politiehonden die geslagen worden??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daniëlle (Gast)

excuus voor de verkeerde categorie, maar kon niets anders vinden waarin ik iets als dit kan plaatsen. Ik heb een vraag over politiehonden en het slaan ervan. Ik heb laatst gezien dat een man uit mijn buurt die politiehonden traint op een afgelegen terrein keihard op zijn hond insloeg met een stok/tak (ik ben best wel wat gewend maar dit ging écht hard). De hond zelf tjoenkte en jankte alles bij elkaar en de man ging door. Ik heb hem hier op een afstand op aangesproken en zijn enige commentaar was dat ik mij met mijn eigen zaken moest bemoeien waarnaar hij vertrok. Deze man schijnt al jaren ervaring te hebben met het trainen van herders als politiehonden, maar nu vraag ik me af: is dit normaal? Zelf vind ik dit namelijk echt niet normaal en verschrikkelijk, alleen ik weet niet of ik hier stappen tegen kan ondernemen (ook omdat ik weet dat dit geen eenmalige actie was, ik heb vaker honden horen janken daar op eenzelfde manier). Is er iemand die mij hier meer over kan vertellen, daar zou ik erg mee geholpen zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "politiehonden die geslagen worden??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Op school een keer les gehad over politiehonden en daar is ook de trainingsmethode uitgelegd, daar kwam mishandeling niet in voor. Ik zou er toch een melding van maken bij de politie, want dit lijkt mij geen normale zaak, het zijn dieren en dan maakt het in mijn ogen echt geen verschil of het politiehonden zijn of niet.

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik kan hierover enkel uit tweedehand spreken, letterlijk dan. Mijn tweede hond komt van de civiele bescherming, voldeed niet wegens een angstaanval of zoiets. Hij is een superlieve hond naar ons toe maar naar mijn inziens schort er toch vanalles aan zijn opvoeding (socialisatie?) Hij is nu 11 maand, net als mijn andere mechel (zijn nestbroer) die door ons is opgevoed. Hij valt super agressief uit naar alle bezoek, ook als wij er bij zijn. Op straat begint het te beteren, wil achter koeien, paarden,...aan. Mijn andere mechel is super met mensen maar dominant naar andere honden, da's nu eenmaal de aard van het beestje. Zijn spieren waren ook minder ontwikkeld, ik vond hem nogal mager toen we hem kregen en blessuregevoelig (kussentjes,...). Misschien nogal veel in een kennel gezeten, want hij was ook niet 100% zindelijk, maar na een maand is dit euvel verholpen.
Volgens onze trainer is het zeker geen angst of dominantie maar eerder een soort bezitterigheid wat ons betreft. Maar ik heb zeker niet de indruk dat hij slaag heeft gehad want naar ons toe is hij niet angstig maar gewoon een leuke hond

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

ik weet wel dat herders met pakwerk worden geslagen met stokken en ze dan die persoon moeten pakken, dat is dat ze onder druk moeten kunnen blijven ''werken''. Ben het er niet mee eens hoor en ben toen ik mijn herder had, daar ook weggegaan.......
Maar dit klikt meer als mishandeling, schrijf de volgende x zijn kenteken op en meld het op het bureau..... Zeker als hij al zegt bemoei je met je eigen zaken.... klinkt toch als dat hij wat doet wat niet hoord....

(die honden op de herder vereniging, jankte helemaal niet hoor onder ''druk'')

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

ik zou er inderdaad ook een meldeing van maken een foto of filmpje kan helpen als ''bewijs''

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ja dat gebeurt inderdaad.. daarom vind ik het ook vreselijk hoe er met politiehonden wordt omgegaan.. het is een manier om ze hard te maken. maar ik vind het een vreselijke manier.
hier in het bos trainen ze ook met politiehodnen. heb ook een keer gezien dat ze de hond heel kort hielden aan de lijn en maar met een stok op die hond bleven slaan.. die hond probeerde met alle macht weg te komen en zat keihard te piepen.. maar die mannen bleven maar doorgaan. heb me echt een hele tijd misselijk gevoelt en ben zelf dan ook enorm tegen die "sporten" kan me ook niet voorstellen dat je daar als baas plezier aan kan beleven.

om je hond zo te martelen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Op school een keer les gehad over politiehonden en daar is ook de trainingsmethode uitgelegd, daar kwam mishandeling niet in voor. Ik zou er toch een melding van maken bij de politie, want dit lijkt mij geen normale zaak, het zijn dieren en dan maakt het in mijn ogen echt geen verschil of het politiehonden zijn of niet. "


tuurlijk zullen ze op school niet gaan vertellen dat die honden zo geslagen worden.. ze weten wel wat ze moeten zeggen om het leuk te houden.. verzwijgen heet dat.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Mijn oom traint al 20 jaar politiehonden, die wonen dan ook bij hem in huis enz. Maar hij heeft nog NOOIT een politiehond mishandeld!!!
Alleen met PAK werk worden ze biv. met stokken geslagen maar dan zijn er geloof ik vaak ook nog wel andere trainers bij in de buurt.

Dus ik zou proberen een foto/filmpje hiervan te maken en een melding ervan maken!

Succes!!

Daniëlle (Gast)

Bedankt voor alle snelle reacties!

ik zit er namelijk echt mee in mijn maag, ik heb zelf ook al op diverse sites gekeken over politiehonden en daar zag ik ook de oefening over het pakwerk en dan het afweren met een stok. ik weet waar deze man woont en ik weet ook bij welke vereniging hij zit (hij is zelfs voorzitter). hij schijnt al 32 jaar in het 'vak' te zitten. vandaar dat ik graag iets meer objectieve informatie heb voordat ik iemand aan de schandpaal nagel. Let wel: ik ben het er zelf ook absoluut NIET mee eens alleen wetten en regels zijn wetten en regels (ook met betrekking tot politiehonden) en als hij dat mag doen kan ik natuurlijk roepen en schreeuwen wat ik wil maar daar bereik ik niks mee.

filmen of foto's maken zal misschien wel lastig worden want ik heb de beste man verteld dat ik de politie inschakel als ik hem dit nog een keer zie doen, dus ik denk niet dat ik hem nog snel ik actie zal zien.
ben wel blij dat mijn berners een ander leventje hebben:-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

eerlijk gezegt denk ik dat je weinig ertegen kan doen. het hoort bij de sport.
we zouden met z'n allen eens petities moeten houden om het te verbieden.. wordt wel de watersport verboden maar zoiets dan weer niet. vind ik zelf nogal belachelijk

Daniëlle (Gast)

Ik snap ook wel dat deze honden getraind worden om onze veiligheid en die van de agent in functie te bewaken en ik heb geen ervaring met deze sport of vorm van training, maar wel ervaring met honden en (her)opvoeding. ik heb genoeg honden gezien die geslagen werden en geen één die er beter van geworden is. dus kan me niet voorstellen dat deze honden (ondanks dat het werkhonden zijn die het prachtig vinden om te werken voor de baas) een gelukkig leventje leiden op zo'n manier.

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Wat ik in onze club gezien heb bij het pakwerk was dat die stok eerder in de lucht geslagen wordt dan op de hond, het zou de hond aansporen om heftiger te bijten, want het is een soort stok gemaakt van reepjes die veel lawaai maakt als hij net langs de hond geklapt wordt, zoiets als een rijzweep bij een paard dan veronderstel ik. Gekken die zich meer om hun ego dan om hun hond bekommeren vind je overal hoor, niet alleen bij de politie of hondensport

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Wat ik in onze club gezien heb bij het pakwerk was dat die stok eerder in de lucht geslagen wordt dan op de hond, het zou de hond aansporen om heftiger te bijten, want het is een soort stok gemaakt van reepjes die veel lawaai maakt als hij net langs de hond geklapt wordt, zoiets als een rijzweep bij een paard dan veronderstel ik. Gekken die zich meer om hun ego dan om hun hond bekommeren vind je overal hoor, niet alleen bij de politie of hondensport "


ja. maar het is niet 1 gek.. de hele hondenschool stond erbij, dus dat is gewoon het manier van doen hier.
en de stok werd echt niet alleen amar in de lucht geslagen.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik ben bijna me hele leven bekend met die sport

En heb vaak genoeg gezien dat honden in elkaar werden geslagen of dat ze plat gedrukt werden met een stroomband Maar nee ik vind dat niet normaal en  zo hoor je hond ook niet te trainen
Ik zou als ik jou was het de volgende keer filmen of 144 bellen zodat ze het kunnen zien

Maar ken ook genoeg mensen die het op de positieve manier zoals ik doen hoor
dus er wordt niet op elke club zo getraind

er is trouwens maar 1 oefening waar een hond met een stok wordt geslagen

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik ben bijna me hele leven bekend met die sport

En heb vaak genoeg gezien dat honden in elkaar werden geslagen of dat ze plat gedrukt werden met een stroomband Maar nee ik vind dat niet normaal en  zo hoor je hond ook niet te trainen
Ik zou als ik jou was het de volgende keer filmen of 144 bellen zodat ze het kunnen zien

Maar ken ook genoeg mensen die het op de positieve manier zoals ik doen hoor
dus er wordt niet op elke club zo getraind

er is trouwens maar 1 oefening waar een hond met een stok wordt geslagen

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.



Sorry gaat wat fout alles komt 2 keer

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ken ook een ex politiehond, haar oog is verdorie kapotgeslagen, ze is toen afgekeurd, is nu wel bij fijne mensen terecht gekomen, maar heeft nu vele angsten, vooral voor mannen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

tuurlijk zullen ze op school niet gaan vertellen dat die honden zo geslagen worden.. ze weten wel wat ze moeten zeggen om het leuk te houden.. verzwijgen heet dat. "

Dat is waar ja. Was een stage presentatie van mensen die een halfjaar mee hadden gelopen met het trainen van politiehonden. Wat een verschil denk ik ook is, was dat ze bij de afdeling opsporing zaten, dus drugs en mensen enz.

Daniëlle (Gast)

Hmm zoals ik zie dus nog een hoop grijs gebied. de ene vereniging doet het wel, de andere absoluut niet. misschien dat het dan nog belangrijker is om de manier van zaken binnen een vereniging aan de kaak te stellen, want blijkbaar is het ook mogelijk om een politiehond op een dierwaardige manier op te voeden. de keuze is hierbij aan de mens en helaas niet aan de hond. ik hoop van harte dat ik nog eens de kans krijg om te filmen alhoewel het een gruwelijk gezicht is om te zien.

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

alleem met een steloefening krijgen ze een stokslag
Dit wordt overigens rustig aan opgebouwd
Maar stokslagen als correctiemiddel is absoluut uit den boze zeker als de hond begint te janken en de man doorgaat
Je heb een hond sneller kapot gemaakt dan goed ophebouwd (in welke tak van sport dan ook)
Die man heb problemen met mij gehad als ik het had gezien.
Volgende keer kenteken noteren en aangifte doen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

evengoed vind ik het best vreemd dat er hier wanneer je alleen maar corrigeren zegt al de alarmbellen hebt draaien. maar dat er dan wel stokslagen zou mogen worden gegeven voor een oefening. hoe hard/zacht ook.. vind dat gewoon niet kunnen

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Laat het niet als een verrassing komen dat er bij veel knpv verenigingen honden worden getraind met puur en alleen geweld. Vaak mensen die al tig jaar in de sport zitten. Intimidatie is een onderdeel vanwegen het soort hond waar je mee te maken hebt maar veel van de manieren waarop getraind word zijn achterhaald. En totaal niet effectief. Zelf tuin in knpv op een zo positief mogelijke manier en dit word als volstrekt idioot opgenomen in die kringen. Om concreet in te gaan op de topic: 9 uit 10 politie honden luistert uit angst. Dit roep ik uit eigen observatie. De honden vinden het werk mooi maar zijn bijna altijd bang en schichtig bij de trainer.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

" evengoed vind ik het best vreemd dat er hier wanneer je alleen maar corrigeren zegt al de alarmbellen hebt draaien. maar dat er dan wel stokslagen zou mogen worden gegeven voor een oefening. hoe hard/zacht ook.. vind dat gewoon niet kunnen "

Je moet begrijpen dat die honden worden getraind voor werk als politie hond. En hond die geen klap kan incasseren kan werk bij bij voorbeeld een voetbal rel niet aan...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

maar waarom moeten de honden oplossen als ze daarvoor zo behandeld worden.
en trouwens.. denk dat nog niet eens de helft van de honden echt zal worden ingezet.
waarschijnlijk nog veel minder.
heel veel doen het gewoon voor de sport.. gewoon omdat de baas het zo leuk vind, demonstraties. nee. dat vind ik echt helemaal niets.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

De honden die daar speciaal voor gefokt zijn zijn echt spijker hard. De klap die ze krijgen bij de oefening stelt niet zo veel voor als het op een normale manier gedaan word. Ik heb persoonlijk ook de stok over mn rug gehad om te voelen hoe het bij de hond zou zijn. Het is niet fijn maar het prikt gewoon even.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" De honden die daar speciaal voor gefokt zijn zijn echt spijker hard. De klap die ze krijgen bij de oefening stelt niet zo veel voor als het op een normale manier gedaan word. Ik heb persoonlijk ook de stok over mn rug gehad om te voelen hoe het bij de hond zou zijn. Het is niet fijn maar het prikt gewoon even. "


jij kiest ervoor, maar de honden kunnen niet kiezen.
dat de honden spijkerhard zouden zijn zou kunnen, maar hoe weet je dat. de hond kan niet vertellen dat hij het niets vind.
en op een gegeven moment worden ze misschien wel harder. maar dat wordt een kind dat mishandeld wordt op een gegeven moment ook.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Ik snap je punt, deels ben ik het er ook wel mee eens. Maar een knpv hond waar niet mee gewerkt word doe je echt te kort. Het is bijna niet te doen een andere sport waar ze zo intensief die energie kwijt kunnen. En als je kijkt zie je plezier bij die beesten.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

werken kan ook zonder klappen ;-)

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

Niet een politie of zelfs militaire hond....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "politiehonden die geslagen worden??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
^