Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

***met darmclear is haar stoelgang steeds vast en ze heeft geen krampen meer. het is een probiotica (homeopathie) en kan je hond op gewicht helpen komen (meer voedingsstoffen worden vastgehouden) terwijl er ondertussen naar de oorzaak gezocht kan worden. ***
 ##Even iets rechtzetten..##

Jana
 
Darmclear is geen homeopathisch middel..

En ook een veterinair klass. homeopaat zet honden - zo nodig  - na een  intake/consult op een gezonde / passende voeding..  Dit kan eventueel een kip/rund en eiwitarme brok zijn..
Of een versvoeding /zo nodig langzaam over stappend waarbij de homeopaat dit stap voor stap begeleid..

Een veterinair klassiek homeopaat sluit ook nooit een reguliere behandeling uit..
Werkt - zo nodig - graag samen met de behandelend regulier dierenarts..

Men hoeft niet een keuze te maken tussen OF alleen homeopathie, OF alleen allopathisch behandelen.
Het kan prima zo nodig naast elkaar ..
Mits beide behandelaars er maar van op de hoogte zijn..

Voor wie dit nog niet wist..

Groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Scot (Gast)

Onze hond,(Zwitserse herder) is in een korte tijd ook ontzettend veel afgevallen, zijn na vele onderzoeken terecht gekomen bij een holistisch dierenarts, deze constateerde de ziekte van lyme. Nu 2 maanden verder is hij weer op gewicht, hoewel hij nog steeds op de prednison staat, gaat het stukke beter met hem. We hopen dat we de prednison langzaam af kunnen bouwen. Zullen nog wel een lange weg te gaan hebben, maar er zit vooruitgang in. Ook bij onze scot waren ze bang voor kanker. Krijgen 3 okt. Nog wel een lymfeklier onderzoek, om lymfoom uit te sluiten. Ook wij waren ten einde raad en hadden overwogen om scot een spuitje te laten geven, want hij was heel erg ziek en kon niet meer op zijn poten staan, kon geen eten of drinken meer binnenhouden en heeft in 1 week 3 keer aan het infuus gelegen. Hebben ook een magnetiseur ingeschakeld, dus je ziet dat we alles hebben gedaan om onze hond te redden. Gelukkig tot nu toe met goed resultaat. Gaan vanmiddag weer naar de Bilt, naar de holistisch arts voor behandeling. Als het mijn hond was zou ik ook naar de holistisch arts gaan, ze boeken heel goede resultaten , zeker bij dieren die door de regulieren dierenartsen niet meer te behandelen zijn. Ook zijn ze heel eerlijk in hun onderzoek. Veel succes.

honden page profiel Gorik & ZivaGorik & Ziva

honden foto van Gorik & Ziva

Hoi,
wanneer onze Ziva last had van haar darmen of diarree had (ik begrijp dat dit absoluut niet hetzelfde is als wat jullie honden meemaken, maar toch), dan hebben wij op aanraden van onze fokker Kaodyn gebruikt (http://www.medpets.be/fidavet+kaodyn/#product-description). Dit werkte heel erg goed en na 2 dagen was zij van haar probleem af. Misschien kunnen jullie hier eens naar kijken. Voordien hadden wij ook een ander, gelijkaardig product gekregen van de dierenarts, maar dit werkte niet zo goed/snel als Kaodyn.

Misschien kan het jullie een beetje (al was het een heel klein beetje) verder helpen? Ik hoop dat ieder van jullie een snelle oplossing vindt voor jullie hond. Ik lees dit topic zeker verder mee en wens jullie veel sterkte!

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

BRON; HONDEN FAN.nl


Bullmastiff Kay
20-01-2012

Inleiding:

Op 31-5-2011 heb ik Kay voor het eerst gezien.
Kay is een jong Bullmastiff van ongeveer 1 jaar oud.
Kay heeft al een hele medische geschiedenis achter zich liggen.

DE ACTUELE KLACHTEN WAREN
Slepen met voor- en achterpoten: Wat zich uit in ernstig slepen met de poten, daarnaast is Kay heel erg stijf in zijn gehele lichaam. Ook staat en leunt Kay vaak op de polsen van zijn voorpoten, hierdoor zijn er wonden boven op voorpoten gekomen. Door de voor- en achterpoten zakken: Soms zakt Kay plotseling voor zijn voor- en achterpoten. De verzorgster geeft aan: “Hij lijkt de controle over zijn lichaam even kwijt te zijn”.
 

Door genoemde klachten oogt Kay als een oude stijve hond, terwijl hij nog erg jong is.

De dierenarts heeft eerst gedacht aan besmetting met de ziekte van Lyme omdat ook vaak polyartritis is vastgesteld bij Kay.
Na een kuur antibiotica die niet aansloeg, is de dierenarts gaan denken aan een (hersen)tumor. Volgens de dierenarts moest de verzorgster nog van Kay genieten zolang hij er was.


HOMEOPATHIE

De verzorgster was echter ervan overtuigd dat Kay last had van de symptomen van de ziekte van Lyme. Hierop heeft ze contact gezocht met een klassiek homeopaat voor dieren, waarop ze gewezen was op een forum over honden.

We zijn direct gestart met het homeopathisch behandelen van de ziekte van Lyme en overgeschakeld op vers vlees voeding om o.a. zijn darmflora op orde te brengen.


Hierop was snel verbetering te zien:
'Hij krijgt meer zin in spelen.' 'Hij staat ook stabieler op de poten, het struikelen en vooral vallen komt niet meer zo vaak voor.' 'Eten doet Kay nu ook als de beste, hij vindt het nu wel erg lekker.'


Na een aantal weken is er om meer diepte in de behandeling te krijgen een aantal andere middelen erbij voorgeschreven. Hierna ging het een stuk minder goed met Kay, vooral veroorzaakt door de hogere temperatuur buiten. Later is een tijdje gestopt met de middelen en zijn andere middelen nog beter passend bij de klachten voorgeschreven.

Onder andere sulphur en rhus toxicodendron in de  vorm van ruikflesjes en Chelidonium als oertinctuur op de lever zijn ingezet.


Deze middelen bleken een schot in de roos:

Het slepen met de poten is volgens de verzorgster veel minder geworden 'Kay beurt de poten normaal op' Het door de poten zakken is sinds het laatste contact volgens de verzorgster sterk minder geworden, ook op warme dagen zakt ie niet meer zo snel door de poten 'Het gaat echt beter, je ziet het door de poten zakken bijna niet meer.' 'Kay is zelfs tegen iemand opgesprongen, dat heeft hij nog nooit eerder gedaan.' Kay is met zijn verzorgster bij een “reünie” van het nest geweest. 'Bij de reünie heeft Kay wel drie uur gespeeld, zijn uithoudingsvermogen is erg verbeterd.'


Kay is sinds de start van de homeopathische behandeling niet meer naar de dierenarts geweest en krijgt verder naast de homeopathische middelen geen geneesmiddelen.


NOG WAT QUOTES VAN DE VERZORGER VAN KAY

'Ja echt super, en moet je hem ‘s morgens zien met zijn vriendjes, eerder bleef ie rustig staan kijken totdat ze een keer voorbij kwamen rennen, maar nu rent ie gewoon mee, echt geweldig, ik hoop toch echt dat het zo goed blijft gaan.' 'Ja, geweldige vakantie aan het strand gehad en vooral Kay, die was echt helemaal niet meer te houden daar. Wat heeft hij genoten en wij dan natuurlijk ook, ging echt helemaal goed daar, we kunnen misschien wel op doktersadvies gaan verhuizen ha ha!'


Voor meer informatie kan je altijd een pbtje sturen..

Groet, Ilja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Danko blijft afvallen, DA kan niets vinden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuwe hond bij poes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^