Advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hallo,

Ik ben eigenaar van 3 honden de oudste is 2 de middelste 10 maanden en mijn jongste aanwinst is net 5 maanden.
Met de oudste twee heb ik met opvoeden en zindelijk worden geen problemen gehad en verliep alles heel vlot zeker als wij er concequent in bleven.
Nu is het geval de onze jongste het er een stuk moeilijker mee heeft. Ze heeft dat ze 5 a 6 keer perdag naar buiten gaat ook s'nachts wegens onze verschillende werk tijden. Regelmatig doet zij buiten haar behoefte en merk dat ik langer de tijd voor moet nemen om te laten poepen als de anderen twee.  Nu is het zo dat ze er ook niet vies van is om wanneer het haar uit komt het binnen te doen terwijl ze geregeld maar buiten gaat. Maar mijn grootste ergenis is dat ze haar eigen bench vervuild s'nacht ze plast en poept meerderen malen in de nacht en het is elke nacht raak. Dit is vreemd aangezien zijn s'avond laat rond 23 uur naar buiten gaat en om 4 uur s'nacht en dan weer om half 9 als ik thuis kom uit het werk. Hebben jullie hier nog wat zindelijkheids advies voor?

Bedankt alvast

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

sommige pups hebben meer moeite met hun sluitspieren onder controle te krijgen . de een leert het in 2 weken de andere doet er maaaanden over. hier komt het soms ook nog wel voor dat er een ongelukje gebeurd snachts bij de oudste en die is nu bijna acht maanden . gewoon consequent blijven en geduld hebben . 
als je denkt dat het iets medisch is , kijk dan eens goed naar de kleur van de plas. en de hoeveelheid plas . zijn het kleine plasjes ? of juist heeeeeele lange plassen . is de kleur heel donker . of heel licht ?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je kan meerdere dingen doen.
Als ze om 4 uur al iets heeft gedaan ga je vroeger naar buiten je moet het voor proberen te zijn.
De tijd dat ze iets doet is even zoeken en zodra je die hebt ga je haar uitlaten en langzaam aan steeds later uitlaten totdat ze niets meer snachts doet.

Je kan naar het eten kijken wat je geeft
Graan brokken poepen ze meer van dan van vleesbrokken of kvv.
Ook drinken ze veel meer op brok dan op kvv of vleesbrokken.

Je kan honden niet met elkaar vergelijken de een doet er lang over en de ander is snel.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor het advies,
Ik ga er zeker mee door geef niet op maar soms lijkt het dat ze maar doet wat ze zelf wil. Ze legt de link met buiten wel en weet donders goed wat ze daar moet doen.
Ik reken dan uit wanneer de laatste keer was wanneer gegeten en ga dan en ze zou dan echt moeten dat kan niet ander maar nee toch niet doen. Naar binnen en houd er dan in de gaten na een uur nog een keer geprobeert maar nee weer niet en ik kom terug poets me tanden draai me om en tada daar ligt die dan.
En dan ooknog is in de nacht elke ochtend die vuile bench en ben je dan niet naar buiten geweest maar dat gaan we consequent wel.
Normaal vervuilen honden hun eigen nest toch niet.
Ik heb in een ander topic al info gevraagd over vers vlees en wil van brokken gaan overstappen naar carnibest 2 maal daags in totaal de hoeveelheid die ze nodig hebben. of kan ik beter alleen in de avond voeren met kvv?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

mijne krijgen drie keer per dag eten . en regelmatig iets extra's zoals een rauwe kippenbout ofzo . en dat snachts behoefte doen dat alles onderligt is ook een bekende hier . geloof me t gaat voorbij langzaam maar zeker. ook het verhaal van uit zijn geweest en niks doen . ik heb ook al meegemaakt dat wel gepoept en geplast werd tijdens het wandelingetje en dan kwamen we thuis en het eerste wat er gebeurde was dat er nog een drol gedraait werd.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

eigen nest vervuilen doen ze gewoon, meestal zijn dat honden die bij een fokker vandaan komen die ze niks heeft geleerd maar ook soms komen ze bij fokkers vandaan die wel goed zijn.
Joy was zindelijk bij de fokster maar bij mij is ze 7 maanden onzindelijk geweest terwijl ik haar hetzelfde behandelde als mijn andere hond en die was binnen 2 weken zindelijk.

2x per dag carnibest is prima hoor daar hoef je niets anders bij te doen.
Als tussendoortje gedroogd vlees of een stukje worst.

Anoniem (Gast)

Alledrie mijn honden komen niet bij de fokker vandaan maar uit een neste van me schoonmoeder zus ken mijn honden al vanaf de geboorte heel special.
De eerste twee bij mij ook geen probleem zo zindelijk maar de laatste drama

Met de carnibest ga ik het is proberen maandag is even op zoek naar een dierenwinkel die het verkoopt. Kan het geen kwaad om meteen te stoppen met brokken??
Of moet ik 1 keer per week een brok dag doen of gewoon helemaal stoppen.
Ze krijgen bij mij tussendoor wel bullepezen of runderooren penstaafjes

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zou meteen overstappen, kans op even diaree maar dat kan ook met brokken mixen.
Gewoon smorgens beginnen na het uitlaten zodat de maag op zn leegst is zeg maar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welke voeding?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^