Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

golden wandeling die voor morgen gepland stond laat ik ook nu links liggen, wel jammer, maar onze gezondheid gaat wel voor...vanochtend gauw in het dorp geweest voor een boodschap, was rommelmarkt, lopen er nog mensen tussen die met de hond op stap zijn...een bobtail die zijn tong op zijn tenen had hangen....:'(..even daarvoor een jonge knul ( 11 jaar schat ik ) met en ierse setter naast de fiets ,met stevige pas...je zou ze toch wat....;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Nu is het toch echt te heet hoor !! Ik ben vanmorgen om zeven uur naar het bos geweest en daarna tesamen met Gwenn en Eline naar de asielmaatjes. Toen was het nog net te doen, er stond een briesje en we hielden de wandelingen wat korter, maar nu :'(

Tibo komt niet buiten, hij ligt in de woonkamer, daar is airco en dus lekker fris. Probleem is dat mijnheer dan denkt dat het ook buiten zo is, dan loopt hij vol goede moed de tuin in, om vervolgens weer halsoverkop naar binnen te vluchten. Neen, het is er echt over, niets voor onze viervoeters, maar ook niet voor mij :'( "


Haha, volgens mij maakte Santa die fout daarnet ook, toen we voor een plas/poeprondje naar buiten gingen, vol goede moed begon hij, maar zakte snel terug naar de tropenmodus... ;-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Niet veel :-) S Morgens vroeg en s avonds laat een goeie ronde, verder maar een snelle 5 minuutjes om te plassen.
Badje buiten, kan ze lekker spetteren, grote drinkbak waar ze ook met haar pootjes in kan buiten. Binnen gaat ze in een koelere kamer en moet ze verder niet in bench zodat ze zelf haar plekje kan zoeken in de kamer. Plus een koelband en veel vers water. Dan nog heeft ze last van de warmte en blijft ze niet in de zon. Ze slaapt ook wel wat meer nu.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Wij hebben ingebouwde airco in iedere kamer van het huis, ideaal!
Daarnaast ook nog de koelbanden en een zwembad.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Vroeg in de ochtend een lange wandeling en in de middag lekker naar het hondenstrand :-)!!
Daarnaast is het belangrijk dat de poten koel gehouden worden. Honden raken warmte kwijt via hun poten en doormiddel van hun tong (hijgen). Geen koud water gieten over de kop van de hond dat is gevaarlijk!
Succes allemaal met dit warme weer!!!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Wat ik doe;

- wandelen als het nog koel en weer afgekoeld is, tussendoor alleen even snel plasje doen en verder niks
- Continu de bak met water vol houden en regelmatig vervangen door koud water
- af en toe een ijsklontje geven en laten op kauwen
- binnen is het bij ons het koelst, dus de honden zijn zoveel mogelijk binnen

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Mila houdt van de warmte en haat water, een gevaarlijke combinatie.. Ik moet er dus op letten dat ze niet in de zon gaat liggen, maak ze stiekem nat, en laat ze genoeg drinken.. En droom nog altijd van een doggy-pool!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik zet s'morgens in alle vroegte 4 à 5 uur alle ramen en deuren tegen mekaar open om de ochtendkoelte binnen te laten . Dan bij de eerste zonnestralen gaat alles waar de zon op staat potdicht. Er wordt héél vroeg gewandeld en dan mogen de puli's nog in de tuin. Tot dat daar echt de zon staat, dan gaan ze naarbinnen. Zonneschermen naar beneden en rolgordijnen naar beneden.
Tussendoor even langs de grasstrook plassen en poepen, of bij nood in de tuin.. Geen behoefte voor lange wandelingen te maken in de hitte. Ik doe er Ixy en Kwint echt geen plezier mee.
Binnen knagen ze wat op hun bullepezen of spelen wat met elkaar.
We overleven het wel met wat kunstgrepen. :-D
Mijzelf kunnen ze bij dergelijke temperaturen vangen onder een muts... vindt het vreselijk!

honden page profiel LenaLena

honden foto van Lena

Ik heb speciaal voor mijn Hus Kayla een inloopbadje neergezet en dan wil ze er niet in....wat een dame!

honden page profiel *Luna**Luna*

honden foto van *Luna*

" Ik zet s'morgens in alle vroegte 4 à 5 uur alle ramen en deuren tegen mekaar open om de ochtendkoelte binnen te laten . Dan bij de eerste zonnestralen gaat alles waar de zon op staat potdicht. Er wordt héél vroeg gewandeld en dan mogen de puli's nog in de tuin. Tot dat daar echt de zon staat, dan gaan ze naarbinnen. Zonneschermen naar beneden en rolgordijnen naar beneden.
Tussendoor even langs de grasstrook plassen en poepen, of bij nood in de tuin.. Geen behoefte voor lange wandelingen te maken in de hitte. Ik doe er Ixy en Kwint echt geen plezier mee.
Binnen knagen ze wat op hun bullepezen of spelen wat met elkaar.
We overleven het wel met wat kunstgrepen.  :-D
Mijzelf kunnen ze bij dergelijke temperaturen vangen onder een muts... vindt het vreselijk! "

Dat was dus ook mijn tip, heerlijk he, zo heb je echt de hele dag een lekker koel huis;-) Ik raad dit echt iedereen aan!!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

thermometer geeft hier nog 31 graden aan ! ( buiten )

honden page profiel LenaLena

honden foto van Lena

Kayla kijkt me echt zo aan van : "Help me, ik ben zo zielig, die hitte en ik verveel me dood. Normaal doen we rond deze tijd een uitgebreide wandeling van 1,5/2 uur, maar voor haar met die poolvacht is het nu nog te warm. Oh, dat snoetje is zo schattig met die oogjes. Alsof ik snoepjes van een kind heb gestolen.

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Senna en Amélie liggen het liefste binnen met dit weer, op de koude vloer.
Wandelen gebeurt alleen héél vroeg in de ochtend, en 's avonds laat, en verder doen ze af en toe een plasje in de tuin. Vanmiddag hebben ze een ijsje van bevroren water opgeslobberd, wat ze heerlijk vonden! ;-)
Normaal zouden we met Senna nog wel even naar de plas om te zwemmen, maar het sluisje is uitgezet, dus stilstaand water..gaan we niet doen dus!

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Hier aan de kust lijkt het wat beter te harden...Maar toch is het behoorlijk heet....

Ik loop s ochtends een wandeling in de schaduw van het bos. Sam kan daar ook heerlijk zwemmen en door het water rommelen met andere honden. De bazen zitten dan vooral op het bankje er naar te kijken... echt lopen is dan ook niet nodig. 's avonds zoeken we bij de koffie het koelere buiten op en is het ook beter in het bos vertoeven dan midden op de dag.

Een tip: Het asfalt wordt vreselijk heet als de zon er op staat. De stoep trouwens ook, maar minder extreem. Daarom probeer ik zoveel mogelijk door grasstroken te lopen. Ik merk echt aan Sam dat dat veel comfortabeler is...

Morgen ga ik 's ochtends naar het strand, bewapend met parasols en een windscherm voor de broodnodige schaduw, en behoorlijk wat koud drinkwater. Moet nog even kijken hoe lang het daar voor Sam fijn blijft, je wil hem natuurlijk ook geen zonnesteek laten oplopen.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Gaan jullie eigenlijk op cursus met dit weer? Ik ben er nog niet uit of het wel verstandig is om daar morgen te gaan staan om 10u45 als ze 36°+ geven...

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Ik zou het afraden, en als hondenschool zouden ze dat uit eigen initiatief toch moeten doen ?

honden page profiel --

honden foto van -

we waren vandaag weer naar het lauwersmeer...

we hebben hem vaak in het water gezet.
even de pootjes erin, we hebben hem zelfs even laten zwemmen...

dat doet hij niet vanzelf, we moesten hem tillen
bakje water ernaast en that`s it

olly hijgde niet en vele honden waren ook gewoon aan het spelen enzo
nope, hier geen last van de hitte...

morgen is een ander verhaal O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

morgen in gieten hebben ze de watertrainingen afgelast waarom ? de honden moeten er naar toe, er zijn autoritten van twee uur, geen airco, ik heb wel airco, maar......

de honden moeten op hun beurt wachten, het is meestal vanaf 9 uur tot half vijf, dat is te lang , de honden vinden de watertrainingen fantastisch, als ze moeten wachten zijn ze best opgewonden, dus met die hitte echt uit den boze, vandaar afgelast.

en gelukkig a.s. woensdag is het minder warm.

ga je morgenochtend toch naar de training, drinken mee nemen, flesjes en drinkbakjes voor je hond, en probeer in de schaduw te trainen. anders voor een keer gezien houden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wij lopen 's ochtends en 's avonds. Door de dag zoekt Kylie een koel plekje op.

Niet voortdurend, want als ik achter m'n pc zit ligt ze bij me en dat is zeker niet de koelste plek in huis en tuin. Maar ze ligt rustig en lijkt het niet te warm te hebben. Hijgt niet... ademt niet sneller... Ligt gewoon op haar zij en slaapt. Zeker niet op de bank.

Ik ga haar ook buiten niet nat maken met wat water. Uit ervaring heb ik geleerd dat ze zich dan gaan schudden.. rollen... en achteraf nog een hele poos warmer hebben dan voorheen.

De poezen hebben ook geen last. Liggen vaker ergens languit buiten dan anders terwijl ik het binnen koeler vind. Het lijkt erop dat ze het gewoon leuk vinden op een schaduwplekje buiten.

Ik zet water voor de vogels en hou het zo nu en dan een beetje in de gaten of dat niet een van de redenen is waarom ze veel buiten liggen... Vogels die komen drinken spotten ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

We hebben een zwembad voor onszelf, en een zwembad voor de honden ;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

Ik heb Spyro de hele dag binnen gehouden, waaier aan en ik heb een koelingsbandana voor hem voor het wandelen. Hij heeft zowat de hele dag geslapen en hopelijk niet zo veel last van de hitte gehad.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

zo straks met lobke naar het park geweest was toch nog te warm heb haar in de sloot gezet en ze heeft even gezwommen aan de riem, toen zeiknat op de scoot naar huis, overdag lag ze of binnen lekker koel af en toe in de doucheruimte waar ik een natte handdoek heb gelegd nu ligt ze in haar mand onder een fleece deken ja het is een teckel he lekker eigenwijs het liefst kruipt ze zelfs onder mijn dekbed dus maar een hekje geplaatst voor mijn slaapkamer om 11uur ga ik nog even weg met haar het is in de voortuin nog 29graden die ligt de hele dag in de schaduw achter waar de zon de hele dag stond is het nog 34graden nog maar even wachten dus groeten Hein.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" We hebben een zwembad voor onszelf, en een zwembad voor de honden ;-) "


Dat doet zeker goed! :-)

Wij hebben nu pas de avondwandeling door de velden gedaan. Daar was de temperatuur nu mja,... ietsjes warm nog, maar het voel goed mee. 't Is dan ook nog de tijd van de persuïden, vallende sterren.

Gisteren vroeg m'n overbuur aan z'n 6-jarig zoontje of hij een wens gedaan had toen er een vallende ster was.. Ja hoor... Hij heeft gewenst dat Michael Jackson terugkomt :-) ... Nu maar hopen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook hier is het nog heel warm, bamse ligt buiten, ramen staan hier wagenwijd open, er komt toch niemand inbreken, veels te warm, hahahahaha

zonder gekheid, ik slaap nu beneden, zodat bamse lekker buiten kan vertoeven, beter dan binnen.

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Yogut ijsjes, pootje baden, s'ochtend vroeg lange ronde en s'avonds lange ronde en in de middag alleen kleine rondjes van tine minutjes

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra heeft vandaag 2 keer gezwommen en voor de rest heb ik vandaag alles pot dicht gehad Kyra mocht van mij hooguit 10 minuten in de zon liggen om op te drogen daarna heb ik haar naar binnen gehaald en de achterdeur dicht gedaan en 2 ventilatoren aan heb van de warmte weinig iets van gemerkt. Ik heb vanmorgen nog wel even een was weg gestreken voor de ergste warmte met Kyra naar het park waar ze heerlijk heeft gezwommen op de heen weg heeft ze naast de scootmobiel gelopen terug weg heeft ze op de scootmobiel gezeten. En morgen weer zo'n dag. :-D

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

" Wij lopen 's ochtends en 's avonds. Door de dag zoekt Kylie een koel plekje op.

Niet voortdurend, want als ik achter m'n pc zit ligt ze bij me en dat is zeker niet de koelste plek in huis en tuin. Maar ze ligt rustig en lijkt het niet te warm te hebben. Hijgt niet... ademt niet sneller... Ligt gewoon op haar zij en slaapt. Zeker niet op de bank.

Ik ga haar ook buiten niet nat maken met wat water. Uit ervaring heb ik geleerd dat ze zich dan gaan schudden.. rollen... en achteraf nog een hele poos warmer hebben dan voorheen.

ik zit altijd VOOR mijn pc achter zie ik zo weinig dan alleen maar kabeltjes lolllll

De poezen hebben ook geen last. Liggen vaker ergens languit buiten dan anders terwijl ik het binnen koeler vind. Het lijkt erop dat ze het gewoon leuk vinden op een schaduwplekje buiten.

Ik zet water voor de vogels en hou het zo nu en dan een beetje in de gaten of dat niet een van de redenen is waarom ze veel buiten liggen... Vogels die komen drinken spotten ;-) "


honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Niets er valt bar weinig aan te doen. Nat maken met dit weer begin ik niet aan gezien het inderdaad een tijdje alleen maar broeieriger wordt en sja.. Uiteindelijk weten ze het zelf het best.

Onder de hortensia in de schaduw dus.

Wandelen doen we overdag ook niet, alleen een kort rondje.

Ik heb al sneeuw gewenst. O-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Nou sneeuw hoeft nou ook niet direkt een lekker fris buitje wel. is nog te warm vond lobke en ging weer naar binnen nou ze heeft geplast en morgen vroeg doet ze wel een hoop voorlopig zweet ik me kapot. ga zo nog maar eens lekker onder de douche .het water guts van mijn hoofd. buiten zitten is geen optie er is zomerterras hier en dat lawaai is goed te horen ,ga even alles open zetten kan het doorwaaien groeten Hein.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

was weer tweemaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat een hitte...Hoe houden jullie je viervoeters koel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Goku zijn losloop oefening
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^