Koopovereenkomst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ana (Gast)

Morgen ga ik kijken naar een hond. Het is een keeshond van 2 jaar oud.Zijn eigenaar heb ik al een paar gesproken, ze ligt in scheiding en moet meer gaan werken om voor haar kind te zorgen. Helaas heeft ze daardoor geen tijd meer voor haar hond.

Nou vraag ik mij af of het verstandig is om een koopovereenskomst mee te nemen. Ik heb er al één gevonden op Raad van Beheer. De eigenaar is geen fokker, maar ik wil wel graag dat, zover zij weet, de hond gezond is en daar bewijs van hebben.

Zijn er mensen die iets weten waarvan ik gebruik kan maken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Koopovereenkomst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Voor zo ver ik weet moet de eigenaar een koopovereenkomst maken als zij dat wil, het is aan jou om te kijken of de hond er op dat moment goed uitziet en zijn paspoort te controleren op ineentingen.. ga dasnoods gelijk door naar een DA om het te laten controleren..... Een hond kan natuurlijk altijd ziek worden, daar is nooit garantie op

Ana (Gast)

Bedankt voor je reactie Kim!

Inderdaad garantie heb je nooit! Ik zou dan eigenlijk ook een contract willen i.v.m. het verleden van een hond. Zij zegt dat de hond nooit ziek is geweest. Maargoed, ik ken deze vrouw niet (afgezien van een paar telefoontjes). Ik ben inderdaad dan van plan om door te rijden naar de DA, wat nou als deze zegt dat er toch iets mis is met de hond? Iets wat de verkoper had moeten weten.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

ik weet niet of je voor de hond moet betalen? Spreek anders af dat zij gelijk mee gaat naar de DA en maak der duidelijk dat jij zeker wil weten of de hond ook helemaal gezond is op het moment dat je hem mee neemt (de DA wel op eigen kosten betalen en mocht de hond wel iets ''erg'' mankeren dat zij de rekening dan betaald ) zij moet dan niets te vrezen hebben omdat zij zegt dat de hond gezond is.
Kijk in het dierenpaspoort bij welke dierenarts zij altijd is geweest en bel ze eventueel voor het ''dossier'' wat hun hebben van de hond (neem aan dat als er iets mee was ze er wel mee bij de DA is geweest).

Als zij ook het beste wilt voor de hond neem ik aan dat ze hier ook gewoon netjes aan meewerkt... en jij kan gelijk zien hoe de hond is bij ''vreemde'' als hij een algemene controle krijgt is altijd fijn om toch te weten.

Ik denk dat dat de beste manier is om je in te dekken.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

algemene = algehele;-)

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Wat je zou kunnen doen is vragen bij welke dierenarts de hond altijd is geweest.
De dierenarts kan dan in zijn dossier kijken en aangeven waarvoor hij de afgelopen 2 jaar is geweest.

Veel plezier!

Spreek ook van te voren een proeftijd af. Bijv. 3 maanden. Als het niet lukt om een vooraf onduidelijke reden, dat je de hond dan weer terug kunt brengen.

Wanneer de hond komt, vraag om een lijstje van commando's die hij kent.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Koopovereenkomst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: oudere hond bang voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^