Mijn puppy chi gromt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Louis (Gast)

Hallo,

Ik heb sinds een week een nieuwe chihuahua erbij. Hij is 10 weken en vrij dominant. Hij heeft geen een nacht gepiept, al goed zindelijk en heel speels. Kortom een heerlijk beest. Nu is het probleem dat hij vaak gromt als hij iets niet mag en als ik hem wil aanhalen. Het gaat zelfs zover dat als ik zeg nee!! Dan bijt hij mij. hij toont dan echt aggressief gedrag. Hoe moet ik hierop reageren? Mijn andere Chihuahua is 4 jaar en is super lief, Hij wil helaas ook nog niet spelen met de kleine pup, terwijl die kleine dat wel wilt. Graag tips om dit kleine rakkertje goed op te voeden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy chi gromt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zo zeg, een Chi van 10 weken en nu al dominant en agressiefO-)? Ik denk dat er een communicatieprobleem is tussen jullie. Puppy's happen nu eenmaal, dit kan je vrij makkelijk afleren door iets aan te bieden waar hij wel in mag bijten.

Kan je wat meer uitleg geven wat je bedoelt met dat ie gromt als iets niet mag? Hoe corrigeer je hem? Je hebt je pup pas een week, geef je andere hond de tijd om aan de puppy te wennen, het is nogal een verandering natuurlijk;-) Niets forceren in ieder geval. Hoeveel rust krijgt je pup op een dag?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Hondenschool ;-)
Daar leer je werken aan baas hond relatie en leer je ook hoe je met dit gedrag om moet gaan.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Goed dat je het even vraagt. Dominantie is rustig, duidelijk, benaderbaar, vriendelijk en benaderbaar. Wil je er meer over weten zou ik even in de biblioteek op dit forum kijken. Pups zijn nog niet bezig met dat soort dingen. Heel vaak is het onzekerheid omdat de baas de pup niet snapt. Kan je voorbeelden geven wat hij niet mag? In elk geval niet meer corrigeren je zult zien dat het meteen over is het grommen. Hoe haal je depup aan? Waar aai je hem en wanneer>
Gromt hij ook als je hem bij je roept en je aait hem?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Cathlin wat zijn we eensgezind. :-D

honden page profiel PawsPaws

honden foto van Paws

Onze pup deed dit ook. Door rustig met haar om te gaan en niet gelijk nee te schreeuwen maar haar eerder te negeren als ze dat doet en weglopen werkt goed. Gelijk stoppen met spelen als hij dit doet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben het met mijn voorgangers eens, een pupje, een babietje is niet dominant of agressief, eerder wil hij je duidelijk maken dat hij het nog moeilijk heeft met sommige dingen. Het grommen is hondentaal, hij geeft aan dat je te ver gaat, of dat sommige dingen bedreigend overkomen al is dat niet zo bedoeld, maar dat kan hij niet weten, als je hem dat afleert zal hij een stapje verder gaan en bijten. Beter het grommen serieus nemen en kijken waarom hij gromt en hem rustig kalmeren. Van nee roepen worden honden meestal nog onrustiger.

Daarom je bewegingen altijd rustig houden, je stem kalm en vriendelijk, hem naar jou toe laten komen en niet andersom, als je hem bijv. wil aaien. Niet door zijn eten gaan graaien, maar hem rustig van zijn eten laten genieten. Hij moet nl gaan leren dat jij iemand bent waarbij hij zich veilig voelt en het niet nodig is om te grommen.

Verder heeft hij veel rust nodig om alle nieuwe dingen te verwerken, een regeltje waar je je aan kunt houden is tweemaal zoveel rust als aktiviteiten.

Hier nog een leuke algemene link over pups en jonge honden opvoeden

de puppy en de jonge hond

Dezelfde schrijfster heeft ook een boekje geschreven Kalmerende Signalen, hier kan je leren hoe je hond te begrijpen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hebben wij ook met Fennah gehad. Je pup is nu aan het uittesten hoe ver hij kan en is een gewone pup, niet agressief :-) als hij ook gromt terwijl jij wilt corrigeren neemt hij je niet serieus. Je hebt dan twee keuzes: de confrontatie aangaan en dan MOET je winnen, maar dit schaadt erg de band tussen jou en je hond! Of gewoon duidelijk en gemeend nee zeggen en dan weggaan. Wij hebben het laatste gedaan en het was snel gedaan!

honden page profiel Laura & OkkieLaura & Okkie

honden foto van Laura & Okkie

Ik heb bij onze pup gemerkt dat zodra ze begint te grommen, het tijd voor haar is om te slapen. En eigenlijk zijn we dan al te laat. We hebben haar nu een paar dagen steeds verplichte rust gegeven en het happen en grommen is heel erg afgenomen. (Eerder gingen we te lang door).
Zodra ze gromt (of liever eerder, als ze begint met happen) lok ik haar zachtjes naar de bench, daar krijgt ze nog wat lekkers en vervolgens valt ze als een blok in slaap.

Dit is mijn eerste pup, en puur en alleen mijn ervaring, maar misschien heb je er wat aan :-)

Louis (Gast)

Allemaal bedankt voor de tips. Ik heb gemerkt als hij moe wordt hij dit gedrag vertoond, ik mag hem dan absoluut niet aaien en moet hem met rust laten. Ik schrik er een beetje van als hij zo doet, oortjes naar achter, grommen en echt gemeen happen. hij is denk ik over zijn grens heen gegaan en kan het niet meer aan. Zodra hij wakker wordt is hij weer super vrolijk en speels en wil dan wel aangehaald worden. Ik ga met jullie tips aan de slag en kom zeker terug hoe het verloopt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Let goed op de rust die je pup krijgt, ze moeten nog veel slapen om de prikkels te verwerken. Anders kan je een overprikkelde pup krijgen, en die kunnen nogal...duivels overkomen;-) Wees niet bang, ik begrijp heel goed dat je er van schrikt, maar het is onschuldig zolang je het juist gaat begeleiden. Rust en leren waar hij wel in mag bijten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy chi gromt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Link in woord?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^