dna test

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

ik heb een onderzoek laten doen bij Bamse, ze hebben mij gevraagd voor wetenschappelijk onderzoek of ze dna mochten afnemen van Bamse, heb ik in toegestemd.

maar of ze dan kunnen zien wat voor voorouders zij hebben, ja dat kan, maar moet er ook dna afgenomen worden van haar ouders, of achterban.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel kaikai

" ik heb een onderzoek laten doen bij Bamse, ze hebben mij gevraagd voor wetenschappelijk onderzoek of ze dna mochten afnemen van Bamse, heb ik in toegestemd.

maar of ze dan kunnen zien wat voor voorouders zij hebben, ja dat kan, maar moet er ook dna afgenomen worden van haar ouders, of achterban. "

Dat ligt eraan hoe je voorouders interpreteert. Voorouders als in "wie is de vader?" dan heb je DNA van de andere partij nodig. Maar voorouders als in "welk ras waren voor de voorouders?" dat kan toch heus zonder de andere partij. Aan de hand van ras specifieke genetische markers in de eigen DNA.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

de reu en de teef van bamse ? de ouders bedoel ik daar mee ? en nog meerderen voorouders dan ? zo op de hoogte ben ik niet van dna hoor. :-D

honden page profiel indy en femkeindy en femke

honden foto van indy en femke

ben benieuwd!!

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" klinkt allemaal heel verleidelijk mij hebben ze ook verteld dat kenzo een stafford x american bull is maar hij heeft ook pitbull kenmerken. deze zijn dan ook familie van elkaar maar  toch voor de zekerheid. "


Voor zover mij bekend, zijn de genetische kenmerken van de Stafford en de Pitbull precies gelijk.
Het is zelfs zo, dat je in Amerika twee overkoepelende organisaties hebt, bij de ene is alleen de Pitbull erkend, en bij de Andere de Amstaff.
Er zijn dus honden die bij beide ingeschreven staan, en je raadt het al? Bij de ene staan ze dus ingeschreven als Pitbull en bij de andere als Amstaff. Met deze honden wordt gefokt, en ze hebben dus twee stambomen!
Er zijn dus honden uit Amerika die zowel Pit als Staff zijn, en daarom is dat niet te herleiden.

honden page profiel MAxime - Guusje, Demi & Tommie MAxime - Guusje, Demi & Tommie

honden foto van MAxime - Guusje, Demi & Tommie

een vriendin van me wilt dit inderdaad ook doen. zover als zij
met mensen gesproken heeft is de uitslag goed betrouwbaar, ondanks
dat je het niet altijd kunt zien!

zo worden er toch ook wel eens blanke kindjes uit een donker koppel
geboren.. dan zie je aan het kind toch ook niet dat zijn ouders
donker zijn... het is simpelweg niet altijd meer te zien, zeker niet
als het non stop word verder gekruist.

Charlotte (Gast)

KMSH eisen sinds 2013 DNA-profiel als je een stamboom voor je puppies wilt hebben.   Geknipt uit de site: -"De Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) reglementeert de genealogische identificatie van de honden van alle rassen in België, binnen het kader van de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Tegen haar beslissingen is geen beroep mogelijk. Het beoordelen van de aanvragen voor genealogische identificatie en het toepassen van de reglementen hiervoor zijn toevertrouwd aan de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (KMSH). De aanvragen voor genealogische identificatie moeten gebeuren per volledig nest, binnen de veertien dagen na het werpen. Honden die geen stamboom hebben of die een stamboom hebben die niet erkend wordt door de FCI kunnen geïdentificeerd worden in bepaalde gevallen"   Al mijn honden hebben nu een DNA-profiel

Anoniem (Gast)

Oud topic maar vooruit...

Test gedaan bij 3 honden... 

2 waarvan we wisten dat er 1 "vervuilde" lijn in zat maar niet wat voor honden.

1 van een kruising uit stamboom ouders. Klopte als een bus. 

Suus (Gast)

beste Anoniem (gast)

mag ik vragen waar je de test hebt gekocht? En hoe het heet/welk merk?

Alvast bedankt.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi Suus,

 

Omdat het een oud topic is weet ik niet of anoniem nog gaat reageren. Indien je opzoek bent naar een DNA test, kan ik je Wisdom Panel aanraden. Deze heb ik een tijdje geleden gekocht voor mijn (blijkbaar) Duitse herder kruising. Ik heb hem online besteld maar durf even niet meer te zeggen waar. Het is wel prijzig, maar persoonlijk vond ik het wel waard. Hele fijne klantenservice en veel goede recensies, ook van mensen die net als Anoniem hun bekende kruising hebben laten testen.  Ik ben in ieder geval een tevreden klant. Hoop dat je hier iets aan hebt! 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" raar dat de dierenarts er dan ook in gelooft...


Maar ben echt benieuwd of mensen hier een test hebben gedaan of mensen kennen die zo test hebben gedaan... "

 Ik wou het ook doen en mijn dierenarts raadde het gewoon af.

Het is een gokspel die gespeeld wordt. Je kan de familie van je hond niet achterhalen als je geen dna hebt van de familie. 

honden page profiel --

honden foto van -

Pff oud topic...

sabine (Gast)

ik als kleine fokker van de pomeranian,moet mijn hond zijn Dna opsturen of er mag niet mee gefokt worden.Nu kreeg ik die papieren terug ener staan allemaal cijfers en letters op,hoe kan ik nu weten wat die allemaal betekenen,via de KMSH opgestuurd.

Groetjes sabine

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" ik als kleine fokker van de pomeranian,moet mijn hond zijn Dna opsturen of er mag niet mee gefokt worden.Nu kreeg ik die papieren terug ener staan allemaal cijfers en letters op,hoe kan ik nu weten wat die allemaal betekenen,via de KMSH opgestuurd.
Groetjes sabine
  "

 Sabine een heel oud topic, stel je vraag bij onderwerp fokken, daar zal je goed advies krijgen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nekomvang volwassen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^