Oproep - hondvriendelijke katten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedemiddag,

Onze pup heeft twee keer katten ontmoet. De tweede keer was er een kat bij die zonder waarschuwing (vanaf een stoel onder tafel, dus hij kon ook niet echt waarschuwen) naar hem uitgehaald heeft. Het is gelukkig goed afgelopen, de kat miste zijn oog net, maar sindsdien is Juno niet heel gek op katten (goh). Nu zijn al onze buurkatten ook geen honden gewend, en kunnen zo af en toe heerlijk dominant achter je aan wandelen. Juno vind dat gewoon helemaal niks. Staart verdwijnt tussen zijn benen, en hij blijft maar achterom kijken.

Hij is nu 17 weken, dus nog jong genoeg om hem nog positieve ervaringen mee te geven. Vandaar mijn vraag: is er iemand uit Noord Holland die katten heeft die gewend zijn aan honden, waarbij we langs zouden mogen komen?

Ik zou het heel fijn vinden als mijn hond leert dat katten niet levensgevaarlijk zijn, als hij ze maar in hun waarde laat ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oproep - hondvriendelijke katten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik heb er eentje.
Woon in Dordrecht. Ik heb er eigenlijk vier :-) Twee negeren honden compleet, maar blazen als ze te dicht bij komen, 1 is zo bang die zie je al niet meer (maar niet voor Biko hoor) en 1 is werkelijk dol op honden!

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Ik zou juist blij zijn als mijn hond bang is van katten, maar helaas heeft hij dat nog steeds niet door, ik vind dat behoorlijk gevaarlijk.
Bij mijn eigen kat kan hij alles doen, hij beschouwd hem als zijn knuffel dus denkt hij dat andere katten ook knuffelbaar zijn ;-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Heb er ook 4 en woon in Hoorn. Maar ik heb een hond die absoluut niet met anderen kan binneshuis. (Buiten ook niet maar minder.)

Als je niemand anders vindt valt er altijd nog wel even te kijken. ;-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

is het misschien niet net goed dat hij van de katten weg blijft? Zo riskeer je ook niet dat hij er weer eens met zijn neus naartoe gaat en dat het deze keer wel raak is in zijn oog.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik denk dat bang van katten niet goed is, maar ze leren negeren wel.
'Ohw daar zit een kat, die beesten ken ik.. niks aan.'

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Jammer dat wij te ver weg (zwolle) wonen want 1 van onze katten is dól op onze hond, hij probeerde bij haar te drinken toen hij 8 weken was, ze liggen samen op kleed en ze rennen achter elkaar door de kamer om daarna naast elkaar te gaan slapen. ;-)De andere 2 negeren de hond gewoon en liggen er soms naast.

Maar zolang hij niet agressief naar katten reageert zou ik het niet zo erg vinden als hij ze wat eng vind, als je ooit een eigen kat krijgt zal je daar denk ik geen probleem mee krijgen want de hond kun je meestal wel leren dat katten lief zijn, andersom is ietsje moeilijker. O-)

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

sky loopt er ook recht op af, met z n jachtinstinct als de kat 'normaal' doet wordt sky ook rustig. maar ik hou hem er bewust vandaan....

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Jammer genoeg woon ik te ver weg voor je Drachten.
Hier 2 die samen leven met 3 katten.
Soms wordt er even op de katten gejaagd als die onderling ruzie hebben.
Dan moeten amber en boomer even de ruzie beeindigen.

Wat ik altijd heb gedaan is de hond gewoon op zijn laten liggen en de kat lekker door het huis laten lopen.
Hond af en toe afleiden als die van zijn plaats weg wil.als de kat te dicht bij komt.

Hier heeft dat altijd gewerkt. Maar ja hier kwamen de katten na de hond dus net anders om.

Succes

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Hartstikke bedankt voor jullie reacties zo ver. Mijn doel is inderdaad puur om zijn angst weg te nemen. Hij mag ze best negeren, dat lijkt me prima, maar onze pup is echt nergens bang voor behalve dus katten!

Ik zal even een PBtje sturen naar de aanbiedingen in de buurt :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hier ook een kat die honden gewend is, alleen moet je ze inderdaad laten doen als ze op een stoel ligt ofzo. Weten onze meiden ook door een slag :p
Nu maak je geen zorgen, de meeste katten die slagen hebben hun nagels ingetrokken :-) Fennah heeft hier al enkele meppen gekregen, ook tegen haar oog die ze gelukkig snel toe deed, maar nog geen enkele kras gezien! Als ze gaan beginnen krabben is het natuurlijk gevaarlijker, maar dat doet ons Nelle niet :-) voor derest wandelt ze hier onder de honden door en is gedraagt ze zich als koningin in huis :-)

Ik ben van Turnhout (BE), laat maar weten als het ineressant is voor je!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oproep - hondvriendelijke katten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: raskeuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^