Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jaqueline........niet te veel kouds geven, water tuurlijk steeds verversen maar niet te koud, kunnen wij met dit warme weer ook niet goed tegen. als je te koud drinkt, last van je maag en je darmen gaan opspelen, een ijsje okee, maar te veel is echt niet goed.

enne, ik lees al die temperaturen hier op het forum, ik heb dit nog nimmer mee gemaakt, voel me er dan ook helemaal niet lekker bij. het is echt te warm.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Isha, kwam je Maart tegen ?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jamie ligt echt al de hele dag voor pampus. Heb haar een koelelement gegeven, daar ligt ze nu heerlijk tegenaan. Kiwi ligt op de vloer en verplaatst zich steeds. 
Menn ik wil niet zeuren maar ik kan er écht niet tegen, weet niet waar ik het zoeken moet.

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Je bent niet de enige. Ik ben zo blij dat ik een paar dagen vrij ben tijdens deze hitte. Ik had niet kunnen werken, het kostte me j.l. week al heel veel moeite bij klanten die geen ventilator of airco hebben.
Heb af en toe hartkloppingen, heel erg moe, vooral mijn benen, en als ik het te lang achter elkaar warm heb raak ik helemaal over de rooie van het ellendig voelen.
Vanmiddag heb ik met mijn voeten bij Brando in het badje gezeten, saampjes uit de zon op de galerij. Dat was best vol te houden.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

vandaag voor de ratten:
-een icepod in de vriezer en in het hok leggen met een kleedje eromheen
-hangmatjes natmaken
- wat ijs in de drinkfles
-witte handdoek over de kooi
-tomaat gegeven

voor drum:
-rolluiken dicht
-ijsjes
- natte handdoek, maar dat vind hij niet fijn
- absoluut niet overdag lopen
- touw waarop hij kan kouwen in de vriezer, maar dat vind hij ook niet fijn.


honden page profiel Jacqueline VeldtJacqueline Veldt

honden foto van Jacqueline Veldt

Ook hier heel vroeg aan de wandel, daarna lekker binnen daar is het een comfortabele 21 graden :-D . Net heerlijk ff in hun privebadje afgekoeld en straks als de zon weer weg is weer lekker aan de wandel ;-) .
De witte kanjers geven ook zelf al aan dat ze niet meer en anders willen ;-)

Anoniem (Gast)

" Je bent niet de enige. Ik ben zo blij dat ik een paar dagen vrij ben tijdens deze hitte. Ik had niet kunnen werken, het kostte me j.l. week al heel veel moeite bij klanten die geen ventilator of airco hebben.
Heb af en toe hartkloppingen, heel erg moe, vooral mijn benen, en als ik het te lang achter elkaar warm heb raak ik helemaal over de rooie van het ellendig voelen.
Vanmiddag heb ik met mijn voeten bij Brando in het badje gezeten, saampjes uit de zon op de galerij. Dat was best vol te houden. "

Hmmm, ik zou je aan willen raden om bovenstaande wel eens met je huisarts te bespreken. Hoeft helemaal niks ernstigs te zijn, maar lijkt me wel goed dat hij hier even naar kijkt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

willy, had het vanmiddag ook, betrapte me er op, te weinig gegeten, snel een boterham gepakt, en daarna ging het weer, maar hartkloppingen, op het moment zweten ? toch maar even na laten kijken precies wat
anoniem schrijft. niet helemaal je van het.

het is natuurlijk achterlijk warm, en de een heeft er meer last van dan een ander, hier is het 31 graden in de woonkamer.

Jacqueline, 21 graden ? wauw. kom bamse even brengen. O-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jeetje Willy, dat klinkt niet goed. Gelukkig heb je vrij ja, kun je lekker rustig aan doen!
Hier in huis is het 27 graden.. Pff

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Oeps.. Dubbel

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

En zelfs driedubbel...

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Huisarts? Die heb ik voor kneuzingen en zo en voor herhaalrecepten. Voor zover ik weet is mijn hart in orde hoor, als je dat bedoelt.
Ik heb nooit goed tegen hitte en vooral kleffe warmte gekund. Zal wel met mijn schildklier te maken hebben, maar hoe ouder ik word hoe minder goed ik tegen warmte kan. Overgang komt ook dichterbij...

Ik denk dat ik a.s. week mijn eigen ventilator maar meeneem naar de klant die het altijd koud heeft. 't Was dinsdag al 28 C en ik kwam puffend van de warmte binnen. Zei ze: 'Het is lauw buiten!' O-)

Willemijn, ik eet nog steeds goed en drinken let ik ook op. Ligt gewoon aan de warmte en daardoor minder bewegen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Nèt even een grasronde gedaan, vanavond laat maar weer langer wandelen.
Dacht ik dat ik op een zak chips trapte, maar het is zoooo heet, dat de "niet opgeruimde" drollen gewoon krokant zijn geworden.;-)

Nou ja, lekker makkelijk, bleef het tenminste niet onder m'n sandaal zitten of, nog erger, tussen m'n tenen.O-)

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Heb vandaag best een tijd met Sam op het strand gezeten. Hij vond het best fijn. Eerst even afkoelen in de zee (wel eng hoor, die golven..) en daarna lekker in de schaduw van een parasol een bot begraven... :-)

Ik denk wel dat het hier een stuk minder heet is dan in sommige andere delen van het land. Dat is het voordeel van de kust.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lekker he dat even van je af praten, of bij warmte of bij kou, even afpraten, heerlijk toch. je wordt dan goed begrepen toch ? :-D


zit bij bamse, en ik had een waterijsje met twee stokjes, ieder een, bamse een en ik een.

ach gossie, die tong van bamse, heet en warm, dus mijn stokkie ook maar gegeven aan dr, en ik zag die ogen glinsteren, wauw krijg er twee inplaats van een, hahahaha


de temperatuur was.....36.7 op het weerstation in den Bilt. geen record. gelukkig.

Anoniem (Gast)

Willy, ik doelde meer op je bloeddruk. Bij warmte verwijden je vaten, dus moet jebloeddruk omhoog. Als de bloeddruk niet (genoeg) stijgt in zo'n geval kan je dit soort klachten krijgen, zoals hartkloppingen, ellendig voelen tot zelfs flauwvallen aan toe. Waar ik wel benieuwd naar ben: als je gaat liggen, verminderen je klachten dan binnen 5-10 minuten?

De oorzaak van een niet goed werkende bloeddruk kan van alles en nog wat zijn, meestal onschuldig en vaak op te lossen met medicatie of een aangepaste leefwijze. Maar nogmaals, ik zou echt de moeite even nemen om dit
met je huisarts te bespreken. Kleine moeite toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




temperatuur in de woonkamer zakt, het is er nu 29 graden, net een foto van gemaakt. zucht,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



buiten niet te doen, hier ligt Bamse onder de waaier, zelf heb ik er ook onder gestaan in mijn blote billen, nee geen foto van gemaakt. :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Willy;

Ook ik heb er last van hoor!
Ik kan ook niet tegen deze warmte, het beste is om de hele dag stil te zitten, dan gaat het nog, bij elke beweging vliegt de hitte me aan en het gutst weer van me af..vind het niet bepaald fris, maar goed..
Soms ook last van hartkloppingen, benauwd, duizelig, hoofdpijn, moe en ellendig, niet weten hoe je moet zitten, liggen etc, bah!
Drinken doe ook ik genoeg, iig 2 liter!

Hoop dat het gauw frisser wordt!!
Voor alles en iedereen beter uiteindelijk!!

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Luna had gisteren ook veel last van de warmte, net als ik hahha. Ik dacht gisteren echt dat ze het aan dr hart had. Die lag er te hijgen zeg. Heb handdoeken nat gemaakt maar mevr wilde er niks van weten. Ijsjes likte ze een beetje aan maar at ze verder ook niet op.
Heb maar een emmer water gepakt en haar afgekoeld. gisteren nacht begon ze zo extreem te hijgen dat ik dacht dat ze dood ging. Heb haar mee naar beneden genomen en de tuindeur opengezet en de waaier aangezet. Mevr heeft de halve nacht buiten geslapen en ik op de bank met de waaier. Vandaag heeft ze er eigenlijk niet zoveel last van maar het was wel ff schrikken hoor!

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

woody houdt niet van water dus maak ik een witte T-shirt nat en doe ik die bij heb aan en dan gaat het nog

honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hier binnen 30 graden !!! Gaat erover hé ! Net een koele doek over de honden gelegd. Er komt een frisser windje opzetten vanavond, dus ramen wagenwijd open. Vanmiddag coolbanden aan gedaan voor het ommetje. Wonen op bovenste verdieping van appartement, dus moeten wel op straat :( Vind het zo zielig te zien dat de beestjes het veel te warm hebben. De katten liggen languit op de grond, bij het konijn ligt een ice pod. Die heeft nog het meeste last van de warmte :(

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" http://www.hondenpage.com/foto/foto/21541.jpg

de vraag hoe een ijsje te maken ?

platte tupperwahr bak, een grote, vruchten klaar maken, zoals meloen aardbeien banaan, water erin en stukjes fruit erin, dat in de vriezer stoppen, dan 24 uur laten vriezen, eruit halen, even in de magnetron zodat het ijs loslaat uit de tupperwahr, en snoepen maar. de ijsblok is groot, gaat de hele tuin door, ze knagen er stukjes ijs af, eer het de maag bereikt is het al ontdooit, een leuke bezigheid en een koele bezigheid. :-D "


Haha, Bamse geniet ervan :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Op dit moment zitten wij op de roef (dak van onze woning) en op het water in volle zon is het heet maar alle hondjes zitten bij ons in de grote speelkooi..
Daar hebben we voor de helft zeil over en boven het zwembad zonder zeil.
Onder het zeil is het 24 graden denk ik en E.T. (de opvanger Duitse staander) zit op schoot (denkt dat ze klein is) Buana ligt naast me op een stoel, Enya aan de andere kant en Chaf ligt in de zon.

Vanmorgen vroeg gelopen, we liggen aan een heel lang steiger met het schip en naar de wal is het 15 min in de volle zon!! Dus dat doen we maar 2x per dag.. De rest doen ze in hun bak op het schip..

Apart leventje zo... :-D "


Goed opgelost T.I. . 24° is goed te doen :-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

hier vandaag de wekker heel vroeg gezet, en lekker toen het nog koel was een heel eind gelopen en gezwommen.... heerlijk.... alleen... vanmiddag trokken we het niet meer.... dus op naar een tuincentrum, en van Gardena de buitendouche duo gekocht (40 euro)... is namelijk een stang met douche voor aan je tuinslang... maar... en hier komt het.... met ook een watervernevelaar..... en die watervernevelaar.... dat is 't helemaal.... Zowel Tess als de rest van de familie waren er niet bij weg te slaan.... en na de watervernevelaar even met de pootjes en voetjes in de vijver van Tess... helemaal afgekoeld. ;-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Natte handdoek werkt hier ook goed. Als ze uit de bench is, leg ik eentje over haar heen en dan slaapt ze. Leg ik er geen dan vind ze nog steeds geen rust en blijft ze onrustig van plek veranderen.
Ook in de bench ligt er in plaats van een dekentje een natte handdoek de laatste dagen en ook daar maakt ze dankbaar gebruik van.
Morgen een stukje minder en dan blijft het zakken volgens de weerberichten.
De dieren en wij zullen toch een beetje blij zijn.
Ik hou van de zomer, maar dit is toch een beetje té.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij spelen vals. Mijn vader heeft onze hond vandaag meegenomen naar het clubhuis van scouting (een fort) en daar is het binnen heel erg koel. Zo heeft ze het gisteren en vandaag prima uit gehouden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zodadelijk de avondwandeling.

Kylie heeft geen last gehad van de warmte in huis. Tot 27° is het geweest. Ze heeft geen enkele keer liggen hijgen, zelfs niet als ze de trap naar boven deed, waarna ik haar weer naar beneden stuurde omdat het boven warmer was.

Ze heeft door de dag enkel gedronken na haar eten en is toen even de tuin in geweest.

Zodadelijk doen we nog eenwandeling door de velden. Gisterenavond viel dat ook zo mee.

Fijn dat we (nog?) geen onweer hadden, dan is het drukkender warm en minder aangenaam.

So far so good ;-)

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Vreugdedansje! Het is wat koeler vandaag.. en wat gaan de honden daarvan genieten :-) Moon zat daarnet al een paar uurtjes buiten: heerlijk!
Gisterenavond eventjes een paniekerig baasje. Rond 20u speelde ze een half uurtje met de bal buiten met een vriend en daarna heeft ze wel twee uur lopen hijgen. Ze wist met zichzelf echt geen weg. Het enige wat ze wou verdragen is een koele handdoek over haar. Brrr.. niet leuk!
Maar vandaag beter :-)

Anoniem (Gast)

Vandaag was het heerlijk weer hier met een verkoelend briesje.Net een heerlijke wandeling met Lindy gemaakt en we hebben weer genoten.Hopelijk blijft het voorlopig zo en niet meer die hitte van afgelopen dagen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Goku zijn losloop oefening
^