Hond met voorkeur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Hallo allemaal!

Hier ben ik weer met een vraag :-D

Ik ben er over aan het denken om nog een 2e hond erbij te nemen (4e hond in huis). Dit zou pas voor over een jaar zijn, ten vroegste. Wil allesbehalve overhaaste beslissingen nemen!

Mijn eigen hondje Marcel (Biewer Yorkie, 2008) is een schat van een beest, sociaal, luistert goed, allemans vriend. Echt perfect wat ik wou.
Hij speelt niet zo heel graag met andere honden, met Charlie heel af en toe als hij echt niet stopt met aandringen. Maar das meer der achter zitten omdat Charlie hem op z'n zenuwen werkt denk ik...
Met Fahra, de hond van een vriendin, speelt hij nooit. Hoewel Fahra een super speelse Border Collie is en wel graag met andere honden speelt.

Vorige week ben ik met mijn mama en Napoleon gaan wandelen in de Heide (normaal gaan Marcel en Napoleon niet samen wandelen want Napoleon is mijn mama's hond)
Ze gingen los en ik heb Marcel nog nooit zo happy gezien! Hij rende heel de tijd rondjes en was echt in z'n element. Heeft Napoleon ook een paar keer uitgedaagd, met z'n kont in de lucht en puppyachtige blafjes derbij.
Ze hebben ook heel de wandeling samen rond gelopen, samen overal gaan snuffelen, gewoon plezier gehad samen.
Echt zo zalig om te zien!

Nu begin in te denken dat Marcel misschien een voorkeur heeft voor kleine honden, om mee te spelen dan.
En begin ik mij wat zorgen te maken: Wat als Marcel niet met mijn volgende hond wil spelen? 

De volgende hond wordt 9 kansen op de 10 een grote poedel, een teefje omdat dat toch wat makkelijker gaat. Vind 3 reuen in huis al genoeg. Wil wel eens gaan wandelen zonder iedere 2 meter te stoppen omdat meneer wil plassen.
Een grote poedel, tja, slim lief energiek en mooi om naar te kijken :-D 

Maar ik maak mij wel echt zorgen, wat als ze niet willen spelen. Ik dacht niet dat het in Marcel in zat, dat spelen, maar nu blijkbaar wel.
Wat als hij met een Poedel niet wil spelen maar wel met een Jackje?
Moet ik dan meer rekening houden met Marcel?

Ik vind Jackjes geweldige honden en ze passen praktisch net zo goed bij mij als een Poedel, maar ze hebben niet die air en de "sjwoeng" die Poedels hebben...

Maak ik mij nu zorgen om niets? 
Volgens mijn mama zal hij ook wel met de Poedel willen spelen omdat die als pup hier zou komen en ze dan wel even groot zijn. Maar als zij dan groter wordt dan hij? 

Oh en een kleine poedel kopen is geen optie, als ik nog een kleine hond erbij neem is het een Parson. 


Ik hoor graag wat jullie denken,
sorry als mijn uitleg zowat onsamenhangend is :-D

Groetjes,
Charlotte&Marcel


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond met voorkeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik denk dat je moeder gelijk heeft. Ik zou ook denken dat een pup in de ogen van Marcel een kleintje is, ook al wordt ze groter.(hij is het 'alfa mannetje' op dat moment , om het zo te zeggen)

Leuke periode zo kunnen rondkijken en dromen!

Vind jij de hond echt tof, dan zal Marcel je wel volgen! Geen zorgen!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tsja, sommige honden hebben inderdaad een voorkeur. Wat ik wel wil zeggen is dat je niet om het plassen een teefje hoeft te nemen. Ook teefjes kunnen om de paar meter markeren als je ze niet goed opvoed daarin. Ik zou met je Yorkie eerst maar eens beginnen met niet altijd stilstaan als hij wil plassen maar gewoon door te lopen (niet aan de riem trekken of zo).

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

" Tsja, sommige honden hebben inderdaad een voorkeur. Wat ik wel wil zeggen is dat je niet om het plassen een teefje hoeft te nemen. Ook teefjes kunnen om de paar meter markeren als je ze niet goed opvoed daarin. Ik zou met je Yorkie eerst maar eens beginnen met niet altijd stilstaan als hij wil plassen maar gewoon door te lopen (niet aan de riem trekken of zo). "

Oh maar hij mag niet iedere 2 meter plassen hoor! Hij wil het wel. 
En het plassen is ook echt niet de voornaamste reden voor het kiezen van een teefje, Marcel reageert zelf ook beter op teefjes. En daarbij denk ik dat 4reutjes in huis misschien wat te veel vant goeie is.
Ook omdat de volgende niet gecasteerd zal worden omdat ik wil gaan showen (met in het achterhoofd heel misschien te gaan fokken, als alles goed gaat)
Marcel is gecastreerd omdat hij onder narcose moest om tandjes te latten trekken (zaten dubbel) en ik heb besloten om hem toen te laten castreren omdat ik het nooit bij 1 hond wilde houden en de 2e waarschijnlijk een teefje ging zijn.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

" Ik denk dat je moeder gelijk heeft. Ik zou ook denken dat een pup in de ogen van Marcel een kleintje is, ook al wordt ze groter.(hij is het 'alfa mannetje' op dat moment , om het zo te zeggen)

Leuke periode zo kunnen rondkijken en dromen!

Vind jij de hond echt tof, dan zal Marcel je wel volgen! Geen zorgen! "

Het is inderdaad een leuke periode :-D

Ik denk wel dat hij haar tof zou vinden hoor, hij vind bijna niemand niet leuk, maar het zou leuk zijn als hij ook zou spelen...

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Een vraag die ik mij ook vaak stel O-)

Boomer is ook een hondje dat niet veel speelt maar lekker z'n eigen ding doet... al heeft ie wel een paar honden vriendjes
Naar vreemde honden is hij erg wantrouwig, en zal hij ook niet snel mee spelen, maar hij word dan ook regelmatig afgesnauwd of achterna gezeten door allerlei soorten honden, dus kan niet anders dan dit begrijpen.
Ik denk alleen niet dat de voorkeur uitgaat naar het formaat van de hond, maar voornamelijk naar de uitstraling/ energie van de hond.

Zo heeft een vriendin van mij een Jack Russel teefje van 7jaar en een Spaniel kruising van 4jaar...
De JR zoekt hij op om lekker bij te gaan liggen, samen met de spaniel kruising ploegt hij het grasveld om O-)
En hoewel hij deze honden goed kent en het er goed mee kan vinden, is hij toch gestresst als ze hier in huis zijn, wat zich uit in constant 'lucht' likken.

Een andere vriendin heeft een CaneCorso teefje... Een schat van een hond, erg rustig en stabiel in gedrag en een uitstraling waar je u tegen zegt. Boomer is helemaal wild van haar,  maar als zij wil spelen is hij toch erg voorzichtig omdat deze rassen een best euhm, hoe zeg ik dit netjes O-)
een vrij grove en lompe manier van spelen hebben wat toch ook weer wat stress oplevert bij hem.

Afgelopen weken heeft m'n moeder een een logé hond gehad, een CaneCorso x Bordeau dog, echt een geweldige hond... ;-)
Boomer heeft haar een paar keer gezien, en heeft zich niet 1x nerveus gedragen! heeft heerlijk met haar gewandeld, gespeeld en geslapen. Of dat deze 2 al jaren samen waren... voor mij een heel bijzonder iets om te zien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond met voorkeur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^