... Ik ben soms echt niet blij met haar en dit voelt ze misschien wel aan.

Ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen! Misschien wat tips hebben of iemand die dit herkent? Maar het uiteindelijk toch goed gekomen is :-) 

Groetjes Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn nieuwe hondje jaagt op katten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

tja ik zou een bench in de kamer zetten voor je katten,en ze daar iedere dag ff 0 min in laten liggen zodat je de hond kan leren om de katten met rust te laten

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

wat luna zegt zou ik dus echt niet doen. de katten waren er eerder dus die horen niet in de bench. je zou de hond in de bench kunnen doen zodat de katten zich wat veiliger voelen. ook de hond aan de riem houden is een mogelijkheid. alles wat hem maar weerhoud om achter de katten aam te gaan. belonen als hij rustig blijft liggen, ook als hij in de bench rustig blijft liggen.

srry telefoon kan blijkbaar geen leestekens meer.....

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

tjee , bij mij ging het net zo , ik had 2 siamezen toen Roxy kwam , maar ik weet niet meer hoe het opgelost is ;-) maar uiteindelijk lagen ze samen in de mand , 3 honden en 2 katten :-D

Kim (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!De hond in de Bench gaat niet lukken... Dit heb ik vanaf dag 1 gedaan en ze word echt zo wild in de Bench. Ik denk dat ze daar een nare ervaring mee heeft gehad..

Marijke.. Heeft dit lang geduurd bij jullie?
Van zulke verhalen word ik nou blij :-)

Kim (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!De hond in de Bench gaat niet lukken... Dit heb ik vanaf dag 1 gedaan en ze word echt zo wild in de Bench. Ik denk dat ze daar een nare ervaring mee heeft gehad..

Marijke.. Heeft dit lang geduurd bij jullie?
Van zulke verhalen word ik nou blij :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dan hou je haar aangelijnd in huis. Hekjes in deuropeningen en routes voor de katten maken waardoor ze zonder op de grond te komen de kamer/ huis door kunnen. En gaan trainen met je hond, belonen voor geen aandacht voor de kat.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Absoluut voorkomen dat je hond achter de katten aan kan jagen! Dit lost zich niet vanzelf op en wordt vaak alleen maar erger. Je zult ze hier inderdaad een handje bij moeten helpen.
Je kan de katten en hond tijdelijk gescheiden houden in huis zodat ze wennen aan elkaars geur.
Alhoewel ze altijd zeggen dat de nieuwkomen in de bench moet, zou je toch kunnen proberen de katten in een bench te doen en de hond erbij te laten. Ze zullen op de een of andere manier aan elkaar moeten wennen. Het blazen, grommen, blaffen enzovoorts zal uiteindelijk verdwijnen, dat kunnen ze geen dagen volhouden.
Ooit zullen de katten dan minder interessant worden. (Je kan ze ook ondersprayen met een rustgevend luchtje voor de honden las ik laatst :-)).
Maar het komt niet altijd vanzelf goed helaas. Leven als kat en hond is niet voor niks een bekende uitdrukking.
Ik heb mijn kat uit het asiel en hem geselecteerd op zijn voorkeur voor honden. Dit gaat dan ook prima met Zoë, vanaf dag 1. Omdat hij niet wegrent voor haar, maar naar haar toeloopt en kopjes gaat geven. Zoë vond het eerst vreemd, maar is nu dolblij mijn kater te zien.
Het vergt geduld en erg veel tijd. Je zult ze hierin goed moeten begeleiden. Maar geef je hond niet meer de kans achter ze aan te rennen. En geef je katten altijd de mogelijkheid een veillig, hoger plekje op te zoeken, op veilige afstand van de hond. Dan moet de hond maar een poosje vol opwinding de katten van de kast kijken.
Bedenk dat het voor die katten vreselijk is een indringer te hebben die ze van hun territorium wel verjagen.
Succes ermee!
Succes!

honden page profiel KK

honden foto van K

max jaagt ook op mijn kat, en die woont nu op de bovenverdieping.we hebben boven een voorziening gemaakt zodat hij toch naar buiten kan, en hij slaapt bij mijn dochter.
zo is de kat toch gelukkig, en kan max toch blijven.
maar lastig is het wel.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

volgens mijn man hebben we haar konsekwent aangepakt ,als we haar boos naar haar mand sturen komt ze er dus ook echt niet uit , dus elke keer dat ze naar een van de katten wilde moest ze naar de mand ,
volgens mij heeft het plm een half jaar geduurt, overigens heeft ze ook een paar keer een flinke pets van de katten gehad , dat hielp ook , ze heeft nu ontzag voor katten.

Kim (Gast)

Allemaal erg bedankt voor jullie reacties! Ik ga er zeker aan werken.Heb al een hekje tussen de deurpost en er zijn hoge plekjes genoeg :-) misschien zijn ze ook wat vaker weg omdat het zomer is... Ik houdt de moed erin!
Ik zal jullie over een paar maanden laten weten hoe het is :-)

Groetjes Kim

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" max jaagt ook op mijn kat, en die woont nu op de bovenverdieping.we hebben boven een voorziening gemaakt zodat hij toch naar buiten kan, en hij slaapt bij mijn dochter.
zo is de kat toch gelukkig, en kan max toch blijven.
maar lastig is het wel. "
Als de kat zich veilig zou voelen(zeer belangrijke voorwaarde voor geluk) zou ie niet alleen boven komen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Mijn ervaring is dat hoe meer je de hond afleidt en dus hoe meer deze dus de katten met rust laat, hoe sneller de katten wat meer vertrouwen krijgen en dan ook meer aanwezig zullen zijn.
Ook zullen de katten als ze wat meer vertrouwen hebben minder rennen en zich rustiger gedragen. En dan is het voor je hond ook al een stuk minder interessant.
Ik sluit me dan ook aan bij bovenstaande meningen om actief met je hond aan de slag te gaan en dat je er niet vanuit moet gaan dat het 'vanzelf' beter wordt. Heel veel succes met vinden wat goed gaat werken :-)
(Bij ons heeft het ook een tijdje geduurt en zelfs nu nog gaat Mikey er wel eens vol achter aan. Maar ze kunnen ook lief samen op bed slapen. Beetje een haat-liefde verhouding ;-) )

Gr. Alexandra

Kim (Gast)

HoiHoi
Nou hier even een update! Het gaat echt steeds beter met Luna ( de hond ) en mijn 2 katten. Ik denk dat het ook groot eens deels door het weer kwam. Met de warme dagen waren mijn katten veel weg maar nu het koude begint te worden zitten ze steeds meer binnen. En 9 van 10 keer laat Luna ze gewoon met rust! Ja zo af en toe is het nog erg interessant maar dat blijf je altijd wel houden denk ik.

De katten gaan gezellig mee met het uitlaten en ze hebben zelf al 1 x samen geslapen haha dol blij was ik natuurlijk.
Ik voelde me een lange tijd schuldig tegenover de katten maar nu niet meer :-) ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen!

En ik moet ook wel zeggen dat ik Luna nu pas 4 maanden heb en het voor haar ook allemaal nieuw was. Het heeft echt een dikke 2....3 maanden geduurd voordat ze een beetje los kwam. Pas nu begint ze uit zichzelf te spelen met een touw of balletje. Dit deed ze voorheen echt niet! Ook in het bos loopt ze lekker rond terwijl ze de eerste paar maanden langzaam achter me aan sjokte.

Dus Luna is nu meer gewent :-) en de katten gelukkig ook :-)
Eind goed al goed! Dus voor de mensen die het nu even niet zien zitten met hun hond en kat: geef het echt de tijd!
Ik dacht ook ik geef het een maand de tijd maar dat was dus echt niet genoeg.

Nog,aals bedankt voor jullie berichtjes!

Groetjes Kim, Luna , Mickey & Minnie

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Super leuk bericht! Fijn dat het zo goed gaat ;-)
Gr. Alexandra

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

gefelicieerd ik heb het hier ook ik heb 2 katten luna en micky
luna is 10 en die geeft mike een knal en weg is mike
maar micky is een ander verhaal die is 7 maanden en vindt mike even leuk als mike hem dus ja dat ging iedere keer als een soort huis houden van jan steen

nu heeft mike een bench en is er eindelijk aangewend dat als ik het zat ben dat hij er in gaat en verder mogen ze lekker dollen mijn pubertjes;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn nieuwe hondje jaagt op katten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nederlandse fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^