Hoe reageren wanneer loslopende hond op jouw aangelijnde hond afkomt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

das zo frustrerend ;-)
ik ben met messi nog behoorlijk aan het trainen (aan de lijn) dat als er een hond aan komt of tegenkomen dat ie rustig moet blijven en niet in de lijn moet hangen.

nou menig mensen met een hond los schijnen dat niet te begrijpen ;-) ;-) ;-)

laats ook zo'n raar wijf (sorry) liep met 2 boxers en zij was heeel druk met dr telefoon bezig, 1v haar honden stoof op messi af (die begrijpelijk volledig in de lijn hing) zij geen blik van dr telefoon af en af en toe van kom hier, maar meer niet. kan dan zoooo boos worden maar durf er nooit wat v te zeggen.... stom ik weet het maar goed. ben niet zo'n held O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageren wanneer loslopende hond op jouw aangelijnde hond afkomt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik ben blij dat ik dus niet de enige ben die dit irritant vindt :-) Ik zeg er wel altijd wat van en vaak halen ze de hond dan geergerd bij zich, of proberen dat tenminste, maar meestal vinden ze het de grootst mogelijke onzin...

Vorige week liep ik in datzelfde parkje toen een loslopende Boxer op Zara afkwam. Die vrouw maar roepen naar haar hond 'pas op, dat is nog een baaaaaby'. Juist. Nou goed, ik wilde doorlopen en vroeg netjes of ze haar hond bij zich wilde houden. Nou, dat hoefde niet, want het waren immers alletwee bulldogs (zij een boxer, ik een stafford, maar goed). Toen ik zei dat ik het alsnog niet de bedoeling vond (ik ging maar niet de discussie aan over de rassen) en door wilde lopen, zei ze dat ik maar moest leren dat het helemaal niet uitmaakte, omdat het alletwee teefjes waren. Nouja, juist dan zou het op latere leeftijd geen goede combi zijn volgens mij, maar goed. Achteraf moest ik wel op die vrouw lachen, met haar 'het zijn alletwee bulldogs', maar ik snap niet dat mensen zo dom kunnen zijn? ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik snap echt totaal niet hoe iemand het in z'n hoofd haalt om zijn hond op een ander af te laten rennen, zonder eerst even contact te hebben met het baasje van de andere hond.. Als wij de hond los lieten lopen, en we zagen een andere hond op ons af komen, riepen we haar bij ons en deden we haar vast, tot de hond voorbij was. Misschien is onze hond wel lief, maar je kent de andere hond toch niet. 
Misschien had jij jouw hond wel niet los omdatie andere honden aanvloog ofzo. 

Ik heb wel nog een vraag. Is het niet zo dat als je constant tussen de honden in gaat staan, zoals TS deed, om te zorgen dat de honden niet bij elkaar konden komen, dat je pup dan leert dat.. andere honden eng zijn ofzo? Dat hij dan JUIST schuw of angstig wordt naar andere honden. Aangezien hij ziet dat jij hem beschermt voor het 'gevaar'. 
Dit is geen verwijt, ik vraag het me oprecht af wat de juiste manier is om ermee om te gaan. ':-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Eline, ik denk dat je hond juist bang wordt wanneer je je hond op zou tillen in zo'n geval. Volgens mij is het ertussenin gaan staan een soort conflictvermijdende houding ofzo. Ik weet het eigenlijk ook niet zo goed, ik heb het ook maar gelezen ;-) Wat ik wel denk (en hoop), is dat Zara zo leert dat ik er wel voor zorg dat die hond niet bij haar komt en dat ze dus niet zelf in hoeft te grijpen. Dat is nu natuurlijk nog niet aan de orde, maar dat zou later zo kunnen zijn. Ik ben ook wel benieuwd wat anderen daarover zeggen :-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik snap het wel hoor ik zou ook pissed off zijn hoor en bij rambo van mij was het echt mis gegaan die had waarschijnlijk echt gepakt en dat wil ik toch niet meemaken. Maar ik was laatst ook in het park met Luna x nwf en lucy newfoundlanderpup van toen 4 mnd komt er een vrouw met een rottweiler los en zegt tegen haar hond ga maar ff kijken naam? Waarop mijn teefje van 2 jaar toch wat verdedigend reageerde. Ik vroeg haar ook de hond weg te halen waarop ze zei u hond reageert ze fel ( ik denk logisch i.v.m pup) Luna reageerde niet fel alleen ze ging staan met de staart omhoog maar deed verder niets. Nou geloof me ik was echt boos en had ook jou reactie op dat moment.

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hier ook laatst een staford die afstormde op onze honden. Wetende dat het geen lieverd is, want we hebben die hond al een paar keer ontmoet. We hadden een cocker op logé die niet zo lief was. Manlief nam de cocker achter zich en we bleven rustig. Oké, hartslag honderd in 't uur en geen baasje te zien. Dus even geroepen dat we niet zo'n lieve cocker bij ons hadden. Ondertussen was de staford van onze honden naar de cocker gegaan. Manlief bleef die achter zich houden en draaide mee zodat de staford er zeker niet aan kon en ondertussen rustig blijven tot het baasje eraan kwam.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik snap echt totaal niet hoe iemand het in z'n hoofd haalt om zijn hond op een ander af te rennen, zonder eerst even contact te hebben met het baasje van de andere hond.. Als wij de hond los lieten lopen, en we zagen een andere hond op ons af komen, riepen we haar bij ons en deden we haar vast, tot de hond voorbij was. Misschien is onze hond wel lief, maar je kent de andere hond toch niet. 
Misschien had jij jouw hond wel niet los omdatie andere honden aanvloog ofzo. 

Ik heb wel nog een vraag. Is het niet zo dat als je constant tussen de honden in gaat staan, zoals TS deed, om te zorgen dat de honden niet bij elkaar konden komen, dat je pup dan leert dat.. andere honden eng zijn ofzo? Dat hij dan JUIST schuw of angstig wordt naar andere honden. Aangezien hij ziet dat jij hem beschermt voor het 'gevaar'. 
Dit is geen verwijt, ik vraag het me oprecht af wat de juiste manier is om ermee om te gaan. ':-) "


ik denk dat de gedachte erachter is, dat je hond erop kan vertrouwen dat jij het regelt in zon situatie. en de hond het niet zelf op hoeft te lossen, dus vertrouwen in de baas, en zelf geen stress hoeven hebben..
zoiets? :-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Wat ik doe is totaal niet in discussie gaan met mensen die niet doen wat ik ze vriendelijk vraag, met de reden erbij waarom. Ik word ook niet boos of geïrriteerd, want daar heb ik zelf niets aan en mijn honden ook niet.
Wat ik dus doe is ze niet over het aan of vastlijnen in een losloop gebied beginnen, maar om te vertellen dat mijn hond bang of angstig is. Ga ik de mensen corrigeren op hun gedrag, dan is dat altijd tegen het zere been, maar begin je over je hond dat deze wat angstig is en dan in paniek kan raken bijv. (dik het anders maar wat aan) dan luisteren ze wel. Want dat is zielig voor jouw hond en zo. Werkt hier altijd!

Maar wat ik mij nu afvraag en ik lees het wel meer: we kunnen geen kant op of we konden niet doorlopen.
Ik snap dat niet zo goed, want al loop je op een pad, je kan toch gewoon doorlopen? De andere hond verhinderd dit, maar daar laat je je toch niet door afhouden om gewoon door te lopen?
Op een trottoir kan je toch ook gewoon doorlopen? Dus op een pad toch ook? Ik kan mij niet voorstellen dat men niet door kan lopen, hoe is zo'n pad dan en als je van het pad afstapt, waar loop je dan op?

En wat de vraag van Eline betreft, als je hond niet angstig is of wat dan ook, waarom wil je dan geen contact met andere honden die dan toevallig loslopen? Is dat werkelijk alleen omdat je ze niet vertrouwd of niet kent of zit daar toch iets anders achter?
Het is natuurlijk nooit de hond zijn schuld dat deze reageert zoals jij dat juist niet wilt zien, maar enthousiaste honden zijn toch niet zo heel erg?

Als dat bij ons gebeurt, dan geeft mijn hond aan, zo genoeg en niet verder. Hij houdt zelf niet zo van die springerige honden of grote honden die hem willen besnuffelen. Gaat die hond toch verder dan, ondanks de waarschuwingen van mijn hond, dan neem ik mijn hond gewoon mee en kaar is het. Dit is in een situatie waar zowel mijn hond losloopt of aan de riem zit. Mijn hond is soms erg vervelend naar andere honden als hij aan de riem zit, dan dat hij los is, maar in elke situatie zorg ik ervoor dat ik mijn hond op een normale manier "bescherm" .
Ik blijf zelf dus heel rustig en dan loop ik door.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"
Maar wat ik mij nu afvraag en ik lees het wel meer: we kunnen geen kant op of we konden niet doorlopen.
Ik snap dat niet zo goed, want al loop je op een pad, je kan toch gewoon doorlopen? De andere hond verhinderd dit, maar daar laat je je toch niet door afhouden om gewoon door te lopen?
Op een trottoir kan je toch ook gewoon doorlopen? Dus op een pad toch ook? Ik kan mij niet voorstellen dat men niet door kan lopen, hoe is zo'n pad dan en als je van het pad afstapt, waar loop je dan op? "


In mijn geval gewoon op de straat, maar een drentelende hond om mij en lola heen, had een flippende lola in de lijn als gevolg, die dus naar die hond wou..
en die hond naar ons, je blijft dus op zo'n kluitje...ik krijg lola dan ook moeizaam mee...
als lola niet uit dr plaat was gegaan en netjes mee loopt, had ik ook gewoon door kunnen lopen ja...maar dat ging niet echt


honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau

honden foto van Demi & Juneau

Ik had het laatst. Mijn hond is lang niet altijd even goed met andere honden, vooral reuen.
Ik zat aan de rivier oever bij een klein stukje strand, niet erg toegankelijk en wel overzichtelijk dus Juneau kon los, hij blijft ook in de buurt en luistert goed.
Toen zag ik een vrouw aankomen met twee honden, schapendoes achtig, die liepen los. Ik riep Juneau bij mij en lijnde hem aan. Ik ging expres in het zicht van de vrouw zitten, zodat ze zag dat ik een aangelijnde hond bij had. Ze bleef ons gewoon naderen zonder aanstalte te maken de honden aan te lijnen, die al een stuk voor haar uitliepen.
Toen werd ze gebeld, ze nam op en ging met haar rug(!) richting ons staan, terwijl haar honden al vlakbij waren. Daar kon ik echt met mijn hoofd niet bij, je houdt het dan toch even in de gaten?
Één van haar honden kwam toen dus naar Juneau, ik wilde geen extra spanning opwekken dus bleef maar rustig, er werd wat gesnuffelt, Juneau wilde onder zijn/haar buik snuffelen, dat mocht blijkbaar niet want hij kreeg een grom waar Juneau dus weer op reageerde.
Een flinke 'HEE' was genoeg om ze weer uit elkaar te krijgen, waarop ik meteen de 'indringer' boos heb aangekeken en hard gezegd 'MOVEN' en naar zn vrouwtje gewezen. De honden gingen terug richting de vrouw die intussen had opgehangen en verbaasd stond te kijken.
Ze lijnde haar honden aan en zei tegen de 'boosdoener' 'doe nou toch eens even normaal' ahum?

honden page profiel DD

honden foto van D

Ja, mooi is dat toch altijd, hè. Hun eigen gedrag (van de mensen dus) afreageren op de hond, want die krijgt altijd de schuld. Tja, het is ook moeilijk om je eigen de schuld te geven.

Je ziet het steeds vaker, mensen laten hun hond uit en ondertussen moeten ze twitteren en zo, en lopen zowat tegen je op want ze kijken nergens meer naar, behalve naar hun mobiel. Hun hond wandelt ergens aan de riem mee aan de arm, of loopt ergens los.

Het zou verboden moeten worden!!

honden page profiel Dy-AnnDy-Ann

honden foto van Dy-Ann

ik heb er vaak ook moeite mee, onze Koda kan (nog) niet los want die gaat dan zelf z'n pad wel uitzetten, maar aangelijd gaat het altijd super, nou hebben we hier vaan de 'goed luisterende' honden vast allemaal en de 'slecht luisterende' honden lopen allemaal los, erg vervelend want onze Koda is geregeld bang voor los lopende honden tegen woordig zo loopt hier een teckel altijd los en die vrouw loopt altijd te bleren 'arthur, arthur' die teckel bijt alles en iedereen en die vrouw heeft nooit een lijn bijzich zelfs geen halsband en luisteren doet dat beest voor geen meter ook loopt er een aggresieve duitse dog achtige hond altijd los met alles wat ook maar half beweegt gaat zij vechten en de baas doet hier nooit wat aan, tegenwoordig heb ik een werp ketting gekocht van de hondenschool iederekeer als die minder prettige baasjes hun minderprettige hond los laten lopen en ook vervelend doen gewoon de ketting op de neus of ribben dit voelt voor hen als of ze 'gebeten' worden is mij verteld  en vaak gaan de honden dan ook weg, (helaas niet altijd)

ik heb eigenlijk ook nog eenvraagje wat hier wel mee te maken heeft, voorheen liep Koda hel vaak weg (klom door de heg, maakte deuren open etc) hij ging dan vaak naar een labrador uit de buurt alleen deze labradoor leert voor blinde geleide hond, tegenwoordig loopt Koda niet meer weg maar Nathan (de labrador) wel en komt dus graag naar Koda en ze weten elkaar zelf op verre afstand te vinden (ook als ik lopen ben met Koda komt Nathan naar ons) Koda en Nathan gaan goed samen maar de baas van Nathan zegt dat het mijn schuld is dat haar hond weg loopt omdat hij als hij weg loopt nagenoeg altijd bij ons is, ze heeft me zelfs vaak beschuldigd van het ontvoeren van haar hondje, toen ik nathan rustig had gemaakt laatst omdat hij doodsbang en trillend zat te kijken naar ons (ik was samen met Koda naast hem gaan zitten en rustig weze aaien ook koda was hem aan het likker en weet ik veel wat hij deed maar het was erg lief) kwam het baasje weer an en begon opnieuw naar mij te schreeuwen dat ik haar hond had ontvoerd, ik vertelde haar dat hij bang en trillend bij ons kwam en vroeg hoe hij zo extreem bang geworden was want ik had hem nooit eerder zo gezien, het baasje vertelde me dat het kwam omdat ik zo'n slechte invloed op hem zou hebben, nagoed ik had dus gezegt van nou Nathan is rustig, maar toen het baasje de riem om wilde doen speerde hij achter mijn benen (dit was wel grappig want Koda gaat daar ook altijd zitten als hij bang is) en begon weer te trillen het baasje verzocht mij weg te gaan, en Koda en ik liepen dus ook maar weg Nathan liep eerst een stuk achter mij aan maar het baasje was op de fiets en greep hem toen toen Nathan niet aan de lijn gekregen werd begon ze hem te slaan en te schoppen en trekken en gooien met stenen, maar hoe moet je daar op reageren want de hond zelf doet geen kwaad maar het baasje is een klein beetje bijzonder,

honden page profiel kaikai

Ik heb daar eigenlijk niet zo'n problemen mee zolang de andere hond niet agressief of overmatig lastig is. Het is ook een hond (waar iemand veel om geeft), die is ook nieuwsgierig, wil ook dat sociaal contact...maar dat vergeten mensen wel eens als ze dan gaan dreigen met schoppen enzo. Vind dat ook niet nodig dan. 
Klikt het tussen de honden (en is het veilig daar los te lopen) gaat die van mij nog los ook. Waarom niet? En kan die van mij daar niet los in mijn optiek, nou, dan loopt de andere hond toch gezellig met ons mee? Als ie het moe is gaat ie wel weer naar z'n mens toe hoor. 

Het is een ander verhaal als je zelf een angstige of agressieve hond hebt, maar ook dan is het de vraag of je wel zo'n goed voorbeeld geeft om te gaan liggen stressen. Eigenlijk vind ik dat dit soort situaties altijd veel zeggen over de band die je met je eigen hond hebt, want meestal maken mensen zich dan zorgen om de reactie van hun eigen hond. Gaat ie trekken, word ie wild, etc? 

Wat betreft dat communicatieprobleem. Mijn hond heb ik altijd aan een tuigje, dat geeft toch vrij veel vrijheid van bewegen hoor...voor zover problemen daar überhaupt mee te maken hebben tussen losse en vaste honden. Volgens mij ontstaan zo'n problemen veel eerder door de karakters van de hond en hoe ze in verhouding staan tot hun eigen mensen.

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Ik heb daar eigenlijk niet zo'n problemen mee zolang de andere hond niet agressief of overmatig lastig is. Het is ook een hond (waar iemand veel om geeft), die is ook nieuwsgierig, wil ook dat sociaal contact...maar dat vergeten mensen wel eens als ze dan gaan dreigen met schoppen enzo. Vind dat ook niet nodig dan. 
Klikt het tussen de honden (en is het veilig daar los te lopen) gaat die van mij nog los ook. Waarom niet? En kan die van mij daar niet los in mijn optiek, nou, dan loopt de andere hond toch gezellig met ons mee? Als ie het moe is gaat ie wel weer naar z'n mens toe hoor. 

Het is een ander verhaal als je zelf een angstige of agressieve hond hebt, maar ook dan is het de vraag of je wel zo'n goed voorbeeld geeft om te gaan liggen stressen. Eigenlijk vind ik dat dit soort situaties altijd veel zeggen over de band die je met je eigen hond hebt, want meestal maken mensen zich dan zorgen om de reactie van hun eigen hond. Gaat ie trekken, word ie wild, etc? 

Wat betreft dat communicatieprobleem. Mijn hond heb ik altijd aan een tuigje, dat geeft toch vrij veel vrijheid van bewegen hoor...voor zover problemen daar überhaupt mee te maken hebben tussen losse en vaste honden. Volgens mij ontstaan zo'n problemen veel eerder door de karakters van de hond en hoe ze in verhouding staan tot hun eigen mensen. "

nee dreigen met schoppen is inderdaad niet goed.. nu ik moet eerlijk toegeven.. toen ik eens heel ziek was en die week men grootvader men hond in het bos uitliet was er iemand die haar hond los liet lopen (jack russel) en die beet onze toen (5maand) oude beagle mix heel hevig.. men bompa kan niet buigen en de hond wegtrekken of jagen en heeft toen omdat de bazin niets deed die hond een schop verkocht ... hij kon niets anders en was genoodzaakt omdat de bazin onverantwoord haar hond los liet lopen op een plek waar zelfs borden staan dat het niet mag.. achja.. die vrouw zal ook 2 x nadenken.. erg genoeg heeft die hond het moeten bekopen door de slechte verantwoording van haar bazin

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb niet alle antwoorden gelezen. In eerste instantie zou ik ook vriendelijke vragen of ze de hond bij zich willen houden omdat mijn hond aan de lijn zit. Doen ze dat niet dan ga ik er tussen staan in de hoop dat die eigenaar de hond meeneemt. Vroeger ging ik ook in discussie of werd boos, maar tegenwoordig los ik het zo op door dan niets meer te zeggen en me bezig houden met mijn eigen hond.

Ik erger me er nog steeds aan maar het is minder frustrerend dan voorheen. En als dezelfde persoon me nu tegen komt houdt die vanzelf wel de hond bij zich.

honden page profiel DD

honden foto van D

Precies! Waarom zou jij je gaan ergeren, je hebt jezelf ermee en je hond(en). De mensen waar tegen je het doet, die gaan dan ook weer te keer en zo wordt het een hevig iets, terwijl je zelf daar de hand in had om het niet te laten escaleren.
En wat kai ook zegt en ik eigenlijk ook, een andere hond wil ook snuffelen en doen en die wil ook contact met anderen.
En als het niet gaat, dan pak ik DJ (want die is iets minder gecharmeerd van grote of andere honden) bij zijn tuigje (makkelijk!!) laat hem dan zitten, en op die manier steun ik hem omdat de andere hond dan evengoed even kan ruiken wie hij is. Als ik dat doe heb ik gemerkt, dan is het okee en als ik hem dan weer loslaat, dan is er 9 van de 10 keer niets meer aan de hand.

@Kevin, omdat je opa het deed, is toch geen excuus dat jij het over gaat nemen, hoop ik toch.

@dy-ann wil ik vragen of ze misschien voortaan (indien mogelijk) wat komma's en punten wil gebruiken in haar tekst. Nu is het een hele lap tekst aan elkaar en daar heb ik vreselijk veel moeite mee om dat te lezen en dan goed te lezen. Alvst vriendelijk bedankt.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

het probleem is dat als jij jou hond aan de lijn hod,hij vaak niet de vrijheid heeft om zijn hondentaal goed te gebruiken, waardoor het risico groot is dat het mis kan gaan.
Als zoiets in het bos zou gebeuren zou ik Fedor ook snel loslaten, en het hem zelf laten uitzoeken, dat gaat altijd goed tot nu toe. Als ik hem aan de lijn houd, weet ik dat dat problemen gaat geven.

Ik had dit laatst op een drukke weg, hond sprint tuinhek uit en zat in 1 seconde met zn tanden in Fedor zn kraag. Gelukkig waren we met zn tweeën en lukte het om heel hard TERUG!! te roepen. Die hond keek toen naar mij, zag 'm twijfelen en schoot terug zijn tuin in.. Mijn man heeft met open mond staan kijken wat dat was, haha! Ik schrok eerlijk gezegd wel toen die hond me aankeek, en zich afvroeg oftie dan mij zou pakken. Ik geloof dat jij ook zo'mn moment zag he Jeroen?

Maar ja, in de situatie kon ik niet anders, geen ruimte, drukke weg, hond klapte er al bovenop want hij was zn terrein aan het bewaken. Kam hij rustig snuffelen, wat ik ook wel eens heb meegemaakt, dan had ik niks gedaan, behalve mijn hond zoveel mogelijk de ruimte geven.

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" het probleem is dat als jij jou hond aan de lijn hod,hij vaak niet de vrijheid heeft om zijn hondentaal goed te gebruiken, waardoor het risico groot is dat het mis kan gaan.
Als zoiets in het bos zou gebeuren zou ik Fedor ook snel loslaten, en het hem zelf laten uitzoeken, dat gaat altijd goed tot nu toe. Als ik hem aan de lijn houd, weet ik dat dat problemen gaat geven.

Ik had dit laatst op een drukke weg, hond sprint tuinhek uit en zat in 1 seconde met zn tanden in Fedor zn kraag. Gelukkig waren we met zn tweeën en lukte het om heel hard TERUG!! te roepen. Die hond keek toen naar mij, zag 'm twijfelen en schoot terug zijn tuin in.. Mijn man heeft met open mond staan kijken wat dat was, haha! Ik schrok eerlijk gezegd wel toen die hond me aankeek, en zich afvroeg oftie dan mij zou pakken. Ik geloof dat jij ook zo'mn moment zag he Jeroen?

Maar ja, in de situatie kon ik niet anders, geen ruimte, drukke weg, hond klapte er al bovenop want hij was zn terrein aan het bewaken. Kam hij rustig snuffelen, wat ik ook wel eens heb meegemaakt, dan had ik niks gedaan, behalve mijn hond zoveel mogelijk de ruimte geven. "

ja tuurlijk is de honden minder goed te benutten wanneer aan de riem.. maar op veel plaatsen mag het niet.. in Leuven (belgie) kan je een fikse boete krijgen als ze je trapperen met de hond los te laten lopen op plekken waar het niet mag.. ook omdat het gelegen is aan een kleuterschooltje etc.. er is kinderspeeltuin.. zowiezo is de eigenaar die de hond niet aan de lijn houdt dan in de fout.. dat doe je niet voor de veiligheid van eigen hond, kind en andere honden en mensen...

Anoniem (Gast)

@DJ dus bij elke loslopende hond pas jij je aan zoals je hierboven beschrijft, omdat die nu eenmaal even hun ding willen doen?  Vind ik de omgekeerde wereld.
Dat gaat mij een beetje te ver. Moet zeggen is misschien ook mijn karakter, ik heb zelf ook geen behoefte aan veel contact met jan en alleman. En laat mij ook niet graag vertellen wat ik moet doen op wat voor manier dan ook. *knipoog*
Ik weet best hoe te handelen in bepaalde situaties, maar zet de situatie liever naar mijn hand dan dat ik mij aanpas.  Mijn honden zijn niet agressief aan de lijn, mits de andere hond zich netjes gedraagt.
Maar ik voorkom dit gesnuffel liever. Zoals ik eerder al aangaf, het heeft voor mij geen meerwaarde.
En aan de lijn wil ik dat mijn honden netjes meelopen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zei ook al, ligt eraan waar het is. Is het in een bos of park zou ik dat toch wel doen, naast een school of een drukke weg lijkt me dat niet zo slim.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

ik zeg altijd als ik een hond niet vertrouw en ik Sandy weg haal en ze zeggen hij doedt niks zeg ik de mijne wel terwijl dat niet zo is maar dan is die hond wel weg

honden page profiel kaikai

" @DJ dus bij elke loslopende hond pas jij je aan zoals je hierboven beschrijft, omdat die nu eenmaal even hun ding willen doen?  Vind ik de omgekeerde wereld.
Dat gaat mij een beetje te ver. Moet zeggen is misschien ook mijn karakter, ik heb zelf ook geen behoefte aan veel contact met jan en alleman. En laat mij ook niet graag vertellen wat ik moet doen op wat voor manier dan ook. *knipoog*
Ik weet best hoe te handelen in bepaalde situaties, maar zet de situatie liever naar mijn hand dan dat ik mij aanpas.  Mijn honden zijn niet agressief aan de lijn, mits de andere hond zich netjes gedraagt.
Maar ik voorkom dit gesnuffel liever. Zoals ik eerder al aangaf, het heeft voor mij geen meerwaarde.
En aan de lijn wil ik dat mijn honden netjes meelopen. "

Zo ben ik van nature ook aangelegd eigenlijk. Maar dan zegt er ergens achter in mijn hoofd zo'n stemmetje:

"Zo belangrijk ben je helemaal niet"

en dan is het weer helder.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik zou eerst proberen om de hond te ontwijken. Is dat niet mogelijk laat ik de lijn los op de grond, zodat ik er direct bij kan. Want het is zo dat als Perdie vast zit ze wel eens een snauw geeft zeker als de andere los is. Dan zou ik doorstappen zodat Perdie me volgt. Ik vind het ook verschrikkelijk lastig wanneer dat gebeurd! Ik zou ook even het andere baasje aanspreken :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

En als het andere baasje zegt: de mijne doet niets zeg ik altijd ja maar de mijne wel :-) Dan zijn ze toch gewaarschuwd als er een snauw van Perdie komt

Anoniem (Gast)

"
Zo ben ik van nature ook aangelegd eigenlijk. Maar dan zegt er ergens achter in mijn hoofd zo'n stemmetje:

"Zo belangrijk ben je helemaal niet"

en dan is het weer helder.

LOL
Als je zwaar overspannen bent geweest, moet je je zelf wel belangerijk gaan vinden hoor!  *knipoog*  Dan blijkt dat je altijd aanpassen desastreus is, haha!
Ligt er wel aan hoe je dat doet, met beleid of altijd boos je zin doordrijven. Ik wijk gewoon niet meer omdat iemand dat wil. Pas als ik dat zelf wil.
Dus soms snuffelt er een andere hond die wel ok is heus wel even, maar ga mij niet in de regel aanpassen aan alle loslopende honden en hun bazen. "

honden page profiel kaikai

" LOL
Als je zwaar overspannen bent geweest, moet je je zelf wel belangerijk gaan vinden hoor!  *knipoog*  Dan blijkt dat je altijd aanpassen desastreus is, haha!
Ligt er wel aan hoe je dat doet, met beleid of altijd boos je zin doordrijven. Ik wijk gewoon niet meer omdat iemand dat wil. Pas als ik dat zelf wil.
Dus soms snuffelt er een andere hond die wel ok is heus wel even, maar ga mij niet in de regel aanpassen aan alle loslopende honden en hun bazen. "

De kunst van het leven is het vinden van een werkbare Balans denk ik. Je kunt je namelijk aanpassen aan een situatie zonder daarbij je eigenheid uit het oog te verliezen. ':-) En soms ook niet, en dan moet je bikkelhard zijn. Maar als het niet hoeft, lekker laten gaan lijkt me.

honden page profiel DD

honden foto van D

" @DJ dus bij elke loslopende hond pas jij je aan zoals je hierboven beschrijft, omdat die nu eenmaal even hun ding willen doen?  Vind ik de omgekeerde wereld.
Dat gaat mij een beetje te ver. Moet zeggen is misschien ook mijn karakter, ik heb zelf ook geen behoefte aan veel contact met jan en alleman. En laat mij ook niet graag vertellen wat ik moet doen op wat voor manier dan ook. *knipoog*
Ik weet best hoe te handelen in bepaalde situaties, maar zet de situatie liever naar mijn hand dan dat ik mij aanpas.  Mijn honden zijn niet agressief aan de lijn, mits de andere hond zich netjes gedraagt.

Maar ik voorkom dit gesnuffel liever. Zoals ik eerder al aangaf, het heeft voor mij geen meerwaarde.
En aan de lijn wil ik dat mijn honden netjes meelopen. "

Hoezo eigenlijk de omgekeerde wereld?
Ligt uiteraard aan de situatie en ik kan gelukkig vrij snel inschatten hoe en wat. Ik zeg nergens dat ik het bij elke loslopende hond zo doe. Zit DJ en Sophie zelf aan de lijn en ik loop gewoon lekker en een loslopende wil snuffelen, en ik wil ze niet los doen, dan loop ik gewoon lekker door. DJ is ook niet altijd even vriendelijk, dus voor mij is het dan helemaal zaak om gewoon op tempo door te lopen en dan is er niets aan de hand.

Maar ik vraag mij af, jij vindt het geen meerwaarde als honden aan elkaar snuffelen, maar je hond daar en tegen, daar is het een communicatiemiddel voor. Ze willen weten wie ze in de kuip hebben, of te  wel wie ze tegenkomen of wie waar woont. Dus dat jij voor je hond  een beslissing maakt dat hij dat niet mag, omdat jij er geen meerwaarde aan ziet, vind ik dus verkeerd.

Ik ben ook geen type hoor, die met jan en allemaal wil praten, ik vertrouw mijn honden eerder dan de mens, maar ik pas mij eigen aan, terwille van mijn honden. Want mijn hond vertrouwt mij ook en daar hoort steun ook bij! En wil mijn hond snuffelen en hij is op dat moment gewoon vriendelijk, dan mag hij dat van mij, mits de andere hond dus niet raar doet.

Kijk, jouw honden zijn niet agressief zeg je, maar wel als dus andere honden wat doen, begrijp ik uit je zin. En dat zou ik dus graag voor willen zijn en zou ik mij dus aanpassen. Ik pas mij dus overal aan, in elke situatie waarin we terecht komen. Omwille van mijn honden, omdat ik ze wil steunen en ik de leider ben.

honden page profiel Dy-AnnDy-Ann

honden foto van Dy-Ann

"
Hoezo eigenlijk de omgekeerde wereld?
Ligt uiteraard aan de situatie en ik kan gelukkig vrij snel inschatten hoe en wat. Ik zeg nergens dat ik het bij elke loslopende hond zo doe. Zit DJ en Sophie zelf aan de lijn en ik loop gewoon lekker en een loslopende wil snuffelen, en ik wil ze niet los doen, dan loop ik gewoon lekker door. DJ is ook niet altijd even vriendelijk, dus voor mij is het dan helemaal zaak om gewoon op tempo door te lopen en dan is er niets aan de hand.

Maar ik vraag mij af, jij vindt het geen meerwaarde als honden aan elkaar snuffelen, maar je hond daar en tegen, daar is het een communicatiemiddel voor. Ze willen weten wie ze in de kuip hebben, of te  wel wie ze tegenkomen of wie waar woont. Dus dat jij voor je hond  een beslissing maakt dat hij dat niet mag, omdat jij er geen meerwaarde aan ziet, vind ik dus verkeerd.

Ik ben ook geen type hoor, die met jan en allemaal wil praten, ik vertrouw mijn honden eerder dan de mens, maar ik pas mij eigen aan, terwille van mijn honden. Want mijn hond vertrouwt mij ook en daar hoort steun ook bij! En wil mijn hond snuffelen en hij is op dat moment gewoon vriendelijk, dan mag hij dat van mij, mits de andere hond dus niet raar doet.

Kijk, jouw honden zijn niet agressief zeg je, maar wel als dus andere honden wat doen, begrijp ik uit je zin. En dat zou ik dus graag voor willen zijn en zou ik mij dus aanpassen. Ik pas mij dus overal aan, in elke situatie waarin we terecht komen. Omwille van mijn honden, omdat ik ze wil steunen en ik de leider ben. "


ik denk niet dat het helemaal goed is om je totaal aan je honden aan te passen natuurlijk mogen ze een keer snuffelen en een keer spelen en een keer vechten is ook goed maar als jij zegt klaar of nee, hebben ze daar naar te luisteren, je bent immers de baas toch? en je laat je kind toch ook niet met iedereen praten? of als een kind in de speelgoed winkel gaat lopen huilen omdat ze ozo graag die bestuurbare auto willen hebben pas je je toch ook niet aan en denkt ach joh dat is voor hun om mee te spelen ik geef wel weer even 150 euro uit want ik pas me aan? of zie ik dat nu verkeerd? *bloos poppetje*

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Onlangs nog zoiets voorgehad en tot mijn schaamte een héél klein beetje uit mijn vel gesprongen.
Ik loop mijn laatste plasrondje met Sasha, het is 23u en dus echt al wel donker. In de verte zie ik een silhouet verschijnen, maar dat silhouet is alleen. Denk ik...
Een paar tellen later zie ik mezelf en Sasha belaagd door een dobberman en een zwarte schotse collie. Komen echt op ons afgestormd en ik zie witte tanden flikkeren bij de dobberman. Ik heb getracht me tussen Sasha en de dobberman te manoeuvreren, maar beide zijn heel snelle lenige honden, bovendien moet ik ook nog zien niet te vallen over de lijn die Sasha in haar poging om weg te springen rond mijn benen aan het draaien is.
Ik roep het silhouet toe 'Zou je je honden willen terugroepen aub.' Ik hoor de man, 'Ze doen niets hoor!' Neen, daarom dat dobberdinges zijn best aan het doen is om Sasha in de nek te grijpen...
Uiteindelijk doet de man toch een poging om zijn honden terug te roepen, de collie loopt terug naar zijn baas, maar dobber denkt er anders over. Die wil veel te graag laten zien wie er wel de baas is. Dus collie besluit dat hiij dobberman op zijn minst moreel moet ondersteunen, maakt rechtsomkeer en komt de boel nog wat verder ophitsen. Baas komt uiteindelijk bij ons, heeft geen lijn bij, voor geen enkele van zijn honden, want ze luisteren toch? Na een kleine worsteling heeft hij uiteindelijk zijn beide honden bij de halsband.
'Normaal luisteren ze altijd, en ze doen echt niets hoor, alleen naar collies.....' ;-)
Daar had ik toen dus even geen boodschap aan...

Anoniem (Gast)

Nee, niet agressief . Maar er zijn hier twee honden die als ze weer komen "buurten" op hun dominante manier een snauw kunnen krijgen van mijn oudste hond. Daar is niks agressiefs aan, hij geeft aan dat hij niet van hun gedrag gedient is. Als ik daarna doorloop en aangeef dat het genoeg is luistert hij.
En nee, ik vind het aan elkaar snuffelen als mijn honden aangelijnt zijn geen meerwaarde bevatten. Vind het onnodig om elke hond die je tegenkomt onderweg in te moeten schatten door middel van snuffelen of wat dan ook.  Vind dat een achterhaald iets. Hoewel ik weet dat de meeste mensen het maar raar vinden.
Het  is ook een manier om situaties te voorkomen als je de honden in je buurt een beetje kent en je eigen hond. Bovendien heb ik reuma en dat gedoe aan de riem is niet altijd goed voor mij. Spelen doen we ook niet aan de riem.
Zoals ik al eerder aangaf los is een ander verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageren wanneer loslopende hond op jouw aangelijnde hond afkomt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^