Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

Hallo Allemaal, Ben nieuw hier omdat ik mijn verhaal kwijt wil en wil weten of iemand dit herken of tips heeft.
We hebben een hond, Danko, 9 sept wordt hij 8 jaar. Het is een kruising boarder/herder. Een eigenwijs mannetje met veel energie. In 2011 waren we bij de DA voor onderzoek hij was telken aan de diaree. er is een ontlasting test gedaan en bloedonderzoek, niets aan de hand. Wel werd hij telkens iets lichter, hij was ooit 28 kg. Begin dit jaar, weer verder afgevallen, telkens diaree, weer onderzoeken. Uitslag: er is niets met zijn lever, gal, nieren, etc. Opname na voedsel is goed, wel verhoogde eiwituitscheiding in zijn urine. dus conclusie van DA, het zit in zijn darmen. maar wat? dan moet hij onder narcose en open, maar adviseerde ze niet te doen. is toch hele ingreep. Het kan K zijn maar ook aangeboren verteringsafwijking. maar dan had ie er toch al langer last van moeten hebben.
Overgestapt op seniorenvoer, dit hielp. Geen diaree meer. maar blijft afvallen, zitten nu op royal canin sensitive dog. Dus speciaal voor honden met darm problemen. ging in begin goed, nu is hij weer telkens aan de diaree. en blijft nog steeds afvallen. in mei was hij 24.2 en nu, schrik niet, 20.8.
Het doet pijn aan mijn hart als ik mijn hond zie, vel over been. doet denken aan de reklame over dierenmishandeling. maar hij is nog zo vrolijk en enthiousiast. Nu weet ik dat het een doorbijter is, dus hij zal pas wat laten merken als het niet meer te houden is. maar, mijn ideeen zijn op. vers voer hebben we ook geprobeerd, maar werkte ook niet. wel merken we de laatste tijd dat hij af en toe een misstap maakt en snel moe is.
kan wel weer naar de DA (heb wel telkens tel.contact onderhouden over verloop van gewicht), maar wat moet ik daar nog doen. weer onderzoeken, hebben alles al onderzocht en een operatie zie ik echt niet zitten. daar komt ie denk niet uit!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou naar een specialist gaan (verwijzing aan je dierenarts vragen) om het goed uit te laten zoeken. En dan zullen er waarschijnlijk toch darmbiopten genomen moeten worden. Vaak kan dit met een endoscoop maar met narcose.En er is kans slecht nieuws.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik sluit me aan bij Wendy, dit is geen doen voor jou en Danko. Het is eerlijk voor jullie beiden om uit te laten zoeken (zonder te veel risico's uiteraard) wat er nu aan de hand is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik geef ook nog even een een extra steuntje voor je, de dierenarts beschrijft dat het K {kanker} kan zijn, ga naar een specialist en laat het goed uitzoeken, zoveel afvallen, kan niet, en dat de dierenarts niets vind zegt niets, doen zou ik zeggen, ga naar een specialistisch ziekenhuis, misschien Utrecht voor jou ?

ik weet zeker dat je een verwijzing krijgt van je dierenarts, daar moet je wel om vragen, anders kan je waarschijnlijk niet zo terecht.

heel veel beterschap.

honden page profiel KK

honden foto van K

is hij ook getest op giardia?

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

O bah wat een naar verhaal.
Ik snap dat je het ook niet meer weet.
Ik sluit me bij bovenstaande aan,vraag een doorverwijzing naar een specialist.
Heel veel sterkte
Hoop dat het allemaal goed komt

honden page profiel IngridIngrid

bedankt voor jullie medeleven en meedenken.
Op Giardia is hij ook getest.
Eigenlijk is hij al op alles getest.
Ben er eigenlijk niet zo voor om zware onderzoeken te doen, hij is al zo vreselijk verzwakt.
De dierenarts heeft het afgeraden om een bioptie te doen, het is een zware ingreep en de kans dat er iets uitkomt wat te verhelpen is is klein. In principe is alles onderzocht, alleen nog niet van binnen. Ik wil ook geen stress bij hem veroorzaken.
Moeilijk, loop al zo lang te tobben en te proberen. Vandaar dat ik hier terecht kwam, misschien iemand die de problemen herkent of raad weet.
Bedankt nogmaals voor jullie medeleven.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Maar met alle respect, als hij zo door gaat dan denk ik niet dat het nog lang gaat duren, zeker niet als hij blijft vermageren. Je weet niet wat er mis is, of hij pijn heeft, enzovoorts. Ikzelf zou sowieso een second opinion vragen, zodat je bij een specialist terecht komt, dan kan je daar bespreken of onderzoeken inderdaad te belastend zijn of niet.

honden page profiel HelenHelen

honden foto van Helen

Onze Noa die had eigenlijk dezelfde symptomen als jouw Danko..
Bleef ook vermageren, testen hier en daar,kwam niks uit.Pilletje voor dit..werkte allemaal maar tijdelijk..
Uiteindelijk kreeg ze plotseling een maagtorsie omdat ze dus niks meer binnen kreeg aan voeding bleek later.
De da vroeg of hij alsjebliet autopsie op haar mocht uitvoeren, wij waren natuurlijk kapot van verdriet maar ook erg benieuwd wat er nou aan de hand was met onze tut.
Bleek dat er al een heel groot gedeelte van haar dikke darm was afgestorven :'(
Hoe t kwam? Geen idee
maar ze kon dus helemaal geen voeding meer opnemen, rijst met kip had ze die bewuste dag gegeten en 4u later terwijl ze op dr plaats lag kreeg ze een torsie, omdat de maag natuurlijk helemaal niets meer gewend was.

Ik hoop echt dat ht bij Danko wat anders is, maar t lijkt wel erg op ons verhaal.
Noa was een duitse herder.

En ik zou Danko toch laten opereren..want dit gaat niet heel lang meer goed.
Ben erg benieuwd en ga voor jullie duimen

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Kunnen ze geen scan maken?

Als er echt geen andere optie meer is zou ik ook gaan voor opereren, je moet nu natuurlijk wel gaan oppassen dat hij daar nu niet te zwak voor gaat worden.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Tegenwoordig is de Medische wereld gelukkig goed ontwikkeld.Er zijn diverse scans die ze kunnen maken van honden zonder een hond open te snijden.
Ik weet zo niet bij welke dierenartsen je hiervoor terecht kan, maar ik denk dat je DA je wel op weg kan helpen met de wat meer geavanseerde technieken om honden te scannen.
Dat moet je gaan denken aan een PET-scan...en andere soorten scans.
Je hond krijgt dan alleen een roesje..en word helemaal nagescand.

Je hond hoeft niet opengesneden te worden, maar toch kan de meer geavanseerde DA je beter adviseren.
Ik hoop dat snel het probleem gevonden word.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

Adviseer je zeker, net als de rest, om naar Utrecht te gaan of ergens anders waar specialisten zitten om second opinie te laten doen.

Mijn DA gaf een diagnose,die niet klopte uiteindelijk. Voelde al niet goed, dus naar een andere praktijk gegaan voor second opinie. Wat daarna is gebeurd, bespaar ik.

Heel veel sterkte en hoop dat jouw lieverd snel ergens anders beter kan worden gemaakt.

honden page profiel HelenHelen

honden foto van Helen

Hoe gaat het met Danko? Wat heb je nu besloten? Second opinion??

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Hoi,

Ik herken dit bij onze hond Dyma. Ook verschillende bloedonderzoeken etc. gedaan, kwam niks uit. Uiteindelijk toch maar weer voor een uitgebreid bloedonderzoek gedaan met een specifiek buisje voor de schildklier.
Bij ons is gebleken dat het wel de schildklier was, ookal was dit in eerdere onderzoeken niet te zien.

Veel succes en sterkte

honden page profiel IngridIngrid

@ Helen. Momenteel wordt zijn ontlasting weer iets harder. Hebben een fermonenband voor hem gehaald, hierdoor is hij rustiger. Niet zo zenuwachtig als wij weg gaan. Misschien dat dat ook scheelt voor zijn vertering. Verbruikt hij minder energie. Hebben besloten om een afspraak te maken met dierenarts en te overleggen wat we kunnen doen om het voor hem zo aangenaam mogelijk te maken. Hij is vrolijk en "niet ziek" is zijn gedrag. Lopen al zo lang onderzoek hier, onderzoek daar....willen dat niet meer. Is voor hem erg onrustig. Willen het hem niet aandoen om nog meer onderzoeken te laten doen....maar het hem zo makelijk en plezierig mogelijk maken. Echt bedankt voor je verhaal en je interesse. Doet ons goed.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

hoi ingrid, Watze hierboven schrijven van een scan laten maken zou ik dus wel doen ,jullie gaan met de hond mee dus daar heeft je hond geen last van en je hond is nog jong .je hond omdat het een kruising is kan wel 15 jaar worden,en als het toch kan om iets ergs te voorkomen doe je dat toch lijkt me.
Waarom nou ineens zeggen ik en wij doen er niks meer aan, oke this jullie eigen keus,maar hier nog 1 tip dan geef haar vlees inplaats van brok ,De VETTE soort vlees weet zo niet welke dat is ,maar er zijn vast mensen op hp die dat wel weten,je hond kan met gemak nog 7 jaartjes mee als je wilt.

honden page profiel IngridIngrid

Vlees hebben we ook al geprobeerd, maar helaas...diaree en vreselijke stinkwinden. Je hoorde zijn darmen te keer gaan. Geloof ons, hebben alles laten onderzoeken, al 2 - 3 keer. Wil niet overkomen als iemand die snel de brui eraan geeft en snel op geef. Hebben al zoveel met danko meegemaakt. En het is niet "opeens" dat we er "niets meer aan willen doen". Dat komt heel crue op mij over, probeer zo goed mogelijk voor mijn hondje te zorgen.
Kost ons heel veel geld, hebben geen verzekering. Wilde ze niet aangaan omdat hij met 11 mnd last van hd kreeg en we onder behandeling waren. Geef niet, wil best betalen. Maar waar ligt de grens en wat zijn de vooruitzichten.............
Schildklier was bij hem ook goed. We willen verleggen met de da en opties bekijken. Maar een punktie (dus onder narcose en opensnijden) gaan we echt niet doen. Maar al ze denken iets met de scan te zien, doen we dat vast wel. Hou jullie op de hoogte.

honden page profiel TrudyTrudy

" Hallo Allemaal, Ben nieuw hier omdat ik mijn verhaal kwijt wil en wil weten of iemand dit herken of tips heeft.
We hebben een hond, Danko, 9 sept wordt hij 8 jaar. Het is een kruising boarder/herder. Een eigenwijs mannetje met veel energie. In 2011 waren we bij de DA voor onderzoek hij was telken aan de diaree. er is een ontlasting test gedaan en bloedonderzoek, niets aan de hand. Wel werd hij telkens iets lichter, hij was ooit 28 kg. Begin dit jaar, weer verder afgevallen, telkens diaree, weer onderzoeken. Uitslag: er is niets met zijn lever, gal, nieren, etc. Opname na voedsel is goed, wel verhoogde eiwituitscheiding in zijn urine. dus conclusie van DA, het zit in zijn darmen. maar wat? dan moet hij onder narcose en open, maar adviseerde ze niet te doen. is toch hele ingreep. Het kan K zijn maar ook aangeboren verteringsafwijking. maar dan had ie er toch al langer last van moeten hebben.
Overgestapt op seniorenvoer, dit hielp. Geen diaree meer. maar blijft afvallen, zitten nu op royal canin sensitive dog. Dus speciaal voor honden met darm problemen. ging in begin goed, nu is hij weer telkens aan de diaree. en blijft nog steeds afvallen. in mei was hij 24.2 en nu, schrik niet, 20.8.
Het doet pijn aan mijn hart als ik mijn hond zie, vel over been. doet denken aan de reklame over dierenmishandeling. maar hij is nog zo vrolijk en enthiousiast. Nu weet ik dat het een doorbijter is, dus hij zal pas wat laten merken als het niet meer te houden is. maar, mijn ideeen zijn op. vers voer hebben we ook geprobeerd, maar werkte ook niet. wel merken we de laatste tijd dat hij af en toe een misstap maakt en snel moe is.
kan wel weer naar de DA (heb wel telkens tel.contact onderhouden over verloop van gewicht), maar wat moet ik daar nog doen. weer onderzoeken, hebben alles al onderzocht en een operatie zie ik echt niet zitten. daar komt ie denk niet uit!!! "

honden page profiel TrudyTrudy

Hoi Ingrid,
Eet de hond wel goed? Zijn ook zijn TLI waardes getest? Mijn hond at als een wolf maar was steeds aan de diarree en bleef maar afvallen. Hij bleek dus EPI te hebben. Dan werkt de alvleesklier niet goed meer en wordt het eten nauwelijks verteerd en vooral de vetten worden niet opgenomen.

honden page profiel IngridIngrid

Hi trudy, ja de opname van voedinsstoffen is idd gecontroleerd. Zo'n test dat ze eerst nuchter bloed prikken en daarna 2 uur na gegeten te hebben weer. Waren wel wat afwijkingen, maar niet iets wat het afvallen kon verklaren. Daarop zijn zijn nieren, lever, alvleesklier, gal,etc ook getest. Was ook niets afwijkens te vinden. Het komt uit zijn darmen. Aangeborgen spijsverteringsprobleem kan het niet zijn want de 1e 6 jaar was er niets met hem aan de hand. We hebben hem altijd "slank", ca 28 kg gehouden. Was in topconditie. Hij eet prima, af en toe moet je hem ertoe praten, maar eet goed. Zal een notie maken van "epi", dit soort dingen wil ik dan meenemen als we naar de da gaan. Bedankt voor je reaktie

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Klinkt me bekend in de oren :'(

Romi was met 5,4 kg slank gebouwd en had een mooi figuurtje.
Ineens ging ze overgeven, ze heeft contstant honger, ze krijgt 2x zoveel eten per dag dan haar dagelijkse aanbevolen portie en nog eet ze alsof ze in dagen niet gegeten heeft. Om de zoveel dagen heeft ze spuitende diarree (met heel veel krampen). Ze heeft bij nu al enkele keren op het randje van de dood gestaan. Verder heeft ze bijna geen energie meer en is dikwijls zeer rlusteloos.
Romi heeft zowel goede als slechte dagen.
Dit is ongeveer een half jaar geleden begonnen (toen was ze 2 jaar). Ze is op korte tijd zeer veel afgevallen. ze woog nog maar 4,3 kg.

Nu nog steeds weegt ze 4,3 kg, ze krijgt enorm veel eten voor haar gewicht, geeft niet meer over maar de diarree komt steeds weer terug.

Romi heeft nu al 3 bloedonderzoeken gehad (1x verhoogde leverwaarden, de andere normaal)
Verder heeft ze 1 serumtest gehad (wacht nog op de resultaten)
en na vele lichamelijke onderzoeken en stoelgangsonderzoeken en enkel de klachten behandeld te hebben, hebben ze een echo bij haar gedaan.
hierop waren enkel de lymfeknopen van de darm vergroot door de diarree.

Nadien ben ik voor een 2de opinie gegaan, maar de DA leek maar niet naar me te luisteren dus nog een 3de dierenarts geraadpleegd.

Hij vermoed dat het bij romi pancreasinsufficiëntie is.

Dus als ik de uitslag van romi's allergietest terug heb wordt haar pancreas gecontroleerd.

De pancreas wordt niet bij een standaard bloedonderzoek getest, dus ik hoop dat dit bij jou al gebeurd is.
Een echo is zeker aan te raden als 1ste onderzoek :-)

Bij Romi werd er bij 2 Dierenartsen meteen gezegt opensnijden en een biopsie nemen, dit zal mijn laatste optie zijn!

Ik hoop dat ze snel achterhalen wat er aan de hand is, ik wens niemand dit toe.


P.S. iets wat ik je sterk kan aanraden:
http://www.medpets.be/groene+os+darmclear/
Iemand van het forum heeft me dit aangeraden voor romi haar darmen en heb de 500 gram besteld.
Het is een product dat de darmen van je honden reinigt en hersteld. Dit heeft Romi al ontzettend vooruit geholpen, nog steeds krijg ik er geen gewicht bij maar de diarree blijft over en ze heeft ook geen krampen meer. Wilt niet zeggen dat de oorzaak volledig wordt weggenomen maar kan alleszins geen kwaad

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

oeps link nog een keer proberen
http://www.medpets.be/groene+os+darmclear/

honden page profiel HelenHelen

honden foto van Helen

Hai ingrid, gelukkig lijkt het iets beter te gaan en vertoont danko geen ziek gedrag. Je moet doen waar je zelf achter staat. Ik hoop echt dat ie helemaal opknapt! Succes

honden page profiel IngridIngrid

We zijn vrijdag weer naar DA geweest.
Schrok me rot, hij weegt nog maar 19,6kg.
Scan is geen optie, zien ze niet genoeg mee.
Ze stelde een bioptie voor maar begon ook direct over de risico's omdat hij zo mager is. en het herstel daarna wat een moeilijke weg is met ook de nodige risico's. Hebben haar gezegd dat we dat niet willen doen. Wat heeft hij eraan als hij opengemaakt wordt en zo moeilijk moet herstellen.
Vraag is of hij ervan hersteld. En dan, is het K de diagnosie dan kunnen ze waarschinnlijk niets en dan krijgt hij op een bepaald moment een spuitje. Is het iets anders (???) dan gaan ze kijken met medicijnen.
Dus tussen de 500 en 800 euro kwijt aan een riskante diagonise operatie. En dan heb je zekerheid over K.
Om toch iets te doen hebben we nu een proefkuur omdat ze denkt aan IBD. Dus een week prednison en gerichte antibiotica. En daarna bespreken hoe hij erop gereageerd heeft. Nu was het van het weekeind geen vla maar meer advocaat wat eruit kwam van achteren. Hopen dat dat beter wordt. Zo erg is het de laatste tijd nog niet geweest. Dus ja, ik twijfel of dit gaat helpen. Nu was hij de laatste tijd iedere keer al wisselend. Bv s ochtend als vla en smiddags weer dik........dus ja, geen touw aan vasst te knopen.
Maar gelukkig is hij nog steeds blij en vrolijk en vertoont geen pijn te hebben.
En dat houd ons op de been.

honden page profiel KK

honden foto van K

is het mogelijk dat hij bepaalde plantjes eet in jullie tuin of zo?ik vind het zo raar dat  de ontlasting steeds verschilt.
je zou denken als hij echt iets mankeert dat het constant hetzelfde moest zijn.

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

Hallo Ingrid,

Ik heb reeds 25 jaar ervaring met klassieke homeopathie voor dieren..
Deze mensen kijken vanuit een geheel andere hoek naar verstoringen dan de reguliere geneeskunde..

Het is heel goed mogelijk dat een klassiek veterinair homeopaat jouw hond kan helpen..
Wil je meer lezen over homeopathie..?  Kijk even op mijn pagina..

Wil je een betrouwbaar adres laat het mij dan weten want er is erg veel gefröbel op dit gebied..

Ik hoop dat je er wat aan hebt..
Groet, Ilja

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

jeetje wat erg dat je niet kunt vinden wat het is :'( . zou toch aan een kvv kunnen denken speciaal voor gevoelige honden?of ook al verschillende getest?sterkte in ieder geval en hoop dat er snel een oplossing komt!!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

mss toch maar eens darmclear proberen? (de link die ik voordien deelde)

Romi had voor ik dit gaf wisselend spuitende diarree en vaste stoelgang

met darmclear is haar stoelgang steeds vast en ze heeft geen krampen meer. het is een probiotica (homeopathie) en kan je hond op gewicht helpen komen (meer voedingsstoffen worden vastgehouden) terwijl er ondertussen naar de oorzaak gezocht kan worden. Romi wordt momenteel getest op EPI, zij bleef afvallen + had wisselende stoelgang. nu met darmclear is het steeds vast.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als jouw hond in dit stadium nog niet opgeknapt is, dan is de voeding die je nu geeft duidelijk niet geschikt. Overweeg eens om hem over te zetten naar een kwalitatief goed merk rauwe voeding, zoals Bandit. Eventueel kun je daar in beginsel gekookt water over gieten en als dat goed gaat omschakelen naar rauw. Zolang je niet geëlimineerd hebt met dit soort voeding, kun je over de kwaliteit van de darmen verder ook niets nuttigs zeggen. Tannetje Koning is een holistisch dierenarts (met reguliere dierenartsachtergrond) die verbonden is aan dit merk: http://www.banditvoeding.nl/ Je kan bij haar goed terecht voor advies op voedingsgebied alsook een gerichte holistische geneeswijze. Haar werkwijze gaat prima samen met regulier en het is goed mogelijk dat zij echt iets kan betekenen voor je hond. Persoonlijk geloof ik niet in een holistische aanpak, zonder een gedegen voedingsverandering die aansluit bij het wezen hond. Dat soort voeding is de motor van een sterk immuunsysteem en begint in de darmen. Je zou haar kunnen bellen voor gedegen advies. De Darmclear kan ik je zeker aanraden nu je hond aan zowel de Pred als antibiotica wordt gezet, evenals een vitamine B-complex van plantaardige oorsprong.
Sterkte er mee.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

welke voeding krijgt je hond nu?? worden er medicijen gebruikt. Uit alle onderzoeken is niks gekomen zeg je.
DUs medisch zou het alleen nog een tumor kunnen zijn en zo niet dan moet je het ergens anders zoeken.
DUs nieren, alvleesklier, pancreas dat is allemaal onderzocht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuwe hond bij poes
^