Soms ben ik zo boos en verdrietig...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

hier verderop in de straat woont een prachtige Ierse terrier met een vreselijk chagerijnige baas. Het is de sport om als je hem tegenkomt iets optimitisch en positiefs te zeggen, want dan weet hij niet wat hij moet zeggen. Hij klaagt alleen maar. Hun vorige hondje is doodgebeten, erg triest. Dit hondje is een schatje, als pup kennis gemaakt met onze vorige honden, echt een leuke vrolijke sping in het veld terrier. Maar.. ze mag niets! Ja. ze krijgt heerlijke wandelingen maar ... bij alle andere honden super kort aan de lijn, thuis in het mandje en niet eruit. Lichamelijk komt ze niets tekort maar ipv een vrolijke spring in het veld een bangige grommerd. Aan de lijn hebben die van ons haar regelmatig gezien en dat gaat redelijk rustig van haar kant. Soms trekt ze even haar lip op waarop die van mij onmiddelijk afbuigen, lippen likken etc. Vandaag zag hij ons niet aankomen en was ze los. Shadow snuffelde even aan haar kont, ze had staartje naar beneden maar bleef rustig staan en keek een beetje om zich heen. Komt die man eraan, schopt Shadow weg (niet hard hoor, meer een duw dan een schop). HIerop komt de kleine naar mij toe gehuppeld, komt bij Spot snuffelen en begint een beetje te speeluitdagen. Bijna hadden we een derde hond erbij ;-) op de wandeling, maar nee hoor, van meneer chagrijn mocht het niet.. die sleurde haar meteen weer mee. Hij is al oud (de baas dan), zijn vrouw - een schat van een mens overigens - niet goed ter been. Nou, als hem wat overkomt, dan adopteren wij dit meiske en maken we er weer een vrolijke springer van. .. Grr, hoe kan je je hond zo verpesten!!

Sorry, moest het even kwijt. Ik zie zo vaak dat mensen hun hond wat "in de mond leggen" qua emoties wat volgens mij helemaal niet klopt. Nee, ze vind andere honden niet zo leuk meer aan de lijn, vind je het gek als je elke keer bijna opgehangen wordt aan je lijn en geen kant op kunt!

Groet, Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms ben ik zo boos en verdrietig... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

'k Begrijp het hoor. 'k Word er ook soms triest over hoe ik mensen met hun hond zie lopen... Mogen niets... baasjes kijken altijd stuurs... of blik van "ja nu moet ik weer met die hond lopen"...

Arme beestjes.

honden page profiel SjalotSjalot 1 doggies

honden foto van Sjalot

Je hond doodgebeten...wat ongelooflijk traumatische ervaring moet dat zijn geweest! Vreselijk!
Misschien vertrouwt hij daarom geen andere honden en andere hondenbezitters meer.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Ik snap je volledig.
Gisteren nog, kom ik een jonge vrouw met haar Border Collie pup tegen (ik schat zo'n 3 a 4 maanden oud) op het losloopveld. De pup was aangelijnd, maar wou echt spelen met Beau. Ik zei nog: "Kijk meisje, nog een puppy!". Wat doet de vrouw? Ze trekt hem met een enorme ruk terug, terwijl dat veld nog omheind was ook. Dan vraag ik me echt af.. wat doe je daar als je je hond niet wil laten socialiseren???

Sommige mensen...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

mijn honden mogen aan de lijn ook niet snuffelen/kennismaken met andere honden en al zeker niet als ik met de buggy loop. dat heeft niet te maken met mijn humeur of hoe mijn honden zijn met andere honden maar het is gewoon niet handig en mischien vindt die man dat ook wel.
los mogen mijn honden wel met andere honden, aan de lijn is niet praktisch.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Tuurlijk is de man geschokt geweest door de dood van zijn hondje nu bijna zes jaar geleden, maar het ook gewoon een chagerijn. Zijn hondje mag thuis alleen maar in de keuken en alleen maar in de mand liggen..

Ik vind het gewoon zo jammer dat mensn hun eigen gevoel zo projecteren op hun hond...

@sophie ja, laatst kwam ik een mevrouw tegen met een jonge Berner Sennen, ik stelde voor om Spot even te laten snuffelen, die vrouw was ook zo onhandig, gaf het beestje steeds minder ruimte ipv meer....
En ook de border van zeven maanden met de slipketting wordt al steeds agressiever aan de lijn... Ik doe het vast ook niet altijd goed maar soms zie je dingen...

Mireille

honden page profiel mirandamiranda

honden foto van miranda

dat hij zijn hond aangelijnt laat lopen en niet happig is op andere honden in de buurt van zijn hond kan ik volkomen inkomen.. als je hond wordt doodgebeten moet een trauma geweest zijn voor die personen.. en oudere mensen kijken er mss anders tegenaan dan sommige jongeren.
Timmie mocht bij zijn opvangmama in nederland ook vrij loslopen met nb ander opvanghonden .. zij maakten boswandelingen, gingen wandelen aan sloten ed.. hier waar ik woon zal het mss wel saaier zijn voor Timmie want honden zijn niet toeglaten los te lopen en wij hebben ook geen hondenspeelwei... honden moeten aan de lijn hier.. en dan woon ik nog op platteland. vorig weekend zijn we naar zee gaan wandelen met timmie en deze moest zelfs aangelijnt op de dijk honden zijn niet toegelaten op het strand tot eind semptember (denk ik)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Als iemand zijn hond bij andere honden weghoudt zal diegene er naar mijn mening altijd een goede reden voor zijn. Of dat nou aan de hond of aan de baas ligt.
Ik hou mijn uitlaathonden ook weg bij andere honden. Roxy omdat ze zich niet prettig voelt bij andere honden. Faith en indy omdat faith blaft uit onzekerheid. Shadow mag van mij ook niet naar iedere hond omdat ik dat niet nodig vind.
Maar dat een hond in zijn mand moet blijven liggen vind ik wel zielig.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hallo, mijn hond was aan de lijn, die van hem was los hoor. Ze liep zelf niet weg, kwam ons zelfs opzoeken. Onze vorige honden kenden deze hond al vijf jaar, nooit wat gebeurd en onze huidige honden kennen zijn hondje al letterlijk vanaf dag 1 dat ze bij ons zijn.

Het is geen onbekende van mij, hoor we komen elkaar wekelijks tegen. Ik ben de eerste om mijn honden bij vreemde honden uit beleefdheid weg te houden, heb genoeg ellende meegemaakt met Janouk. Waar het mij om gaat is dat het beestje niks mag bij hem. En daardoor in de afgelopen jaren steeds angst-bijteriger is geworden.

Mireille

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik snap die man ook wel hoor het is niet niks als je dat hebt meegemaakt. Ik vind het ook niet prettig als honden komen snuffelen aan de riem mede komt dat door dat de riemen door elkaar gaan en als er wat fout gaat dan kan je eerst de riemen uit elkaar vogelen.En hoe weet je dat de hond thuis alleen in de mand moet liggen ken je hem goed?
Probeer het eens bespreekbaar te maken !!!!!!!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Ja ik snap die man ook wel hoor het is niet niks als je dat hebt meegemaakt. Ik vind het ook niet prettig als honden komen snuffelen aan de riem mede komt dat door dat de riemen door elkaar gaan en als er wat fout gaat dan kan je eerst de riemen uit elkaar vogelen.En hoe weet je dat de hond thuis alleen in de mand moet liggen ken je hem goed?
Probeer het eens bespreekbaar te maken !!!!!!! "


Nogmaals, voor de derde keer, zijn hond was niet aan de lijn. Ja, ik ken hem redelijk goed, ik kan hem niet anders omschrijven dan een botte boer. De woorden trauma en hem in een zin doen me een beetje cynisch glimlachen. Hij schopt mijn hond weg bij zijn loslopende teefje terwijl er niks aan de hand is en nu heb ik ineens geen begrip? Bespreekbaar maken, mijn vriend heeft een keer een opmerking gemaakt die misschien op te vatten was als kritiek op zijn handelen en toe heeft hij weken geen boe of bah gezegd tegen ons. Het is zo'n beetje tegen een bonk graniet praten..

Mijn vorige hond Janouk is als pup een keer gegrepen door een andere hond, nou reden temeer om deze twee extra goed te socialiseren, niet om ze weg te halen bij alles en iedereen en spastisch te lopen doen. En als zijn hondje wel aan de lijn is, nou dan lopen we netjes door. De mijne gedragen zich dan als echte heren, kijken een keer en lopen netjes verder.

Mireille

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Achja het is altijd makkelijk oordelen over andere. 

Het is zielig als het echt zo is, maar hoe weet jij dat die hond heel de dag in het mandje moet blijven?
En daarnaast iedereen gaat anders met zijn hond om, betekent niet dat iemand die het op een andere manier doet het gelijk slecht doet oid.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Achja het is altijd makkelijk oordelen over andere. 

Het is zielig als het echt zo is, maar hoe weet jij dat die hond heel de dag in het mandje moet blijven?
En daarnaast iedereen gaat anders met zijn hond om, betekent niet dat iemand die het op een andere manier doet het gelijk slecht doet oid. "


Omdat hij mij dat vol trots vertelt...

Nee, er zijn vele manieren dienaar Rome leiden, ik vind het alleen jammer dat een vrolijk spring in het veld gezellig hondje in mijn ogen zo gedrild wordt dat het die hele spontaniteit verliest en daarbij bang gemaakt wordt voor andere honden. Mijn oordeel is gebaseerd op ca vijf jaar observatie van het beestje. Misschien heb ik geen gelijk, het is mijn mening...lief dat er zoveel mensen voor deze man opkomen, maar ik denk niet echt heel erg nodig hoor...

Mir

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja sorry maar je praat jezelf een beetje tegen en tussen trots vertellen en doen zit een groot verschil . Je klinkt nu een beetje verbitterd en sommige antwoorden komen tegelijk binnen en dan kan het voorkomen dat je 3 x hetzelfde uit moet leggen of even wachten met je antwoord

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik merk idd dat ik licht geirriteerd raak, omdat ik eigenlijk gewoon had gehoopt op wat symphathie voor het hondje.

Weet je, als baasjes weten we allemaal wel dat we wel eens door anderen veroordeeld worden dat we het niet goed doen. Ik denk, of eigenlijk weet dat er ook wel mensen zijn die kritiek hebben op hoe ik met mijn honden om ga. Ik oordeel dan ook niet zo snel. Als een hond uitvalt aan de lijn, zijn er zat mensen die denken 'rothond'. Of die roepen, voedt je hond eens wat beter op. Ik denk dan, wat zou er gebeurd zijn dat een hond zo doet. Er zijn ook mensen die mijn honden zielig vinden omdat ze werken voor de step, omdat ik ze bijna nooit los laat lopen.

Nu moest ik even mijn emotie kwijt na vijf jaar observaties en proberen het gesprek aan te gaan en nu wordt meteen geroepen dat ik makkelijk oordeel.... Tja, dan ben ik even geirriteerd, ook omdat het oordeel deels erop gebaseerd is dat mijn oorspronkelijke post en die van gisteravond niet goed gelezen worden.

Mireille

honden page profiel Charlotte en Donna :)Charlotte en Donna :)

honden foto van Charlotte en Donna :)

Mijn hond mag altijd los als er een andere hond bij is, want dan spelen ze leuk en dan luistert donna ook nog.maar als ze alleen is en ze ziet bijv. een haas ofzo luistert ze totaal niet meer en dat is nu al 3x achterelkaar gebeurd ennu doen we haar alleen los als er een andere hond bij is. Verder gaan we 3x per dag met haar uit en hebben we een grote tuin dus krijgt ze zeker wel genoeg beweging :-)

honden page profiel Charlotte en Donna :)Charlotte en Donna :) 2 doggies

honden foto van Charlotte en Donna :)

"

Nogmaals, voor de derde keer, zijn hond was niet aan de lijn. Ja, ik ken hem redelijk goed, ik kan hem niet anders omschrijven dan een botte boer. De woorden trauma en hem in een zin doen me een beetje cynisch glimlachen. Hij schopt mijn hond weg bij zijn loslopende teefje terwijl er niks aan de hand is en nu heb ik ineens geen begrip? Bespreekbaar maken, mijn vriend heeft een keer een opmerking gemaakt die misschien op te vatten was als kritiek op zijn handelen en toe heeft hij weken geen boe of bah gezegd tegen ons. Het is zo'n beetje tegen een bonk graniet praten..

Mijn vorige hond Janouk is als pup een keer gegrepen door een andere hond, nou reden temeer om deze twee extra goed te socialiseren, niet om ze weg te halen bij alles en iedereen en spastisch te lopen doen. En als zijn hondje wel aan de lijn is, nou dan lopen we netjes door. De mijne gedragen zich dan als echte heren, kijken een keer en lopen netjes verder.

Mireille "
Ach dat ken ik, onze overburen hebben ook een hond en die mag echt NIKS, niet naar buiten in hun tuin en heeft een muilkorf om als hij uitgelaten word en hij is altijd aan de lijn. Als wij dan hun tegemoet lopen dan kijken ze altijd de andere kant op. Vervelende mensen! Ik vind het echt jammer dat ze zo doen..

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik snap jouw gevoel. Bij mij in de straat woont ook een eigenaresse van 2 hondjes. Ze is heel goed voor ze,, maar de wereld van deze 2 leuke, speelse hondjes is nog nooit groter geweest dan de lengte van hun riem. Los lopen mogen ze alleen in de haar tuin van 2 bij 3 meter.
Ik heb haar al zo vaak voorgesteld om eens naar het strand of bos te gaan of anders gewoon naar de losloopplaats. Ze knikt dan heel flauw van ''ja'' maar het is tot nog toe nog nooit gebeurd
Haar vorrige hond was een reus van een beest, heel enthousiast en energiek en gek op andere honden. Snuffelen of contact maken werd altijd al in de kiem gesmoord door hem mee te trekken, dat vond ik al zo lullig voor het beest! Ik zei het toen al zo vaak tegen haar, laat die hond toch snuffelen en laat hem een een keertje los! Hij zal de tijd van zijn leven hebben!
Maar nee hoor! Het beest werd uiteindelijk 12 jaar oud en had in zijn hele leven nooit iets anders gezien dan zijn eigen kleine achtertuintje en het poep en piesloopje van 200 meter. Nog nooit heeft hij kunnen spelen of rennen met een andere hond.
Zo zonde!

honden page profiel erik aisha en blazeerik aisha en blaze 2 doggies

honden foto van erik aisha en blaze

ik heb ook zo,n eigenaar in de buurt die haar hondje altijd bij andere honden weg houd  ze is niet sago maar gewoon erg voorzichtig met haar omdat ze als pup was gebeten nou heb ik blaze nog niet zo lang maar ik weet wel dat blaze erg vriendelijk is maar andere honden ook kan blaze niet los omdat ik bang ben dat hij wegloopt (husky en een herplaatser ) laatst ben ik haar tegen gekomen en voorgesteld om blaze en haar hondje te laten kennismaken en raad eens het zijn nu de dikste maatjes  wat ik wil zeggen het kan ook anders 

gr erik aisha en blaze

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soms ben ik zo boos en verdrietig... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Afvallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^