aandacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HummerHummer

honden foto van Hummer

Dag, mijn hond luistert over het algemeen goed. De wandelingen zijn doorgaans oke, maar loslopen....! Dat gaat van kwaad tot erger, eerst was het nog een wegschietend konijntje waar hij achteraan ging. Nu rent hij op elk willekeurig moment weg om ff zijn ding te doen en daarna komt hij helemaal hyper bij me terug. Voldaan over zijn sprintje en ontdekkingstocht. Op het moment dat hij besluit om er van tussen te gaan is hij niet meer aanspreekbaar, en het moment waarop dit gebeurt kan ik niet voo rzijn, want dan loopt hij al een paar meter voor me. Onderweg is eigenlijk alles leuk voor hem. Ik heb niet de indruk dat hij zich durk om mij maakt, af en toe kijkt hij om en dan beloon ik hem daar uitbundig voor. Thuis is hij aanhankelijk, niet problematisch ofzo, maar hij zal niet alleen naar buiten gaan of alleen gaan spelen. Als ik in huis zit, ligt hij altijd in mijn buurt en houdt me in de gaten. Maar eenmaal los... met een balletje lukt het om een tijdje te spelen en aandacht vast te houden, totdat hij iets ziet waar die echt even naar toe moet en is dan niet meer aanspreekbaar/luistert niet. Loslopen is dus nu ook te gevaarlijk; gevaar van auto's ziet hij niet, maar schaapjes, volgeltjes, konijnen, katten, allemaal leuk. Hoe vang ik zijn aandacht onderweg, en kan hij ooit weer loslopen...?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aandacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ik heb met Moon net hetzelfde 'probleem'. Soms ben ik haar een 10 minuutjes kwijt omdat ze in een maïsveld achter een konijntje zit te lopen. Ik heb ondertussen wel gemerkt dat ze telkens terugkomt ook al duurt het soms naar mijn gevoel erg lang. Ik vrees alleen ook wat voor haar veiligheid.
Ik probeer ook net zoals jou met een balletje haar aandacht te houden maar dat is allemaal relatief want de prikkels rondom haar zijn veel leuker dan de bal, het snoepje of de baas. In huis is ze daarentegen ook extreem gericht op mij. Ze volgt mij overal en gaat zelfs voor de badkamerdeur liggen als ik ga douchen of zo.
Het is voor mij eigenlijk geen optie om haar niet meer los te laten aangezien ze anders haar energie echt niet kwijt kan. Ik heb er zitten over denken om zo'n heel lange lis te kopen maar zoek nog een dierenwinkel die dat hebben. Ook laat ik Moon maar los in korte periodes. Eens ik zie dat ze steeds verder gaat lopen, doe ik haar weer aan de leiband als het mogelijk is.
Ik ben wel op zoek om apart trainingen te doen want ik denk dat het een groot stuk ligt aan het feit dat ik haar nog niet zo lang heb en ze altijd veel op haarzelf gericht is geweest in het asiel en zo..
Niet zoveel tips dus... maar ik herken je verhaal wel, dus ik lees ff mee :-)

honden page profiel HummerHummer

honden foto van Hummer

Dag Beth, tja dat was ik nog vergeten te schrijven dat mijn Hummer is ook heel zelfstandig heeft van ca. 1 jr. tot ca. 1,5 levensjaar in het asiel doorgebracht. Hummer heeft ook heel veel energie, maar loslaten met alle verleidingen nu is geen optie. Lekker ballen in de tuin (heel diepe tuin gelukkig) en 2x per week naar dagopvang met zijn vriendjes en vriendinnetjes spelen, en veel wandelen is het alternatief nu. Maar we gaan zo weer een weekje naar het strand, dan zou ik hem toch graag lekker laten hollen. Goed om te lezen er meer mensen hiermee worstelen.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Nog even vergeten bij te schrijven dat als Moon en haar buurmeisje samen loslopen ze nooit wegloopt (tenzij er een konijn voor haar neus komt paraderen). Ze blijft altijd dicht bij de andere stafford en speelt samen. Wandelen aan de leiband is dan wel weer een ramp omdat ze keihard begint te trekken als er een andere hond naast haar loopt.
Een hele uitdaging allemaal! Super dat Hummer ook van jullie een tweede kans kreeg. Moon verbleef ook 10 maanden in het asiel en werd geschat op 2 jaar (geen enkele achtergrond, ze was een vondeling). Ik vind het vreselijk dat ze bijna heel haar leven in het asiel heeft gezeten en wil dat daarom dubbel en dik compenseren alleen hebben juist zij wel een kordate hand nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oefen het loslopen voorlopig met een lange lijn, een lange lijn van ongeveer 10 a 15 meter, zolang je hond weg loopt ervan door gaat, zonder de lange lijn heb je geen grip op je hond.

en zou het niet leuk zijn voor je om naar honden cursus te gaan ? onder begeleiding oefenen dat je hond wel bij je in de buurt blijft ?

vraag op de cursus of ze je willen helpen daarmee, en zeg erbij wat jouw problemen zijn. heus ze helpen je. :-D

honden page profiel HummerHummer

honden foto van Hummer

" oefen het loslopen voorlopig met een lange lijn, een lange lijn van ongeveer 10 a 15 meter, zolang je hond weg loopt ervan door gaat, zonder de lange lijn heb je geen grip op je hond.

en zou het niet leuk zijn voor je om naar honden cursus te gaan ? onder begeleiding oefenen dat je hond wel bij je in de buurt blijft ?

vraag op de cursus of ze je willen helpen daarmee, en zeg erbij wat jouw problemen zijn. heus ze helpen je. :-D "
We zijn direct op cursus gegaan, nadat we onze grote vriend uit het asiels haalden. Cursus vinden we ook superleuk! Wij blijven oefenen.... maar....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aandacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spierpijn bij een jonge hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^