Kiezebrink

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Mijn KVV leverancier gaat binnenkort ook Kiezebrink verkopen.. Maar dit zijn allemaal enkelvoudige producten toch? Die nog gemixt moeten worden? Of zitten er ook complete versies bij?

En de vette vismix (bevat 3 soorten vis, 30% graat) Is dit een goede vervanger van mijn Shaweca vismix? (40% rund, 20% spiering, 20% haring en 20% sardines dacht ik) Want Shaweca stopt ermee..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kiezebrink" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Volgens mij zijn er wel een paar complete mixen bij, maar dan compleet in de zin van dat de verhoudingen kloppen. Er zit geen premix in ofzo. Maar ikzelf gebruik die niet dus ik weet het niet zeker.

Ik geef wel de gewone mixen. Daar moet spiervlees bij gegeven worden in de meeste gevallen moet er ook wat nier bij gegeven worden.

Over de mismix durf ik niets te zeggen, want ik heb ze beide nooit gegeven. Ik geef hier sprotjes.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Kiezebrink is inderdaad enkelvoudig maar niet heel moeilijk compleet te maken.Je kan bij alle mixen 50% mix en 50% spiervlees aanhouden, kiezebrink heeft ook gemalen spiervlees van paard, rund, hert en haas. De vismix en lamsmix zou eigenlijk 2/3 mix en 1/3 spiervlees kunnen zijn.

Oh en je moet apart niertjes bijgeven want die zitten in geen 1 mix. Kiezebrink heeft konijnenniertjes en daar geef je dan 2% van over de hele week. Of 2% of alle dagen dat je kiezebrink geeft.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Heb het even nagekeken. Ik dacht dat de kip/rundmix misschien compleet was (die geef ik zelf niet), maar daar moet je toch ook spiervlees bij geven.

Maar idd wat Chantal al zegt... het is heel simpel. Ik maak gewoon meteen kant en klare zakjes met kiezebrink, spiervlees en nier. Langzaamaan merk je dan vanzelf bij welke ze meer of minder spiervlees nodig hebben.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nier hoef je maar een klein beetje van te geven, 1x per week.
Lever moet je ook niet teveel van geven, dus 1x een mix met lever geven. Verder idd aanvullen met spiervlees.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Met dank aan Angela heb ik een lijstje daarover ooit beaard.Deze is het:

Kiezebrink
Je kunt er allerlei spiervlees doorheen doen of bijgeven, gemalen of ongemalen. Kiezebrink heeft zelf gemalen rundvlees, gemalen paardenvlees, gemalen hazenvlees en gemalen hertenvlees. Ze hebben ook nog paardenvlees en rundvlees. Ik neem aan dat dit ongemalen is of het zijn stukjes vlees.

De meeste mixen hebben veel bot en orgaanvlees, maar bij sommige mixen wijkt dit af of is het onduidelijk. Even per mix:

Kip/rundmix: 40% kippennekken, 15% runderpens, 15% runderhart, 30% rundvlees.
Deze mix bevat 20% bot, dat is goed. Alleen orgaanvlees (30%) is teveel. Hierbij zou je 2/3 Kiezebrink kunnen geven en 1/3 spiervlees. In totaal kom je dan aan 15% bot (30% vleesbot), 65% spiervlees en 20% orgaanvlees.

Kipmix: 70% kippennekken, 15% kippenlever, 15% kippenmaagjes. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees. 

Fazantmix: hele fazant, zonder de filets. Ongeveer 70% vleesbot (35% bot), de rest is orgaan en spiervlees. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

Konijnmix: 70% konijnkarkas (30% bot), 15% konijnenhart, 15% konijnenlong. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

Zalmmix: 100% zalmlijven zonder filet (35% bot). Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 visfilet of ander spiervlees.

Vette vismix: 40% zalmlijven zonder filet, 30% sardines, 30% haring. In totaal zo'n 30% bot. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 visfilet of ander spiervlees.

Eendmix: 70% eendennekken (35% bot), 15% eendenhart, 15% eendenlever. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

Lamsmix: 70% lamsvleesbot (25% bot), 30% lamspens. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 spiervlees.

Bosduifmix: bosduifkarkas, inclusief orgaan. Ongeveer 20% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en hoeveel spiervlees erin zit. Ik denk veel orgaan, genoeg bot en te weinig spiervlees. Ik zou hierbij maar gokken en goed bevleesd vleesbot extra bijgeven, bijvoorbeeld eendennekken of kippenpoot/-bout/-vleugel. Ik zou 1/2 Kiezebrink geven en 1/2 vleesbot. En dan kijken hoe je hond het er op doet. Als de ontlasting te hard is, geef je meer spiervlees bij. Is de ontlasting redelijk zacht dan geef je 1/3 Kiezebrink en 2/3 vleesbot.

Hazenmix: hazenbout, lever, hart, long. Ongeveer 35% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en spiervlees hierin zit. Ik gok gewoon 70% vleesbot en 30% orgaanvlees. Dan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

Als je voor bepaalde mixen kiest, let dan goed op percentages lever. Daar mag een hond niet teveel van hebben. Helaas bevat geen van de mixen nier, dus je moet of nier bijgeven of een KVV geven waar nier in zit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kiezebrink" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ontbijt ideeën
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^