Hier is dan Ivy!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Zaterdag was het dan zover! We mochten onze Ivy ophalen! Toch wel even spannend hoor. In de redelijk vroege ochtend erheen gereden, het is voor ons een ruime 3 kwartier.
Daar aangekomen nog even gezellig gekletst en de andere 2 pups ook nog even aangehaald die nog over waren. Het was een nest van 9 en de rest was al naar hun nieuwe baasje. Ze waren niet echt heel actief..... maar ja wat wil je met dat warme weer....
Toen in de auto in een doos die we mee hadden genomen en ik ernaast. Wat was ze even aan het piepen zeg toen we weg gingen, ons kleine weerwolfje. Na 10 minuten net op de snelweg werd ze al iets rustiger en poepte ze gelijk maar even goed, hihi lekker hoor in de auto...... Gelukkig had ik zo'n trainningsmat erin en gelijk maar dichtgevouwen, hihi even later nog even plassen opver de kranten en toen werd ze wat rustiger en besloot ze even later maar om dan maar te gaan slapen.
We zijn gelijk even naar de dierenwinkel geweest om een tuigje en riem enzo te halen. Wisten nog niet wat we precies voor een tuigje zouden nemen uiteindelijk dus ook nog een  riem voor de auto gekocht. In de winkel wilde ze nog niet zo heel veel lopen ( niet zo gek want wat is dat ineens voor ding aan mijn nek??!) Ze vond alle mensen erg interresant en vond het prima aangehaald te worden. Andere honden is wel nog even spannend en wennen. Maar ja natuurlijk nog niet echt gezien.

Toen naar huis en dar maar eens rustig rond gekeken, wel soms lastig met een kind van 4 jaar erbij....... die moeten we aardig in toom houden en is nog wel eens wat ruzie. Maar goed ook zij moet dit nog leren en wennen dat er nog meer aandacht krijgen. Vandaag is ze heerlijk weer naar school! Dus even wat extra rust voor Ivy (-;

Maar goed terug op Ivy. Zaterdag zijn we gelijk wat gaan oefennen met wandellen, maar dat vond ze niks eerst, hihi ja naar huis toe...... ( maar was ook zo warm!) Bleek in de avond wel dat dat het redelijk was ( en alles nieuw natuurlijk) want toen het koeler werd liep ze al beter mee. Gister ging het gelijk erg goed en ze loopt zelf al netjes naast je en trekt niet aan de riem! Ze was zaterdag al gewend aan de riem en vind het niet erg. Alleen het omdoen vind ze niks over haar kopje.

De eerste nacht hebben we haar eerst op de slaapkmer genomen in een doos...... maar dat was echt helemaal niks......  ze werd echt helemaal wilt.... Dus uiteindelijk ben ik beneden op de bank gaan slapen en Ivy ernaast gewoon los. Toen mijn man naar boven ging was het wel even piepen, maar rest van de nacht ging goed op een plasje in huis na. Afgelopen nacht hebben we hard getwijfeld wat te doen en uiteindelijk besloten zelf boven te slapen en Ivy beneden. We hadden die middag ook al even met z'n allen voor buiten gezeten en Ivy had maar even kort wat gepiept en is toen gelijk maar naast de bank gaan liggen slapen. Ze leek het allemaal wel prima te vinden! Dus we dachten mogelijk vind ze dat dus vanacht ook. Hihi hadden eerst haar ruimte beperkt tot keuken / bijhok met oude rolbabyhekje die er nog steeds hangt. Wat was ze aan het piepen eerst en toen was het ineens stil na 5 minuten. Ik zij al tegen mijn man... ben benieuwd of ze er onderdoor heeft kunnen komen want ze ligt het liefst naast de bank. Uiteindelijk besloten om niet te gaan kijken nu ze zo snel stil was en had mijn wekker voor 1 uur gezet. Ik naar beneden en ja hoor wie stond er aan de andere kant van het hekje naar mij te kijken..... even haar buiten gelaten achter ( had al in huis geplast en niet  buiten geplast dus natuurlijk..... wel veel gedronken uit de waterbaan buiten..... vers van die dag) na 10 minuten ongeveer weer naar binnen en ik weer naar bed. hoorde even korte piep en ze is weer rustig gebleven. en zo nog een keer vanacht. Dus verder heel de nacht alleen en ze vond het prima. Omdat dit zo goed ging vanmorgen ook dochterlief zonder haar naar school gebracht na het spelen en uitlaten en ja hoor ze lag gewoon rustig te slapen toen ik terug kwam.
We hebben een bench staan die we met haar willen trainnen. Maar ze wil alleen maar op de koude vloer nu...... heel begrijpelijk.... Dus die ons nog erg lastig nu om een ligplek van te maken. Daar moeten we dus maar even geduld mee hebben denk ik???

Zo een heel verhaal.....;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier is dan Ivy!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Wat kan je trouwens nog zoekende zijn zeg als het je eerste hond is ( misschien bij iedere nieuwe hond wel hoor..) Veel gelezen, maar dan je eigen manieren erin vinden. helemaal nu met die warmte afgelopen dagen liep het toch wel wat anders...... niet veel uitgelaten nog enzo...... haha en als we wandellen is ze te druk met alles wat er te zien is.. en plast niet. En in de rust van thuis en vertrouwdheid plast ze ze dan vaak kort erna........ Ze geeft niet echt teken nog van plassen. Lijkt gewoon op zitten dus lastig om sosm in te schatten en dan vaak al wat te laat met optillen. Ik zet haar dan buiten, maar daar doet ze dan niks  meer. Ondanks dat ik haar gestopt heb in het plassen. Maar ik weet het geduld is een schone zaak dus komt allemaal goed! Poepen deed ze vanmorgen gelijk goed buiten toen ik net de deur open had gedaan.

honden page profiel ZoëZoë 3 doggies

honden foto van Zoë

Wat een verhaal ja :-D Wat een apart hondje is het! Wat voor ras? ;-) Wel gunstig dat ze zo makkelijk is :-D Nog veel plezier met je hondje!

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

een groenendaeler. maar ze heeft nu al een hele spitse neus voor een pup dus ben benieuwd hoe die nog gaat worden. Ze rest had ook allemaal nog een wat plattere neus zoals ze meeste pups.

Ja ze lijkt vrij makkelijk. Maar daar ga ik niet al te veel vanuit en probeer veel dingen langzaam op te bouwen, maar zoals nu alleen konden we al goed merken dat ze niet echt angstig is ofzo. Had vanacht ook de babyfoon aan maar ze heeft tussendoor ook verder niet gepiept. Bench vind ze vandaag al stuk leuker en loopt er niet gelijk weer uit. Blijft iets langer nu. Maar goed gister zat soms onze dochter haar dan ook wel weer eens te roepen en die liep veel rond en die volgde ze graag. Dus nu makkelijker te oefennen nu ze meer op school weer is. Banch staat wel in de hoek in de kamer met een deken eroom heen.

honden page profiel ZoëZoë 3 doggies

honden foto van Zoë

" een groenendaeler. maar ze heeft nu al een hele spitse neus voor een pup dus ben benieuwd hoe die nog gaat worden. Ze rest had ook allemaal nog een wat plattere neus zoals ze meeste pups.

Ja ze lijkt vrij makkelijk. Maar daar ga ik niet al te veel vanuit en probeer veel dingen langzaam op te bouwen, maar zoals nu alleen konden we al goed merken dat ze niet echt angstig is ofzo. Had vanacht ook de babyfoon aan maar ze heeft tussendoor ook verder niet gepiept. Bench vind ze vandaag al stuk leuker en loopt er niet gelijk weer uit. Blijft iets langer nu. Maar goed gister zat soms onze dochter haar dan ook wel weer eens te roepen en die liep veel rond en die volgde ze graag. Dus nu makkelijker te oefennen nu ze meer op school weer is. Banch staat wel in de hoek in de kamer met een deken eroom heen. "

ik ben ook benieuwd! En dat is een goede leerwijze ;-) Nog veel succes en plezier!

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Wat een mooie pupje hebben jullie. En ze gaat in de bench ,leuk en makkelijk als ze dat willen . Er is wel één kleine vraag ,de deken doe je die met deze warmte ook volledig rond de bench. Vraag er naar omdat ze het te warm gaat krijgen ,dus beter enkel bovenaan leggen en dan nog een lichte deken die wat lucht doorlaat.
voor de rest wens ik u heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje :-D ;-)
Groetjes noella en Igor ;-)

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Een donkerblauw laken,raad ik je aan. ;-)

Gefeliciteerd met je puppie. ;-)

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

de deken zit er wel helemaal omheen, maar is niet zo'n dikke. hadden er ook een kussen in, maar heb die er nu uitgehaald en ligt nu echt alleen maar een kleed in. ze vind het nu ook fijner, ze houd van harde ondergrond.... wij met ons lekkere zachte kussen... (-; als ik weg ga lijkt ze al niet meer zo interresant te vinden. niet meer piepen als ik naar boven ga enzo. hihu alleen dat plassen. dacht ik zostraks optijd te zijn, gelijk na eten en drinken... belde er iwmand, hihi en ja hoor klaarstaand bij de voordeur dacht ze dit is een mooi plekje! hihi balen dus, anders had ze het misschien voor het eerst buiten met wandellen gedaan...

honden page profiel Johanna en CharlyJohanna en Charly 3 doggies

honden foto van Johanna en Charly

Charly gaat normaal ook in de bench maar met deze hitte wil hem dat niet aandoen. Hij kiest zelf zijn plek nu en meestal is dat de koude keukenvloer. De nachten zijn soms wat onrustig maar dat heb ik er wel voor over. En je bent blij dat ze zo makkelijk is maar gaat er niet vanuit dat het zo blijft.. Wel vanuit gaan! Ik heb maandenlang gedacht: 'Oh, nu gaat het komen, nu gaat het komen.' maar Charly is nog steeds makkelijk. Geniet er gewoon lekker van! 
Veel plezier met je mooie puppy!

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

hihi maar die bench...... kleine ruimte he....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Van harte gefeliciteerd met de pup, wat een schatje, het gaat al lekker zo te lezen,

ik zie dat je al veel gelezen hebt, ik weet niet of je deze artikeltjes al gelezen hebt?

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat een schatje zeg

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat een schatje zeg

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

sorry 2x zat het gister op mijn telefoon in de auto toen ! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hier is dan Ivy!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Genieten!! (Foto's en Filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^